176846
banner
  • kjozsef056
    Tényleg nem értelek.

Mit láttunk? Egy copy paste forzát ami évek óta kb a helyszínen kivül gyk. semmit nem változik....
    Vagy a köcsög szimulátor multis címet ami kb kutyát nem fog érdekelni?
    Fable az jó (legalábbis nekem tetszik) de ez se olyan cím ami nonplussz ultra...
    Az a másik rpg a pókémonosoké szintén nem nagy eresztés...

Én már sokszor mondtam a MS-nak nincs a tarsoláyban abszolut semmi "ütőkártya" amivel nagyot lehetne dobbantani... azt tudnám mondani van a forza ami mindig hoz egy szintet (de már uncsi ugyanaz) aztán kifuj. Ez még azért is jó mert ez nagy eladásokat is tud produkálni...főleg hogy már ps-re is jön, kész ennyi semmijük sincs ami ilyen mértékű siker lehetne

• Botond #176845
    160ezer nézőről indult a show a youtube liveban, ami aztán a show végére 100ezer környékére kopott.

Eközben ha C. Ronaldo levágja a haját és azt streamelni az millió fölötti nézőt vonz.

Nagyon szűkül a piac. 1-2 éve még 4-500ezres közönsége volt egy-egy xbox játék bemutatónak.
  • kjozsef056
    Day one codnál sincs tömeges előfizetés..az elmúlt évekből kifolyólag én nem tudom mik kellenének az embereknek hogy előfizessenek tömegesen..
    Sajnos igen nem került bele minden sőt még kevés se nagyon :( Pedig mennyi jóság van ott. Prototype-ok, Singularity pl
  • Zóanagyvarázsló
    A régi CoD-oknál nyilván nem a multis tömegekre gondoltam ;) Azt sem mondom, hogy csodát tenne, te tény, hogy Activision oldalról nem tették bele a játékaikat a GPU-ba, mint Zenimax oldalról.
  • kjozsef056
    A MS nem fogja összetörtni magát azért , hogy a régi codokat is betegye bármelyik csomagba....hogy miért? Mert a közhiedelemmel ellentétben (meg ahogy a ms elképzelte megálmodta) a cod nem előfizetést teremtő tényező. Már a legelső betett codnál kiderült hogy multis játék miatt nem igen rohannak az emberek előfizetni a game passra. A leg leg leg leg legnagyobb multis többség aki éveket szokott ölni codba az megveszi a játékot úgy olcsóbb mint előfizetve tolni
  • Zóanagyvarázsló
    Pontosabban a néhány éves CoD-ok benne vannak a Premiumban is, a valóban régiek meg az Ultimate-ben sem, pedig például azzal is lehetne növelni a legmagasabb tier értékét. Emellett egyébként egy (másik) ubis húzással meg tudnák dobni: beletéve a DLC-ket. Az előbbivel nagy bevételkisesést nem is produkálnának (bár tömegek se ugranának rá), a másik már izgalmasabb lenne. De éppen az FH túlságosan épít a DLC-kre ehhez.
  • kjozsef056
    Copy paste forza a szokásos.. Fabel viszont meglepően jó lesz. A harc baromira tetszik.

Forza Deluxe itthon 43K , Premium 52K
    Izlandon ahonnan mi is tudunk vásárolni 30K és 36K
  • lwb
    CoD-ból is csak a legújabb nincs fent - még - GPP-n. A régebbiek, MW2-3, WW2 elérhetőek. De pl a jó 1st party játékok, mint az indiana jones már ott vannak GPP-n is. Mondom: ami számítani fog, hogy mi jön ki és mennyivel később lesz ez GPP-n. Ha fél-egy év, akkor a GPU-nak van némi értelme.

A tegnapi xbox dd-n bemutatott játékokból egy darab érdekel engem, a Fable. A forza ugyanaz, mint mindig is volt csak más táj, újabb autók. Én ezt elengedtem még az előző generáció környékén. Az anime játék hidegen hagy, a double fine köcsögölős multi izéje meg ... hát, nem én vagyok a célközönség azt hiszem. Fable ígéretesnek látszik, de majd meglátjuk, ha kijön. A playground nem ilyen játékokról híres, ez lesz az első ilyen produkciójuk.

