176882

-
Hugh Hefner #64433 a hobby az, hogy játszogatsz néha, ebbe belefér az, hogy warezolsz. a nem játszom csak eredeti játékkal az elveim miatt, az már egy fajta fanatizmus. amivel persze nincs baj, mindenki abban találja meg a szórakozását, amiben tudja, csak szerintem felesleges elkülöníteni magadat mástól. persze él és virágzik a márka fogalma, szóval emberi igény.
a piratebay perben nem arra gondoltam, hogy hogyan próbáltak meg kibújni a törvény alól (amiben amúgy igazuk volt, akkora joghézag van ebben a témában, hogy közröhej, hogy egy lefizetett jogvédő szervezetben aktív tag bíró kellett, hogy megnyerjék a pert), hanem hogy egyértelműen kezdi mindenki elismerni, hogy egy letöltött zene/film/játék nem hogy nem egyenlő egy elvesztett vásárlóval, de százalékban nem mérhető az a réteg, aki ha elvesztené az illegális letöltési lehetőséget, áttérne a legálisra. amennyit nyernének ezzel a réteggel, LÉNYEGESEN kevesebb, mint amit vesztenének a kapcsolódó iparággal. mp3 lejátszók (ipod legális mp3-akkal, jah), dvd lejátszók xviddel (legális xvid? ilyen még csak nincs is), playstation 2 ( ki a jófranc nem sütteti ki, manapság 100%-ig biztonságos), ezer ilyen példa van. nem véletlenül nem baszogatják durván ezt, csak a nagyon feltűnőeket, nincsenek azért annyira hosszú pórázon ezek mint amennyire a csaholásuk engedi hinni -
Felőlem költhet, de ha ennyi pénze van ilyen FELESLEGES(és káros) dolgokra, akkor költhetné értelmesebb dolgokra, mint pl. a játékok. -
mike33 #64431 miért súrolok érzékeny területeket?
(a hobby részt még mindig nem teljesen értem. ebben az irányban valóban hiányzik belőlem a gyűjtőszenvedély, de nem is az a hobbym, hogy eredeti játékokat veszek, hanem hogy leülök a tv elé és játszok. Lehet hogy kevésbé vagyok megszállott fanatikus mint aki megveszi drágán a játékot, sőt biztos, de nekem ez nem jelent többet annál, hogy beteszem a kis fos másolt dvd-t a boxba, és élvezem azt a pár órát, amíg nyomom. Ezáltal nem is titulálom magam olyannak, mint aki eredetiben veszi meg a játékot) -
Én még mindig azt mondom, hogy aki warezzal tolja az ne magyarázza be nekem, hogy a konzolozás tényleg a hobbija. Ha valóban az lenne, megvenné a játékokat. De ha még így is lenne, akkor azokat szégyeníti le akik eredetit vesznek és tényleg ez a szabadidős elfoglaltságuk.
A warez sajna rontja az "éra" nívóját. Ez tény.
Ezt leszámítva, (nagyjából) ugyanazon a véleményen vagyunk. :)
A letöltéssel pedig tévedsz, a warez illegális és bűncselekmény. A Pirate-Bay-es "a-fájlok-nincsenek-itt-csak-a-torrentek" meg a nevetséges "backupolom a játékokat" csak bemagyarázás, a tények szánalmas elferdítése. Én ezt nem "modern társadalmi változásnak", hanem erkölcsi süllyedésnek nevezném. :( :( -
én egyetértek ezzel az állásponttal -
Hugh Hefner #64428 nem értem, miért baj, hogy valaki havi tízezreket költ el cigire és piára, és nem ad ki pénzt játékra? a személyes preferenciarendszerében a játékok hátul szerepelnek, míg az a fajta szórakozás elöl. nálad nem. szerintem ha azt a pénzt amit játékra és konzolra és tv-re költöttél utazásra költötted volna, akkor te se irigyelnéd azt, aki thaiföldön sütteti a hasát. -
"Az eredeti játékot vásárlók más indíttatásból [hobbi] adnak ki pénzt a játékokért, mint az aki letölti és a pénzt inkább másra költi."
