52210
 • VO101Tom
  #52210
  Nekem nincs meg a DCS F-16, szorri, de ebben nem tudok segíteni.
 • falcon66
  #52209
  Sziasztok!
  Valószínű hogy amiben kérem a segítségeteket az nem igazán ide tározó téma, De azért megpróbálom.,
  Sikerült megvennem a DCS F16 modult, de a fegyverzet él nem jeleníti meg az AGM 154 et pedig a leírásban ott van írtam a DCS sg fórumban is ezt de mostanság nem igazán válaszolnak, én még kezdő vagyok ebben de nagyon úgy tűnik hogy a sok profi lenézi az ilyet, tisztelet a kivételnek mert az elején amit kérdeztem korrekt választ kaptam. De hát ez mostanság nem igazán így van.
  Bocsi a sok szövegét de amennyiben tudtok segíteni azt nagyon jó lenne.
  Segítségeteket előre is köszönöm!!


 • repvez
  #52208
 • repvez
  #52207
  Akinek kellene eredeti Falcon most akciosan 4 euro a teljes kollekcio
 • repvez
  #52206
  ICP-nek akár jó is lenne.
 • repvez
  #52205
  szuper, megvárom mig fent lesz direct letöltésben is valamelyik mirror helyen.
 • VO101Tom
  #52204
  Kint van a 4.35 U2 patch
 • VO101Tom
  #52203
  Most olvasom bms forumon, azt írja Dee-jay meg más ismert fejlesztők, hogy ez nem leaked screenshot csak valaki trollkodott discordon. És hogy elég vacak kép.
  Ehh.
 • VO101Tom
  #52202
  Dee-Jay írta BMS fórumon:
  "I confirm that early pre-alpha tests showed that BMS 3D pit and MFDs is greatly readable in VR, and honestly, much much better than I thought."
 • repvez
  #52201
  Szokatlan lesz a váltás az biztos első körben. ahogy látni, most már majd lesz normális viz, nem csak textura és shader. A táj meg majd jobban kiadja magát ha nagyobb területet is látni.

  DE ha magában a din hadjártban és a gépek kezelésében nagy változás nem lesz csak a grafika és a teljesitmény változik akkor már nagy gond nem lehet .


  Egyébként a napokban a forum is modosult egy kicsit.
 • VO101Tom
  #52200
  fb-re lett feltéve ez a kép, Falcon Lounge discord-ról áthozva.
  Új talaj engine-el készült, ennél több infó nincs.

 • VO101Tom
  #52199
  Üdv.
  Azt az Izraeli F-16 változatra írtam, ez a rész akkor lesz benne, ha azokkal az altípusokkal repülsz.
  Ha feltetted az Izraeli térképet, akkor a \Falcon BMS 4.35\Data\Add-On Israel\Docs mappában kellene látnod egy ITO Training Missions.pdf fájlt.
  Ebben vannak leírva az izraeli gyakorló missionokhoz tartozó magyarázatok, oktató anyagok.

  Angolul mennyire érted a doksikat? Ha az megy, akkor nem írnám le a gyakorló feladatot, ott elég szájbarágósan, lépésről lépésre le van írva, hogy melyik gombot kell nyomni, az milyen lapot nyit meg, ott miket kell beállítani.

  Vagy van róla videó is, elég régi, de ez nem változott azóta sem (itt pontosan azokat a gyakorló küldiket repüli le, amikről a doksiban is szó van):

  Barak:


  Sufa:


  Hasznos infó ha mostanában tetted fel az Izraeli térképet, a Barak és Sufa szoftvere kicsit más, mint az amerikai F-16-osoké, például nincs kijelölt menü gomb a DED főmenübe lépéshez, ehelyett a DCS kapcsolót kell jobbra húzni (SEQ). Ezt leszámítva ugyanúgy viselkedik mint a többi F-16.
  A Barak és a Sufa JDAM oldása eltér egymástól is, de az nem érinti a célpont kijelöléseket. Azt továbbra is úgy kell csinálni, hogy a térképen nem a STPTs, hanem a WPN TGTs lenyíló menüt választva rendeled "útvonalponthoz" a Recon képernyőn kijelölt célokat, majd ezekre az útvonalpont számozásra hivatkozol a DED lapon.
  Viszont nagy különbség, hogy a Barak csak egyenként tudja indítani, és a DED lapon megadott sorrend változatlan marad, függetlenül attól, hogy az oldás előtt a pilonokat váltottad-e. A barak computere az oldás pillanatában ugrik a következő célra, amit a következőnek oldott bomba fog támadni.
  A Sufa egy fokkal jobb ennél, ott minden bombához hozzárendelsz egy saját célpontot, amit azzal tudsz kiválasztani, hogy váltod a pilonokat. A Sufa tud egyszerre is oldani az összes célra, vagy egyenként.
  Az is hasznos lehet, hogy ha nem állítod ezeket be, akkor a bomba ugyanúgy viselkedik mint egy hagyományos JDAM, aminek TGP-vel, FCR-el adsz célt.
 • falcon66
  #52198
  Sziasztok!
  A múltkor a JDAM rá vonatkozóan kértem segítséget de ezt a részt nem értem hogy hol van az a bizonyos JDAM-ra vonatkozó DED page. Amennyiben megoldható videó vagy kép formában megköszönném.
  Ezután repülés közben a JDAM-ra vonatkozó DED page-en be kell állítani, hogy melyik station melyik TGT pontot támadja.
  Segítségedet előre is köszönöm!
 • repvez
  #52197
  ezért linkeltem én is a multkor a 4.35öshöz,m ert nem müködött a réghez a link, és amug s jobb ha mindig a legujabbat használja az ember
 • VO101Tom
  #52196
  BMS fórumán fent van a 4.34 U3-hoz való Israel:
  Israeli Theater 4.34.3 update/full installer

  Edit: Szorri, a link nem jó. Akkor nincs ötletem, nekem már nincs meg egyik 4.34-es térkép sem.
  Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2021.06.10. 08:55:35
 • falcon66
  #52195
  Sziasztok !
  Abban kérném a segítségeteket, hogy a BMS 4.34- hez az Israeli theathert honnan tudom letölteni , ha egyáltalán van honnan .
  Segítségeteket előre is köszönöm !!
 • VO101Tom
  #52194
  Mi légvédelmeket vadásztunk vele, a radarokat lehetett vele kiszedni elég hatékonyan, mivel nem számított, hogy az be vagy ki van kapcsolva. 4.35-ben viszont még nem próbáltam, az új légvédelmek lehet, hogy könnyen leszedik ezt is, ahogy a HARM-okat.
 • falcon66
  #52193
  Üdv
  AzF-18E Super Hornet en próbáltam, még annyi kérdésem lenne hogy ez konkrétan tankok ellen jó e vagy csak pl épületek ellen hatásos, mert a tank ellen az Maverick et vagy a JSOW t szoktam alkalmazni
 • VO101Tom
  #52192
  Pontosan melyik gépről/bombáról van szó? A Man-in-the-loop fegyvereknél a WPN lapon kellene látnod a kis TV képet, és azzal célozni. Az útvonalrepülés csak segít, de magától nem támadja a célt, manuálisan kell célra vezetni a végfázisban. Ehhez figyelni kell, hogy fent legyen a jó datalink POD, az antennák lássák a bombát repülés közben és a fegyvert TERM-be (terminal) kell kapcsolni a CRUS-ról (cruise) amikor már te akarod vezetni. Ja, és ne felejtsd el élesíteni, azt a FUSE ARM gombbal kell.
 • falcon66
  #52191
  Sziasztok!
  Abban kérném a segítségeteket, hogy a SLAM nál mi a sorrend hogy célba érjen. Ugyanis a TGP vél és az FCR el is befogtam a célt, de sajnos mindig elmegy fölötte vagy fölötte köröz.
  Segítségeteket előre is köszönöm!!
 • Hiuuz
  #52190
  Jójó, de a pénz és idő ráfordítás mindíg is a kisbetűs részhez tartozott :D
 • VO101Tom
  #52189
  És mély zsebűeknek :) Valamelyik fb post alatt írta a faszi, hogy kb 100e $-nál tart. Nagyságrendileg.
 • Hiuuz
  #52188
  Ügyes kezűeknek inspiráció
 • VO101Tom
  #52187
  Üdv. Olyan, mint a legtöbb játékban, hogy felszállás előtt egyedi skint válassz csak a saját gépednek, olyan itt nincs.

