23078
  • ity
    Oak egy aura, amit egyszer felraksz és addig van fent még le nem veszed, vagy nmy le nem veszi (a második úgy eshet meg, ha elszívják az összes manádat és emiatt leesik rólad az Oak, mert nincs ami fentartsa).
    A Lich is addig marad veled, még le nem ütik, vagy ki nem rúgod (a második akkor jöhet szóba, ha kapsz egy plague-t és egymásnak adjátok át oda-vissza, így soha nem múlna el.)

Korábbi kérdésedre pedig a jobbegérre a Vison of Death-et javaslom
  • Shorlex
    Kérdés: pl. egy oak meddig tart? Meg ez a lich king? Ezek örökre veled vannak, vagy mi a frász? Valamelyik egér gombra köll tenni?
  • ity
    Ugyanolyan erős marad a petek támadóskillje.
    Eleinte nem vettem le az összes skillt róluk, hanem egyet rajtahagytam, hogy ha mégis behalna (röhej maga a feltételezés is) akkor is tudjak egyet gyorsan idézni. Mivel sok skillje van pl a Lich-nek is ami szintenként is látszik, hogy mit használ (pl 1-es szinten a legfelső passzívja 1 project-et lő, maxolva 5-öt) így könnyű észrevenni, hogy egy lecsupaszított Lich milyen szinten dolgozik, 1-es (1 project) vagy fullos (5 project). De ez csak egy példa volt, látszik úgyanígy a death nova-ján is, hogy milyen szinten tolja, stb.

Saját skilljeidre ez nem vonatkozik. Tehát nem teheted meg azt, hogy kimaxolsz egy aurát, felrakod magadra és aztán leveszed a pontokat róla, mert azonnal lemegy arra a szintre ahányra csökkentetted.

Én úgy tapasztaltam, hogy petekre él, sajátra nem.
    De nyitott vagyok meghallgatni az ellenérveket :)
  • dudovec
    Ity egyet ertek , de arra nem vennek merget , hogy a petek tamado skilljei is ugyanolyan erosek maradnak e ha lekerul roluk a skillpont , az idezes az tuti h megmarad , meg a leny szintje , de szerintem a skilljeik sebzesed mindig akkor vizsgalja amikor hasznalja oket , de lehet tevedek.
  • Shorlex
    Sima normalon meg tudsz adni egy sooth "sorrendet", hogy mit hogyan érdemes fejleszteni? Úgy látom a hírhedt lich kingre nem érdemes az elején tenni, csak majd a bossoknál, igaz, hogy ha nem is a leghatalmasabbak, de már az elejétől kezdődően is vannak ugyebár. Ezekhez elég a lich egy szerényebb level szintje, aztán ha jönnek az igazán ütős bossok, akkor majd fejlesszem?

Jobb gombra szerinted mit rakjak?
  • dudovec
    ahogy igy utolag elnezem 1-2 szot sajna elirtam , szoval a lich % ban redukalja az eletet. Az outsidernel meg zárojelbe "skillt" irtam , pedig azt akartam irni , hogy az csak 15 skill , a farkasok 40ével ellentétben.. a többi kb oké ahogy elnezem.
  • ity
    ias :)))
    ááá, dehogy diós duma ez is :D

Amúgy valóban, a farkasok túlélő passzívja tényleg aranyos maxolva, de valóban úgy van, hogy sok pont kell rá, szóval annyit nem ér. (Hacsaknem erre is milliókat költ az ember skillátpakolással, amiről lentebb írok a Lich kapcsán.)

Egyébként pedig én a farkasokra csak normalon gondoltam. Tehát még kis szintű a kari, addig a farkasok jobb szolgálatot tesznek sztem, mint a Lich. Epic-en már el lehet felejteni a farkasokat, és inkább a Lich-re tolni a "felesleges" pontokat. De mivel a Lich nem fut előre, mint a farkasok, így tanknak természetesen az Outsider+Refresh kombó a nyerő. Bossoknál meg Outsider úgyis ráugrik, a Lich-et meg odaküldöm kézzel :) Nincs szükség a farkasokra, csomó pontot meg lehet spórolni.

