Vigyázz, a magánéletet, munkát, ne keverd ide, ekkora magasságokba fölösleges felemelni a témát, egyébként is érzékeny területeket súrolsz, én a helyedben nem mennék bele.
Azzal egyetértek, hogy ugyanúgy szerethet valaki játszani, ha warezol, de akkor ne titulálja magát ugyanolyannak, mint eredeti játékot vásárló társai. Érthetőbben mondva, én nem abban vonok különbséget, hogy ki mekkora mértékben fanatikusa a témának, hisz egy warezos is örömet lelhet a játékban, hanem abban, hogy ki hogyan viszonyul a konzolozáshoz. Az eredeti játékot vásárlók más indíttatásból [hobbi] adnak ki pénzt a játékokért, mint az aki letölti és a pénzt inkább másra költi.
Ezért nem tudom összeegyeztetni a hobbit a warezzal, mert két olyan dolog között kéne párhuzamot vonni, ahol az előbbit a játék és gyűjtőszenvedély fűti, míg az utóbbiból pont ez hiányzik.
Ebből a perspektívából már szerintem érthetőbb, miért van különbség játékos és játékot letöltő között, az pedig, hogy ez a különbség mekkora ill. tulajdonképpen milyen formában van jelen, azt mindenki erkölcsi értékrendjére bízom, de a lényeg az, hogy az említett "különbség" sajnos igenis valós és létező dolog.