53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Talon11 #47961 Igen...a Sinsheim Technik Museumban láttam egy nagycsomó járművet, meg egyebet..
Ott láttam egy Niké-t
De azèrt jófajta cuccok lesznek a BMS-be! -
A Nike az egy ősrégi valami, a Hummeren alapuló meg az Avenger. A Falconban a slot rendszer néha nem jó és az egységek egymáson vannak. Lehet, hogy a Nike esetén ha van terepjáró és indító is, akkor ezeket egymásra pakolta.... -
Talon11 #47959 Láttam őket...de most a Nike ADS az most fix vagy mobil légvédelmi eszköz?
Meg eléggé fura, hogy a Hummerekben van a kilövőállás. -
Nizmo elkezdte kalapálni a M2 és M1 modelleket is, lesz végre alacsonyabb felbontású LOD is. -
Nem ertem ezt a DCS felfogast. Minek jön 2. ha az elsö sincs kesz. Sött, semmi sem ugy jött ahogy beszeltek/igertek. Bar ugytünik az üzletpolitikajuk müködik.
Milyen jo lenne ha lenne mar vegre egy komplett sim, normalisan modellezve, hasonlo kampannyal mint a falcone, olyan dinamikaval mint a DCS-jé. Kar hogy mas hasonlitasi alap nincs. Sosem kapunk egy jo szimulatort, ahol a haverommal is beülhetnek egy ketülesesbe. -
A VFS-ek egyértelműen a tesztelés miatt kellenek, mert ők a legstabilabb alapok és MP-ben tolják folyamatosan. A BMS4-nél az MP stabilitás szinte minden felett álló prioritás.
A pénzes Falconra nem akkora kereslet és azért nem adhatják ki, mert akkor hivatalos support is kell hozzá. Az alap Falcon addig jó, amíg a pénz fel sem merül. Az, hogy ha valaki összerak egy jó pitat vagy bármit és pénzt kér érte, az más tészta, de eddig a payware addonok száma 0 a BMS4-hez, ami mutat valamit. Nézd meg, hogy kb. hány regelt BMS4 tag van, na az aktív játékosok száma ennek töredéke. kb. 10k reg és kevesebb, mint 4k aktív... Még, ha csak 20 USD-be kerülne, akkor is a bevétel lenne max. 100k USD, a haszon kisebb. Ebből egy főállású programozó sem élne meg...
A DCS-nél a CA tényleg nagyon jó lenne, ha működne... Végre nem teljesen idióta SAM és légvédelem ellen menne a móka és, még ha nincs is dinamikus hadjárat, akkor is legalább egy gigamega single mission nem lenne totál szkirptelt. Apró hiba, hogy legalább 15-20 játékos kell szerintem ahhoz, hogy élvezhető legyen. Az itten fórum szerint kétpelenség ennyi embert összerántani. Valahol vicces, hogy a sokkal kisebb táborral bíró BMS4-nél meg annyi pilóta a RF szervereken a gyengébb napokon van, de volt már 40 felett is... -
Szerintem sem a századoknak fejlesztenek. Szerintem érdemes lenne elgondolkodniuk azon hogy megszerzik a jogokat (ha már az AF megpunnyant) és valami minimális zséért kiadják mondjuk steam-en. Lenne rá kereslet. Él még az öreg harcos :) Szóval bízzunk, talán jön a DCS 2, is, hátha kevésbé lesz bugos, és valaki esetleg összeeszkábál egy valamiféle legalább fél dinamikus kampányt.
Persze ott az lenne a nagy show mikor összeengedik a combined armssal. Amikor a spanok tankoznak, a csatagépek meg a helik, gyepálják őket, miközben a légifölény gépek meg szednek mindenkit csokorba, a AA meg válogatás nélkül lő mindenre ami repül, annak azért lesz egy hangulata. Kár hogy egyelőre nem látok koncepciót a fejlesztésben. Minden érából esik egy egy gép aztán helló. De ettől függetlenül már várom az SH-t mert a kedvenc kismadaram :) -
SA-6. -
Pont az ellenekőzéjétől lehet félni, mert a tervek szerint a Falcon Editorra akarnak alapozni. Apró gond, hogy számtalan dolgot nem tud, amit az ősrégi F4Browse meg igen...
