122
-
zpe #82 Ha arra a részére gondolsz jobboldalt ahol be kell állítani,hogy honnan-hova mész és utána oda írja ki az eredményt, akkor igen betöltődik. -
HuHa #81 Jaj istenem, összedől a világ, mert Opera 100000 oldalból 1-et nem tudott megjeleníteni...istenem, IE-vel tervezek útvonalat. Gondolom meg lehetne írni azt az oldalt úgy, hogy Opera alatt is fusson. Opera fejlesztői meg nem az utvonalterv.hu köré fognak böngészőt írni. -
#80 és jobb oldalt is betöltődik az adatlap?
mert az nekem vmiért nem, lehet vmi megfogja, mert IE-el simán megy:) -
#79 Megnyitottam.
Opera: 5,47 sec
IE: 8,13 sec
Stopper powa. :D -
zpe #78 Hát nem tudom, nekem ugyanolyan gyorsan jott be Operával mint IE vel (O 8.0) -
#77 Mint mindig adok egy esély az új böngészőknek, de sajna ez nekem valahogy megint nem lett nyerő.
Pl. itt van ez a link: http://www.utvonalterv.hu/utvonalterv.dll?Login&1626_04201300_251304046
Próbáld meg operával és utána explorer-el megnyitni, láss csodát az explorer fényévekkel gyorsabb arról nem is beszélve hogy az opera csak kínlódik a linkel.
Bár lehet hogy csak az én rendszeremben van a hiba -
billgates #76 pontosabban ki-be kapcsolható
Csak összejött! -
billgates #75 Ráadásul ha egyszer beizzítottad, akkor két kattintással kikapcsolható (css rulez!!!) -
billgates #74 Nálam működik.
A css fájlokkal való patkolást csak egyszer kell megcsinálni, az általam belinkelt leírás alapján gyorsan össze lehet hozni.
Egyébként az Opera-hoz nem véletlenül nincs hivatalos adblocker és várhatóan nem is lesz. Ennek oka legjobb tudomásom szerint az, hogy az Opera reklámból él és nem akarnak összeveszni a reklámozókkal.
-
#73 De a sok FireFox fan elmondhatná, hogy mégis miben nyújt többet a FireFox, mint az Opera. Előre megsugom, az Opera többet fog, mint ff... Persze nem free, de hát a kis pénztárcájúaknak mibe kerül rágooglezni h opera serial? :P -
#72 még egy napja sincs meg de nekem eléggé bejön :)
[eddig firefoxot használt] -
#71 Végre, vártam már nagyon. Egy noob kis ff-hez képest, isten ez a progi. Sőtt, minden böngészők között ez a legjobb, tud mindent, és még annál is többet, mint ami kellhet. Rentgeteg beállítási lehetőség, és tényleg sok dolog van benne. Nagyon szeretem. És vártam már a 8-ast. :) Mondjuk, azt hittem, hogy több újítás lesz benne a bétához képest, de így is tökéletes. -
Razgon #70 Létezik élő ember, akinek ez működik? Szánalmas, hogy ehhez CSS fájlokat kell patkolni.
A Maxthon, a Firefox már régen tudja.
Kár, mert egyébként tetszik a 8-as, és ez végre már nem fagy.
-
#69 Az Operának egyre csak nő a népszerűsége. Ha nem hallotátok volna, nemrég kötött szerződést a Microsoft-tal... -
#68 ez nem semmi
emberek egymast azon tepik, a Firefox vagy az Opera a jobb.
annyira jellemzo... -
greekboy #67 Én Netscape 7.2-es böngészőt használok és bőven meg vagyok elégedve vele. Csak akkor fogom cserélni, ha kijon a 8.0-ás végleges változata, szerintem az mindent fog ütni, persze a firefox fanok úgy is azt mondják majd, hogy mozilla mag, emiatt ugyanazt kapod. Amúgy nekem az volt a bajom az operával, hogy túl sok mindent akart egyszerre (és túl sok oldal nem jött be vele normálisan - régen az sg.hu és www.mail.com). -
#66 Végre lejött a 3,5 Mega.. -
#65 opera irc-kliense nemjó (mirchez képest), de az ímél+rss-kliensét, a noteszét, vmint az egérgesztusait rendszeresen használom és/mert tetszik is :)
ez az egyik olyan progi a szűk körben, amiért vidáman tejelnék, mert megéri a pénzét :)
najó, nem akarom tovább sztárolni =)
aki opera és firefox között vacillál, vegye figyelembe azt is, h a két böngészőnek eltérő a filozófiája, és ez nyomot hagy a fejlesztésen is... -
#64 "alapjaiban IE" >> ja akkor jó, bocs :) (már majdnem megijedtem)
Melyik a jobb???
Szerintem használd mindkettőt 1-1 hónapig, aztán rájössz, h melyik a szimpibb.
