A játékok és a 64 bites jövő
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ott van a Western Digital Raptora is, 10000 RPM.
===============================
.:i2k:. melóból: <#wilting>#wilting>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
-----------------------------------------
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Toltad már a Battlefield 1942-t ???
Ha ilyen fps/szimulátor szerû gammánál azért fontos ám a 3D kinézet is..
Nem beszélve a BF 2 rõl, ahol már lassabb procival csak diafilmvetítésben lehet részed..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
masik nagy kedvencem meg a master of magic, meg most is jatszom vele.
(Az biztos, hogy hangulatilag meg van csinálva, de játékélményben nem ér fel: a valóban te játszod és igazi AI ellen H&D2-vel, mint a scriptbeindult aggyál a németnek arcába háromszor (kétszer felkel) érzettel.
A multi az más tészta, itt single-re vonatkoztatva mondottam amit elmondtam.
Értem én mirõl beszélsz, de éppen az amivel játszom (continuum) egy 6 éve gyakorlatilag változatlan grafikájú progi.
Mégis mindne este kb 1000 (ezer) user van fent a világ mindne részérõl és játszik vele.
Itt egyértelmû a jétékélmény a fontos nem a grafika.
Ráadásul a mai játékok grafikában nagyon egyformák.
XDe van jó példa is, pl nekem a Call of Duty bejött mert a grafika kiváló és a játék maga is jó.
Baromi ronda ez az új dizájn!
One Vision. One Purpose.
Remélem érthetõen fogalmaztam 😊
Én kb egy fél éve toltam ki a FF5-öt aminek a grafikája kb olyan mint a marionak (aki ismeri tudja mirõl beszélek TÉNYLEG olyan a mint a mario)
és mégis belenyomtam 25óra tiszta játékidõt, mert eszetelen jó a hangulata meg a története meg egyáltalán. És nem a nosztalgia, mert elõtte sose nyomtam (igaz az FF8at meg FF9 igen).
Ugyanez volt a HL1-el Fallout1-2-vel Civil sorozattal hiába trohha a grafika. Ha ma nem lenne WoW nem használnám a gépem játékra, mert egyszerûen a sok csili-vili Sz@r gamékbõl manapság csak a legfontosabbat felejtik ki a fílinget.
na ennyi elég is belõlem eccere. Tiszteletem!
\"How can it be, that you cannot see, what they are doing with thee spending your time, living your life inside their machines there is one empty file, it is me\"
ha van egy (jó)sztori 20éves grafikával, meg van ugyan ez a sztori (nem remake) mai graffal, melyiket választanád?
jó példa erre a HL2. szívesen végigtolom bármikor a hl1et, de azért mégis szívesebben játszom a 2vel, pedig a hangulata ugyan az. De a grafika/hang/fizika miatta a játékélmény sokkal nagyobb.
ha a te játékodnak lenne egy rendes újabb változata, te is inkább azt nyomnád. Plusz, ha az a játék ma jelenne meg, még a fáradságot sem vennéd, hogy megnézd. 4éve megnézted és azóta teccik, de ez nem ugyan az.
Az viszont szomorú, hogy minden játékmufajt elháromdésítenek. Mert pl. egy 2D-s Age of Wonders (némi 3D-s beütés van, de ettol még marad a rajzolt grafika), Age of Empire 2, vagy Divine Divinity illetve pl. Civilization III és a többi ezekhez hasonló remek szórakozást nyújt, és tovább is konzerválódik úgymond. Ez utóbbi alatt azt értem, hogy 3-4 évig is fittek maradnak, nem avulnak el, mert rajzoltak. Ott meg nincs olyan, hogy ehh a textúra már nem olyan méretü, meg miért ilyen alacsony a poligonszám. Ilyen problémák nem jönnek elo 2D-s programok esetében.
A doom3 amúgy egy jó gépen (folyamatos 60fps és filterekkel pl. 8XAA/16XAniso) nagyon jó élményt nyújt (tudom mert nálam így fut), de ettol még megmarad egy sima lövöldözos programnak.
A realisztikusság meg nem biztos, hogy nagyon kell, mert a játék pont attól az, mert elvonatkoztat a valóságtól, bár az is igaz, hogy nemrég olvastam egy cikkben, hogy a jelenkor játékai már inkább effelé mennek el, mert az átlagjúzernek nincs annyi ideje, hogy megismerjen egy számára kitalált világot. Szóval akkor azt hiszem meg is válaszoltam a jövore vonatkozó fejlesztoi terveket 😊 Na majd kiderül...
(Sajna nem tudok életet lehelni a hosszú ö-be, ezért az o maradt helyette, remélem nem okoz nagy gondot az olvasás emiatt...)