Splinter Cell: akkor végigvittem őket, amikor újak voltak. A világ legjobb játékai voltak, ma is próbálkoztam velük, de egyrészt rohadt nehéz elindítani őket másrészt, sajnos nem öregedtek túl jól. Akkoriban ez volt a cutting edge csúcsgrafika. Kellene ezekből egy remaster, inkább ebből, mint mondjuk PS-en a nyomorult last of usból a 4. remaster vagy skyrimből a 13. remaster.
  • Botond #176838
    Még 26 perc! Jóság, várós!
  • Zóanagyvarázsló
    Az önmagában jogos, ha a vásárló tudatosan áll hozzá, és érdeklik az alternatív lehetőségek. Nyilván eladni vagy kölcsönadni játékot érthető stratégia konzolon (persze kurrens Xboxon a használtpiac halott), ahogy a GMG-n előrendelni Steam helyett is az. Vagy éppenséggel régen Angliából érte meg rendelni, minden nagyobb üzlet a hivatalos ár alatt árulta a dobozos játékokat. Csak ha arról van szó, hogy az MS mit csinál, akkor nem lehet elmenni az MS által megszabott árak mellett. Az emelés is nyilván érezhető lesz a szürkepiacon, az olcsóbb, VPN-es aktiválással házalók pedig már-már a warez érzését adják számomra, nem is éltem ilyemivel, csak 36 (+1) hónapnyi általam ellőhető kulcsot vettem egyszer. Egyébként olyan is próbált tőlem fiókomhoz hozzáférést kérni, aki a megkeresésem előtt és után is kulcsot hirdetett, tehát a hirdetőkkel szemben is szkeptikus vagyok. Meglátjuk, hogy oda mennyire gyűrűzik be az emelés.

Nemcsak olcsón volt jó pár Ubi-játék, de ingyen is osztották annak idején a kliensük miatt, illetce az AC: Syndicate volt Epicen ingyenjáték. Persze le lehetett ezekről maradni, de nekem sok így van meg. Ugyanakkor számomra pont nem ezek a klasszikusok tőlük. A régi PoP-ok és Splinter Cellek el sem érhetők magyar store-ból, illetve magyarra állított lokációval. Tök jó persze, hogy játszható az Ultimate-tel PC a Heroes 3, de konzolon ez nem lehetséges, PC-re meg a célközönség tagának megvan valamilyen formában. Ráadásul a modok honlapján nem látom, az MS-féle verzió támogatott lenne, anélkül pedig marad a régi felbontás és az elnyomhatatlan intró, hiányzik az online multi, és nyilván a rajongói tartalmak is ugranak.

A Ubi sajnos eléggé elhanyagolja a régi játékait, kell némelyikhez mókolni. Az említett Heroes 3-nál külön vicces, hogy a remaster Steam-exkluzív, de az meg nem tartalmazza a kiegészítőket (rengeteg a plusz tartalom, a modok is a második kiegre épülnek). A másik kedvencen az AC: Revelations helyzete: belepatchelték a steames verzióba az achievementeket, de közben elvették a DLC-t a vásárlóktól, parancssoros Steam-kliensből kell letölteni a hozzátartozó fájlokat és downgrade-elni a játékot, hogy menjen.

Attól, hogy day1 új játék nincs a GPU-ban, még a korábbi day1-esek benne vannak. Más kérdés, hogy aki CoD-on végigszaladt már, nem biztos, hogy annak akar neki újra és újra. Ha pedig valami több hónapig tart (vagy újrajátszós, vagy multi), a havi több ezer forintos felár már kevésbé éri meg a vásárlással szemben.
  • kjozsef056
    Káming szún

• lwb
    Igen, valahogy nekem sem érv, hogy mert okosba meg tudom oldani olcsóbban, ezért semmi baj nincs a MS árazásával. Hadd ne az legyen már a mérce, hogy mit lehet kiokosítani. Mintha úgy beszélnénk mondjuk játékárakról, hogy odaszámolom a szürkezónás keyshopok árait is a steames hivatalos árak mellé.