De ha már itt tartok akkor sztem ilyen skillkiosztás kéne egy 50 körüli soothsayer-nek. Vagy fogalmazhatok úgyis, hogy ez a minimum.
    Aztán ha picit turbósabb kell és van sok pénz, akkor meglehet spékelni egy picit még így.
    Ez a második verzió abban különbözik, hogy a Lich-en nincsenek pontok. Magyarázat pedig az, hogy elmegy a jóember egy mystic-ushoz, és leszedet kereken 55 pontot bárhonnan. Aztán fogja magát és fullra maxolja a Lichet az összes passzívjával együtt. Megidézi, majd leszedi mind az 55 pontot, és akkor osztja el, úgy, ahogy a második linken van. Tény, hogy ez a manőver 5 millába kerül, de cserébe van egy fullos Lich (amit úgysem fognak tudni leütni, tehát nem kell újramegidézni) és van érte 55 pont amit el lehet osztani.
    Mondjuk ez csak akkor jó, ha az ember folyamatosan megy végig a játékban. Titan run-ra nem alkalmas sem a költsége sem az időigényessége miatt :)
  • Mihail
    Sziasztok. Most kezdtem el a játékot. Tudna valaki segítséget adni abben hogy milyen jól bevált skill kombók vannak? Vagy tudtok olyan angol illetve német nyelvű cikket ahol ehez adnak tippet? Még nem döntöttem el hogy harcost vagy íjászt vagy varázslót fejlesztek, de a kérdésem az az hogy az előnyük/hátrányuk megegyezik-e a többi klasszikus akció rpg-kkel mint Diablo és társai?
  • dudovec
    jo hat bocs:D kicsit ertelmetlenul irok neha mer nekem sokminden egyertelmu, de ki lehet bogaraszni remelem. :)
  • Shorlex
    Hű, ez igen, köszönöm szépen. Ez aztán a segítség!
    Kicsit ugyan elveszek a hihetetlen szakszavak és rövidítések össztüzében, de lassan azért csak kibogarászom ami kell. : )
    Még egyszer köszi!
  • lordborr
    Köszönöm szépen az infót!

• dudovec
    Virsli akkor aruld el hogyvan 209% iasom , kosz:)
  • dudovec
    Shorlex: igen , vision of deathre eleg 1 pont egyenlore , persze kesobb ha lesz szabad pontod akkor maxolhatod , bar szerintem ha megfelelo sebzesed lesz , akkor boven eleg lesz 1 pillanatra megfognod oket , mert az alatt ki is nyirod igazabol az egesz bandat , arra jo , hogy a feled rohano csoportot megfogd akar 1 kis idore is. , nekem volt pont conjurerrel ezert maxoltam, (nekem pl spirit ward is maxolva van , igy ha elis bambulok olympuson , akkorse nagyon lonek le a csonti ijaszok pedig se resistem se lifem , de nemtom neked mennyi szabad pontot lesz , mert a soothnal van boven mire pakolni.)
    Ityvel amugy egyet ertenek , es teny h a farkasok rendkivul hasznos petek , de alap h az idezest maxolod , + maul nameg a strenght of the pak sem rossz , de ez kurvasok skill. (a survival insticktnek nemsok ertelmet latom , de ezert biztos kapok most 1 kis savat a farkas fanoktol..) Elejen amugyse fontosak sztem annyira , eleg ha van 1 farkasod amig elered a refresh + outsidert , utana meg ugyis ugy mesz szerintem , hogy maxolt outsider (skill) + refesh , es akkor fog jutni skilled a plaguere meg lichkingre meg minden masra ami szukseges. Sylwian nymphre ugylatom nem erdemes gyurni , ha telleg nemtudsz mire rakni , akkor erdemes a legutolso kepesseget novelni , amit eleg jol erosit a covenant , es mivel altalaban mogotted all , nemis nagyon bantjak.

