5387
10645648441119966253.jpg\"
  • Gabesz amd64
    azt vágom,de akkor is piaci nyereség az már a 6600gt óta csak nő az nvidiánál
  • fatallerror
    R520Xt limitált számban lesz legyártva egyenlőre
  • Gabesz amd64
    az biztos nagy pofára esés lenne:DDD

De az Nvidia ahogy már írtátok,már qrva sok 7800Gtx/Gt-t legyártott/adott el :)

Még van egy hónap(talán),hogy az R520 a boltokba legyen,de addig megint qrva sok 7800Gtx/gt el fog kelni
  • TheZsenyka
    Persze eszméletlen pofáraesés lenne (álmodozás) ha 32 pipe-al jönne ki, 600 MHz-en és nagy tömegben, alapból 10K fölött tolna 3DMark05-ben De sajnos ez nem a csodák világa.
  • Gabesz amd64
    Én csak erre azt mondom,hogy már adnák ki azt a r520-at,azt majd kiderül minden.
  • Gabesz amd64
    aham,jah valami hasonló a helyzet.
    De ezt az Nvidia már egyszer "átélte" és most nem fog ilyen hibába mégegyszer belekeveredni...
  • [Jakuza]
    Nem kell megijedni varhato volt ez, Nvidianal ugyanez a salajtszam volt az atteresnel, es ezert volt olyan szar az FX szeria.
    Valoszinu, most ugyanezt a keseru pirulat nyeli le az ATInal is es majd a kovetkezo generacios kartyainal fog nagyot durrantani.
    Ott mar meg lesz a kello tapasztalat es a gyartasi gyermekbetegsegek ellenszerei.
  • fatallerror
    nem mert felesleges...GTX is legyűri az R520XT-t és még h limitált példányban lesz az R520XT ezért az NV simán elhúz megint mert ők sokkal több számban tudják legyártani a G70-et
  • TheZsenyka
    Igen, valszeg hasonlóan kell teljesítenie, ugye másfélszeres magfrekvencia (bár a memória sebessége nem másfélszeres) és 2/3 a pipeline. Igazából nem értem, mitől várja az ATI, hogy a kártyája übereljen mindent (10K+ 3DMARK05-ről regéltek). De majd kiderül. Egyébként én sem hiszem, hogy meg tudja izzasztani a G70-et. Ettől függetlenül alig várom már a public tesztelést.
  • B@dsector
    16 Vs 24 pipeline

Az ATI új kártyája, mint régebben az X800XT Platinum, korlátozott darabszámban lesz elérhető a forgalmazás kezdetén. Mint az már világossá vált, az R520-asok mindössze 16 futószalaggal rendelkeznek majd, így kell felvenniük a versenyt az NVIDIA 7800GTX kártyákkal, ám ezeknek 24 futószalag áll rendelkezésükre. Az NVIDIA a megjelenés napjától kezdve nagy mennyiségben szállítja 7800 GTX kártyáit a mai napig is. Az ATI viszont a zászlóshajónak tekintett R520XT-ből csak pár darabot fog szállítani, nem lesz elérhető nagyobb mennyiségben, ehhez majd hetekre lesz szüksége, hogy teljesíteni tudja az igényelt darabszámot. AZ R520XT 600 MHz-es mag- és 1400 MHz-es memória-órajellel fog érkezni. Október első hetében kerülnek forgalomba az R520-asok, az 500 MHz-esek előbb, míg a 600 MHz-en ketyegő változatok szintén megjelennek ekkor, ám csak kis mennyiségben. Az ATI nem veszi olyan könnyen az akadályt a forgalmazással kapcsolatban, mint az NVIDIA a 7800-as sorozattal, problémákkal fog küzdeni, ám ezek várhatóan idővel rendeződnek.

Forrás: here
  • TheZsenyka
    Azokkal is meg akarják vetetni a G70-et az R520 megjelenése előtt, akik esetleg a G70U-ra vártak volna, mert ha véletlenül megalázza az R520 a G70 sorozatot, akkor már késő. Mert ugye a G70U már csak addigra tudna kijönni, mint az R520. Röviden: NVIDIA gyorsan telíteni akarja a piacot, és úgy tűnik, ez sikerül is.

De ahogy BadSector írta, valszeg nem fogja megalázni. De hát ki tudhatja, amíg nem volt public teszt.
  • B@dsector
    Nem, mert a default G70 így is verni fogja az új ATi R5xx kártyáit.
  • Gabesz amd64
    mi tesz ez nagyából? hogy nem lesz Ultra?
  • TheZsenyka
    Ez aztán a szomorú hír. Pedig úgy vártam, hogy megvehessem kétszáz roppancsért.
  • deep
    Legtöbbeket (köztük engem) ez annyiban érint, hogy nem nyomja lejjebb a többi kártya árát:D
  • nero
    Sziasztok !