A MS a saját árazását tette ilyenre és óriási az ugrás a premium és az ultimate között. Duplája lényegébe. A ubi classic-kal az a baj, hogy tényleg klasszikusok vannak rajta, amit már 10-20 évvel ezelőtt megvettünk egyszer. Kinek új az AC2? Vagy a unity? Vagy a Far Cry 3? De jó, hogy lehet játszani a ME trilógiával meg a DA2-vel az EA playben, de az a helyzet, hogy aki gamer volt amikor ezek kijöttek, az már akkor játszott minddel. Ha meg nem, mert leárazásra várt, akkor is jó hír, hogy ezek a játékok már mind voltak mélyen leárazva az évek, vagy akár évtizedek alatt, amióta kijöttek. Szó szerint párszáz forintért mindet meg lehetett venni egyszer. FC3 is volt pár dollárét, AC-k is. Én azt gondolom, hogy egy 20+ éve játsszó embernek nagy értéket az ubi classic vagy az ea play nem képvisel. Olyan régi játékok vannak rajta, amikkel már rég játszott, sanszosan meg is vannak neki.
    És akkor abba bele se megyek, hogy pl az ubi pluson a régi AC-k alig akarnak elindulni modern rendszereken. Ez nem GOG, konkrétan ügyeskedni kell és hozzáadni steamhez egyesével a játékokat, mert amúgy nem indulnak el új PC-n. Magyarán ennyi pénzért még igénytelenek is.

Nem nagyon látom a GPU értelmét a GPP mellett jelenleg. 0day saját játékból az első két hónapra semmi nem jutott jelenleg. Meglátjuk később mi lesz, ahogy azt is, hogy mennyivel később kapja meg ezeket a premium. Ha pár héttel, akkor az ultimate lényegében mehet is a kukába.
  • Botond #176834
    Azért ha be van vezetve hozzád az internet, akkor fel tudsz menni az MS-nek a hivatalos xbox honlapjára, ahol össze tudod hasonlítani, hogy ma mit tartalmaz az egyik vagy a másik csomag. Nyilván korábban máshogy volt, de gondolom mint mindenki más te is mindig ma játszol, sose tegnap vagy holnap, hanem mindig aznap, és ilyenkor az számít ami aznap van a csomagokban.
    Ma pedig a premiumban benne a felhő és a pc gamepass is.

Még angolul se kell tudni, magyarul van:

https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/compare
  • Zóanagyvarázsló
    A probléma az, hogy az MS árazza duplájára az Ultimate-et, és a kérdés az, hogy ennek mi az értelme. Az árkülönbség fogyasztói szemmel a hivatalos árak között túl nagynak tűnik, a szürkezóna felé terelés meg nem hangzik jó ötletnek az MS felől.

Leginkább az jön be, hogy úgy érzik, a Premiumot meg kell tolni, de igazán sokat az Ultimate-be fölötte már nem fektetnek. Vagyis hát nyilván visz a Ubi, az EA és a Fortnite, de ha túl sokba kerülnek az MS-nek, az megint nem hangzik nagy üzletnek. Persze annak, akinek ezek kellhetnek jók lehetnek, de korábban a GPU egy "mindenkinek" jó csomag volt, most átment egy speciális csomagba. Egyébként sok Ubi- és EA-játék gyakran tényleg annyira filléresek, hogy sok száz órányi játékidőt lehet bevásárolni gombokból a store-ban. Eközben a Burnout Revenge nem akciós soha, de előfizetésből sem játszható, meg kell venni "teljes" áron, ha valaki játszani akar vele.
  • lwb
    Azért raktam be a linket:

felhő van essential, premium és ultimate csomagokban is. PC-s játékokt is vannak mind a háromban, csak kevesebb. De őszintén, a premium és az ultimate között érdemi különbség nincs. Ubi+ classic meg ea play, de ezek egyike sem képvisel jelentős értéket. Az ubi classic régi AC-k és Far Cry-ok gyüjtőhelye, ezek egy része egyébként már alap GP-ben is megfordult párszor, de ingyen vagy fillérekért is adták már máshol, alacsonyabb csomagokban is. Az ea play meg pont azt nem tartalmazza, ami igazán kellene: 0 day játékokat, pl az új battlefieldet sem. Ez két olyan csomag, ami a két nagy kiadó régi játékait tartalmazza. Van értéke, de duplaár? Ugyanmár.

Parttalan ez a vita. Szerintem a gpu nem éri ma meg egyáltalán. Alapáron duplája a premiumnak, de amit ad, az nem duplája. És úgy látom, hogy a MS is egyetért velem, ezért tolja tartalommal a premiumot januárban és februárban is, szemben az ultimate-tel, ami alig kap pluszt a duplaár ellenére. Nekem az a véleményem, hogy a MS úgy akarja kezelni az áremelkedést, hogy a GPU helyett a GPP lesz a főcsomag a többségnek. GPU-ra meg max upgrade-elnek akciósan azok, akiknek éppen egy-egy 0day megjelenés kell.
  • kjozsef056
    MS AI-ja azt mondja és az összehasonlításnál azt látom a pc-sben nincs felhő..

