20430
-
Jó hírek. :) -
Ninju #2789 Nah megvolt az első Xenon invasion küldi. Nekem Warrior rang után dobta be. 10 L-t löttem le 62xxxx credit! Nyamm! :) -
o0tomy0o #2788 Ha egy equip. dock-ban egy fajta rakétából az összeset eladod ami a hajódon volt beőne, akkor annak a cuccnak a neve el is tűnik a listáról. Akkor ezek szerint bármennyi rakéta eladható amit csak meg tud termelni az ember fia. Ha esetleg így van, van e haszon belőle? Azaz megéri e megtermelni saját missile factory ban a cuccokat és így eladogatni az equipment dock-okban? vagy nem veszik meg annyiért amennyiért már nyereséges lenne? -
koszonom a segitseget jo volt a masik reszben nem igy volt -
kisviku #2786 Ja még a fegyverekhez.
Nem kell megijedni, ha adott termékedet nem látod egy EQ Dockban.Akkor is el tudod adni, ha nem szerepel a kínált termékek oldalán.És sokszor még azzal sem kell foglalkozni, hogy a max amit megvesz egy EQ Dock pl.Firefly rakétából az 1250 db, mert eladod az 1250-et és utána még tudsz eladni belőle.Ez nem minden helyen van így.Ha a gyárhoz automata TS hajó van kötve, aki elad, akkor az addig megy, amíg nem talál egy olyat, ahol szintén veszik.
De ha manuálisan nyomod, akkor MINDEN EQ Dockban el tudod sózni a fegyvereidet. -
Storyban megint elakadtam. Egy paranid sectorban kéne gyárat csinálnom de ugye blokád fennál ezért valami megoldást ki kéne találni. Emléxem hogy le volt írva azt keresem fél órája de még nem találtam. Keresem tovább de aki tudja mit kell itt csinálni ossza meg velem újra. Thx. -
kisviku #2784 Én azt vettem észre, hogy amíg Cho's Defeatben volt a Khaak Destroyer, nem bántott senkit, amíg nem mentél túl közel hozzá.
Az kétségtelen, hogy egy Khaak M1 legyőzéséhez egy erős hajó kell, mert a Kyon Emmitterek erősek.Vagy sok hajóval támadd egyszerre vagy egy erősebbel.Szerintem ha jól taktikázol, simán levered egy Centaurral is, mert egy M1 nem olyan ijesztő, mint egy M2.
A Xenon csatahajók/anyahajók szerintem több félelemre adnak okot, mint egy Khaak Carrier. -
kisviku #2783 Inkább tegyél rá egy fegyvergyárat amit a Teladik gyártanak.Lehet rakéta vagy lézer, de még a kristálygyárat javaslom.Ezek nagyon zabálják (szó szerint is) a kaját.Fegyverrel eléred, hogy ha nem is tudod eladni, megmarad neked és/vagy épülő flottádnak, rakétával ugyanez a helyzet.
Kristályból meg sosem elég.Ha van SPP-d akkor meg nagyon megéri.Ha nincs, akkor meg drágán el tudod sózni. -
Zombye #2782 Kisviku!
Érdemes "hightech" cuccokat gyártani? konkrétan Mikrocsipre, kompjúterkomponensre, és kvantumtartájra gondoltam, mert mint már emlegettem vala, kicsit túlméreteztem a nostrap olaj termelésemet, és most annyi olajt termel a komplexem mint allat.
De ha pl kifizetődő lenne csipgyárat, komputergyárat, vagy kvantumtúb gyárat ráépíteni erre a komplexre, legalább ezek tudnák használni a nostrop olajat.
-
Zombye #2781 Srácok!
Ammunisün faktoriban, ahol a mass driver lőszert gyártják lell mítszték kahunasz, vagy csak ore és energicell?
-
Zombye #2780 Ore beltbe sajnos még nem tudok építkezni, mert nekem kezdetektől fogva ott flangál egy Khaak M1. Még Centaurral sem nagyon tudok vele mit kezdeni. Talán úgy megoldható lenne a dolog, hogy Mass Driverrel nekiesni, ha már fogy a pajzs elugrani, pajzs feltölt, ismét nekiugrani, folyt köv amíg meg nem hól. Bár ehhez elég sok lőszer kell. De fégül is kivitelezhető.
-
semmi hála az égnek.
És nem reunion sorozat hanem X universe:) -
Zombye #2778 Én asszem megvárom a hivatalos megjelenést. Bár lehet, hogy csinálok egy "bekapot" és mégis kipróbálom.
Nagyon szeretem a Mass Drivert, de le kellett szednem, mert beszaggatott. állítólag kijavították ezt a hibát is, meg a PSG-t is így elvileg ok.
8x mass driver előre!!!
+ egy jó mamba szentimell, hejj de jó dolig is az!
-
A Xenonokért kár, a többi viszont jöhet ;)
-
steweee #2776 a reunion sorozatnak van vmi köze a freelancerhez? feljesztő cég, engine stb.? -
Háát az elején én is rengeteget szoptam a pénz miatt! Ráadásul én az előző X -ekkel nem játszottam, így tapasztalataim nemvoltak! A kereskedéshez még nemnagyon értettem, inkább csak figyeltem, hogy miként kell, mit hol keresnek és azt hol lehet beszerezni hozzá! A Busterrel Capoltam meg gyűjtögettem befelé énis az elhagyott hajókat! Viszonylag hamar elfogtam egy Falcont és utána azzal már könnyebb volt a Cap! Aztán egyszercsak sikerült elfognom egy magányos Pirate Nova -t! Na az volt aztán a kánaááán!
Onnantól már könnyebb volt. Azzal begyűjtöttem az összes maradék hajót is, de Capolni már nemnagyon tudtam vele, mert mivel az 1.3 még nemvolt kinn, így kalózok csak nagyritkán kerültek elő! Aztán meglett a rangom a Centaurra, és azóta már megy minden simán...
-
saba30 #2774 Van egy 1.3.1 beta patch, aki nem bírja kivárni kipróbálhatja. Mint látható javítani fogja az audio problémát, és a xenon inváziók gyakoriságát is csökkenti.
A preliminary changelist:
Additional functionality:
* Tug Laser allows M6/TL class ships to move stations using a tractor beam
Bug-fixes:
* Freeze caused by story mission
* Freeze caused by Trade Command Software MK3
* Usage of video and audio codecs optimized to fix various problems
* Trade Command Software MK3 energy supply
* Factory in Bala Gi's Joy is rebuilt
* Black screen when leaving a sector
* Jump drive after buying Kha'ak specifications
* Xenon ships in Teladi shipyards
* Yaki pilots without face/voice
* Motionless Kha'ak clusters
* Shockwave Generator and Mass Driver weapons have been optimized to reduce their impact on game performance
* Many other minor problems resolved
General:
* Adjusted collision avoidance of gates and small asteroids
* Number of Xenon ships roaming the universe has been reduced
You can download the 1.3 -> 1.3.1 BETA update here. (48.6 MB)
This patch requires that version 1.3 of the game is installed prior to the update!
Webmasters, please do not link to this file directly and please do not mirror it. If you wish to report about this patch, link to this topic instead, thank you.
http://dl1.egosoft.com/X3Update1.3_to_1.3.01BETA.exe -
kisviku #2773 Minél magasabb rangban vagy, annál lassabban nő a százalék.
Megfigyeltem, hogy Khaak hajókért többet ugrik a rang, mint Xenonért.Kalózok is sokat nyomnak bele, de az is elég, ha hajóid folyamatosan kereskednek egy adott fajjal vagy csak beállítasz egy patrol-t az egyik szektorba és a hajód lelő minden ellenséget.
Pár %-ra voltam attól, hogy megvegyem a Teladi Albatrosst és megfogadtam, hogy addig nem adom fel, míg meg nem lesz.Hát az is meglett.Szép lassan összejön, sokat fogsz idegeskedni, a legrosszabb az eleje, amikor csinálnád és segítenél nekik, de csak M4-et tudsz venni a rangod miatt és a hajód nem bír többet.Na az tényleg rossz volt.Akkor mondtam, hogy elegem van.És akkor jöttetek Ti a képbe és mutattátok meg az eldugott hajók listáját, ahol volt egy M3-as is.Innen már az út simább volt.
Egy idő után úgy beindul minden, hogy nem győzöd számolni a lóvét.El tudod képzelni mennyit szoptam az elején, mikor jó vevőt kerestem a siliconra?És nem elbas*tam a pénzt amit abból kerestem, hanem gyárba fektettem vagy új hajóba vagy az akkori szaromat fejlesztettem.Inkább intéztem öt gyáram ellátását EGYEDÜL, minthogy vegyek egy traszportot sok százezerért hozzá, amit lehet hogy öt perccel később kinyírnak. -
o0tomy0o #2772 Hát nemtom kinek hogy ment, de nekem azóta tized olyan sebességgel nő... már vagy 40-50 Xenon hajót kinyírtam (N-től a P-ig), de csak 3-4% ot nőtt az argonoknál... Pedig csak az ő szektorukban csináltam :( -
kisviku #2771 Annyit nem.Az eddigi rekord egy huzamban kábé 14-16 óra volt.Tudod, szemkifolyásig... 