Szerintem egy jo ternionernek nincs szuksege tankolo petekre , mert soxor mire odaernek a lenyeid kilosz mindenkit.. es lehet furan hangzik , de engem a core dweller pl soxor hatraltat , mert ha en allok leg elol felem fut az osszes , es 5-6 yardra tolem mar csoportban vannak ami altal az egesz tomeget sebzi a ternion , dwellert meg osszevissza alljak korul es celozgatni kell meg soxor 2 esevel kiloni a lenyeket korulotte. persze jo lehet az ijaszhordák ellen , de majd legenden amikor mar igazan veszelyesek , akkor azokon a helyeken ahol sok jon beloluk , odafigyelsz , es azokra is radobod a vision of deathet, ha van egy outsidered az mar boven eleg kell legyen tanknak , aki szinten teruletre sebez , es eleg jol , raadasul healthet redukal. Bossokhoz sem kell a 3 farkas , az a legjobb , hogy amikor jon a boss , nem cisnalsz semmit , hagyod hogy a lichking meglojje , ennek a kovetkezteben nekimegy , mire a lich elkezdi novazni , amitol szetesik a faszba a boss + az outsider rasegit te meg adagolod ternionnal. Ugyvettem eszre amig nemkapott eleg pontot a lich , es odament hozza a boss , es elkezdtem loni akkor otthagyta a boss a lichet es nekemjott , ebbol azt vonom le , hogy a szornyek azt "vizsgaljak" soxor , h kitol kapjak a legnagyobb sebzest , es ha erzekeli , hogy te sokkal jobban sebzed mint a lich , akkor radmozdul , de mivel a lich %ban redukalja a sebzest , ezert magasabb szinten(nehezsegi fokozat) ezt a sebzest amit ő ezzel kioszt nemfogod tudni űberelni , ezret nemfogja a boss otthagyni a lichet , meg ha 6k a dps ed ternionnal akkorsem. 1-1x elofordul h a titan otthagyja es nekemjon , de altalaban nincs ideje erre , ha megis , akkor feluton felem osszeesik. Ebbol adodoan , a lichnel a summon lich kinget maxolni kell , death novara erdemes maxolas meg , vagy 7-8 pont minimum , a felso ketto is siman meger 1 pontot , az arcane blastja talan tobbet is , ha nemtudsz hova tenni , a damage resist skillje 2-3 pontnal tobbet nemigen ér szerintem , foleg ha Soothsayer vagy , akkor van hozza oakod , meg refreshel elohozod barmikor megin , raadasul nalam Conjurer léven oak nelkul meg 1 es damage reduce skillel sem nagyon halt be legenden , ha meg sérült kb azonnal visszaszivta a skilljeivel , nemnagyon van ideje lehalni a bossoknal , mer pikpak kinyirja mindet az outsiderrel + a segitsegeddel. Normal act1 ben eros lesz a lich , act2 ben mar picit gyengus , es talan normal act3 ban a leggyengebb a lich , mert akkor meg nincs pontod ra , mert fontosabb dolgokat kell maxolni , de nemgaz mert amint atmesz epicre , nagyot fog erosodni , es igazabol a lichkingre epic kozepetol lesz nagy szukseged , es kifezejetten bossoknal.
  • ity
    Igen, ez egy bug.
    Egyik megoldás a #3600-asban olvasható, másik meg a #6149-ben.
  • lordborr
    Sziasztok!

Van egy kis problémám és nagyon örülnék ha valaki tudna segíteni!
    Szóval epic fokozaton játszok egy 39. szintű hunter-nature kasztú
    csajszival. A gondom az, hogy miután gyönyörűen megfingatom az aténi
    katakombák 5. szintjén őrködő wraith főmuftit, a quest teljesítését
    bejegyző Pheadrus nem válik interaktívvá, azaz nem tudom megszólíta-
    ni!!! Van-e esetleg valami előkövetelménye annak, hogy én ezt meg-
    tehessem, vagy beszart a progi??? Ha valakainek van ötlete az please
    segítsen!!!

Köszi!
  • ity
    Igen, minden mastery mást ad. Pont ez a lényeg.
    A kérdés ugyanis konkrétan a Soothsayer-re vonatkozott, tehát konkrét mastery-kre. Spirit + Nature = Soothsayer = 146 dex.
    NEM kell tenni dex-re, mert 4 dex-et akárhonnan össze lehet kaparni :)

