20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Sephi
    Koszi de hogy kell a Farham's Legendbe eljutni? Mi mondja meg hogy hol van az?
  • Sephi
    Kosz a valaszt de ezt nem ertem hogy honna avagy hogyan jovok ra hogy hova kell menni? Az tudom hogy hova de nem tudom az a "hova" hol van es hogy kell odajutni...
  • Gryllus
    Akkor megcsinálták 1.3 alá is azóta a pilótafülkét. Kicsit el vagyok maradva, mondjuk nekem ez nem tetszik annyira, így is eltakarja a centaur a kilátást. :)
  • Gryllus
    Belső hud-ra volt egy mod, de az 1.3 patch óta nem működik, lehet van erről frissebb infó is. Cockpit(=műszerfal) mod-ra keress rá.

Station trader. Visszahozta a kedvem a játékhoz. Pont azt csinálja, amit vártam tőle. Az állomásokhoz rendelt jumpdrive-os szállítóhajók okosan kiválasztják a jump distance-en belül a legjobb eladási helyet, odaugranak, eladják, visszaugranak. Ugyanez megy resource vásárlással.

Tegnapelőtt este két órát csak azzal töltöttem, hogy ezt kézzel menedzseltem. Rendesen jön a pénz, de már unalmas volt.

Mellétettem azt a scriptet, amivel be lehet állítani, hogy egy komplexumban mi számít terméknek és mi nem. A kettővel együtt babásan be lehet állítani egy állomást, hogy csak néha kelljen ránézni, ha pl. egy hajót akarok beszerzésre és eladásra is használni.

Így nyugodtan kószálhatok, keresgélhetek küldetéseket. Kaptam tegnap egy félmillást bérgyilok küldetést. Rendesen fájt a szívem szétlőni azt a gyönyörű bőrborítású hajót (talán egy ray volt, nem biztos), inkább szeretnék egy olyat magamnak, csak ne kerülne zillióba. :)
  • BaLeeX
    Működik 1.3 alatt én azzal nyomom.
  • Lysandus
    Nem, nem... A J gomb az már az ugrás, a j a SETA alapból. Tehát ha nem változtattál a billentyűkiosztáson, akkor a sima j az időgyorsítás, a shift+j pedig az ugrás. És ha jól emlékszem Farham's Legendbe kell menni, de nézd meg az üzeneteid között. És amikor elugrik a pali a nagy hajóval, a csajszi kis idő múlva mondja, hogy merre ment, és akkor utána ugrasz.
  • Amaro
    Van erre egy cockpit mod, bár nincs benne minden hajó pilótafülkéje, és nem igazán tudom, működik-e 1.3 alatt. Próba, szerencse - az is fent van a portálon, ha ki akarod próbálni.
  • team3
    Hm.. Nem lehet valahogy bekacsolni a hajok belso HUD-jat.. Hogy latszodjon a belseje, mint X2-ben...????
  • Amaro
    Hmm, egy kicsit elgondolkodtam a saját SETA válaszomon, mert mi lenne mondjuk akkor, ha kisviku "attack all enemies"-re állított flottája bezúdúlna egy kisebb xenon szektorba 10x SETA mellett?
  • Amaro
    1.deph: A ködöt ki lehet kapcsolni, egy mod segítségével. Letöltés és infó a portálon, link lejjebb. 2. deph:Ilyen hajó például a híres-hirhedt speciális Mamba, amit aknák közül kell kihozni, leírás a portál fórumában. 3. Sephi: Nem sztoriztam még, de nyilván meg fogod adott helyzetben tudni, hogy hová kell ugranod. Jumpdrive-od remélhetőleg van, ugráskor bekéri a célt. A "j" a SETA, nevezzük az egyszerűség kedvéért turbó módnak, bár nem egészen az. Billentyűt, joyt ne használj, mert az leállítja, ha egérrel kéred le a térképet, menni fog tovább. Ez azért van így, mert ha SETA módban módosítanál hirtelen pályát, alighanem egy aszteroida díszítése lenne pillanatok alatt a hajód, nem is beszélve egy váratlan támadásról, ahol gyorsított ütemben lőnének porrá - tehát bármilyen billentyű vagy joy mozdításra leáll, hogy normális ütemben tudj az eseményekre reagálni. Egyébként érdemes lenne ezt a fórumot nyugodtan végigolvasni, minden feltett kérdésetekre volt már válasz, ha jól emlékszem.
  • Sephi
    Bocs hogy nincs idom mindent elolvasni de nem ertek valamit.

