97
-
#17 Szerintem a grafika/hanghatások nem közvetlenül határozzák meg a játékélményt, hanem árnyalják azt-egy hiper grafikájú játék lehet szar, viszont egy amúgy játéktechnikailag csúcs game is lehet bukás a grafika miatt. A lent említett Doom3-nál a játékélményt erősen meghatározza a grafika, egy ideig tologattam, de nagyon nem tetszett, aztán láttam teljes grafikai pompájában... Ekkor hagytam abba, "majd ha lesz új vas" felkiáltással.
Lehet, hogy egy c64-es game AKKOR nagyobb játékélményt nyújtott, de nem hiszem, hogy ma is ugyanazt éreznéd, ha először találkoznál vele... Egyszerűen emelkedett a szinvonal-s ezzel nem az akkori gameket akartam leszólni. Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, hogy vki egy 96kbit/s-es mp3-at hallgathatatlannak minősít, holott ez 100 évvel ezelőtt a megtestesült csoda lett volna... -
#16 régen c64 en nekem is kedvencem volt pirates de nézd meg mostanit a játékmenet azonos, de a grafika 100ezerszer szebb ezért egy kicsivel nagyobb is a játékélmény. szerintem évek múlva a mai grafika is elavult lesz és ha elérik a realisztikust az még egy picivel több játékélmény jelenthet, ha a játémenet, hangulat is kelemes.
-
#15 Fel fog gyorsulni a fejlődés, amikor 2015-ben (vagy előbb) jön a 128 bit...
... addig azonban csak szépen lassan, maximum 2010-re lesz értelme totál 64-ben gondolkodni.
===============================
.:i2k:. melóból: -
#14 "Pl. a Doom3 egy kalap szar lenne, ha nem lennének aránylag jók a hangjai meg a grafikája (mondjuk szvsz így is fos)"
Saját magad cáfoltad meg önmagad állítását. :))
Vagyis hiába szép és jó a hangja, "így is fos". Ha fos, nincs játékélmény. Vagy neked az a játékélmény, hogy gyönyörködsz a grafikában és hallgatod a hangokat, miközben halálra unod magát a játékot? -
#13 Nem tudom, én nem így gondolom: ha most hoznának ki egy olyan grafikájú játékot, szerinted ki játszana vele? OK, a régiekkel még néha játszik az ember a nosztalgia miatt, de egy vadonat új last ninja grafikájú játékkal szerinted ki tolná? Most őszintén... Igenis a grafika és a hangok PONTOSAN a játékélményt adják. Pl. a Doom3 egy kalap szar lenne, ha nem lennének aránylag jók a hangjai meg a grafikája (mondjuk szvsz így is fos). Vgay valaki említete, hogy Mortal Kombat 1. OK persze azzal én is játszom, de ha kijönne mondjuk fél év múlva a Mortal Kombat következő része ugyanolyan grafikával, szerinted hány darabot adnának el belőle? -
Benoke #12 "A számítógépvásárlások hullámait elemző legoptimistább becslések szerint két év múlva a számítógépek 60%-ban lesz 64 bites processzor. Ezzel szemben az alkalmazásfejlesztők többsége szerint még nincs szükség 64 bites számítástechnikára. A szabványok még kidolgozatlanok, szoftverek még nem kaphatók, tehát még annak sem érdemes csak a 64 bitre váltás kedvéért sok pénzt kiadnia, aki a jövőbeli fejlesztéseket el akarja kerülni."
Ez csak duma duma duma kérem szépen.
A 64 bire sok helyen valóban nincs szükség MÉG.
De van ahol jól jön, és az AMD nek hála olyan processzor van a kezünkben ami képesa régi 32 bites alkalmazásokat is tökéletesen futattni sebesség csökkenés nélkül. Kérdem én hol itt a kérdés? Vagy mi a baj? Miért kell ezen annyira gyötrődni kinlódni? Akinek nem kell az nem futatt rajta 64 bites oprendszert és alkalmazásokat, akinek meg kell az futat rajta.