Én elmondtam, miből szerzek sok lóvét a játékban, miből szereztem az eddigieket, de a Ti segítségetek nélkül nem ment volna ilyen könnyen.
Nagyon sokat játszok vele, néha túlzásba is estem vele.Pici gondolkodás kell hozzá, és rengeteg kitartás.Először meg kell alapozni a pénzforrást.Amíg mindenki hajókat vett, meg fegyvereket, addig én állomásokat, amik meghozták busás jutalmukat.Mindenki fikázta, hogy kereskedelemmel nem lehet pénzhez jutni.Ezt cáfolom.Lehet, igaz nem úgy minha rabolna vagy fosztogatna az ember, de ami itt fontosabb volt, hogy MEGISMERTEM ÉS TAPASZTALATOT SZEREZTEM az alatt az idő alatt.Megismertem, hogyan zajlik az élet benne, mire van szükség, miből van hiány, mit hová kell leraknom.Óriási pénzt hozott és hoz a mai napig is több olyan komplexumom, ami jó helyen van.
Tudod mennyi ideig repültem egy TS hajóval?Vagy egy szaros M4-es hajóval?
Keményen megdolgoztam a lovéért.Most már csak az a dolgom, hogy élvezzem...
Az meg, hogy egyáltalán eljutottam ilyen magas rangba az Argonoknál, kizárólag az 1.3-as peccsnek köszönhető.Előtte a rangom Federation Marshall volt.Feltettem az új peccset és kábé tíz másodperc múlva jött az üzenet, hogy előléptettek, és akkor mentem át Argon Protector of the Federationbe.Nem csít, mielőtt bárki azt gondolná.De szerintem ez nem csak nálam ment így... -
goyo2 #2770 Had kérdezzem má meg mennyit nyomulsz naponta? 40 órát? 
Aki scriptelésre adja a fejét ajánlom lesse le mások scriptjeit, abból sokat lehet tanulni.
-
o0tomy0o #2769 Ííííjjjj mennyire írigyellek, fene a májad 
Mikor lesz nekem ilyenjeim. . . te jóóó isten.... -
kisviku #2768 Addig tennék fel néhány képet ízelítőül:
Dokkolás
Itt a két gyönyörűségem
Farkasszemet nézek a Titánnal
Ez Cho's Defeat-ben volt egy Khaak Destroyer
Ez meg egy Pirate Base volt...
Ez is az...
Na itt van az Ore Belt-es komplexum, amiről beszéltem.Itt még nem teljes.
Ez meg csak szimplán nagyon tetszik nekem:
No, ennyi egyelőre.Van még egy rakás, de ez nem képgaléria...
Ismételten szorri a nagy méretért, de nincs kisebb belőlük. -
Hmmm... Közel járok az Argonoknál az M1-M2 -höz...
Még pár nap... :D
-
kisviku #2766 Ha valaki eljut hamarosan az M1/M2-es hajó szintre, bármelyik fajnál, tudok neki segíteni, milyen fegyvert használjon, hová telepítse,az M1-be milyen hajók a jók,stb.A nagy hajók fegyverzetét már alaposan kitanulmányoztam, írtam is pár sort róla,de tapasztalatból sosem elég. -
ÓÓóóóÓÓÓóóóÓÓÓ...
Káááár! Pedig Te egy biztos pont vagy ebben a sceneben... :)
-
kisviku #2764 Az igazság, hogy a scriptelés részében Valen volt a nagymenő, ha emlékeim nem csalnak.Én nem használok még egyetlen scriptet sem az X3-hoz.A ketteshez volt egy pár hasznos cuccom, de sajna ebben nem tudok segíteni.
Egyébként lassan be is fejezem egy időre az Xezést, mert visszmentem a Flash animációk csodálatos világába és a webdesignba, amik jelentősen elveszik az időmet.Én elértem a célomat az X-ben, még lehet hogy egy Teladi Condort vagy Phoenixet veszek a közeljövőben, mert az a valószínű, hogy náluk vagy a Paranidoknál leszek legközelebb ilyen magas rangban.
Hamarosan Hero of the Federation leszek Argonéknál, a Teladi is közel van a csatahajó szinthez és a Paranid is.Az összes fajnál megvehetem már a TL és M3-as hajókat, ezzel egyetemben a legmagasabb szintű gyárakat is.