Én pl. a hardware-re költöm amin futtatom a programokat, szóval a hobbi miatt költök. Egyébként szívesen gyűjtenék játékokat(és gépeket), de arra most nincs keret(az meg nem bejövős, hogy a használt játékokat cserélgetem, akkor már inkább a wrz...). Az más kérdés, hogy valaki havonta tízezreket füstöl és iszik el és közben panaszkodik, hogy nincs pénz software-ekre, ezekkel én sem vagyok kibékülve. -
Hugh Hefner #64426 szép amit leírtál, de a tényen nem változtat. az, hogy másra költöm a pénzem, az az én dolgom, ettől még szerethetem ugyanannyira a játékokat, sőt ugyebár nem csak egy-két játékkal játszom, hiszen ha megtehetném, hogy minden kiadott játékot megvegyek, akkor nem videójátékokat nyomkodnék. Csak hogy én is egy példával éljek, nekem a polcomon figyel a Futurama összes évada eredeti dvd-n, és a Simpsonst is meg fogom venni, hiszen elkezdték kiadni magyarul (már rég ki van írva az összes), azért mert egyszerűen jó. De semmivel sem vagyok nagyobb fan, mint az, aki xvidben nézte végig őket, vagy nem arra cseszi el a pénzét, hogy fogja a port a polcon (a futuramat ha meg akarom nézni ugyanúgy xvidben teszem, kényelmesebb). Ugyanúgy tudja az összes részt kívülről. Ez az én nagyobb fan vagyok, nem is, én vagyok a TRUE fan, mert nekem ez életstílus, hogy pénzt adok ki érte, ez csak a magad megnyugtatására van, egy ideig én is mondogattam ezt, amikor megkérdezték, hogy miért vettem meg őket, aztán rájöttem, hogy azért mert csak, mert én szeretem és kész. nem kell ezért a másikat alacsonyabb kasztba sorolni... Az, hogy jobban megbecsülöd amiért pénzt adtál ki, ez igaz. Ha neked ez kell, hogy megbecsülj egy játékot, akkor jó, nekem nem kell. Megjegyzem nem azt mondom, hogy szép dolog a warez, mert nyilván nem az, a játék amivel pc-n játszom 2 éve eredetiben van meg.
a lopott autós példát meg nem is tudom ki mondta, de úgy faszság ahogy van. egyrészt nem a bsa vagyunk, a letöltés nem egyenlő a lopással (komolyan nem is értem, 2009 nyár, piratebay per után vagyunk, hogy a jóéletbe képes valaki ennyire elbújni a modern társadalmi változások elől, hogy még mindig ezt a baromságot hajtogatja)
theone91 - ezt az ostobaságot voltál képes beböfögni? komolyan ennyi jött ki belőled? -
Van bionic demo a live-on.... :P
Sajna goldos...bár ha azt vezsem, hogy multis demo, akkor nem is oan fura...:D -
Vigyázz, a magánéletet, munkát, ne keverd ide, ekkora magasságokba fölösleges felemelni a témát, egyébként is érzékeny területeket súrolsz, én a helyedben nem mennék bele.
Azzal egyetértek, hogy ugyanúgy szerethet valaki játszani, ha warezol, de akkor ne titulálja magát ugyanolyannak, mint eredeti játékot vásárló társai. Érthetőbben mondva, én nem abban vonok különbséget, hogy ki mekkora mértékben fanatikusa a témának, hisz egy warezos is örömet lelhet a játékban, hanem abban, hogy ki hogyan viszonyul a konzolozáshoz. Az eredeti játékot vásárlók más indíttatásból [hobbi] adnak ki pénzt a játékokért, mint az aki letölti és a pénzt inkább másra költi.
Ezért nem tudom összeegyeztetni a hobbit a warezzal, mert két olyan dolog között kéne párhuzamot vonni, ahol az előbbit a játék és gyűjtőszenvedély fűti, míg az utóbbiból pont ez hiányzik.
Ebből a perspektívából már szerintem érthetőbb, miért van különbség játékos és játékot letöltő között, az pedig, hogy ez a különbség mekkora ill. tulajdonképpen milyen formában van jelen, azt mindenki erkölcsi értékrendjére bízom, de a lényeg az, hogy az említett "különbség" sajnos igenis valós és létező dolog. -
emberek EZ normális ? -
mike33 #64422 Gyönyörűen fogalmaztál, egy kicsit még meg is hatódtam, de most őszintén ki akarja azt, hogy játékosként komolyan vegyék? Ne játékosként vegyenek komolyan, hanem pl a munkámban, vagy ha elmegyek valahova, ne pedig a tévé előtt otthon a szobámban.
Miért ne lehetne valakinek a hobbyja ez, hogyha nem eredeti játékokat vesz?? Hobby az az, amit a szabadidődben szeretsz csinálni és gyakran űzöl ha lehetőséged adódik rá. Attól még ugyanúgy szerethet valaki játszani ha warezol és másra költi a pénzét, én pl inkább az egészséges kajákra költök 10 ezret vagy fehérjére, mint egy játékra, hogyha olcsóban is meg tudom venni. Mindenki más, csak ti vagytok egy kicsit kevésbé toleránsak.
Nem kell komolyan venni játékosként, vegyétek komolyan magatokat, de lenézni sem kéne, nem ezen múlik, hogy ki milyen ember.
Senki sem fog senkit meggyőzni, csak a véleményemet írtam le. -

-
Magam sem fogalmazhattam volna szalonképesebben
-
"miért ne lennék igazi játékos azért mert warezolok? Kevesebbet játszom? nem. Rosszabbul játszom? nem."
A videójátékokkal való játszás egy hobbi és mint olyan mindig vannak olyanok akiknek ez értelmetlennek tűnik. Had magyarázzam meg egy példával:
Öcsém anno kézműves szakkörre járt a sulijában, ahol fából faragtak ki különféle alakzatokat ill. agyaggal is dolgoztak. Ez nem volt kötelező, tanórán kívül csinálta sok osztálytársával együtt. Viszont voltak olyan srácok is akik mindig cikizték őket, hogy minek csinálnak ilyeneket, amikor a mai modern világban simán kifarag / megcsinál egy gép másodpercek alatt bármilyen alakzatot lézeres pontossággal. Öcsém mindig azt mondta, hogy ő azért "szenved" ezekkel órákat, néha napokat is, mert örömöt okoz neki, mert ez hobbija.
Ugyanez a helyzet itt a warezolókkal is akik néha idejönnek téríteni, hogy minek költünk tízezreket játékra mikor abból több száz lemezt vehetünk, amire több száz játékot írhatunk ki. A válasz itt is ugyanaz mint a fennti esetben.
A warezolók nagyrészt azért mondják ezt, mert nekik nem képvisel akkora értéket egy dobozolt eredeti játék, hogy azért pénzt adjanak vagy egyszerűen csak nem veszik annyira komolyan a videójátékokat és megelégednek a warez kópiákkal.
Az egész konklúziója tehát az, hogy az eredeti játékokat vásárló játékosok alkotják azt a közösséget akik őszintén elmondhatják magukról, hogy a konzolozás a hobbijuk. Azok akik letöltik a játékokat és 100-200 darabos princo "gyűjteménnyel" rendelkeznek, ne mondják már, hogy a videójáték a hobbijuk. Egy olyan embert aki azért nem vásárol eredeti játékot, mert nem veszi annyira komolyan a konzolozást, azt hogyan vegyék komolyan mint játékost?
-
Darth Razor #64418 Tartsd lenyomva az Y-t és húzd meg a jobb ravaszt. Ezután automatikusan újra fog indulni a box az alap megjelenítési beállításokkal. -
Tudja valaki, hogy mi az a gombnyomogatós trükk amivel teljesen alaphelyzetbe lehet állítani a konzolt? Mert vettem most új kábelt, hozzá és ugyanúgy fekete képernyő van. Még ezt megpróbálnám és aztán hívnám a supportot... -
olvastátok hogy hétvégén ingyenes Xbox Live Gold hétvége -
nem olvastam még el az utánad lévő hozzászólásokat
bazzeg, te most felhozod ezt a rohadt warez témát, amikor nagyon nem erről volt szó, hanem a magyarkézikönyv-pöcsverésről, de örülj, te is elmondhattad hogy eredeti játékot veszel - én is, de ez nem érdem, ne verd rá magad, ez a normális -
Olcsó hasonlat: Lopott autóval sem veszünk részt, egy hivatalos rally versenyen...
... Csak egyszerűen nem képes befogadni a szervezeted azt, amit Poison leírt. -
Feladó: gyagya73
Elküldve: 2009. 04. 29. 12:32
Tárgy: Kérdés
Azt szeretném kérdezni hogy most tettek a gépbe chippkártyát PS2. És a régi irott lemezeket nem viszi mert a letöltött iso fájlt patchelni kell hogy vigye a játékot valami program kell hozzá .Kérlek segíts .Köszönöm előre is.
E mail:[email protected]
Msn:[email protected]
KÖSZÖNÖM !!!!!
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdddd -
Velvet Assassin már a kanyarban...!
Huhh...majdnem a PS3 topicba irtam véletlenül.
-
-
Hugh Hefner #64410 miért ne lennék igazi játékos azért mert warezolok? Kevesebbet játszom? nem. Rosszabbul játszom? nem. A gyűjtők az más tészta, ha szeretsz gyűjtögetni akkor szeretsz, én se tudok magyarázatot adni miért van a polcomon eredeti sorozatdvd. Az meg, hogy nem lehet warezolni a ps3-at, igenis meglátszik az eladásokon, az xbxo360 ezért vezet gyakorlatilag eladásban (szerintem). még úgyis, hogy sok ember blueray lejátszónak veszi a ps3-at. -
Én nem vagyok egy tipikus játékgyűjtő, mert nem ez a legfőbb hobbim. Ezzel ellentétben az összes játékom eredeti. Külön örültem például annak, amikor a GTAIV dobozát kinyitottam, elkényeztettek egy igen jó minőségű Liberty City térképpel. Plusz egy szórakozóhelyekről, rádióállomásokról, városrészismertetőről szóló melléklettel. Ezek az apróságok ráhangoltak a játékra, ezért ezeket én mind mind értékeltem. -
gyá, nagyon zsír:D -
Nem a kézikönyv az egyetlen ok az eredeti játék vásárlása mellett, ez csak egy pozitív velejáró.
Az igazi játékosok / gyűjtők eredetiben veszik a játékot, az "átmeneti gamer"-ek ill. azok akik a konzolozásba csak belekóstolni szeretnének, pedig így is, úgy is lewarezolják.
A játékok sokak által mindig felemlegetett ára, pedig nem döntő tényező, eredeti bontatlan játékot már 3k-tól kapsz, kis utánajárással pedig bármelyik játék olcsón beszerezhető, a 15k-s árakkal csak azok dobálóznak akik még a google-t se képesek használni.
A warezt sajnos nem lehet megállítani, de a warezolók egy olyan erkölcsi kisebbséget alkotnak akiket az igazi gamer-társadalom kivet magából. Addig amíg a warezolók kussolnak és tudják hol a helyük, addig nekem nincs különösebb gondom velük.
Én "csak" 8 éve konzolozom, de amikor néha végignézek a több generáción / platformon átívelő gyűjteményemen, azt mondom, megérte. Viszont van aki nem értéket, hanem csak kidobott pénzt lát ebben és pont ez az ami megkülönbözteti egymástól azt aki megveszi és azt aki letölti a játékot, mindkettő mást lát bennük.
Ezzel az égésszel csak oda akartam kilyukadni, hogy sose értettem miért kéne bárkit is meggyőzni az eredeti játékok vásárlásáról, hisz ezt szerintem mindenki el tudja dönteni magától és itt nem arról van szó, hogy van-e pénze rá vagy nincs, hanem arra, hogy egyáltalán hajlandó-e pénzt kiadni ezekért vagy sem? -
Hugh Hefner #64406 én egyetlen egyszer sem olvastam el a játékaim kézikönyvét. régebben talán, de manapság egyszerűen feleslegesek, semmi olyan információ nincs benne, amit a játék nem mond el. konzolon meg pláne, pc-n minden 1000. játék igényel némi utánaolvasást.
soundtrack listára meg ilyenekre, meg ott az internet.
ezzel nem győztél meg az eredeti játék vásárlásáról : ) -
Sóhaj. Sokan (köztük én is) azért vesznek eredeti játékot mivel abban minden benne van szép színes és jól mutat a polcon. Ez nem egy újkeletű dolog, de egy gyüjtő szereti példányait leszedni a polcról nézegetni és Igen: olvasni a kézkönyvet ! Ugyanis a warez egyik legnagyobb hátrányának még mindig azt tartom hogy kimaradunk a kézikönyv olvasásának élményéből !Rengeteg játéknál (GTA sorozat stb.) a Játék ismertetése max 2 oldal a többi vagy poén hegyek vagy különleges tanácsok, a soundtrack lista credits is egyebek is szerepet kapnak. Szóval ez nem nyomizás ez fontos dolog. -
mi ez a kézikönyv nyomizás? most komolyan, a játékok nagy része full primitív (ez van)
erről jut eszembe: Grid multiplayer mostmár kezdi nagyon kibaszni a biztosítékot, ma 15-ből 1 versenyt tudtam befejezni. -
"Gold hévége a Live-on
A Microsoft a hétvégén kedveskedik egy kis meglepetéssel az XBOX Live-ot Silver felhasználók számára. A hétvégén minden Silver profil felértékelődik Gold tagsággá, így május 1-től május 4-ig mindenki felléphet a Liver-ra egy kis multiplayer mókára."
by konzolozz.hu -
Nem minden játékhoz jár magyar kézikönyv (EA játékok nagy részéhez ill. a honosítottakhoz szokott lenni), szal ez nem annyira nagy "veszteség" annak tükrében, hogy gyak. feláron kapsz játékokat külföldről, majd az itthonival azonos (vagy kevesebb) pk.-gel (1000-1500 Ft). A játékok nyelve így is úgy is angol.
Inkább a PC-s játékok nagy részéhez van magyar kézikönyv / felirat / szinkron, abban az esetben azt mondanám OK, de konzolnál ez nem hiszem, hogy döntő lenne. -
az kit érdekel? meg akarod nézni, mi az a new game?
inkább támogatod az 576-os, stb ZSICIket, vagy megveszed negyedannyiért? ez a kérdés -
és ehhez magyar kézikönyv jár? nem hiszem. -
www.thehut.com
300 ft postaköltség/játék
-
aha.. -
jah. szerencsére pénteken jönnek haza, remélhetőleg lesz boltba. ha raktáron van, azt jelenti hogy van? -
úgy könnyű :D -
de van, ismerős aki mgvezi és elhozza:P -
Jah sok az 1000, de van ahol meg 2500 csak a posta.
990ft-nál nincs olcsóbb... :S