-
Igen, valahogy nekem sem érv, hogy mert okosba meg tudom oldani olcsóbban, ezért semmi baj nincs a MS árazásával. Hadd ne az legyen már a mérce, hogy mit lehet kiokosítani. Mintha úgy beszélnénk mondjuk játékárakról, hogy odaszámolom a szürkezónás keyshopok árait is a steames hivatalos árak mellé.
A MS a saját árazását tette ilyenre és óriási az ugrás a premium és az ultimate között. Duplája lényegébe. A ubi classic-kal az a baj, hogy tényleg klasszikusok vannak rajta, amit már 10-20 évvel ezelőtt megvettünk egyszer. Kinek új az AC2? Vagy a unity? Vagy a Far Cry 3? De jó, hogy lehet játszani a ME trilógiával meg a DA2-vel az EA playben, de az a helyzet, hogy aki gamer volt amikor ezek kijöttek, az már akkor játszott minddel. Ha meg nem, mert leárazásra várt, akkor is jó hír, hogy ezek a játékok már mind voltak mélyen leárazva az évek, vagy akár évtizedek alatt, amióta kijöttek. Szó szerint párszáz forintért mindet meg lehetett venni egyszer. FC3 is volt pár dollárét, AC-k is. Én azt gondolom, hogy egy 20+ éve játsszó embernek nagy értéket az ubi classic vagy az ea play nem képvisel. Olyan régi játékok vannak rajta, amikkel már rég játszott, sanszosan meg is vannak neki.
És akkor abba bele se megyek, hogy pl az ubi pluson a régi AC-k alig akarnak elindulni modern rendszereken. Ez nem GOG, konkrétan ügyeskedni kell és hozzáadni steamhez egyesével a játékokat, mert amúgy nem indulnak el új PC-n. Magyarán ennyi pénzért még igénytelenek is.
Nem nagyon látom a GPU értelmét a GPP mellett jelenleg. 0day saját játékból az első két hónapra semmi nem jutott jelenleg. Meglátjuk később mi lesz, ahogy azt is, hogy mennyivel később kapja meg ezeket a premium. Ha pár héttel, akkor az ultimate lényegében mehet is a kukába.