(Nekem egyébként a firefox bejön, azt használnám, ha nem lenne opera, bár az első és a második benyomásom az volt, h I€-koppintás, mivel ugyan olyan felépítésü volt a menüje és ez nem tetszett, mert nem a használhatóság miatt, hanem a könnyebb átszokás miatt csinálták ilyenre. Szerintem. :))
Az I€-motort használó cuccokkal az a baj, h szinte minden sebezhetőség érvényes rájuk, ami magára az ie-re is érvényes. Másrészt meg elképzelhető, h ie-ként mutatkoznak be, így nehezen lehet mérni, h mennyien használják. -
HuHa #63 Töltsd le mindkettőt, és döntsd el. Légy önálló, kreatív. -
HuHa #62 Ha azt veszem, hogy Opera 8 3,5 megás telepítőfájlal egy egész programcsomagot kínál (még ha nem is használom a levelezőklienst, az IRC-t vagy a hangvezérlést), FF meg 4,6 megán túl igényel 1-2 mega extensiont ahhoz utolérje Operát (és nem lesz verhetetlen), még mindig utóbbi vezet. De ez mind felesleges kötekedés:) -
#61 akkor most firefox jobb vagy ez? -
#60 Nem olvastad el, mire volt válasz. Ott épp nem az Operáról volt szó, hanem a valóban az IE-re épülő Avant Browser-ről. -
#59 Nem tud 3x annyit, sőt (tulképp a főleg mobiltelefonoknál meg látássérülteknek hasznos oldalzoomolási képességein meg a hangvezérlésen kívül nem tudok olyat, amit az Opera tudna, a Firefox meg nem). Csak épp egész más a felépítésük: az Opera eleve inkább egy programcsomag (kb mint a Mozilla, csak épp nem ingyenes), és alapból tele van zsúfolva egy csomó mindennel (aminek a nagy részére nincs is szükséged), a Firefox meg "csak" egy böngésző, és pont azt tudja, amit te akarsz, hogy tudjon... alapból is nagyon jól használható, de igazán verhetetlen a kiterjesztésekkel lesz. -
#58 "alapjaiban IE" - ezt a baromságot meg ki híreszteli????
100% saját kezüleg írták a kódot, kétszer az alapoktól újra (legutóbb a 7-esnél) -
#57 Opera rulez-sirály :) THE BEST
Én már a 3-as óta használom ám!! -
HuHa #56 Ha kalandvágyó vagy, és szereted az Xtreme dolgokat, IE a te böngésződ. Én maradok az eleganciánál az Operában:) -
#55 Mennyiben nehezíti a helyzetet, ha a sima + és - helyett a Ctrl-t is lenyomva kell tartani közben? -
Zombye #54 Én operázok, de pusztán csak azért, mert a numerikus +--al lehet nagyítani és kicsinyíteni. Firefox se lenne rosz, de azt nem lehet így "olvashatóvá tenni".
Más böngészőt még nem nagyon próbáltam, még anno a neumannban Netscape volt, de az már vagy 10 hosszú évvel ezelőtti történet.
Mostanában sokat hallani valami "IE" nevű böngészőről. Még sose próbálltam, de állítólag elég gázos.
SZERINTETEK ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI? -
Emmegki #53 O/A 7.5-öt használok, a 8-as bétáját már régebben letöltöttem. Látszik rajta, rájöttek, hogy a sok gomb meg menü elrémítheti az átlagjúzert, ezért jelentősen átszabták a menüt meg a beállítások ablakot, meg 1-2 elemet a kezelőfelületen. Egy dolog nem tetszik csak, az, hogy fix méretűek a megnyitott weboldalak "fülei". Mindenesetre azt nem hiszem, hogy így összejön a 6%...
"a firefox kicsi," - Az O/A meg feleakkora, és 3x annyit tud... -
clarus #52 Kössz Sil!
Töröltem a cookie-t és most rendesen működik! -
Yv@n #51 Természetesen ez mondjuk a felhasználót nem feltétlen érinti, illetve csak közvetve, mert a fejlesztő kénytelen szopatni vele magát adott esetben, de ez adott esetben - mikor külön box hacket kell alkalmazni, mert egy menü széthullik explorer alatt, míg opera és mozilla alatt hibátlan - nem nagyon hat nyugtatólag. -
Yv@n #50 Nálam ez spec hátrány...ezer éves bugos parser, css2-t hírből sem támogatja. Hozzáállás meg fejlesztői részről kb annyi, hogy sokáig úgy volt, hogy nem is fogja css2-t támogatni, mert nem jön ki longhornig új verzió. Ezzel gyak gátat szab a fejlődésnek. -
HuHa #49 Ez így nem pontos. A böngésző ugyanaz, a kinézet más (+néhány kényelmi funkció, aminek köze nincs az IE motorhoz). -
PoisonBorz #48 ...alapjaiban IE, igen. De ez épp előny, ha már egyik hibája sincs meg (biztonság, instabilitás, ecetera), hisz a böngésző teljesen más. -
#47 Az ilyeneket privátban, ha lehetne. -
#46 "Szerintem az Opera-nak valahogy meg kéne lépnie, hogy újra free legyen"
LOL. Sose volt ingyenes. a 4es még 30 napos próbaverziós volt. Az 5östől banneres a 7.5től textad-s ami már tényleg bőven elvislhető azért kényelemért amit nyújt. -
flashX #45
Name: www.serials.ws
Code: w-ssLuh-bX4bn-r6PdE-rDWSA-N8iSf
-
#44 " és rendesen/hibátlanul jelenít meg minden oldalt, mivel alapjaiban IE..."
mert az IE nem jelenít meg minden oldalt rendesen, ezt a hülye közhelyet is tuti, hogy a M$ szórta el a népnek.
Egy kis apróság
-
#43 Firefox tenyleg sokat koszonhet a hirnevnek es sokan ezert hasznaljak ,mert azt hallottak az a jo!!