Na nem szállok ki ebből a világból, csak lecsökkentem a játékra szánt időmet. -
o0tomy0o #2763 És most? edig jutottam, de nem hiszem hogy működne :( a cuccokat bemásoltam a helyükre...
-
kisviku #2762 Jól van, látom nem csak én raktam oda egy jó kis gyárláncot.
Jelenleg egy Ore Mine L,egy Silicon Mine L,Egy 25 Mj-os pajzsgyár, egy 125 Mj-os pajzsgyár,egy Lasertower Factory,egy Thunderbolt Missile factory és egy Rastar Refinery L-em van ott összekötve.Kizárólag EC-t (nagyon sokat) és Chelt Meat-et szállítok bele.
Sajnos az Ore Belt szektor a jelenlévő sűrű porfelhő miatt baromi lassú.Ott van pluszban bezsúfolva ez a fent említett komplexumom, amely a legelső volt, ezután lett bővítve.Szépen össze is köti a Constr.Kit, de még jobban belassítja, így én szinte nem is repülök már abba a szektorba, mert annyira lassan fut a játék. -
o0tomy0o #2761 Kösziiiiiii, el is felejtettem a portált, mikor regeltem szinte üreas volt, de most már van jóó sok cumó rajta! THX
-
Kockáspiton írt egy röpkét a szkripthasználatról, a portálon van a cikkek között: " Ahhoz, hogy a netről letöltött scripteket elindíthasd engedélyezned kell a script editort. Ezt úgy teheted meg, hogy bemész a pilóta infó menübe, itt átnevezed a pilótát a következőre (vigyázz a 2 l-el) Thereshallbewings. Ezután a command console-ból kiválasztod a script editor menüpontot, itt elindítod a scriptnek az indító scriptjét, jobb oldalt írja a leírást, olyat keress mint, "initialize, start,vagy run", ha megvan vidd rá a kijelölést, majd nyomj egy r-gombot. Ekkor elindul a script. Ezzel meg is van. -Kockáspiton " - talán annyit fűznék hozzá, hogy nem kell mindent inicializálni, futtatni, van ami a könyvtárba másolás után kapásból megy. Apropó könyvtár: a szkriptek két könyvtárat használnak, ezek a 'scripts' illetve a 't', a játék főkönyvtárában. Az írók többsége eleve ilyen szerkezetbe teszi műveit, tehát elég a tömörítményt a X3 könyvtárába kibontani, alkönyvtár szerkezetet meghagyva. A scriptek többnyire .pck és .xml fájlokból állnak. Amennyiben a letöltött .zip vagy .rar fájl .cat és .dat fájlokat tartalmaz, nagy valószínűséggel mod-ot húztál le, amit viszont nemes egyszerűséggel a 'mod' könyvtárba bonts ki, és a játék indításakor aktiválj, a bejelentkező képen van egy MODS gomb, ha jól emlékszem, no ott. -
o0tomy0o #2759 Kisviku, vagy valaki más lenne olyan aranyos és egy script manual röppentyűt összedobhatna nekünk, olyanoknak akik azt se tudják hogy eszik vagy isszák azt... 
Én hálás lennék
-
Az a rengeteg BBS küldi többek véleménye szerint magasabb szintre emeli a játékot.(Ezt én is így gondolom)Általuk válhatsz zsoldossá, bérgyilkossá, fejvadásszá, és ez csak néhány példa. Kipróbáltam néhány variációt, igazi élményt nyújtanak. A szkriptírók többsége kínosan ügyel arra, hogy ne csítelje (szép magyar szóval)a játékot, hanem újat nyújtson. Az ismertebb és tesztelt szkriptek, modok listája ezen a linken megtalálható, néhány a portálról is letölthető kisebb magyarázattal ( vagy anélkül)
Jó poén, hogy jelenleg az Egosoft közvéleménykutatására küldött ötletek között mazsoláznak a szkriptelők, és ők is gyűjtik az ötleteket - magyarán amit ezen a módon meg lehet valósítani, az már meglesz, mire a kiegészítő kijön.
-
MOndjuk azért valahogy meg kellett írni a scripnyelvet is:) valszeg inkább a nyelv megírására fordították az időt és nem néhány beépített scriptre amit aztán nem lehet változtatni:) ez szerintem messze a legjobb megoldás.. X-2 is azért volt olyan sokáig életképes (bocs még most is az) -
lammaer #2756 Szerintem érdemes átböngészni a userek scriptjeit, nagyon sok jó van köztük ami abszolút nem cheat, jó alaposan ki van tesztelve és sokat dob a játékélményen.