De ha 101%-os biztonságot szeretne az illető, akkor is max 1 pontot kéne ráraknia, mert 1 attrib 4 dex-et ad. Kereken 150 lesz.
  • virs lee
    Kell tenni dexre, mert minden mastery mást ad. Elementalistával mindkettőt kimaxolva sincs 150 a dex. Ha meg nem caster mindkét osztályod, akkor pláne.
  • virs lee
    Valamit rosszul néztél. Az ias max 190% 1 fegyvernél, 170% kettővel. Ha a fegyvereden van ias, az már ebbe számít bele, tehát ha cuccbol van 190% iasod, meg a fegyveren is 35%, akkor a 35% már elveszik, levágja a limit. Ellenben dmg limit nincs, abból akármennyit rakhatsz. Ezért jobb sztem a +dmg egy fegyveren, mert az iast anélkül is bármikor kimaxolom.
  • zsirfecske
    hali visszatértem, látom kijött a full tracker set, mázli... nekem armor és hood híja van, majd biztos szóltok ha lesz felesleges. gondolom csak idő kérdése :)
  • DonCasa
    Sziasztok!
    Kérnék egy kis segítség attól aki multizik.
    Beépítet tűzfalam van nem tudom megnézni, hogí milyen portot használ a játék.
    Kéne a bejövő port száma. Segítséget előre köszönöm.
  • ity
    Bár már kaptál választ, azért én is válaszolok, hogy legyen miből válogatnod, mert nem mindenhol osztom teljes mértékben a véleményt :)

1. Tank valóban kell, csak egy Soothsayer-er ugye nem tud Core Dweller idézni (fire gólemet). Szóval ott a farkasokkal kell operálnod. Azok rohannak előre és vonják el a figyelmet. Itt jegyzem meg, hogy bár én is Spirit-tel kezdtem, ha most kezdeném, akkor inkább a Nature-re esne a választásom. Pont a farkasok miatt. Bár támadó skill nemsok van ennél a Mastery-nél, de mire szükség lenne rá, már úgyis eléri az ember azt a szintet, mikor bejön a másik Mastery is.
    Másik dolog, ami a tömegek ellen nagyon jól beválik, ha már Spirit-tel kezdtél, az a Vision of Death. Okosan használva a közeledbe se tudnak menni.
    2. Nem osztom azt a véleméynt, hogy a dex-re is kell tenni (még ha keveset is). Soothsayer-nek 146 dex jön össze a két Mastery kimaxolásával. Szóval 4 dex kell cuccokból. Sztem ez bőven öszze fog jönni.
    3. Nem tudom, hogy nehezebb-e. Azt tudom, hogy más. Ha skillekkel akarsz az elején mahinálni, teljesen más játékstílus kell hozzá. (De sztem elején lehet menni skillek nélkül is, egyedül a kisbossoknál lehet ilyenkor nehezebb.)
    4. Ternion nem fogyaszt annyi manát később, mint eleinte. Illetve természetesen nem a költsége fog csökkenni, hanem mivel az összes attrib pontot az int-re teszi az ember, ezzel együtt növexik majd a mana regen-je is elég rendesen. Erre jön majd még a Dark Covenant skill is, ami szintén mana regen-t fog adni folyamatosan (ha máshogy nem, hát a refresh majd besegít). Szóval nyugi, manával nem lesz gondod később, csak az elején fogy el mindig. Viszont lehet inni :)
  • Shorlex
    Kösz, Dudovec, megfogadom a tanácsot. Azt írtad egyet rakjak.
    Később ez felesleges lesz azé csak egyet, vagy fejlesszem ezt is tovább?
    Virs lee válaszolt nekem a kérdésekre, itt köszönöm neki, de a kis szánalmas tapasztalatom félelmeit nem oszlatta el... Nessus, ha nem futkározok, legyilkolt volna gyorsan.
    Hogyan kell egy spirittel hatékonyan támadni egy karira (fenntartva, hogy most, kb. lvl 5-6 vagyok, nagyon kezdeti stádiumban, egyelőre ócska staffel és az energy k..va gyorsan fogy, ha bal egérgombra ráteszem a terniont...) és hogyan kell többre?
  • dudovec
    shorlex , mivel itt nincs halo, rakjal egyet a vision of deathra , es amikor fut feled a tömeg süsd el.
  • dudovec
    ja es covenant mellett kesobb eleg ha viszel magaddal 5 mana potiont , optimalis esetben egy egesz act alatt sem fogy el.
  • dudovec
    Lesli: mint ahogy irtam , nem vagyok a hetvegen , es itt kerestelek pentek/szombat h odaadjam az amut , de nem voltal , gondoltam elkuldom egy 1 es karin a mailedre de nemvagtam a mailed , szal majd ma delutan megkapod.