Most van egy pasas akinel van egy kristaly. Aszongya a message menuben hogy repujek el valami Freeman vagy mi bazisra ahol o dokolt es ha el probal rohanni hasznajam a jumpdrivot.

De konyorgom honnan kene nekem tudnom hogy az hol van ahova menni kell?

Jah esakkor a J gomb az micsoda mert ha lenyomom akkor gyorsabban megyen a gepem de akarmilyen parancsot vagy akarmit megnyomok akkor leal es idegesito. Pl leal akkoris amikor a terkepet lekerem.

Es akkor most telepakoltam a gepet Energy Cell dolgokkal de azokat hogy hasznalom? Ugyertem magat a jumpdrivot hogy hansznalom?
  • Lysandus
    Remélem a földi hajókra...

Egyébként arra jó volt ez az alant belinkelt táblázat, hogy megtudtam: a busterre felmegy hat ágy is! Addig abban hiszemben éltem, hogy az X2-es boron makóban ülök!

Tegnap két és háromnegyed órás küzdelem után sikerült elkapnom végre egy novát. Nem addig lőttem, hanem addig töltöttem vissza mire kiugrott... Fogalmam sincs hányszor próbáltam meg. Próbáltam lassan, fokozatosan, hagytam hogy visszatöltődjön a pajzsa, a végén meg már nem érdekelt, lőttem amig meg nem halt, utána reload. A táblázat egyébként tényleg nem túl jó, mert a Nova Raiderre (ilyet kaptam el) 3 25 MJ-és pajzsot ír, de ahogy észrevettem csak kettő megy fel rá.

Tényleg, valaki mondja már el, hogy mi lett az X2 sztori vége. Nem játszottam végig. Mi lett azzal a nőcivel, aki ki akart nyírni bennünket?
  • deph
    Részlet az interjúból a fejlesztőkkel: "Milyen űrhajókat vásárolhatunk?
    Teljesen áttervezetett típusokhoz - teherhajó, nehézbombázó, vadászgép, felderítő, stb.. - juthattok hozzá. A legjobb űrhajófajtákért meg kell harcolni és ki kell őket menteni jól őrzött helyekről."

Ez mit takar???
    Xenon vagy khaak hajókra gondolt?
  • deph
    PSG nem nagyon lehet, mert leírások alapján novára PSG nem rakható fel...
    Ja zöld és kis kék robbanás felhő körülötte.

kisviku: nem keserítelek el, de nálam is belassul pár helyen a game, pedig nekem még nincs 30 vadászom és még xenonokkal sem találkoztam. Ore Belt-be be sem megyek, pedig ott van ore és silicon bányám is. FPS 6-7. Máshol meg 30-40.

Apropó: A ködöt nem lehet kikapcsolni? Gyorsabb lenne tőle pár szektor...
  • [NST]Cifu
    A leírás alapján ilyen fegyver (szvsz) nincs, a HEPT zöld, de nincs "robbanásfelhő", a PSG-nek van, de az inkább kékes színű.
  • deph
    "melyik fegyver az amelyik a pirate novákon (is) van és zöld, meg mikor lőnek, akkor kék hangrobbanásfelhő van körülötte?"

Rájöttem ez a HEPT...
  • deph
    Sziasztok!

Köszönöm a segítséget, amit eddig adtatok! Igaz még az elején vagyok, de ha nem olvastam volna a topicot, már begolyóztam volna. Kicsit én is X3-drogos lettem (Ezért vettem egy 6600GT kareszt, meg még 1GB ramot)

Egy dolog, viszont zavart eddig: AZ UT-im és a gyárhoz rendelt kereskedőim maguktól nem használták a jumpdrive-ot. Elég sok időm elment, hogy mindig irányítgassam őket, mert ha maguktól indultak volna 3-4 szektorral arébb beszerezni, a szokásos "feltöltötték már a gyárat mire odaért" probléma adódik.
    És nem maradt időm vadászni!!!!