CLOUD GAMING

FEDEZD FEL AZ XBOX CLOUD GAMINGET

PC Game Pass: Nem tartozék

Xbox Game Pass Ultimate:

A csomagban
    Korlátlan cloud gaming
    A legjobb streaming minőségünk, beleértve a támogatott címek és eszközök esetében akár 1440p felbontást is
    A legrövidebb várakozási idők
    Saját játékok streamelése
  • lwb
    "Premium akkor jó, ha csak Xboxon játszol, és nem érdekel a PC vagy a felhő."

Ezt már leírta más is: ez nem így van.

PC gp és cloud is van már alacsonyabb csomagban is, ez már nem a régi gp, ahol csak a gpu adja a pc gp-t.

https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass?xr=shellnav

Egyéb hülyeséged van még vagy befejezted?
  • kjozsef056
    Ellentmondani mindig is jó érzés olyannak aki azért mert valamit nem használ akkor az számára már nem képvisel értéket...

"Melyiket érdemes választani?

Premium akkor jó, ha csak Xboxon játszol, és nem érdekel a PC vagy a felhő.

Ultimate akkor éri meg, ha:

PC‑n is játszol, szeretnéd az EA Play‑t, mobilon/tableten is játszanál...

Nos én pc-n is játszom ,ea játékokat is, és ha idő van melóban akkor mobilon is...Egy ezrest megér a szó szerinti play anywhere az hogy neked nem az a te egyéni szoc problémád..

És igen minden meg lehet venni olcsóbban... boltba se akkor vásárlok amikor teljes áras minden hanem amikor akció van ,ha kell átmegyek szlovákia mert ott olcsóbb..szerencsére egy köpésre van a hid túloldalán.. Tudod tudatosság, hiszen te montad. Én az vagyok :)
    Szóval mantrázhatsz de magadon kivül nem sokmindenkit fogsz az ultimate ellen fordítani, bármennyire is szeretnéd :)
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.01.21. 13:18:25
  • lwb
    Ezek a MS árai, nem tudok neked mást mondani ezek után. Ezt is ötödszörre írom le. Örülök, hogy ki tudod kerülni, a felhasználók többsége nem kerüli ki, nem szórakozik vele. Egy csomó dolgot meg lehet venni olcsóbban, ha az ember utána néz, pl. windows licenszet forinthúszért, ettől még a gyári ára annyi marad, amennyi a MS oldalán van és azzal számolunk. Ahogy egyébként játékáraknál is meg lehet venni a többséget olcsóbban már akár első nap is, ettől még mindenki a világon az eredeti fogyasztói árat nézi. Úgy érzem ezt is századszorra írom le.

A téma eleve onnan indult, hogy 10 890-re emelik, tehát duplájára az ultimate előfizetését. Ha te úgy gondolod, hogy ez téged nem érint, akkor csak az a kérdésem, hogy minek szólsz hozzá már hónapok óta? Örülök, hogy ilyen-olyan féllegális szürkezónás izékkel ki tudod még egy évig húzni, hogy ne kelljen teljes árat fizetned, de ettől még az elv nem változott és az érvem is ugyanaz: premium feleannyiért NEM feleannyit ad, mint az ultimate, hanem jelen állás szerint alig kevesebbet. Még mindig adódik a kérdés: mi az ultimate értelme? Ez a két indie játék, amit februárban adnak pluszban a premium felett?

Te tényleg nem érted vagy csak jól esik ellentmondani?
  • kjozsef056
    Én a pénztárcámnak hiszek mivel tudatos vagyok ahogy te is mondtad..2027-ig még ~2800Ft onnantól meg majd kiderül mennyi lesz.. Szóval a tudatosság jegyében felejtsd el ezeket az árakat amikről hadoválsz ,mert hírértéke nem sok van a tudatos emberek szemében:)

"Most tényleg keressem vissza a hónapokkal ezelőtti kommentjeidet a 80 dolláros játékokkal? Ez komoly? Emlékszel azért arra, amiket írsz?"