Virsli: en oylan bowot vettem ami tok ugyanez , csak 50% damage helyett van rajta 35% attack speed. szerintem jobban superal 1 olyan , de kinek mi. Amugy avangernek lenne.
    Amugy a ternion temaban egyet ertek , szerintem mar az elejen is jo cucc nelkul is, mondjuk leginkabb azon mulik , hogy milyen staffod van az elejen , bar az az "elejen" is erdekes , mert kb ha elered az lvl 12 t , megfelelo cumokkal mar feltudsz rakni egy 100 as botot , azzal meg nemkell ecsetelnem mit csinalsz normalon , de meg nighton is halomra losz mindenkit , megkockaztatom , hogy meg legendre is eleg , csak akkora mar megkell enchelni attack speeddel.

Attack speed meg erdekes , mer Terninoneremnek mint lattad 209% , mindenki aszonta h 190% a max , de ugytunik nem, szerintem a fegyver alap sebessegetol fugg , illetve attol h van e a tulajdonsagai kozt attack mar alapban. Mert pl felraktam a harcosomnak 2 fastos kardos , es sehogy sem ment 155% föle. Azt az 50% dmg t amit ad a bowod , visszapotolod masbol , de 35% fegyveren levo alap iast nem adsz vissza massal , de valahogy vissza is adod , valami masnak erősen a kárára. De persze lehet tevedek.
  • virs lee
    1. Jó tank kell, ami magára vonja a figyelmet. Pl. fire gólem.
    2. Dexre is kell egy kevés, de számold bele hogy max 150 kell a legjobb mage cuccnak is, és a masterxkből is kapsz valamennyit, tehát csak módjával. Nem érdemes dexre rohanni, hiába viselhetnéd hamarabb a táp cuccokat, a végén meg bánni fogod hogy a dexed elhúz 150 felett azok nélkül is, és miért nem hasznosabb helyre pakoltad.
    3. Nem, sőt könnyebb. Én shardos mágussal kezdtem, majd duél harcos, mindezek után a ternion very easy fokozat. Alig használ manát, cucc is elég neki amit a boltban kapsz (a táposaktól csak mégtáposabb lesz).
    4. Igen, ha van elég manád ritkán kell piálni. Ha meg mana regened / leeched is van, szinte soha. Az elején (úgy lvl10-ig) hasznos ha van mellette sima támadás is a spóroláshoz (vagy veszel piát a boltban, de én azt még sose vettem ternionossal), egy idő után viszont teljesen felesleges.
  • Shorlex
    Ity!
    Kérdés(sorozat?): ) Hozzád, mint Sooth-mesterhez. : )
    Elkezdtem az új karit (a slayerrel páthuzamosan), ugye ez első körben spirit mastery.
    1) A hunterrel rohadt nagy előny (volt, és meglepő módon még epicben is az) a háló. Ha nagyon sokan jöttek egyszerre, azzal be lehetett őket cserkészni egy kis futkározással. Van valami hasonló taktika egy - ha jól tudom viszonylag gyenge védekező - inteligence karira? Én azzal a life leech-el operáltam eddig (amit el tudok képzelni, hogy a jövőben már használhatatlan lesz, de így a játék elején nagyon jó), mert nagyon jól műkszik, de nem tom jó-e.
    2) Attribute-ot kizárólag intelligence-t pakoljak rá?
    3) jól érzékelem-e hogy kezdeti stádiumban nehezebb vele menni? (példa: hunterrel Nessus egy-két hálódobás volt, meg folyamatos nyílgyilok kb. tíz másodpercig. Spirit ugye nem tudja megállítani ugyanígy, védekezni nem tud, úgyhogy ha nem rohangáltam volna vele, három ütéssel lekaszabol)
    4) A híres terniont lehet úgy használni, mint az onslaught-ot anélkül, hogy pár szórás után nulla legyen az energy? Lehet, hogy csak most az elején fogy ki ilyen gyorsan a mana, nem tudom később másképp lesz-e. Ha nem, akkor ezt mikor szoktátok használni?