Aztán sokatok tanácsára felraktam a station trader scriptet. Hát ez hiányzott. Kezdőknek ideális. Csak ajánlani tudom...
    Azóta beindult az élet, járnak a hajóim, és UGRÁLNAK!!!!
    És dől a lé!
    Ja és van időm a "talált" Mambával kalózokat írtani!!

Ilozá: A station trader scriptben a menüpontok akkor jelennek meg, ha a hajód hozzá van rendelve egy gyárhoz. Ja és én is a cycrow félw telepítővel raktam fel, igaz, előtte kipróbáltam manuálisan is. Script editor > plugin.strader > run
    Van egy apró dolog a station tradernél: a hajók szintjéhez képest vásárolnak fighterdrone-okat. Szintenként alapban 4-et. Annyi pénzem nincs, hogy mindegyiken ennyi drone legyen ezért én levettem 2-re. Várom az első hajó elestét.

Ja és az UT-im mióta elkezdték használni a jumpdrive-ot pár óra alatt 21-22-esre fejlődtek.

Láma Kérdés: melyik fegyver az amelyik a pirate novákon (is) van és zöld, meg mikor lőnek, akkor kék hangrobbanásfelhő van körülötte? Elég hatékony...

Ja és a hajó elfogással kapcsolatban annyit, hogy nekem eddig sem a rakéta+BPAC, sem a sima BPAC, sem a HEPT nem hozott nagy sikereket. Eddig 1 db Nova adta meg magát, az is akkor, amikor a hullja már 60%-os lett.
    Bustert nem sikerült még fognom - inkább lőnek mindhalálig