A BMS4-hez minden tool maradt hála istennek használható. Ha viszont felforgatják és megváltoztatják az eddigi DB-t, de a Falcon Editor meg nem lesz teljes, akkor jól alávernek az összes 3rd party fejlesztőnek..
Új dev toolok fel sem merültek eddig, mint téma, csak mint FE továbbfejlesztés és passz, a LOD Editor meg aztán tényleg marad úgy, ahogy van. A FE meg csak DB turkálásra jó, de LOD importa nem.
Kizárt, hogy belső használatra fejlesztenék, annak semmi értelmem még a helyzet is elképzelhetetlen. Sok fejlesztő egyáltalán nem repül és a VFS-ek tagjainak nagy része semmiféle dev képességgel nem rendelkezik. -
M?int irtam én is elég nagy változásra számitok még ha ennyi idöt beleölnek, talán több részt is sikerül nekik átkódolni az eredeti részekből a mai kor szinvonalára és talán lesznek uj egyszerübben kezelhető tool-ok is hozzá.
Az utolsó infonál már 4.33 update 10 nél jártak, ugyhogy kitudja, hogy hányadik verzióra döntik el hogy már kiadják és a további változtatásokat már patch formában adják, mert az azért durva lenne, ha csak ugymond belső használatra fejlesztgetnék maguknak a virtuális századok -
Talon11 #47951 Az biztos, de óriási hátast fogok dobni, ha tényleg kijön
-
A BMS4 2011 szeptemberében jött ki, asszem 12-én. Az új BMS4 biztosan készül, nem vaporware, egy csomó mindent megmutattak már belőre vagy tudunk róla. A nagy szám az lesz, amiről nem tudunk. -
Hát mint BMS olyan 4-5,de elötte az Openfalcont csinálták , kb ugyan az a csapat ,de sztem a legtöbb fejlesztö az első kiszivárogtatás ota valamilyen szinten már beleturkált a falconba, ugyhogy olyan 15 éve biztos . -
Talon11 #47948 Olvastam, hogy állítólag jövő évben lenne (bár magam se vagyok biztos), de egyáltalán hány éve létezik a BMS? -
:D megy a szapulás!
Mikor lesz mar uj bms a sohán kivül? Csinaljak egyaltalan? -
LESCO #47946 "Ha ingyen csinálta volna őket, szeretetből és lelkesedésből és nem lehúzásból, akkor ő lett volna számomra az isten."
Ez elég kommunista tempó.
Gondolom te nem abból élsz, hogy az általad készített dolgokat eladod olyan embereknek, akiknek szüksége van rá. -
Ja, ahelyett, hogy veletek repülnék a PVP kampányokat :D -
jujujjj valaki bal lábbal ébredt fel 
most itt is vitáztok, meg a dcs-ben forumban is?
Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2014.12.03. 11:05:13 -
Öööö, no offense, de a régi és elmismert szimek is így csinálták lásd pl. Janes USAF. A Falcon meg nem ED erőforrásokkal operál és ingyenes. Ahhoz képest ez jó. Az ilyen kabinokat is ingyen kapod. A kabinok és más gépek gyakorlatialg csak extrák, de a rendszerüzemeltetést, FCS-t és az MFD szimbolikát leszámítva igen jó absztrakciós szintet jelentenek.
Mondom, de azt nem vagy képes megérteni. hogy a repszim lényege az, hogy a gépek által képviselt harcérték jól legyen modellezve és ez a 4 és 4+ gen gépekre teljesül az azonos MFD szimbolika használatával és a radar üzemmódók és a radar fő jellemzői jól közelítik a 4. gen gépek átlagát. Pont. És a nagy többségnek ez a fontos. Ezt te meg szimplán ökörségként kezeled.
