1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
-
#902 De szerintem tudatában vannak, hogy egy bolygót figyelnek, amin élőlények vannak.
Talán még annak is tudatában vannak, hogy a felbontóképessége a kamerának 2,5 m, ezért egy kicsit nekik is fejlődni kéne, hogy teljessen megismerjék bolygónkat.
A különbség A és B között, hogy A-nak elég annyi, hogy lát dolgokat, amit nem ismer, és ráfogja a feltételezett tudatos irányításra.
Míg B, mivel nemérti, esetleg elkezdi kutatni a dolgokat, hogy mi-miért történik.
Amiért A eretneknek nevezi B-t, hogy hogy-hogy nem hiszi el, amit ő feltételez :D -
#901 elmondok egy történetet talán lesz olyan aki megérti...
két idegen nmondjuk A és B figyel egy bolygót, amit nevezzünk "Földnek"
Sajnos a kamerájuk felbontóképessége korlátozott a 2,5 m-nél kisebb dolgokat egyszerűen nem mutatja
Mégis érdekes dolgot figyelnek meg.
Bizonyos helyeken eltűnnek anyagok (nevezzük "bányának" meg "erdőnek") elvándorolnak más helyekre, ahol nagy tömegben összeállnak (nevezzük ezt "város"nak). Ezekben az ún. "város"okban is folyamatos megújulás jellemző. Egyes helyekre kerül valami ("épület") más helyeken meg ugyanez eltűnik és csak a pusztaság marad esetleg egy másik "épület" kerül a helyére.
Ezen a "város"on belül van "komminukáció"(?) is. Bizonyos dolgok ("járművek") mennek egyik helyről a másikra, látszólag értelmetlenül. Van olyan "jármű", ami meg sem moccan aztán egyszercsak mozgásba lendül, van olyan ami pedig végérvényesen megáll.
Sőt! Ezek a "jármű"vek ki tudnak menni a "város"ból és ún "utak"on keresztül el tudnak jutni más "város"okba. Talán így kommunikálnak.
B megfigyelő még szabályokat is fel tud állítani. A "város"on belül a "jármű"vek nem mennek 50 km/h többel a "város"on kívűl pedig 80km/h-nál. Bizonyos esetekben mégis átlépik ezt a sebességet, nem tudni miért ezt az eseményt elnevezi "véletlen"nek.
A viszont meg van róla győzödve, hogy ezeket a "jármű"veket és "város"okat ún "emberek" TUDATOSAN írányítják, vagyis van egy vezérlő elv, ami mindent irányít, sőt ez hozta létre a "jármű"veket és a "város"okat is.
Természetesen ezt B nem érti meg, hiszen nem látni ilyen "ember"eket A mégis meg van róla győzödve, szerinte már az is bizonyíték, hogy ez az egész valami ("Föld") él.
-
#900 ha elemi részecske akkor minden ebből épül fel az ún "proton" is ilyenekből áll?
mik azok a különféle erők amik hatnak rá?
és miért mondják neki azt?
és milyen nyelven?
-
flashX #899 Nem, nekem nem megfelelő válasz.
és mi az az elektron? - negatív töltésű elemi részecske
és hogy jön létre? - nem tanultuk, nem fogok a kedvedért utánnézni
és miért úgy viselkedik ahogy? - Különféle erők hatnak rá(és nem isten mondja azt, hogy most menj balra) -
#898 te vagy a középkori kövület. a te világodban csinálja csak azt az egyház, amit a középkorban tett. nézz kicsit körül, hátha észreveszed, hogy már nincsenek keresztesháborúk és boszorkányégetések. ja, hogy a múltja alapján ítéled meg az egyházat: akkor mondd azt, és ne beszélj mellé. ez egy teljesen elfogadható érv lenne.
(egyébként meg a buddhisták szerint az ő hitük az igaz, külöben semmi értelme nem lenne a vallásuknak. csak ott nem pokolra kerülsz, ha nem úgy élsz, ahogy szerintük kéne, hanem csótányként születsz újra. éljen a demokrácia!) -
#897 ja, ha van sztratoszféra, akkor nincs Isten? ezt megjegyzem, majd ha ateista leszek, én is ezzel érvelek... -
#896 jé, az is vallás -
#895 és mi az az elektron? hogy kerül oda? miből áll?
és hogy jön létre? és miért úgy viselkedik ahogy?
ja hogy nem tudod???
akkor számodra az isten csinálja magyarázat éppúgy megfelelő, mert azt legalább valamennyire fel tudod fogni, míg ezt a bonyolultabbat már nem -
#894 az demokratikusabb, azert -
#893 Az sem egy utolsó szempont :D -
#892 miért pont a buddhizmus? mert azért nem kell fizetni? :( -
#891 az is zavar, hogy pl. az egyiptomi vallas sokkal osibb, sokkal tobb evezredet megelt, mint a keresztenyseg, megis azok poganyok, es csak egy hit a jo hit, persze az, amit mi hirdetunk
a keresztenyseg szvsz kozepkori kovulet
kiralysag idejen pont szukseges volt
most johet a budhizmus -
#890 Thor mar megint veri az ullot -
#889 de a kegjobban az tetszik, hogy a kereszteny klerus, soxir arra hivatkozik, hogy ez meg az, megzavarhatja a hiveik hitet
hat megsem olyan eros a hituk? vagy a vezetosegnek sajat alattvaloikban sincs bizodalmuk? igaz, jobb a buta ember, az nem okoskodik annyit -
#888 fogalmuk sem volt mi az alevego, mi a bioszfera, sztartoszfera, csillagok, ezert azt is Isten teremtette. Hopp ma mar tudjuk mik ezek, mindjart nem Isten teremtette. Vagy Isten teremtette a Napot, a Foldet?
mi lennek ostobak es vakok? -
#887 pont a hivok hiszik azt, hogy minden vmi felsobb lenytol valo
Isten dobalja a villamot, egi jel az ustokos, de jaj mara tudjuk, hogy megsem Isten dobalja, es hogy az ustokos micsoda
egyre kevesebb a termeszetfolotti
Isten foldi helytartoi szerint par szaz evvel ezelott meg a Fold lapos volt
a vilag meg a Fold koril forgott -
#886 csak bizonyos dolgokat
mert minden mas toled fuggetlenul mukodik -
#885 miért, hogy jön létre a villám? -
#884 nem ellentétes töltésű részecskék találkozásakor lesz a villám? Mittudomén.. egy piros felhő, és egy kék felhő. De abból szivárvány is lehet, és az szebb! :) -
flashX #883 Komolyan néha úgyérzem, te vagy Neo, csak kibaszottul idegesítő vagy azzal, hogy te még azt sem fogadod el tényként, hogy van víz.loál -
flashX #882 Illetve negatív töltésű részecskék. -
flashX #881 Tudhatta, hogy vannak elektronok? loál
Akkor miért nem maraft fennt írás róla? loál azért mert nem tudta
-
#880 2000 évvel ezelőtti OKOS ember tudhatta
nem mintha egyébként te tudnád, hogy hogyan jön létre a villám...
szal akár 2000 évvel ezelőtt is élhetnél
-
flashX #879 #641
Vagy te elhiszed, hogy egy 2000 évvel ezelőtt ember tudta mi az a villám, és miért jön létre? -
flashX #878 Tehát, mivel te vagy a tökéletes, te nem születtél meg és nem is eszel. -
flashX #877 Már régen leírtam..érdekes, válasz nem érkezett rá. -
flashX #876 "ha a te primitív elméd nem hisz a teremtésben az a te dolgod (én is voltam azon a szinten), csak ettől ne higgyjétek már magatokat okosabbaknak a hívőknél, mert valójában ostobábbak vagytok."
LOÁL! -
#875 nem úgy, hogy ellentétes töltésű felhők érintkeznek egymással? -
#874 Én azt mondom, hogy ezzel együtt miért ne lehetne tökéletes.. -
#873 De az autót nem Isten teremtette, hanem az ember. Az ember pedig tévedhet. -
#872 De a sofőr nembiztos, hogy az "autógyárban" dolgozik :) -
#871 hát ja így is fel lehet fogni
az autó is csak egy gép
ha valaki nézi a közlekedést, azt hihetné, hogy azok a bigyók maguktól teszik a dolgukat, mennek össze-vissza értelmetlenül
de én tudom, hogy ül benne valaki, aki az egészet tudatosan írányítja
-
#870 az ember állat
ennyi
illetve különböző baktériumok, és mikororganizmusok organikus szövetsége -
#869 mét?
egy autót is tönkretehet egy rossz fogaskerék
-
#868 -
#867 A nagyobbakról nemis beszélve :D -
#866 Hát, a mai embert nem nevezném tökéletesnek. Egy mikrószkópikus "előlény" képes kétvállrafektetni bárkit :) -
#865 Na jó, de tegyük fel, hogy a teremtés első lépése volt a DNS lánc megalkotása (csavar), onnantól kezdve miért ne működhetne az evolúció, aminek a "végterméke" az ember többekközt, meg a többi állatfaj (autó)? -
#864 Attól függ mi a tökéletes. -
#863 (szerintem meg...
honnan tudjam
de ha autót akarok építeni, ahhoz előbb olyan kis elemeket is meg kell alkotni mint a csavar
pedig látszólag nem attól megy
és többféle célra is készítenek ilyen autó izékat...
és nem az első volt a legtökéletesebb...)