Ezzel vitatkoznék.
Nemcsak nosztalgia hajtaja kkor az embert maikor elõvesz egy régebbi jól sikerült játékot.
Hanme az amit az nyujtani tud :játékélményt. Ezt a mai játékok többsége nem nyujtja mert csak az x edk bõr ugyanarróla dologról.
Pl. én már 4 éve játszom a neten a Continuumot.
Az egy lövöldözös program kb C64 grafikával. Csakhát olyan a tzársaság és mag ajáték hogy hosszu idõre odaszöges.
Nem hiszem ha 3d lenne akkor még jobb lenne, netán ha 64 bites.
Programozni tudni kell, nem a gighertzeket és Gigabájt ramokat kihasználni.
5let kell, nem teljesítméyn egy játékba (és még sok más egyébbe)
Baromi ronda ez az új dizájn!
és az is kamu, h a driverek nincsenek hozzá, van, csak béta, de pl. a nvidia már mikor adott ki legutoljára vga meg csipszet drivert oficiált? 2004 nov elején vga-t, szeptemberben meg csipszetet, ami elég rég volt, és azóta ezerféle béta driver van már neten, és azok is ugyanolyan jók, még jobbak is mint a eredeti oficiál wéháqúell-es cucc
bocs, kicsit eltértem a tárgytól, többet már nem írok...<#wave>#wave>
mondjuk nem egyazegybe azonos a dolog, de a pcie-s karit meg lapot sem azér veszed meg mert muszáj az átviteli sebesség hanem mert belekényszerítenek a lap- és vga-gyártók. nekem is ezért van a64 3000
+-om... hiába jönnek ki az x300-asok pcie-vel, mit ér az neki?😄
ez a fejlõdés útja, és kész, nem lehet változtatni
!Szerintem...!
/*WTF?!*/
Lehet, hogy egy c64-es game AKKOR nagyobb játékélményt nyújtott, de nem hiszem, hogy ma is ugyanazt éreznéd, ha elõször találkoznál vele... Egyszerûen emelkedett a szinvonal-s ezzel nem az akkori gameket akartam leszólni. Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, hogy vki egy 96kbit/s-es mp3-at hallgathatatlannak minõsít, holott ez 100 évvel ezelõtt a megtestesült csoda lett volna...
/*WTF?!*/
... addig azonban csak szépen lassan, maximum 2010-re lesz értelme totál 64-ben gondolkodni.
===============================
.:i2k:. melóból: <#wilting>#wilting>
Saját magad cáfoltad meg önmagad állítását. 😊)
Vagyis hiába szép és jó a hangja, "így is fos". Ha fos, nincs játékélmény. Vagy neked az a játékélmény, hogy gyönyörködsz a grafikában és hallgatod a hangokat, miközben halálra unod magát a játékot?
Ez csak duma duma duma kérem szépen.
A 64 bire sok helyen valóban nincs szükség MÉG.
De van ahol jól jön, és az AMD nek hála olyan processzor van a kezünkben ami képesa régi 32 bites alkalmazásokat is tökéletesen futattni sebesség csökkenés nélkül. Kérdem én hol itt a kérdés? Vagy mi a baj? Miért kell ezen annyira gyötrõdni kinlódni? Akinek nem kell az nem futatt rajta 64 bites oprendszert és alkalmazásokat, akinek meg kell az futat rajta.
Egyszerûen és nagyszeren ki kell használni ennyi.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?
Remelem, csak elirta a szerzo 😊 a grafika es a hang nem jatekelmenyt, max. valosaghuseget tud jelenteni - a jatekelmeny a jatek kozben kialakulo "filing" 😊 Ami ugyanugy megvolt a last ninjaban, elite-ben, pirates-ben is, pedig milyen gagyi volt a grafikajuk mar akkor is, plane c64-en 😊
A cikkíró által említett mindenfelé mozgatás pl stratégiáknál tényleg a 3D RTSeknél jött be, de ez csak véletlen egybeesés (max annyi, hogy 3D alatt ezt is könnyebb számolni), max inkább következmény, nem cél.
Szal nem keverni!
Próbáltam minnél egyszerûbben írni, de lehet csak érthetetlenebb lettem 😊
a játékoknál ugyan ez megfigyelhetõ, azzal a különbséggel, hogy egyelõre kihagyták a teljesen raálisat és egybõl átléptek az effektekbe (bloom meg társai) így, 1-2 játék messzirõl(mert onan nem pixeles 😉 ) már olyan mint egy mai HW film (pl képregény feldolgozások)
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
BTW szerintem jó lenne ha méga pocsolyák is meg minden szar valósághû lenne mert hát ilyen ez a világ nem pedig egy steril tökéletes valami.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer