Ateizmus, antiklerikalitás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hmm, amíg Te nem válaszolsz, addig én miért tenném 😊
mikike
na de komolyan kérdem vigyorik
még sosem gondolkodtatok el dolgokon?
pl. hogy minek születtek meg (isten kegyelmébõl), amikor úgyis késõbb meghaltok?
vagy minek esztek, ha úgyis kiszarjátok?
szerintem még a ti sötétségben leélt életeteknek is VAN ÉRTELME, ti ezt nem látjátok?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

sz4bolcs
Én már várom a level-up-ot 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
na.. gyerekek

Show must go on

BEAST
jaaj ne értetlenkedj 😊 õ is monta hogy még nem érte el azt a szintet , ejnye nem figyelsz 😄DDDD

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

sz4bolcs
Jézus mikor fölényeskedett? 😊

Gorvik
Bégess csak

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

mikike
most aztán megnyugtatott a "buta tömeg"
köszike

Gorvik
Úgysem fog. Mért is tenné

De lehet, hogy jobb :o, csak most nem sikerült neki, azé kérném, hogy segítsen 😞 na mind1 😞
Gorvik
Mint egy jó politikus: mellébeszél

Megnyugtatlak Mikikém, semmivel sem vagy jobb mint én, meg bárki más

Jézus, mint példakép. Ez felejtõs

Okés... :nagyerõfeszítésekettesz,hogyneküldjeelafaszbamikikét:
Gondoltam segítesz, na mind1 😊
Akkor sziasztok!
BEAST
#824 , #829 komolyan mondom szánalmas vagy , már csak nevetni tudok rajtad 😄DDDDDDD

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

mikike
ha nem hiszed járj utána

"nemcsak, hogy valószínûsíthetõ de szükséges már mondtam 6000szer
ha nem lenne szükséges téged meg egy hullát SEMMI nem különböztetne meg
nem érted igaz?
miért is tennéd"
1) Megkérlek, hogy ne kezelj le ennyire.
2) Ne haragudj, de elmesélnéd mégegyszer, összeszedve ezeket a "szükségességet" bizonyító dolgokat! <#smile>
Szerintem ezt a stílust nem kéne, ezé is nem írtam eddig a vitába.. :|
mikike
kicsoda?
Gorvik? vagy Beast?
személyesen?
nekik elhinném ám...

sz4bolcs
"...nem is meggyõzõ, és nem is flém, mi más lehetne még, ha vitáról van szó? 😄"

<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

mikike
majd miután te bebizonyítottad, hogy nem létezik, megerõltetem magam

mikike
nemcsak, hogy valószínûsíthetõ de szükséges már mondtam 6000szer
ha nem lenne szükséges téged meg egy hullát SEMMI nem különböztetne meg
nem érted igaz?
miért is tennéd

BEAST
ennek az egésznek semmi értelme ... egyik oldal sem gyõzheti meg a másik oldalt ... és bizonyiték csak a halál után lesz ...

1. az ateisták nagyot néznek ha a pokolba kerülnek 😊))
2. a hívõknek már késõ lesz mert õket is széthordják a kukacok 😄DDD

Gorvik
Azt gondoltam, hogy egy fekete lyuk van az agyad helyén, na de hogy ekkora?
Ja, bocs nincs is fekete lyuk, mert hát ez még elmélet.

De akkor faszikám, MUTASS OLYAN BÍZONYÍTÉKOT ISTEN LÉTEZÉSÉRE, AMI MÉG EGY KÕKEMÉNY ATEISTÁT IS MEGGYÕZNE (TEHÁT NEM TUDNA SEMMILYEN ELMÉLETTEL ELÕÁLLNI)

DE AZTÁN NE BESZÉLJ MELLÉ MEGINT, MINT EDDIG TETTED

oks 😛 de ne röhögjük ki, az nem vitához méltó dolog!!!4 (/me tényleg nem röhög, kíváncsian várja Mikike válaszát)
BEAST
akkoris

😄DDDD

Erre már mondtam neki, hogy nem hiszem, mivel másban hiszek <#smile> Ez egyelõre kielégít, és gyakran vagyok miatta csodálatosan boldog <#smile>
Nem, Mikike...
1) Stíluson változtass, mert nem hiszem, hogy az ilyen magas-lovas ide való, ti. semmi értelme: nem is meggyõzõ, és nem is flém, mi más lehetne még, ha vitáról van szó? 😄
2) Te miért hiszel benne, ha elismered, hogy se nem szükséges, se nem valószínûsíthetõ a létezése?
BEAST
hitetlen kutya majd ha életveszélyben leszel hinni fogsz 😄DDDDDDDDDDD

sz4bolcs
azt bizonyították, nem?

mikike
jó hát akkor ne higgyjetek semmiben, csak ami a szobában is megvan
nekem 8

Nem mondtam, hogy nincs, fogd már fel <#smile> Azt mondtam semmi nem ad rá okot, hogy azt higgyem, hogy van, akkor miért tenném? 😊
BEAST
te télleg ennyire hülye vagy?

mikike
és ami nem szükséges az nincs is igaz?
akkor nincsenek más naprendszerek

mikike
minek bizonyítsam úgysem hinnéd el te korlátolt
én már mondtam bizonyítékokat, de te még a levegõ létezésében sem hinnél, ha a kormány nem mondaná meg neked, hogy van olyan

Lehet, soha nem mondtam, hogy lehet 😊 Csak azt, hogy nem szükséges
BEAST
nem nem ... álltalában azt szokták bizonyitani hogy valami létezik és nem azt hogy nem 😊)) ... de ha bizonyitásról van szó te rögtön a "nekemnemkelbizonyitékmerténhiszekésezelég" szöveggel jösz 😄DDD

Gorvik
DCsabaS elméletvel csak egy a gondom. Hogyha mindez így van, akkor mért akarja az egyház (ami elvileg Isten "szóvije") megakadályozni az emberiséget a fejlõdésben (pl.õssejtkutatás). Mert ha direkt alkotta meg ezeket a törvszerûségeket Isten, akkor nem véletlen tudunk fejlõdni.

