banner
  • Zóanagyvarázsló
    Az önmagában jogos, ha a vásárló tudatosan áll hozzá, és érdeklik az alternatív lehetőségek. Nyilván eladni vagy kölcsönadni játékot érthető stratégia konzolon (persze kurrens Xboxon a használtpiac halott), ahogy a GMG-n előrendelni Steam helyett is az. Vagy éppenséggel régen Angliából érte meg rendelni, minden nagyobb üzlet a hivatalos ár alatt árulta a dobozos játékokat. Csak ha arról van szó, hogy az MS mit csinál, akkor nem lehet elmenni az MS által megszabott árak mellett. Az emelés is nyilván érezhető lesz a szürkepiacon, az olcsóbb, VPN-es aktiválással házalók pedig már-már a warez érzését adják számomra, nem is éltem ilyemivel, csak 36 (+1) hónapnyi általam ellőhető kulcsot vettem egyszer. Egyébként olyan is próbált tőlem fiókomhoz hozzáférést kérni, aki a megkeresésem előtt és után is kulcsot hirdetett, tehát a hirdetőkkel szemben is szkeptikus vagyok. Meglátjuk, hogy oda mennyire gyűrűzik be az emelés.

Nemcsak olcsón volt jó pár Ubi-játék, de ingyen is osztották annak idején a kliensük miatt, illetce az AC: Syndicate volt Epicen ingyenjáték. Persze le lehetett ezekről maradni, de nekem sok így van meg. Ugyanakkor számomra pont nem ezek a klasszikusok tőlük. A régi PoP-ok és Splinter Cellek el sem érhetők magyar store-ból, illetve magyarra állított lokációval. Tök jó persze, hogy játszható az Ultimate-tel PC a Heroes 3, de konzolon ez nem lehetséges, PC-re meg a célközönség tagának megvan valamilyen formában. Ráadásul a modok honlapján nem látom, az MS-féle verzió támogatott lenne, anélkül pedig marad a régi felbontás és az elnyomhatatlan intró, hiányzik az online multi, és nyilván a rajongói tartalmak is ugranak.

A Ubi sajnos eléggé elhanyagolja a régi játékait, kell némelyikhez mókolni. Az említett Heroes 3-nál külön vicces, hogy a remaster Steam-exkluzív, de az meg nem tartalmazza a kiegészítőket (rengeteg a plusz tartalom, a modok is a második kiegre épülnek). A másik kedvencen az AC: Revelations helyzete: belepatchelték a steames verzióba az achievementeket, de közben elvették a DLC-t a vásárlóktól, parancssoros Steam-kliensből kell letölteni a hozzátartozó fájlokat és downgrade-elni a játékot, hogy menjen.

Attól, hogy day1 új játék nincs a GPU-ban, még a korábbi day1-esek benne vannak. Más kérdés, hogy aki CoD-on végigszaladt már, nem biztos, hogy annak akar neki újra és újra. Ha pedig valami több hónapig tart (vagy újrajátszós, vagy multi), a havi több ezer forintos felár már kevésbé éri meg a vásárlással szemben.