Na előre is elnézést a sok kérdésért, csak még egyszer nem követem el azt a hibát, hogy nem kérdezek. Slayeremnek pl. van 190 intelligence-e, me még nem tudtam, hogy az nem fog kelleni, meg nagyon nem értettem a játékhoz... De jó lenne, ha az most strengh lenne...
  • chalezlopez
    Köszi, már megcsináltam. Segített valaki multiba, aki már megcsinálta. Átmentem, és meg sem álltam...
  • virs lee
    A fegyver sebessége adott, ha esetleg van rajta speed bónusz, az már a max 170% speedbe számít bele. Mivel anélkül is simán megvan a max, felesleges túladagolni, a többlet úgyis elvész. Inkább dmg legyen rajta, az meg is látszik. ~~
  • virs lee
    Van olyan is ami 25% dmg + 25% speed, de ez dmg-ben több, meg úgyis lehet charmolni. Van íjász charm ami bónuszként is speedet ad, úgyis pikpak megvan a max speed.
  • ity
    Ez már tényleg csak akkor lenne szebb, ha alapból lenne rajta 10-20% attack speed :)
  • virs lee
    Igen, mert előtte elementáli sajtom volt. ~~
  • virs lee
    Az én íjászomra ez vár:

~~
  • ity
    Hát a Shard-ok zabálják a játékban a legtöbb manát, ha olyan skill-t nézünk amit folyamatosan kasztol az ember. Szóval pont ahhoz kell hasonlítani? :)
  • ity
    Bár nem mindig, de néha nekem se nyílt ki az a kapu, mikor alulról jöttem már vissza chang'an-ba. Ilyenkor fogom magam és ott a zárt kapu előtt nyitok egy portált, bemegyek chang'an-ba és szépen visszagyalogolok a keleti kapuhoz (ahol először megy be az ember grat wall felől) és beszélek az illetővel (most fejből nem tom melyik a 3 ott ácsorgó küzöl, de az egyik :P). Utána már kinyílik a nyugati kapu is ahol az őr áll és azért nem akarja nyitni mert sokan vannak.
    Nekem mindig bejött ez a tatkika mikor a déli kapu nem nyílt ki.
  • chalezlopez
    minden megvan beszéltem a palival és nem nyílik. normalon megcsináltam mindent, fogalmam sincs mi hiányzik itt...
  • Leslieee
    Hát abban egyetértek Ityvel h elején mastery tuning meg 1-2 skill semmi más. Hisz az a cél h minél előbb tápak legyünk :))

Chalez nemtom mivan azzal. Megcsináltad az összes küldit? Beszéltél a palotába a palival? Mer ha a main quest az h find wusao mountains, akkor nyílnia kéne az őrös kapunak. De mondjuk ha normalon megcsináltad akkor gondolom vágod mivan, és ez csak egy újabb bug.
  • virs lee
    Az elején gyűrűk nélkül (illetve kukázott +mana gyűrűkkel) dzsaltam, az se volt sokkal rosszabb. Persze én shardhoz viszonyítom, az eszi a manát rendesen, ahhoz képest a ternion nemcsak elektromodulátor, de 0 fogyasztású is. ~~ Semmi set nincs rajtam, a lvl0 sapi se (lusta voltam előkeresni cuccos kariból ~~). Van viszont 2 sárga gyűrű (170 mana és +23 int / 7x mana, mindkettőben mezei hercate charm, ami normál act1ben hullik), meg egy zöld amu (+23% elemental dmg, ez is minden bokorban hullik, szintén megcharmolva). Kb ennyi. Cipőm az vmi +20% mana regenes sárga, kukából, Páncél az Ephor, de a +néhány% increased projectilen kívül semmit nem tud, igazából csak dísznek van rajta, ne trikóban tohangáljon. ~~

Ha nemcsak masteríre pakolnál, simám menne lvl0-n is a ternion. :) Igaz így nincsenek atomtáp cuccok rajtam már az elején, viszont ezt valóban lehet 0-ról indulva is csinálni.
  • chalezlopez
    Kész a 3 sister, alúlról megérkezek a bika után; a palota után; és nem nyílik a jobbra lévő ajtó. De nem nyílik az az ajtó sem amit az őr őriz. valami olyat mond, hogy túl sok a szörny a túloldalon...
  • kovikrisz
    Athenban vagy?