Bízonyítsd be hogy van isten a tököm az okoska fejedbe

mikike
bizonyítság be az ateisták, hogy isten nem létezik a tököm az okoska fejükbe

sz4bolcs
maradjál mér szabika, igaz, hogy mindenki abban hisz amiben akar, de szerinted személy szerint neked van annyi agyad mint pl. einsteinnek?
vannak akik közelebb állnak az igazsághoz és vannak akik rohadt messze vannak tõle

-Nem hiszem, hogy véleményt mondhatok Einstein agyával kapcsolatban, de õ is ember volt hibákkal, erényekkel. Nem hiszem, hogy versenyeznem kéne vele, és hogy ugyanazt el tudnám érni, mint õ egyszerûen azért, mert õ nem én vagyok. De hány dolog van, amiben Einstein sem tudott volna olyat alkotni, mint mások?
Neki is meg volt az igazsága.

A hitedet meg kitõl véded? Neked arra van a hited, hogy megvédhesd, és másokkal háborúzz érte?

Az igazság meg mindenhol ott van, nem hiszem, hogy bárki közel, vagy távol áljon tõle.

mikike
de kicsit továbbgondolva
nem lehet, hogy vannak nálunk fejlettebbek?
azoknál is fejlettebbek
meg azoknál is?
meg isten?

ha lehetséges, akkor minek kizárni, amíg mással meg meg se tudjuk magyarázni dolgok mûködését?

Eegen, én is ezt mondom, kell nekik egy rendezõ elv <#smile> Teljes mértékben egyetértünk, szabályok kellenek, törvények, amik léteznek is, találkozunk velük mindennapjaink során. De miért lenne szükség tudatos létezõ istenre?
mikike
hát...
pl. mert nem mûködne?
vagy pl. mert a dolgok nem teremnek maguktól?

Aramir
És lehet, hogy buta vagyok, mint a tök, de én ezt nem hangoztatom, veled ellentétben 😄

Mikike: ez így is van, de ki kételkedne abban, hogy egy mindenható erõ képes lenne bármit megtenni 😉 A gond ott kezdõdik, hogy ha belegondolunk, hogy mi feltételezi a mindenható hatalom létét 😊 Miért ne tudnánk például nélküle elképzelni ezt az egész nagy világegyetemet?
Aramir
Olvass vissza.

mikike
melyik üti melyiket?
lehetne példát is?
az nem fordulhat elõ, hogy te nem értettál meg valamit?
esetleg te vagy buta mint a tök?

mikike
kösz a jótanácsot, de nem hiszem, hogy õ 1 nap alatt érte el, hogy olyan legyen amilyen
szal talán még nekem is van idõm
magamon változni pedig nem tudok, mint ahogy a mocsárban süllyedõ ember nem tudja kihúzni magát a saját hajánál fogva

Aramir
Arra céloztam, hogy buta vagy mint a tök. Az egyik hozzászólásod üti a másikat.
Nomeg a komoly bizonyítékjaid (élsz) 😄
És tényleg nem azért, amiben hiszel, hanem ahogy azt "csinálod".

QuippeR

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

QuippeR
azt is el tudod magad dönteni, hogy kinél vagy szerényebb?

lentebb említetted, hogy Jézus a példaképed. ez dícséretes, de szerintem akkor kicsit utána kéne nézned az alázat és szerénység szavaknak. (nem akarok flame-et, csak azt akarom, hogy jobban boldogulj az életben, gondolkozz el ezen légyszíves!)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

mikike
(idekopizom 1 részét annak, amit írt, mert õ okos (szerintem)

DCsabaS
"A viszonylag nyitott gondolkodású vallásos emberek számára egyébként a következõkkelel szoktam emészthetõbbé tenni az evolúcióelméletet:

1.) Megteheti-e a mindenható, hogy bizonyos szándékait úgy érvényesítse, hogy azok számunkra törvényeknek tûnjenek? (A válasz: IGEN.)

2.) Megteheti-e a mindenható, hogy bizonyos más szándékait meg úgy érvényesítse, hogy számunkra garantáltan kifürkészhetetlen (azaz véletlenszerû) maradjon? (A válasz: IGEN.)

3.) Megteheti-e a mindenható, hogy pl. a szaporodás TÖRVÉNYSZERÛSÉGEIT a mutációk VÉLETLENSZERÛSÉGÉVEL kombinálja, majd pedig a körülmények segítségével SZELEKTÁLJA? (A válasz: IGEN.)

Az elõbbi "IGEN" válaszok után a következõt mondhatjuk: Isten megteheti, hogy az evolúciós mechanizmus mûködjön. A természettudósok ebbõl csak annyit használnak, hogy látják, elfogadják és kihasználják az evolúciós mechanizmust, de nem firtatják, hogy Isten van-e mögötte, mármint a törvényszerûség és a kifürkészhetetlenség kettõse mögött, ugyanis ez már egy további kérdés, mégpedig az evolúció mûködéséhez és felhasználásához felesleges."
)