  A játék default textúráit lehet felülírni, de akkor az összes, ugyanazt a skint használó gépen is kicserélődik az a textúra. De ez csak a probléma egyik fele, a másik, hogy a játék a \Falcon BMS 4.35\Data\TerrData\Objects\KoreaObj mappában tárolja azokat (ömlesztve az összeset), de csak sorszámuk van, nincs semmilyen tematika vagy objektum szerint szétosztva. F-16 minden altípusnak külön textúrája van, típusonként négy fajta. Elég nehéz megtalálni, hogy melyiket írd felül, az sem mindegy, hogy melyik altípust akarod átfesteni és abban melyik sorszámú alapfestést.

  Ha a BMS skinek topikban körbenézel, ott találhatsz sok sablont és feljavított skint, azokból ki tudod lesni, hogy melyig képhez melyik textúra tartozik, talán még ezt a skint is megcsinálta valaki.

  Ez csak az eredeti gépekkel működik, a feljavított JanHas gépekhez más textúrák tartoznak.
 • repvez
  #52186
  ITO 1,05
  Ez az izraeli területhez a link, ebben biztosan van ilyen skin, de nem amcsi felségjellel.
  BMS4.35 u1el kompatibilis.
  A skinekkel annyira nem vagyok képben, de a program DDS fájl formátumot használ megfelelő pluginnel PS-ben lehet alakitani .
 • falcon66
  #52185
  Sziasztok !
  Abban kérném a segítségeteket, hogy olyan skint lehet e feltölteni a BMS 4.34-ben az F-16-os falcon ra mint a Vasmadarak című filmben ,vagyis olyasmit mint az izraeli F-16-os gépek csak persze nem izraeli hanem amerikai felségjelzéssel és amennyiben igen akkor honnan, illetve hogyan kell azt kivitelezni a játékban.
  Segítségeteket előre is köszönöm!!
 • repvez
  #52184
  Hi community,

  this post is just so you know that we are aware of all the problems with 4.35. We have been working very hard to fix those; in fact, we almost released twice and last minute problems changed our plans.

  Our dev team was heavily mobilized in the last weeks, and we made some solid progress. Some very old bugs were fixed (things from 2014, for example), some new ones introduced by the cool new features we all love were fixed as well. Even two of the fixes had to be fixed ( :ashamed: )...

  Once we finish testing, if all goes well, we will prepare the U2 update.

  I have no illusions that it will be perfect, but I bet it will be a lot more stable than U1.

  Thanks all for the support, sorry for all the CTDs and keep flying!
 • repvez
  #52183
  A zárkozottságot nem arra értem, hogy mindent nyiltan kellene csinálniuk, mert ezt már megbeszéltük párszor, de attol, hogy a lod editort és a hozzávaló leirást, az anyag leirásokat, a textura méreteket és a szabványos dolgokat leirnák, hogy melyik fájlnak, hol kell lennie ha valaki csinálni akar valamit attól ök bármit csinálhatnak függetlenül egy freelancertol. Mint akár az FSX-nél van egy SDK, de attol, még nincs meg a forrásfile senkinek és az alap játék is ugy fejlödik ahogy a fejlesztök akarják, és nem érdekli öket , hogy ki mit csinál, csak ha csinál valamit akkor az ugy működjen, hogy ne mondhassák azt, hogy szar az alapprogram, ha valami nem müködik. mivel ök az SDK-ban leirták, ha nem ugy csinálta és nem müködik az nem az ö hibájuk.
  Attól, hogy valaki csinál egy csillámponis modot az az ő dolga, de ha valaki meg csinál egy minöségi dolgot amit jó lenne beletenni, de a devek azt mondják, hogy jó lenne, de anynira másként csinálta meg, hogy nem tudják felhasználni, mert nem illeszkedik bele a szabványos eljárásokhoz és sokkal több melö lenne ujra átmodositani.

