50
  • WiLDoR
    loál vagy baze :D
    no comment.

amúgy a csóka megérdemelte a büntit, de ez az összeg röhejes. ha le kell ülni, akkor ha 1000 évig ülne, akkor sem fogyna le az összeg, kifizetni meg úgysem fogja tudni.
    egyszerűen nem értem mi értelme valakire ennyire irracionális összeget kiszabni... (bár ha milliárdos a csávó, akkor nem szóltam, de az meg nem melózna éjszaka, inkább mulatna helyette)
  • Tetsuo
  • gz8
    Egyetértek!
  • TheZsenyka
    "te nekiállnál 1.4 millio euro törlesztésének? és mondjuk 40 ezernek? :) (kintiként, kinti fizuból)"

Légy szíves olyasmivel vitázz, amit leírtam, ne olyasmivel, amit sohasem írtam vagy mondtam.
  • dez
    Hülye vagy. Erre már nem tudok mást mondani. (Vagy nem hallottál még jót, de az nem mentség.)
  • pemga
    archkoven, el fog tartani egy ideig, amíg azt a 350milliót összekapálja, hacsak nem valami dél-afrikai gyémántbányában teszi ezt. Most örülsz?

Vajon azok mennyi jogdíjat fizethetnek, akik 4 oktávos szintin nyomják az aluljáróban a "slágereket"? :)
  • archkoven
    A DJ-k szerintem egyébként is mehetnek kapálni, mert azt a fajta szart amit csinálnak, nem tudom sokra értékelni.
  • Lacika 79
    Szívemből szóltál. Egy DJ nem bakelitről, vagy CD-ről nyomja a zenét, akkor menjen inkább kapálni.
  • fapapi
    "Napjainkban sok helyen a diszkókban a DJ-k már nem lemezeket, hanem mp3-akkal zsúfolásig megpakolt winchestereket használnak. Így egy megfelelő DJ-szoftver segítségével a kiválasztott zeneszámok másodpercek alatt sorrendbe állíthatók"

Hat az a Dj aki igy jatszik zenet ne hivja magat lemezlovasnak.
    Szegyenfont a szakmaban egyebkent a buntetes jogos de azert eros tulzas ez az osszeg
  • Tetsuo
    Ha egy DJ mp3at használ, az megérdemli..
    (a büntetés mértéke nem csak a kár megtérítésre szolgál hanem a csalás, illegális haszonszerzés büntetése.)
  • archkoven
    Az kell, hogy mondjam, hogy maga a büntetés jogos, azonban a mértékét erősen túlzónak érzem így első hallásra, még akkor is ha az illegális zenéket pénzkeresésre használta fel. Persze nem tudjuk az ügy részleteit, nem tudjuk mennyi pénzt keresett velük stb. Ha itt lenne a cikk mellett, hogy ő mennyit kapott egy estéért lehet, hogy koránt sem érezném ennyire súlyosnak a büntetést. A dologhoz hozzátartozik, hogy egy ilyen büntetésnek már tényleg lehet visszatartó ereje.
  • arty
    te nekiállnál 1.4 millio euro törlesztésének? és mondjuk 40 ezernek? :) (kintiként, kinti fizuból)
  • Cat #38
    te meg azt nem akarod megérteni, hogy a lopásnál a rendőrség nem nézi meg, hogy miért lopod és ki lopja, hanem azt látják hogy lopás történik, és onnantól kezdve nekik hivatalból el kell járniuk. Tehát hiába mondja az egyik oldal hogy csak ilyen célra, meg haszonszerzés, a hatóságok ilyen tényezőket nem vehetnek figyelembe - az 1 liter tejet ellopo kisnyugdijassal szemben ugyanugy el kell járniuk, mint a karton cigit lopo cigánnyal szemben
  • TheZsenyka
    Mintha nem akarnád megérteni, hogy az anyagi haszonszerzésre irányuló, nem pedig az oktatási céllal történő tevékenységek felszámolását célozzák a cikkben említett és ehhez hasonló intézkedések.
  • pemga
    RIAA-s kerekasztal: "Jobb ötletem van. Ugye a megvásárolt hanghordozó nyilvános lejátszása is illegális. Mi lenne, ha a beperelnénk az iskolákat, ahol ezt mint demonstrációs anyag használják. Már csak azt kell elérni, hogy ne azokat a szar, 70évnél idősebb vackokat (ugyismint klasszikusok) játszák, mert azon már nincs jogdíj, hanem vetessük fel BritniSzpírsz-t a tanrendbe. Na, mit szóltok hozzá?"
  • pemga
    Szerintem pereljünk be minden nyelvtanárt, aki valaha is fénymásolatot készített egy általa megvásárolt nyelvkönyvből, hogy a diákjaival megoldassa. Pár év alatt nekik is összejön párezer diák, hacsak mindenkinél egy oldalt számolunk, az is kellemes összeg lenne. Vagy inkább ne adjak tippeket? :).