Viszont 3 pirate novából is kiesett Unknown object, úgyhogy már van 3.
  • PSGhunter
    Hát kisviku, a te ested rejtély...
    Én elkezdtem a story line-t, most ott tartok ahol a mammoth-okat kéne bevédeni,de
    attól kezdve, hogy kirak a hajómba harcolni egyszerűen játszhatatlanná válik úgy belassul... (mondjuk ezt a részt nem próbáltam beta patch-el) Ore Beltre amúgy is mindenki panaszkodik a fórumon szóval én még a közelébe se mentem eddig.
    Van tökéletes hely, ha vki. biztonságban akar építkezni Preachers Refugee-ban (is)... Silicon és Ore is van közel egymáshoz és a yieldjük eddig több volt mint elég...Az itteni komplexumom kb.15 db gyárat számlál (plusz amiket a gép dobál le a szektorban) és még mindig simán fut a játék.
    Ami a harcokat illeti, hát talán majd a 6 Gigás processzorral...
  • Amaro
    Haladjunk sorban. MOVE PILOT TO NEW SHIP: véleményem szerint ezt nagyon hülyén oldották meg. A parancs kiadása után először azt a hajót kell választanod, ahonnan elküldöd a pilótát, a következőnél képernyőn azt, ahova küldöd a szerencsétlent, végül az állomást, ahol találkozik a két hajó. Ekkor nekiállnak bedokkolni, de nem ám egyszerre... Kétszer próbáltam, előre összehoztam a két hajót egy shipyard mellé, hogy gyorsan lemenjen, utána csak lestem, mert a pilótás csak lógott a nagy űrben, míg jövendő hajója be nem dokkolt - és csak akkor indult el ő is. ( Gondolta, kivárja, eldurran-e forgolódás közben, vagy mit tudom én...) A másik meglepetés számomra az volt, hogy a pilóta viszi magával a hajó nevét! Ez rendesen megkeverheti az emberfiát / 'Secret Containers Found': Nem az állomásokon vannak. Lehet, Ego-ék úgy gondolták, túl egyszerű volt az X2ben megtalálni, nem tudom. Lehetetlen koordinátákon billegnek az űrben, a térképen csak akkor jelenik meg, ha nagyon közel jársz hozzá. Az eddig találtakban vagy némi credit, vagy 10-50 rakéta volt, nagy durranás még nem akadt. / Béta patch: van egy fontos információ, amit elfelejtettek közölni az urak. Ez pedig az, hogy a drágalátos béta peccs jelentősen belenyúl a codecbeállításokba, futás közben telepíti az MS legfrissebb médiapackját - akinél nem a legfrissebb 10-es MP van fent (van a 10-ből 3 változat!) annál rosszabb eredmény lesz, mint a folt előtt volt.Ebből kifolyólag javaslatom a bétát lekapni (el kell indítani újra, és felajánlja), de csak akkor, ha telepítéskor csinált mentést. Hibátlanul visszaállítja, mehet a frissen lehúzott MP10, mehet a béta patch újra, fullra húzni, felbontás amit akarsz, és próba... Ennyit is régen írtam már
  • kisviku
    Én megmodom őszintén örülök annak, hogy másoknál javított rajta.Habár én nem vagyok híve a beta peccseknek, de mondom mi veszteni valóm lehet?Elmentettem minden állsomat,stb,stb felraktam.
    Én komolyan mondtam, hogy videóra veszem a játékot és elküldöm valamelyikőtöknek nézze már meg milyen.Az a legdurvább, hogy ha teljesen kikapcsolok mindent, leveszek mindent a legkisebb beállításra, akkor is ugyanolyan mint ha le sem vettem volna.Tehát semmi sem változik! Miért?
    Kipróbáltam az 1280-as felbontást amit ajánlottatok, hogy "arra van optimalizáva", de tapasztalataim szerint minden játéknál (ez sem kivétel ez alól), ha felrakod nagyobb felbontásra, igencsak kajálja az erőforrásokat.
    Eleinte azt mondtam, hogy én már hozzászoktam a sebességhez, de nem szabad ennyivel beérni.Az hogy jó a játék maga, szép is,játszható is, élvezetet is okoz, nem kárpótol abban, ha a sebessége miatt szarul fut.
    Az egy dolog, hogy megyek a Titánnal és lezúzok mindenkit gyorsan ergo nem kell a gépnek annyit számolgatni, mert nincs objektum amit mozgatni kell, de mi van ha nem CSAK ezt akarom.
    Mondjuk szeretnék repkedni a Colossusból kifelé a Novámmal és elfogni pár hajót, de amikor kirepül a többi harminc hajóm, képregény-szerű lesz a játékmenet...
    És mondom mégyegyszer,hogy lehet az, hogy tök mindegy mit állítok be ugyanúgy megy??? Nem kéne valaminek változni? Parancsot adok a gépnek hogy ne használjon annyi erőforrást és semmi nem változik? Akkor minek vannak ezek a beállítási lehetőségek?
    A példám: Loomanckstrat's Leagcy az egy relatív üres szektor, nincs "fölös" állomás, nincsen csak egy pár aszteroida, nincsen nebula (gázfelhő) ami lassítaná.Ide jumpolok be a Colossussal és támadok be 8-10 kalózt.Tök mindegy milyen beállításokat alkalmazok, fullon is és minimumon is ugyanúgy szaggat, élvezhetetlen.
  • lammaer
    Ez tök furcsa... tudom, kövezés lesz, meg hogy mit húzom itt az emberek idegeit, de nekem béta patch nélkül is játszható marad a game, még akkor is ha valaki PSG-zik a környéken. A gépben egy Radeon9800 SE@Pro ketyeg.

A játszható azt jelenti, hogy szaggatni szaggat, föleg az első lövésnél áll le, de utána nem marad 1FPS-en, hanem felmegy a nálam megszokott "harci sebességre" - szemre 8-10-15 FPS, tehát van esélyem leszedni a PSG-zőst. Tehát nem lesz folyamatos, de nem is lesz sokkal trébb annál ami egyébként szokott, harc közben. Persze valószinű ha 5-en PSG-znek a környéken, akkor jobban járok egy hard resettel mint azzal, ha kivárom a következő képkocka megjelenését. :)

De ettől függetlenül egyetértek veled, főleg hogy becsülettel kipengetted a lét nekik. Hozzáteszem, ha jól olvasom a fórumot, valakinek meg bevált a béta patch....

Csak halkan megjegyzem: asszem van olyan script, ami kiszedi a játékból a PSG-t az AI irányitotta hajóból. Elég csúnya megoldás ugyan, de lehet, hogy jobb mint a semmi.
  • goyo2
    Én meg gondban vagyok. Valaki ajánlotta, hogy red lightba tegyem az elso SPP-t. Ott is van, már complex van belole, de igy nem jó. Minden komplexet egy bányával kellene kezdeni. Most cipelhetem a bányákból a cuccot.

off:
    Jöttem melóba, erre egy majom áttért a dupla felezőn szembe velem. Én meg kerestem a control-S -t. Ez már káros.
  • Gryllus
    nekem teljesen megszüntette a PSG-vel kapcsolatos kemény grafikai lagot ez a beta patch.
  • PSGhunter
    Nekem is kijavította a PSG-t, a mass driver meg nem is szaggatott soha. Ennek ellenére nem használom a patch-et, mert még mindig nem nyögték ki, hogy kompatibilisek lesznek-e a mentett állások a végleges verzióval vagy nem (több heti "munkámat" csak nem bízom a szerencsére).
    A Boron Orca tényleg nagyon béna ha harcról van szó... Alpha Flakot, meg PBE-t tettem rá, de előbb megdöglött, mint sánta antilop a szavannán... mindegy... azért cipekedni jó lesz.
    Sokan leírják az Ospreyt, mert drága és a tornyai is előnytelenül vannak elhelyezve...- hát nem tudom.-én ezt vettem elsőnek, nem centaurt, rádobtam vagy 4-5 Beta PSG-t a frontra aztán hadd szóljon... Hát ami szemből jött az rakétástul mindenestül "elmálott" az első rohamnál (még a pirate novák is)szóval jó poén, én ajánlom...
  • o0tomy0o
    Hát nemtom, nekem javított rajta, már ha 4-5 PSG megy mellettem akkor sem szaggat aszteroidás övezetben sem...
  • kisviku
    Felraktam én is ezt a beta peccset és ez egy nagy lófaszjóska!
    Egy fos, semmi nem változott.Ugyanolyan szarul fut, ugyanúgy nincs kijavítva a PSG probléma, ugyanúgy szaggat.
    Most azon filózom, hogy felveszem videóra különböző beállításokkal a játékot és elküldöm az egosoftnak.Először nekik, aztán megkeresem azt a helyet ahol fel lehet őket jelenteni, mint nálunk a fogyasztóvédelmi felügyelőség.Bármennyire is szeretem ezt a játékot, meg bármennyire is odavagyok értük, azért menjnek már a pic*ba! Hát nehogy már azt akarják nekem bemesélni, hogy nem tudnak összehozni több hónappal a kiadás után egy olyan verziót, ami normálisan fut...

De az jól esik mi, hogy dől a lé, mert a sok faszfej veszi és veszi a játékot, mert ez olyan nekik mint a drog! Én is beleestem ebbe, mert jóhiszemű vagyok, de ez már nevetséges.Annyian, de annyian írnak nekik naponta, a rengeteg rajongó, a sok barom aki megvette és azok is akik nem, hogy ez nem megy és egyszerűen semmi olyan reakció, hogy normálisan lehessen élvezni.
    Én nem akarom azt, hogy mindent a legminimálisabbra állítsak, hogy menjen, mert akkor mi a fa*omért ruházok be szászezreket egy gépbe? Kutyakötelességük olyanra megcsinálni, hogy elfogadható legyen.

Még akkor is ha ez valami beta verzió, de már nem várok semmi csodát.

Hát asszem én még nem voltam ennyire ellenszenves itt, meg ennyire tahó sem, de el vagyok keseredve.Az X2-nél is voltak ilyen gondok, de ott nem kellett öt-hat peccs mire megoldották, ment az már másodikra is...
  • [NST]Cifu
    Szvsz talán az is bejátszhat a témába, hogy a Colossus az M1, a Phoenix meg M2...
  • o0tomy0o
    Hétvégi hosszas, kemény megfeszített játékkal sikerült vennem egy Phoenix-et, fel is szereltem 10 GJ-os pajzsal egyből, meg mindennel ami szem szájnak ingere. Érdekes módon, ugye a Colossus-nak is rettentő sok idő kall a pajzs újragenerálódásához... Viszont a Phoenix-nek olyan gyorsan hízik vissza, hogy 10-15 pirate hajó sem tudja megsebezni mert hamarabb visszatölti a generátor mint amit ők sebeznek... csak tudnám miért? 9 db 1GJ-os pajzsot nehezebb tölteni mint 1 db 10GJ-osat?
  • Etele1
    De a lényeget nem írtad kisviku...hogy rakjam át ? Mert nem akar átmenni. Talán hozzászokott már a TP cockpit-jéhez v. ott jó a kávéautomata...mitt'omén. :D
  • Etele1
    Jajh hát izé...elírtam :) Természetesen nem TL-be akarom én tenni. TP-ből TS-be. :)
  • kisviku
    Tényleg nem írt róla senki, de ha lehet ne egy TL-be rakd át a szerencsétlen pilótádat, mert lehet hogy a hajó 100x nagyobb a másiknál, de kizárólag Shipyardra és EQ Dockba tud beállni, tehát nem igazán kereskedelemre való.
    Hacsak nem állomásokkal akarsz kereskedni... :)
  • Etele1
    Ja és mégvalami...a saját statisztikáknál található egy 'Secret Containers Found' sor is...erről se nagyon írt még senki. Talált valaki ilyet? Elvileg az állomásokon található és nem is szem előtt és ilyet találtam az X2-ben nem 1x...de ott kicsit másképp volt a dokkolás. Ahol a hajók álltak beljebb volt mint a bejárat és útközben találgattam ilyeneket. Most meg ha nem kérek dokkolás csak simán beszállok az épület bejáratán, akkor át tudok menni falon meg mindenen...érdekes. De én szeretnék titkos konténereket találni ! :))
  • Etele1
    A hajónak adható parancsoknál a speciális részben van egy MOVE PILOT TO NEW SHIP lehetőség...én erről még eddig senkit nem láttam írni. Most ez mindenkinek müködik simán és érthetően v. senki nem használta még? Nekem most kellene mert van egy 25-ös UT-m akit át szeretnék ültetni egy méretesebb TL-be amivel nagyobb hasznot hozna csakhogy nem müködik ez az izé. Először 1 kijelölendő hajót kér aztán pedig egy állomást...és nem történik semmi :( Valaki tudja mi a megoldás ?
  • Amaro
    Naná hogy lefagyott egy gép (ebben a hidegben?!) ki kell mennem dolgozni. Jóccakát mindenkinek, éjszaka megnézem a station scriptet, ha lesz erőm.
  • Amaro
    A semminél több, és abban marhára igaza van a csapatnak, hogyha pl. egy TL simán beszippant egy SPP-t, miért ne fogadhatna egy nyamvadt TS-t? ilozÁ: pótoltam a hiányosságot, fent van a két említett szkript a lapon, minimális leírással. Azt olvastam, hogy MKIII (majdnem MP3-at írtam ) és jumpdrive muszáj a hajókra, annyira, hogy be is rendeli magának, ha van az állomáson elég pénz.
  • [NST]Cifu
    Én is rögtön rohantam elolvasni a scriptet, de a jelek alapján nem ér sokat sajna.
  • ilozÁ
    Nagyon szívesen ajánlom mindenkinek az általad szerkesztett oldalt, mert jó!
    Nagyon sok hasznos információt gyűjtöttem be Nálad. És ezúton is megköszönöm a munkádat, emellett a script-es segítséget is köszönöm. Nézelődöm a játékkal kapcsolatos helyeken folyamatosan és próbálkozom megoldani de még nem sikerült.
  • Amaro
    Jó bornak is kell a cégér Azért küzdök vele, hogy néha odanézzetek, és találjatok is kedvetekre való dolgokat, remélhetőleg. Még egy ötlet a Station Trader-hez: tudomásom szerint szerint beépítetten használja a tiltott terület menedzsert , lehet, hogy be kell állítani, milyen szektorba/állomásra nem léphet be a hajó - csak tipp, máshol volt ilyen kritérium.
  • ilozÁ
    Ez már motoszkált bennem is... Most nincs mk3 a hajókon, de ha veszek rá akkor sem látom az új parancsokat a „Trade” menüben...
  • Amaro
    Ja, még valami a dokkolós linkhez, kisvikunak nem gond, de ha valaki nem tud angolul, egy fontos információ: NE ülj SOHA a TL-ba vagy M1-be dokkoló kisebb hajóba, mert a beparkolás után az űrben találod magad egy szál... szkafander nélkül. Tehát máshonnan utasítsd az ellátóhajót, hogy hozza a napi sajtót meg a reggeli kávédat. ilozÁ : a Station Trader használja az MKIII-at, van a hajón? Bocs, hogy kérdem, de ez szokott a leggyakoribb hiba lenni.