  Akkor ott máris buktak egy dolgot.
 • VO101Tom
  #52182
  Asszem 4.34 kiadásakor olvastam ezt a fórumon, hogy miért nem lesz default modell a JanHas féle 16-os, ott két okot írt DeeJay, egyik a magas poly szám (nem akarnak kitolni a gyenge gépekkel repkedőkkel), a másik a modok karbantartása, amihez az alapjáték peccsei túl ritkák. Ott írta, hogy ez nem JanHas-on múlt, ő felajánlotta, de a BMS csapat azt látta jobbnak ha azok a modellek megmaradnak mod-nak.

  No offense, de 3d modellt én sem küldenék senkinek. Követhetetlen, hogy mi történne vele azután, akár másnap fent lehetne egy 3d letöltős oldalon 5 dollárért, akár a fórumon látnád vissza felcímkézve más munkájaként, akármi más történne vele ami neked utólag nem tetszik, akkor már qrva nehezen csinálhatnál bármit (akkor is ha a jogok hivatalosan nálad maradnak, azokat érvényesíteni is tudni kell, amihez sok sikert ha csak egy random fórum random nickjét ismered).

  A dev csapatnál szerintem tök természetes, hogy zárkózottak, hiszen az egyetlen "fizetség" nekik az, hogy a közösség elismeri a munkájukat. Ha boldog boldogtalan beletúrna pár sort, és lobogtatná, hogy milyen fasza dolgot csinált meg "ő", az joggal szúrhatná a szemüket. Nálunk is volt ebből sértődés, fórumra kitett leaked kép miatt kukáztak egy egész projectet, mondván az a paraszt aki elvitte a show-t, az majd csinálja meg maga. Plusz ugye az is lehet ok, hogy csak így látják biztosítottnak, hogy az adatbázisba nem kerül szemét, nem kerülnek legendák alapján gyártott képességek, paraméterek. De mindegy is az ok, ők csinálták a BMS-t, ők döntik el, hogy hogyan kezelik ezt.

  A BMS moddolásra nem tudok mit mondani, nem tudom, hogy mennyi és milyen anyag van fent a fórumon. Évekkel ezelőtt gondolkoztam rajta, hogy lehetne csinálni ezt-azt, de nem jutottam addig, hogy bármit importálnom kelljen.
 • repvez
  #52181
  Én még ugy tudtam, hogy JANHAS nem akarta beadni az alapba a modeljét, mert saját kézbe akarta tartani a dolgokat.
  Egyszer mikor csak az után érdeklödtem, hogy hogy lehet visszakonvertálni a lodot 3ds verzioba és kérdeztem, hogy ö igy csinálja e vagy teljesen nullárol csinált egy uj F16ost.
  Akkor az elso mondata az volt, hogy el akarom e kérni a modelljét mert azt nem fogja odaadni. De amugy nullárol csinált egyet és a különbö9zö verziokat azon modositotta. Meg talán a Devek azt mondták, hogy tul magas a polygonszáma és nem fér bele a 30K keretbe.

  DE most hogy dx11re váltottak, talán jobban tudják kontrolálni, hogy milyen limitet engedhetnek meg a modellek terén , talán a 30k elmehet mondjuk legalább a duplájára a mai gépekkel .