Lehet hogy a nap hire: ( nem kell hoza angol tudas azt hiszem)

Nvidia G70 Ultra cancelled

Don't want to mess up GTX sales

By Fuad Abazovic: kedd 06 szeptember 2005, 06:32

NVIDIA DECIDED to cancel its upcoming G70 Ultra card, a real shocker. We checked this news really well as it sounded crazy to us at first place. However, there is good business sense behind that hard decision.
    Nvidia knows that ATI can no ship many R520 XT's running at 600/1400MHz and therefore won't get into relaunching a new faster clocked G70 chip. The G70 Ultra was supposed to be a faster version of G70 card based on existing 110 chip, just clocked faster.

Nvidia G70 ultra would likely be very competitive to R520 XT but it would hurt G70, Geforce 7800 GTX sales and therefore Nvidia won't release it. So all of you who have been waiting for 7800 Ultra you can just forget about it.

Business wise it's better to ship many GTX and GTs and sell them in quantities than to release a limited but faster Ultra. We learned that Nvidia shipped a few tens of thousands of GTX and GTs already and it has been shipping in numbers ever since. Last thing you want is to upset people with releasing Ultra, a card that would be marginally faster than G70 and likely to create more problems than solve them.

In that light a very limited but available R520XT might be a Yule winner and best performer and Geforce 7800 GTX is here to stay. At some point Nvidia has to update it to a 512MB memory version but that’s about it. The key problem for ATI is that it cannot ship a few tens of thousands of those units until December, no chance at all, and Nvidia can reach and beat those volumes with its highly available GTX part.

Nvidia will have some product refresh of its existing architecture but it's just not the right time for it I guess, it will take longer. µ

• Gabesz amd64
    jah Te helyben vetted át,aham
  • B@dsector
    Sehogyan, helyben adták oda azt is.
  • Gabesz amd64
    gar papírt hogyan küldték?
  • Gabesz amd64
    nem Tééé az ikon mint az asztalodon
  • Gabesz amd64
    hát ott a rendelésbe,az Albatron meg eddig nekem nem tünt fel. :D
  • TheZsenyka
    Ákos is erről énekel, nem? "Ipon, felragyog újra a napom..."
  • LBandi
    Na nem az Iponnál csak igégettek 2 hetet szal én az acomp-ban vettem meg.
  • B@dsector
    "Te, ott Albatronok meg Asusok vannak, hol láttad a Leadtek-et?"

LBandi ott vette a Leadtek 7800GTX-et, én meg az ASUS-t.
  • TheZsenyka
    Igazából nincs nagyon múltjuk, tartok a garó miatt a dologtól. Amúgy szintén rendeléses, már tudakozódtam, de azért köszi szépen a tippet.

Te, ott Albatronok meg Asusok vannak, hol láttad a Leadtek-et?

ui: közben megnéztem, tényleg, csak éppen külön írták (7800 GTX)
  • Gabesz amd64
    akkor sasolj ba az iponhoz! ott a Leadtek kerül annyiba
  • TheZsenyka
    Végigtelefonáltam/kutattam a boltokat, mindenhol csak megrendelésre van a "RAKTÁRON" feltüntetett 7800GTX. 150 roppot pedig nem adok érte az tuti, annyiért van egy két helyen. Jó, köszi, megrendelem a Ready-ből, végül is így megvan 107-ért.
  • Gabesz amd64
    Én már láttam 116k-ért(bruttó).
  • fatallerror
    127l-ért kapsz a legolcsóbban 7800GTX-et
  • TheZsenyka
    Tud valaki bolti/garis/új 7800GTX-et valahol 120 bruttó alatt? Csak mielőtt megrendelem a Ready-ből 86+ÁFÁ-ért hogy aztán várnom kelljen két hetet, szeretném tudni, nem kapható-e valahol? 30 rókát nem szeretnék rászánni a bundle szoftverekre, valahogy nem izgat.
  • Gabesz amd64
    hát jah..nemtom mért nem csinálnak a gyártók más hűtést?
    Talán jó nekik a refihűtés!
  • B@dsector
    Azt hittem, hogy különlegesebb kártyáról van szó, de semmiben nem különbözik az enyémtől csak design...
  • Gabesz amd64
    vagy a GTX-re gondoltál?

• Gabesz amd64
    nemsok különbség van a refko kártyától:

7800GT:

• B@dsector
    BFG, tudsz róla képet beszúrni
  • formatuq
    amerikaban lakom
  • TonyVGACentral
    jah, az az ami az országhatáron kívül van?
  • fatallerror
    külföld szó mond neked vmit? :))
  • the Godfather
    Asszem a legujjabb MSI-t erdemes...gyari freki a gpu-ra 500...
  • TonyVGACentral
    honnan szereztél BFG-t? Mo-n nem is lehet kapni :S