Keresd , de utánna azt is turd már elő ha ott jársz (mert alatta leszel te is) hogy elkzedtél vergődni a 10K-s áron amit azóta is látványosan csinálsz...a pata nem szenved ennyi a tűző napon
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.01.21. 12:40:49
  • lwb
    Megint: ezek NEM a hivatalos árak. A hivatalos microsoft árak az alábbiak:

essential: 3590 Ft
    premium: 4990 Ft
    ultimate: 10890 Ft

Magyarán 2x a szorzó a két csomag között. Kérsz MS linket is vagy elhiszed nekem? Ki lehet idei-óráig ügyeskedni olcsóbban? Ki lehet. A felhasználók 99%-a globálisan nem szórakozik ezzel, de te azért így akarsz számolni. :)

"Nem mellesleg a játékárakkal te haknizol"
    Most tényleg keressem vissza a hónapokkal ezelőtti kommentjeidet a 80 dolláros játékokkal? Ez komoly? Emlékszel azért arra, amiket írsz?
  • kjozsef056
    Mi pedig azt kapjuk mivel végig tudjuk játszani az évet...
    Nem mellesleg a játékárakkal te haknizol mert te meg akarod őket venni mert fétised van vagy mit tudom én. Te haknizol a teljes game pass árral ,de én nem tehetem a bolti játék árakkal? Hogy is van ez?

Egyébként meg: ~3750 vs 4800 ft a premium vs ultimate ára... biztos mindenki elgondolkodik hogy ne a premiumot válassza mert ez az ezres hozza el az éhhalált :)
  • lwb
    A GPU hivatalos ára 10 980 Ft ma a MS-nál. Nem érdekel az ajándékkártyás meg egyéb okosság, ez a hivatalos ára jelenleg, erről beszélek. Ahogy a játékáraknál is pont te magyarázol mindig 70-80 eurós árakról, amikor közben g2a-n meg ilyen szürke helyeken ennél jóval olcsóbban is lehet játékot venni. Ettől még a hivatalos árat hasonlítod te is.

Az SM2 még mindig a Premium csomagban van benne és nem az Ultimate-ben. Nem jön át neked tényleg, hogy itt a premium vs ultimate a lényeg?

"Aki ultimate-et vesz pont azt kapja amiért fizet."
    Hát én nem azt kapom, amit szeretnék. Azt kapom, amit a MS ad, ami idén második hónapja egy nagy lófasz az eggyel alacsonyabb csomaghoz képest. Erről beszélek.
  • kjozsef056
    "Nem értem, miért olyan nehéz felfogni neked, hogy van olyan fogyasztó, aki tudatos és szeretne a pénzéért értéket is kapni"

Mondja ezt az aki tudomást se akar szerezni a 4.7K-s ultimate-ről..(ami sokunknak még 1 évig csak 2800). csak a SM2 ennek majd a duplája és ez csak 1 db játék.

Aki ultimate-et vesz pont azt kapja amiért fizet. Te nem nagyon szereted tudomásul venni ,hogy ezt az előfizetést használók nem igen vesznek játékot se 2 év multva 10 euroért se máskor se.. mivel ittt jóval olcsóbban és többbet kapnak és ami a lényeg játszanak is velük nem ügy mint a fillérekért megvett fiókon heverő számolatlan címekkel.
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.01.21. 11:52:58
  • lwb
    Nem, te hülyeséget beszéltél a SM2-ről, ami pont hogy egy kategóriával lejjebb van és pont arra érv, amit írtam, amit vagy nem értettél meg vagy el se olvastad: hogy az ultimate-nek nincs megint sok értelme a premiummal szemben, mert láthatóan a nagyobb játékok már premium szinten megjelennek a GP-ben, ultimate-nek két indie játék jutott, egy olcsó platformer és egy kétéves fringe horrorjáték (szintén olcsó mára).

Az autós példád válaszra sem méltó, mert hülyeség az egész. A premium tier a te logikád szerint az a BKV, az ultimate meg az autó. A valóság ezzel szemben az, hogy a premium tier az az autó, az ultimate meg autó egy rózsaszín masnival a tetején jelenleg. Lehet, hogy lesz olyan szitu majd a jövőben, amikor az a masni jó lesz valamire, de egyelőre az csak egy felesleges díszítősornak tűnik, amiért extrát fizet az ember.

Nem értem, miért olyan nehéz felfogni neked, hogy van olyan fogyasztó, aki tudatos és szeretne a pénzéért értéket is kapni. A premium meg az ultimate közötti árkülönbségnek egyelőre idén sok értéke vagy haszna nem volt. Kevés szánalmasabb dolog van, mint amikor valaki egy trillió dolláros cégnek simpel az interneten. Nem fogják soha megköszönni neked, hiába strapálod magad. Teljesen jogos elvárás, hogy a GPU az extra díjért adjon valami extrát is. Cloud gaming van alacsonyabb tieren is, még a performance is ugyanaz, csak a felbontás kicsit magasabb a nagyobb tiereken. De még azt se sikerült meglépni, hogy legalább GPU-n ne a series s változatok menjenek, hanem series x. Ha már itt tartanánk, már jobb lenne a helyzet.
  • kjozsef056
    Minden mást is kihasználok. Ubi cuccok, pc , felhő Meg amíg filléres minek görcsöljek a kisebb szintekkel? Így sose kell nézegetnem mit nem kapok...
  • Botond #176820
    Prémiumban is van felhő.

/szerk: sőt az alap gamepassban is:

"Xbox Game Pass
    Unlimited cloud gaming is included with Xbox Game Pass Essential, Premium, and Ultimate plans. Xbox Game Pass is our monthly subscription service that provides access to an ever-growing library of games, online multiplayer, in-game benefits for popular favorites like League of Legends and Call of Duty: Warzone, store rewards, and more with each plan. In addition to streaming from the cloud, you can also download Game Pass titles directly to your preferred console, PC, or handheld device for offline play.

Xbox Game Pass Essential offers unlimited cloud gaming for as low as $10/month and access to more than 50 games. Xbox Game Pass Premium includes everything from Essential as well as access to 200+ games across console, PC, and supported devices for $14.99/month. For the best all‑around experience, Xbox Game Pass Ultimate delivers unlimited cloud gaming, 400+ games across console, PC, and more devices, day‑one new titles, online console multiplayer, plus added benefits like EA Play, Fortnite Crew, and Ubisoft+ Classics, as well as in‑game benefits across Riot titles and Rewards with Xbox — at no extra cost."

https://news.xbox.com/en-us/2025/12/19/getting-started-with-xbox-cloud-gaming/#:~:text=Xbox%20Game%20Pass%20Essential%20offers%20unlimited%20cloud%20gaming,across%20console%2C%20PC%2C%20and%20supported%20devices%20for%20%2414.99%2Fmonth.
    Utoljára szerkesztette: Botond, 2026.01.21. 11:14:56
  • kjozsef056
    Az hogy TE minek látod értelmét az egy előfizetésnél vajmi kevés másokra nézve. Én pl felhőben játszom 99% nekem kell az ultimate
    De látom amikor már nem tudsz ész érveket felhozni jön a "nem értem" kártya...

erre írtam az autós példát de látom NEM ÉRTED :)

Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.01.21. 10:58:23
  • lwb
    Erről beszélek, köszönöm, hogy valaki elolvasta és meg is értette, amit írtam. A premium mellett egyre kevésbé látom értelmét az ultimate szintnek. Ez az év második hónapja és egyelőre 0 value az, amit az ultimate ad a premiumhoz képest.
  • Botond #176817
    Gyereknek most járt le pár napja a GPU, ő már csak pc-set kapott, felesleges két GPU, nekem tavasszal jár le a GPU, és valóban elgondolkoztató, hogy premium vagy ultimate legyen a továbbiakban.

Felhőt szoktam használni, de az benne van mindkettőben, amit buknék:
    - ubi classic címek (ami érdekel az megvan)
    - ea play (ezt kb sose használom)
    - day1 játékok (ez az izgis, jön pl az FH6, de lehet türelmes vagyok egy évig az MS saját címeivel kapcsolatban valójában?)

Még van 2-2,5 hónapom töprengeni, pont ez a SM2 dolog gondolkoztatott el amúgy.
  • lwb
    A Space Marine 2 melyik csomagban van?
  • kjozsef056
    Semmi értelme az autók létezésének mivel én világ életemben a tömegközlekedést használtam és fogom... Ennyi a kocsi extrája semmi ,csak felesleges és sokkal drágább... bohóc szmájli
    Jó hogy vagy nekünk lassan már nem is nézem a showder klubbot mert szállítod itt a nagyobbnál nagyobb poénokat

Ez magáért beszél

Nem mellesleg a 20 euros Space Marine 2 ami magában majdnem az előfizetés duplája ki ne verje szemed (itad szerint ennyi volt a HL ára)
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.01.21. 07:51:09
  • lwb
    Le kell írjam ismét vagy a MS elég érthető választ adott? Semmi értelme a GPU-nak, második hónapban a sorban. Egy indie platformer (18 USD perpill a steamen) és egy 2 éves szintén indie játék (perpill 13 USD a steamen). Ennyi a GPU extrája a Premium felett. Második hónapban 0 value a legfelső előfizetési szinten.

Ez magáért beszél.
  • kjozsef056
    Game Pass Ultimate:

MIO: Memories in Orbit - Január 20.
    Indika - Február 2.

Game Pass Premium:
    Resident Evil Village - Január 20.
    Death Stranding: Director's Cut - Január 21.
    Ninja Gaiden Ragebound - Január 21.
    Roadcraft - Január 21.
    The Talos Principle 2 - Január 27.
    Anno: Mutationem - Január 28.
    Drop Duchy - Január 28.
    Warhammer 40k: Space Marine II - Január 29.
    MySims: Cozy Bundle - Január 29.
    Final Fantasy II - Február 3.
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.01.20. 17:18:42
  • lwb
    Nem, az SWO nem régi cím.Az Assassin's Creed 2 meg a Revelations meg ezek, azok régi játékok. Az SWO 2024-ből nem régi játék. A GPU áremelés egyék ellenpontja volt az ubisoft classics beemelése a GPU csomagba. Ennek nem része az SWO, az simán jött csak, mint új AAA játék a GP katalógusába. Ezért is óriási nagy faszságot sikerült mondanod. A ubisoft classics játékok meg, ahogy a nevük is mutatja, régi klasszikusok. Amikkel én meg sokan mások is már játszottunk az előző generációk alatt is. Ennyike. Sikerült felfogni vagy magyarázzam még a nyilvánvalót?

Nekem semmi bajom a teljesáras játékokkal, drágák, de ha jók, bőven megérik az árukat. A CP2077-et vagy a W3-at pl minden platformra megvettem egyszer és nem bánom, minden fillér ami a CDPR-nek ment jó helyre ment. Örülök, hogy teljes áron vettem meg őket és a stúdió meg a kiadó teljes bevételt kapott utánam, többször is, mert megérdemelték. Remélem még sok jó játékot csinálnak. Ma ezeket meg lehet venni 1-2 dollárért, de szarul érezném magam, ha ennyi pénzt adnék csak ilyen jó játékokért. Ezt is sikerült felfogni? Ez neked IJ, mert fillérbaszó vagy, de másnak meg nem az, mert van agya, amivel tud gondolkodni, nem kilóra nézi a játékokat, hanem válogat és a minőségért nem sajnálja a pénzt, a mennyiséget viszont előtte lecsekkolja, hogy megéri-e.

"egy digiális világba való dolgokhoz ahol tényleg akár egy kezdetben 20K-s játékot 1 éven belül hozzád csaphatnak 1 db $-ért felhoztad az új és használt autó témát."
    A használtautó téma annyira ideillik, hogy konkrétan a BMW-nél extrákat már előfizetésként tudsz megvenni pl. Lehet, hogy a te fejedben ez messze van egymástól, de a valóság az, hogy pl. az üdvözlő fényjáték vagy a navigációs csomag azok olyan dolgok, amikért évente fizetsz egy előfizetési díjat, mint a GP-nál kb. És ez a jövő más márkáknál is.
    Ettől függetlenül az autó kitűnő példa volt arra is, hogy ha valaki az új csúcstechnikát akarja azonnal, akkor annak többet kell érte fizetni. Az új autó is ilyen, a 4-5-6+ éves autók már olyan technikát tartalmaznak, amit a mai új autók meghaladtak. Ha neked a csúcs kell, akkor újat veszel. Ugyanez áll a játékokra is: ha az újat akarod, ha nem akarsz várni, annak van egy felára. Ha elég az is, ami tegnap volt, akkor meg vársz akciókra éveket. Akárcsak a használtautóknál: ott is nagyon jó autókat lehet venni pár évesen, de nem a mai szintet fogod megkapni azért, ezt érteni kell.

Hogy te nem érted, az inkább a te bajod.
  • kjozsef056
    Az már régi cím igen.

Szar lehet ez a "most akarom játszani fétis" szerencsére engem nem fertőzött meg. Erre írtam az IJ kategóriát..Én pont ezért nem fizetek semmiért ami nem bundle áron belül van mivel nagyon jól tudom,hogy utánam dobják majd. Akkor meg mi értelme lenne megvenni bármit több ezerért? Semmi. Totál értelmetlen

Semmit nem nézek kilóra.Én azt nézem leköt a game pass tartalma teéljes évben. Mint az állat. Pedig nem mind a 400 játékkal játszom hanem "csak" 30-70db-al attól függ mire cseszem el a többi időmet.

Annak pedig külön örülök, hogy egy digiális világba való dolgokhoz ahol tényleg akár egy kezdetben 20K-s játékot 1 éven belül hozzád csaphatnak 1 db $-ért felhoztad az új és használt autó témát. Ezzel szerintem sokunk napját feldobtad...mert tényleg ugyanaz a kettő dolog. Te nem showder klubbos vagy? ott nyomnak ekkora poénokat

• lwb
    A régi ubi cimekről beszéltél, nem? Az SWO hol számít "régi ubi cimnek"? Te amúgy érted az írott szót? Olvasod is magad, miközben írsz?

Az SWO nem régi ubi játék, hanem ún. új ubi játék. Egyébként azt is megvettem nyilván még amikor megjelent, ahogy minden mást is, ami érdekelt, mert akkor akartam játszani vele, amikor új volt és nem várni vele két évet. Nyilván évekkel később minden olcsóbb, az autóm is fele annyit ér pár évesen, mint újonnan ért, mégsem bánom, hogy újat vettem. Az, hogy MIKOR kapod meg, amit veszel, az pont olyan érték, mint az, hogy MIT kapsz meg a pénzedért. Ennek van egy ára. Nem bánom ezt sem, ha bántam volna, akkor visszaváltom, ahogy tettem azt mondjuk a Doom Eternallal, ami nekem nagy csalódás volt a Doom után.

"400+ játék van a game passban. Aki ebben nem talál magának folyamatosan játszani valót az inkább csattogós falepkét tologasson ne akarjon játszani a digitális világban"
    Mondom, te kilóra nézed a játékokat. Más meg válogat, van ez így.
  • kjozsef056
    Jaja star wars is 10-20 éves... egyszerűen már nem tudsz milyen faszságot felhozni :) Szerintem 1 év és az Avatar is bekerül.. az se nem 10 se nem 20 sőt 5 éves se lesz akkor.
    Az meg hogy valaki valamit day one megvesz hát az IJ kategória...én inkább szórnám ki az ablakon a fölös pénzem. De mivel én nem szeretem égetni így ésszel élem a "digitális game világot"

400+ játék van a game passban. Aki ebben nem talál magának folyamatosan játszani valót az inkább csattogós falepkét tologasson ne akarjon játszani a digitális világban

• lwb
    Ez a te eseted. Egy újszülöttnek minden vicc új. Mi, akik régebb óta játsszunk már megvettük 10-20 évvel ezelőtt az összes AC játékot, én még x360-ra megvettem az AC2-t. Lényegében az adta el a konzolt nekem, akkor vettem először konzolt magamnak, amiatt a játék miatt (pc-re akkor még nem volt sehol évekig). Nekem nem flash, hogy most megkapom újra ugyanazt, amit már egyszer megvettem.
    A day one 60-80 dolláros játékok jó értékek lennének, ha minden játék egyenlő lenne és kilóra mérnénk őket. De aki leszrja mondjuk az fps-eket, annak az új cod aligha jelent értéket, mert sose vette volna meg, akinek meg nem jönnek be az autós játékok, azoknak meg a forza nem ér semmit.
  • kjozsef056
    A day one 60-80$-os játékok elég jó értékek szerintem. Sőt a régi ubi címek is mivel ha meg kéne venni (pc-n legnagyobb akcióban is kuponnal) az alap star wars valami 4K és ez egyetlen game.. pc-s előfiző 6K akkor a tököm venne 4K-ért 1 db játékot.
    Pláne úgy hogy amit már ezerszer írtam akit érdekel a game pass évekre előre le van zsírozva sokkal olcsóbban

Nem mellesleg amig a game pass és a többi pc-s előfizetés (humble choice pl) és cs kulcsos olcsó játékok rá tudott venni hogy már ezer éve elengedjem a game warezt, addig a streaming film szolgáltatok nem mivel minden sorozatot és filmet torrentezek..
    Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.01.13. 08:53:37