Egyszerűen és nagyszeren ki kell használni ennyi. -
#11 Hát nem tudom én mindenféle 3D-s fityfiritty nélkül nyomtam végig egymás után 1 hónapja a Baldurs Gate 1-2-t és az Icewind Dale 1-2-t... És nem a Grafika miatt tettem... A story vitt magával... És ugyanígy a mai napig leülök Street Fighterezni vagy A Mortal Hombár legelső részével játszani a haverokkal... Pusztán a nagybetűs játékélmény miatt és nem nosztalgiából (ezeknél ahhoz annak semmi köze) -
FTeR #10 mert akkor még kicsik voltak az elvárások, ma már nem okozna nagy élményt egy olyan játék. (azok is csak a nosztalgia miatt) -
The Termentor #9 a c64 is 64 bites mint a nintendo 64? -
bundee #8 "Amíg a konzolok a játékmenet kiválóságával jeleskednek, addig a PC-k a grafikát és a hangot, egyszóval a játékélményt állítják előtérbe."
Remelem, csak elirta a szerzo :) a grafika es a hang nem jatekelmenyt, max. valosaghuseget tud jelenteni - a jatekelmeny a jatek kozben kialakulo "filing" :) Ami ugyanugy megvolt a last ninjaban, elite-ben, pirates-ben is, pedig milyen gagyi volt a grafikajuk mar akkor is, plane c64-en :)
-
FTeR #7 a cikkíró erősen keveri a 3D-s megjelenítést, a 3D fejlesztési technológiával. A cikk végi gondolat menet szreint már a Doom1 is 3D volt, hiszen bármerre mehettünk és a vonal élek egy pont felé közeledtek. Ezek nem követelnek 3D technológiai számításokat, 3Dés megjelenítés alatt nem a klasszikus három dimenziós tér megrajzolást értjük, hanem bizonyos effekteket, pl átlátszóság, fények, tükrözés, víz, láng stb. Ezek ugyan előfordúlnak a directdrow (2D)-ban is, de ot csak szimuláció, tehát olyan mintha pedig dehogy.
A cikkíró által említett mindenfelé mozgatás pl stratégiáknál tényleg a 3D RTSeknél jött be, de ez csak véletlen egybeesés (max annyi, hogy 3D alatt ezt is könnyebb számolni), max inkább következmény, nem cél.
Szal nem keverni!
Próbáltam minnél egyszerűbben írni, de lehet csak érthetetlenebb lettem :) -
FTeR #6 érdekes, hogy a filmiparban, folyamatosan haladtak a realisztikusság fel (feketefehér-> színes-> mégszínesebb), aztán elérték és amikor nem volt hová javítani, elkezdték rontani a látványosság javára.
a játékoknál ugyan ez megfigyelhető, azzal a különbséggel, hogy egyelőre kihagyták a teljesen raálisat és egyből átléptek az effektekbe (bloom meg társai) így, 1-2 játék messziről(mert onan nem pixeles ;) ) már olyan mint egy mai HW film (pl képregény feldolgozások) -
#5 A kérdés az, hogy vajon hány évet kell még várni, hogy egy játék elérje ezt a grafikai szintet. -
Myron #4 Ezt én is láttam már és nem is gondoltam hogy grafika, és itt a cikkben sem gondoltam hogy az. És szerintem a cikkíró sem gondolta hogy az, hanem illutrációként rakta be, hogy ilyen lenne egy játék ha tényleg realisztikus lenne.
BTW szerintem jó lenne ha méga pocsolyák is meg minden szar valósághű lenne mert hát ilyen ez a világ nem pedig egy steril tökéletes valami. -
MuldR #3 Hat ez eges! Ezt az utolso kepet en poenkent kaptam anno mint H-L3. Valaki kiment az utcara es fenykepezett egy poenosat. Az nem grafika :)))) -
Alfa Of NS #2 Persze ez nem csak az MS hibaja, node... -
Alfa Of NS #1 Ez a Windows mindig le van maradva. Mar reg 64 bitesnek kene lennie minden gepnek.