Amit én használok az a station trader. Semmi cheat, csak intelligensebbek a saját kereskedőhajók, képesek használni a jumpdrivejukat, elmennek dokkba ha megrongálódnak, és vesznek maguknak pajzsot ha a gyárban van már elég zsé rá. Igy egy közbülső Xenon szektor se gond. Szeretem :)
Aztán ott van az automatikus szatellit deployer script. Amelyik ürhajónak kiadjuk az folyamatosan pótolja az elhullott szatelliteket, automatikusan. Ez se cheat, a kiszállitás darabja tán 1000 cr, és természetesen a satelliteket is meg kell venni.
Aztán van rengeteg BBS extra küldi, ezeket nem próbáltam, de legalább élővé teszi a játékot. Csuda dolgokat tudnak a scriptelők :)
Mondjuk azt, hogy a userek megcsinálják azt, amit a developereknek kellett volna, mert szvsz funkcionalitásban az X3 alig tud többet mint az X2. Talán az egyetlen amiben új az a gyárkomplexum. Minden más ha jól emlékszem megvolt az X2-ben is. -
lammaer #2755 Az igen... na, mostmár én is kipróbálok egy unknown cuccost... -
o0tomy0o #2754 LOOOOLL gyerekek LOOOOOOOOOOLLLL!!!! Megyek szembe egy Xenon P-vel, volt mellette még 3-4 Xenon L meg 3-4 Xenon M, így repültek konvoyban. Volt egy Unknown object-em, gondoltam ráeresztem a P-re. Így is tettem, de arra nem számítottam hogy olyan lassú hogy megelőztem, kezdtem volna vissza fordulni, erre beleszalatam saját rakétámba. Ofkorsz meghaltam. Visszatöltöttem a játékot, a kis Xenon csapat ugyan ott, tanulva az elöbbiből szépen lelassítottam 40-re, kilóttem a rakétát kb 3 km-ről és figyeltem. Erre círka 10 mp múlva a játék megakad, 1 mp nyi fagyás után mindegyik hajó helyén csak egy fénylő csillag és egy kis piros felvillanó folt maradt... Szal ez az Unknown cucc erősen odabasz!!! mostmár csak ezeket fogom gyűjteni... 
-
o0tomy0o #2753 Végre jutott egy kis időm játékra, ígyhát folytattam ahol abbahagytam...Még mindig egy Colossus-ra hajtok, így nagyon be szeretnék vágódni az Argonoknál, gondoltam erre a célra megfelelő a Getsu Fune szektor, mert nálam is patakokban folytak ki a xenon hajók a kapuból... 1-2 óra írtás után sajnos azt kellett észrevennem hogy már alig 1-2 hajó jön át, az is 2-3 perc SETA után 
63% nál tartok náluk, de olyan nehezen lehet összeszedni a rangot :( -
nem respawnolnak, üres marad, be lehet költözni :)
ha ki akarod próbálni, javaslom kezdetnek a 101-est, az én időmben mindössze egy J, két K és néhány kisebb őrizte, egy Novával el lehet őket takarítani (főleg ha a két K között úgy repked az ember, hogy egymást lőjék agyon PPC-vel :))
de szerintem a 347-es elég nehéz, nem szeretem, mikor kis szektorban tömörülnek, nem hagynak lehetőséget kibontakozni :)) -
Gryllus #2751 Köszi Andrew & Kisviku, pont ez volt a kérdés. Igazából ezt akarom összetrükkölni, hogy olyan komplexumot építek, ami Silicon mine-t és Ore Mine-t is tartalmaz. Találtam Ore beltben egy 64-es silicon és egy 51-es ore aszteroidát, egymástól kb 8-10 km távolságra.
Ha az első komplexum HUB-ját (hub-1) elég közel tudom tenni a második aszteroidához, akkor simán rákötöm azt is, ha nem, akkor a második bányához odakötök még egy gyárat és az így kapott új hubot akarom összekötni a hub-1-gyel.
Olyan fegyvergyárat akarok összehozni, amibe semmmit nem kell betenni, szállítani, csak szedem ki a végterméket és a feleslegesen termelődő többlet köztes termékeket.
Ha valaki ismer még olyan helyeket, ahol használható silicon és ore asteroidok közel vannak egymáshoz, érdekelne.
Ore beltben találtam egy ilyen helyet és Scale Plate Green keleti kapuja mellett, de az xenon melletti szektor és még nincs akkora hadseregem, hogy ki tudjak takarítani egy teljes szektort.
Tényleg, ha valaki kiirt egy teljes Xenon szektort, az üres is marad? lehet beköltözni? Vagy respawnolnak?