  És igen , megértem, hogy nem jön olyan könnyen az ihlet ha modellezni kell, föleg ha még meg is mondják, hogy mit kellene. Te erről biztos többet tudsz, de azért az is látszik Radiumon, hogy ha 3 hét alatt a nullárol elkészül a modellel, akkor olyan nagy gondja nem lenne bármivel.

  DE a DEV is egy kicsit betegesen ragaszkodik a saját kis elveikhez, hogy szinte jobban be vannak zárkózva mint egy nagy cég és elég kevés infót bocsájtanak a közösség számára a modositáshoz.
  Mert ha akarja valaki rommá modolni a sajátját tegye vagy csak tesztelni a saját kis dolgait, multizni ugy sem tud vele, de legalább közben olyan tudáshoz jut amivel tud segiteni másokon.
  DE most tényleg csak az van, hogy szinte ugyan az a dolog el van kérdezve 100x ,mert nincs sehol összegyűjtve nyilvánosan, hogy mit hogyan.
 • VO101Tom
  #52180
  A mod topikot többé kevésbé ismerem, azt nem tudom, hogy a mostanában felújított alap modellekhez mennyi köze volt, pl a tanker, AWACS, default 16-osok is sokat változtak amikor a lod-editor rendszert kukázták. A mod topikba betett modelljeit én sosem használtam, némelyik túl ritka, némelyik meg túl extrém nekem. KF-21-esről is mit tudunk? A fotókon nem látható dolgokról bárkinek bármilyen infója van egyáltalán? Én még azt sem tudnám megmondani, hogy egyáltalán milyen és mennyi fegyvert hordozhat. Nyilván sosem kommentáltam ezeket egy qrva szóval sem, mert ingyen csinálja a közösségért, letölteni sem kötelező, de nem csodálkoznék rajta, ha a BMS-en belül ez feszültséget okoz, hogy ott van a rengeteg régi low poly modell, amikkel tényleg találkozol is akármelyik hadjáratban, a hivatalos 3d modellező meg KF-21-est gyárt helyettük. Hiába hobbiproject, a csapattagság és a vele járó státusz kötöttségekkel is jár.
 • repvez
  #52179
  Azt nem tudni, hogy mi volt a tényleges kiváltó ok, de gondolom az, hogy nem akartak olyan gépeket amiket ö gyárt.
  Most a legujabb a KF21-es gép aminek nekiált.
  De a J20as ,F18E, egy orosz zavaró gép a Tu214es , szu34, jak38 és a kuznyeczov hajó.
  Fejből most ezek ugrottak be amiket csinált.

  Valami köztes megoldás jó lenne, hogy amit mondtam régebben is, minden fejlesztői programot leirást és tippet , ha rendelkezésre bocsájtaná a fejlesztő csapat.
  Akkor talán többen tudnának valamit hozzátenni, vagy egyáltalán összeállni egymással.
  É_S amit a közösség ugy itél meg , hogy elégg kiforrott és jó, az beemelni az alapba, ami a két javitás között észrevétel modositás keletkezik, akkor akinek ez hiányzik, az felteszi modként, és a következő javitással meg már megkapja az alapverzio is.

  Sztem igy lehetne egy kicsit gyorsitani a régi elavult modellek cseréjét is és multiba se kellene nagyon megkötés hozzá.

  Vagy valami hasonlo mod telepitést megoldani, mint az ARMA-ba volt , leszedte és telepitette a szükséges fájlokat ami az adott játékhoz kellett.
 • VO101Tom
  #52178
  Repvez linkelt egy tutorialt JSOW-ról, az teljesen oké, de amit 13 percig magyaráz, azok inkább a finomságok, hogyan állítod be pontosan, hogy milyen magasan, milyen irányból támadja a célt, hogy indítod egyedül vagy párban, stb. Ezek is fontos dolgok, de a te problémádhoz nem sok köze van. A JSOW-hoz semmilyen különleges eljárás nem kell, befogod a célt TGP-n vagy FCR-on, indítási távolságon belül rátenyerelsz a picle-ra (másfél másodpercig nyomni kell, ami elég soknak tűnhet), és a JSOW elmegy. Ezt próbálgasd, ha ez nem működik, akkor valami alapvető hibát keress. Bekapcsoltad-e az fegyvert SMS lapon, kapcsoltál-e Master Arm-ot, ilyenek.

  Ha azokat biztosan jól csináltad, akkor nézd meg a státuszát. Ha idő előtt felengeded a pickle-t, megszakítod az indítást, akkor a pilonon lévő fegyver "hung" módba kerülhet, és utána már nem indítható. Ezt az SMS lapon látod, a pilont jelző szám helyett H-t fog írni. Igazat megvallva ha ott bármilyen betűt látsz a számok helyett, H, D vagy F (hung, damaged, fail), akkor az a JSOW már nem indítható (ha a másik pilon még számot mutat, akkor átválthatsz arra). Vigyázni kell a túlterhelésre is, a CAT III-at sokan rosszul használják, az nem a nagy G-t tiltja le, hanem a nagy állásszöget. 9G-t is bele tudsz húzni CAT III-ban is, amíg az állásszöged 15 fok alatt marad.
  Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2021.05.11. 21:30:58
 • VO101Tom
  #52177
  Radium milyen modelleken dolgozott mostanában? Ahogy olvasom ő akart nagyobb szabadságot, és ezzel megkapta. Nem látok bele, hogy mi ment a színfalak mögött, és kinek a döntése volt ez, de ez nem feltétlen jelent rosszat (amíg továbbra is csinálja a BMS modelleket)

  Őszintén megmondom, szerintem JanHas F-16-os modelljei sokkal inkább kellenének "default" modellnek, de azokat sem akarták betenni. JanHas többször mondta már, hogy részéről nem lenne probléma, de a BMS csapat szerint az ilyen külsős modellek javításait, patcheit a játékhoz adott frissítések egyszerűen nem tudják elég gyakran követni.

  Hátránya viszont, hogy ha az online war-ok az acdata fileokat csekkolják, akkor az eredeti modelleket kell használni.
 • repvez
  #52176
  Ez talán segit megtalálni , hogy mi nem stimmel. Van, hogy csak tovább kell nyomni a release buttont.
 • falcon66
  #52175
  Sziasztok!
  Abban kérném a segítségeteket,hogy az AGM 154 A JSOW nál nem lehet bekapcsolni az MFD-n a Weapont illetve befogom a célt az FCR-n, de nem tudom kioldani a fegyvert csk nem tudom hogy mi lehet az oka.
  Segítségeteket előre is köszönöm!
 • repvez
  #52174
  Na Radium is kilépett a DEV csapatból, igy legalább is az ismertek közül nincs más aki dedikáltan 3D- modelleket csinál.
  Persze ezután is készit, csak már mint külsős és nem lesz része a alapverzionak csak mint modot lehet majd telepiteni ezek után talán azokat amiket csinál.
 • VO101Tom
  #52173
  Facebookról van, nem én csináltam.
 • repvez
  #52172
  Ha ezt tudnád kisebb keskenyebb formában is , akkor betenném bannernak
 • VO101Tom
  #52171
  STPT gombra gondolsz ugye, a steerpoint page-re? Ott leviszed a kijelölést a koordináta sorra, beírod az új értéket és enter.
  Egy kérdés, ugye az égtájakkal kezded? A számok elé 2-6-8-4 gombokkal adod meg, hogy észak, kelet, dél vagy nyugat (ICP gombokon a N-E-S-W karakterek ezt jelölik). A térkép Recon ablakában ezeket az égtájakat nem írja de a BMS térképeinek nagy részén északi szélesség és keleti hosszúsági fokokat kell használni.
  Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2021.05.06. 12:31:26