A Tornados részt a Falconra vonatkozik? Mert ha téged F-16C-vel lefordult a Tornado, akkor valamit nagyon elbasztál... A Tornado repteljesítménye minden bárdolatlansága ellenére közelében nincs az F-16C-nek a BMS4-ben. Tudom, mert repültem vele, mikor teszteltem az új dolgokat még a régi SAM rendszerek rakétáit is kerülgetni kínszenvedés volt vele, mert olyan kevés a gép felhajtóerő és tolóerő tartaléke, bombákkal megrakva meg főleg...
Aeyes kabinjai a maguk idejében nem voltak drágák és annyira más dimenziót képviseltek az ingyeneshez képest, hogy mindeni csak leborult előttük. (Egyébként neki is voltak ingyenes kabinjai...) Te vagy az első, aki ilyen lenéző és bunkó módon nyilatkozik róla, talán jó lenne befejezni ezt, igen vékony jégen táncolsz... -
Ökörség...
Az a nagy ökörség hogy valaki egy konkrétan F-16C Blk.52-es szimulátorra akar ráerőltetni más típusú gépeket, mikor ezeket nem tudják megcsinálni. Vagy menjünk vissza Chuck Yeager Air Combat vagy Fighter Bomber-es időkbe amikor gyakorlatilag ugyan az volt minden géptípus csak a kabinja volt más.
Az is ökörség volt amikor egy egy körös dogfightban, a CAT 1 -ben lévő gépemet lefordulta egy bombákkal megpakolt Tornado IDS....
Mivel nem vagyok kezdő, meg tudom különböztetni az F-22 és az F-16 kabinját vagy bármely 4 gen gép kabinját. Nos laikusk szemmel is kb annyi a közös bennük, hogy mindkét műszerfal szélén van 1-1 MFD. Akinek meg minden kabin ugyan úgy néz ki, azok nem is játszanak szimulátorral.
Aayes.
Egy darab kabint nem vettem tőle. Nála is ugyan az a szemléletem amit már mondtam. Ha ingyen csinálta volna őket, szeretetből és lelkesedésből és nem lehúzásból, akkor ő lett volna számomra az isten.
-
=STP= & Friends @ FalconOnline Red Flag III - Falcon BMS 4.32 -
Talon11 #47940 Valóban....viszont olvastam és láttam, hogy rohamosan készül az F-15C pit....talán pont illik a külső modellhez. (Bár kicsit fura a helyzetjelző lámpák miatt..mért csak távolról látszik, holott közelről is kell, hogy lássa!) -
Állóképen látod, mozgás közben gyakorlatialg nem. Mikr merge van, akkor max FOV-n sem látni a gépből semmit. -
Talon11 #47938 Szép fotók! De nagyon jól érzékelhető, hogy a második képen az F-5E-t eléggé "homályosan" lehet látni..erős valóban -
Saját screenshot. A kabin tükröződés messze túl erős, alig látni ki a kabinból. Nizmo majd dolgozik még ezen egy kicsit.
-
Teljesen mindegy, hogy mi a mostani, mert újakat kell csinálni. Látszik., hogy Mykingie kabjinának folytatása, mert 1:1-ben ugyanaz a parent és textúra, mint a MOD-omban. -
Talon11 #47935 Ugyan be is rakta az installer a fájlokat, de egyszerűen fogalmam sincs, hogy mi a F-14B cockipt parent száma...legqalábbis a mostani cocpkit számát... -
Talon11 #47934 Értem...a mykinge-féle cockpit meg még csak a 80-ba van benne -
Nem, Nizmo kiadott valami furcsa batch file féle install és manuálisan is fel lehet tenni LOD Editorral. A MOD-ban nincs benne, mert ott nem használhatom ezt, mert nem biztos, hogy a textúrák és LOD számok és a parent számok az én DB-ben szabadok...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.30. 19:56:33 -
Talon11 #47932 Manuálisan? JGSME-vel megpróbálnám (talán könnyeb...talán mégsem)
Viszont miért van az, hogy a letöltésnél meghajtót kell választani? megtalálja a installer, vagy mi?
Utoljára szerkesztette: Talon11, 2014.11.30. 19:55:01 -
Elérhető free is a WIP F-14 pit, de a telepítése kicsit zizis lehet. -
Talon11 #47930 Azthiszem, a Starfighter is új hangokkal fog repülni...bár meglehetősen eléggé különleges hangzása van a J79-től..."Howling Howland"
(Ha egyáltalán kész lesz) -
Igen, elvileg a hangfájlok asszem lehetnek egyediek, hiszen a videón látható, hogy az F-14 új hangot kapott és egyedi. -
Mi baj azzal, hogy fizetős? Clodban fizetős hadjáratokat árulnak, amiben még hozzáadott 3D tartalom sincs, "csak" a küldetésszerkesztőben eltöltött párszáz órát fizeted ki. Ha valaki kiegészítőt gyárt, és pénzért adja, az az ő dolga. Hogy megveszed-e vagy sem, az meg a te dolgod. Semmi probléma nincs ezzel, szerintem sem. -
Talon11 #47927 Akkor jó, ha ingyenes lesz, akkor a türelem a fontos....
De ha már oroszok is szóba kerültek, lehetséges-e, hogy a MiG-29 cockpit saját Betty-t (Nadja) kapjon? -
Hát nem is falconozok már lassan 1 éve, és igen is számít egy szimulátornál hogy minden a lehető legreálisabban legyen megcsinálva, avionika, repmodell stb.
A Falconnál ez a legreálisabb ami elérhető és a Mirage gépeknél látható trükközés.
Ugyebár a falconnak vannak korlátai -mint minden más szimulátornak is-, el tudom fogadni hogy nem 100% realistics a szimulátor, de mit szólnál egy olyanhoz hogy falconban megcsinálják a mig-21-et, csillivilli abin meg minden, és f-16 radar képessége van meg lefordulja az f-16-ost.... áh de ezt a témát már régebben is leírtam....
Csak ez nem fordul elő, mert a MiG-21 most is eltérő modellező értékekkel bír, ha MI irányít és részben akkor is, ha játékos. Pont. Ha játékos megy, akkor igen, rendelkezésre áll olyan radarüzemmód is, ami a valóságban nem. Na akkor kettőt találhatsz, hogy miért 4. és 4+ géepekhez akar kabint mindenki és miért nincs F-16A Block 1/15 kabin, mikor ahhoz AFM is van. Tehát a példád ökörség.
Harcérték stb....
Ennyi erővel nem kell kabin se, az F-16 kabinjával is lehet akár mig-21-et is repülni, az a lényeg hogy a repmodell és az avionikai paraméterei reálisak legyenek.... ??
A MiG-21-nél nem, mert brutális eltérés van, de egy F-22 esetén, ha minden más modellezve lenne, bizony a különbség kicsi lenne még az EF-nél is, a legnagyobb difi az lenne, hogy pl. nincs kabinkerek. Az F-22 képességeinek minimális eltérését okozná az szim szinten, hogy akkor most saját kabinja van vagy sem...
Az meg egy undorító dolog amikor egy ingyenes programhoz fizetős addonokat gyártanak, kihasználva a Falcon közösség rajongását és szeretetét. Erkölcsi téren mindenképpen megkérdőjelezhető, a másik meg hogy lehet csak én -mint hülye minimálbéres magyar- fogom fel rossul, mert nálam 20 dollár is számít, nyugaton meg kb annyit jelent nekik egy ilyen kiadás mintha a boltban venne egy klotyópapírt.
Nos, a kabin ingyenes lesz elvileg, csak a készítő sem fürdik a pénzben és új gépre kalapozik ezzel. Egyébként Aeyes-t munkáját senki nem nevezte undorítónak... Rengeteg ember fizetett érte köztük én is, pedig akkor még csak egyetemista fizetésen tengődtem... -

Csak nem fosnak az oroszoktól?
-
Hát nem is falconozok már lassan 1 éve, és igen is számít egy szimulátornál hogy minden a lehető legreálisabban legyen megcsinálva, avionika, repmodell stb. Ugyebár a falconnak vannak korlátai -mint minden más szimulátornak is-, el tudom fogadni hogy nem 100% realistics a szimulátor, de mit szólnál egy olyanhoz hogy falconban megcsinálják a mig-21-et, csillivilli abin meg minden, és f-16 radar képessége van meg lefordulja az f-16-ost.... áh de ezt a témát már régebben is leírtam....
F-14 mfd szimbolika...
Na az a gond hogy itt nem csak a szimbolika más de úgy az egész megjelenítés. Még csak nem is hasonlít.
Harcérték stb....
Ennyi erővel nem kell kabin se, az F-16 kabinjával is lehet akár mig-21-et is repülni, az a lényeg hogy a repmodell és az avionikai paraméterei reálisak legyenek.... ?
?
Az meg egy undorító dolog amikor egy ingyenes programhoz fizetős addonokat gyártanak, kihasználva a Falcon közösség rajongását és szeretetét. Erkölcsi téren mindenképpen megkérdőjelezhető, a másik meg hogy lehet csak én -mint hülye minimálbéres magyar- fogom fel rossul, mert nálam 20 dollár is számít, nyugaton meg kb annyit jelent nekik egy ilyen kiadás mintha a boltban venne egy klotyópapírt.
Még egyszer hangsúlyozom, semmi bajom az ilyen f-16-on alapuló gépekkel, mert az illúzió tényleg megvan amikor repülök vele, de fizetni egy ilyenért....
Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2014.11.30. 09:02:35 -
Lassan alakulhatnak a román BMS virtuális századok is !
Jó lenne egy Gripen is már bele -
Jaj, jaj, jaj....
Először is a legtöbb gép repmodelleje finoman szólva a kétségben vonható kategória a legalapabb dolgokat is nézve, tehát bármiféle valóságon alapuló javítás csak jobbá tudja tenni. (Not bene az F-14 gépek FM-je olyan nevetségesen overkill, hogy az fájdalmas.)
Másodszor a gép harcértékét nem az MFD szimbolika adja. Tudom, hogy valakinek fáj, de én kibebaszottul telibeszarom, hogy nem 99%-ig valósághű a gép avionaikai modellezése. A gép harcászati értékét a szenzorok és fegyverek eltérő modellező értéke adja, az FM és a harcászati hatósugár. Ha van hozzá Falcon szinten kimagasló színvonalú pit, akkor adott esetben fizetek is érte, ahogy tettem az Aeyes pitek esetén is. Az általam készített AIM-54 FM sokkal közelebb áll a valósághoz, de gyakorlatilag minden rakéta FM alapvető dolgokban rossz és nem igazán korrigálható, ezen felül Mav-jp mondta, hogy a rakéta FM kód nem 100%-os finoman szólva a gépek AFM-jéhez képest.
Megsúgom, hogy egyetlen SAM és légiharcrakéta modellje sem lehet jó, mert statikus benne minden guidance értékm mikor a valóságban kurvára nem az és n+1 egyedi sajátosság nem modellező a dokumentáció hiánya és a Falcon kódjának képességei miatt. Minden szimulátor mindig is absztrakciót fog jelenteni. Pont. Ha ezt nem tudd elfogadani, akkor most rakd le a Falcont és minden szimet...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.28. 23:18:22