Kezd szánalmas lenni ez a vergődés...
  • formatuq
    az hogy aki penzt keres warezon, vagy warezzal, azt buntessek meg, nem azt a csori vegfelhsznalot, azt igen, az jogos.
    de szerintem az osszeg nagyon el van tulozva.
  • TeszteloPontHu
    Csakhogy a CD megvásárlásával a zene/szoftver/film használati, és nem tulajdonjogát vásárlod meg. A tulajdonos továbbra is a zene szerzője, te csak magának a CD-nek, mint műanyagdarabnak leszel tulajdonosa. Az alma megvásárlásával viszont az alma tulajdonosa leszel.
  • TheZsenyka
    Aki más szellemi termékét használja fel engedély/jogdíjfizetés nélkül haszonszerzésre, azt meg kell büntetni. Ezen nincs mit szépíteni. A büntetési tétel azért ilyen magas, hogy elrettentő hatása legyen. Persze, hallottam már sokszor: "gondatlanságból elkövetett emberölésért kapott a csóka 3 évet" csakhogy két különböző fajta bűncselekményt nem lehet objektíven összehasonlítani, arról nem is beszélve, hogy az emberölések számukban (és indokaikban) sem hasonlíthatóak a szerzői jogsértések számához.
  • Sityi
    Ez az összeg valahogy úgy jöhetett ki, hogy a zeneszámok ára, elmaradt haszon, kamat (mivel nem náluk ketyegett a lóvé) plusz némi elrettetntési díj. De akkor is sok...
  • arty
    nevetséges ...

miért nem mondjuk 200 millára vagy 5.3 milliárd eurora büntették? hogy jött ki ez a képtelen összeg? ugysem tudja kifizetni, majd mind1 mennyi a bünti ...
  • aaaaa
    Na azt kellene elítélni súlyosan aki kilobbizzta az effajta "demokratikus" törvényeket...
  • Cat #28
    pedig igaz, a belinkelt oldalon is irják

An Italian DJ has been fined a record €1.4 million for using hundreds of pirate music files in a well-known local nightclub near Rome. The DJ was discovered with more than 2,000 mp3 music files suspected to be illegal downloads and 500 pirated video clips.
  • darkbear
    De okos vagy ecsém!! Neked sose legyen cd/DVD íród emiatt!!!
  • PyRex
    Rosszul közelítitek meg, gyerekek. Tudjátok ki a bűnös? Azok, akik annak idején erőltették a CD (most meg a DVD) írók elterjedését. Persze ez most hülyén hangzik, de ha nincs otthoni használatra CD író - nincs illegális cuccokkal való pénzkeresés (attól még otthonra ugyanúgy letöltheted...) ezt persze senki sem akarja.
  • dondore
    Marpedig ilyen szigoru a torveny.
    2000 mp3 es 500 videokliprol van szo. A buntetes 103 tol 1032 euroig terjedhet szamonkent.

Mas kerdes, hogy aranytalanul nagy ez a szam.
  • dez
    Az igazi DJ nem ezt csinálja. És minden stílusban van jobb és rosszabb. (Bár vannak mindenevő emberek, akik nem tudnak különbséget tenni.) Szerintem te még nem hallottál igazán jót.
  • Killgore
    Elhiszem, hogy példát kell mutatni, de tényleg sok egy kicsit ez a büntetés. Kiváncsi lennék, ki jár jól ebből.
  • Killgore
    Még jó hogy nem a te véleményed dönt a bíróságon :P
  • Sub
    Ja meg qrva nagy tehetség kell, hogy a Winampban rapittyentsek a pléjlisztre és berakjam a számokat... igazán nagy zenei kreativitást igénylő "munka" ez
    És kapnak mittomén hány 100ezret esténként...
    pfffff!!!
  • Sub
    Remélem többet nem "zenél"! Ha 1általán zenének nevezhetném amit ezek csinálnak...
  • raingun
    Szerintem ez egy koncepciós per, (vagy elírták az összeget) mert ennyit úgysem tud kifizetni. És elég szemét dolog lenne, ha pl. egy sebességhatár kismértékű átlépéséért rád varrnák az összes halálos balesetet...
  • raingun
    Ilyenkor mindig arra hivatkoznak hogy szegény zenész, miből él ha másolják a zenéit. Még jogos is lenne, de ő kb. csak 10% körül kap belőle. De álltalában ne is ők problémáznak, hanem azok akik a maradék 90 %-ot lezsebelik!!!
  • Dömsödi
    Ennek kacsa szaga van.
    Gondolkozzatok: 2500 Mp3 =1 400 000 Euro???
    Ha egy albumon 10 szám van, és egy album 20 euro akkor egy szám durván a boltban 2 euro.
    Itt egy szám 560 Euro!!! Ez még buntetésnek is sok.
    Ha mégis igaz a story akkor ez büntetés -az olasz korupcót ismerve- meg lett rendelve.
    A DJ természeteses érdemel büntetést, ha lopott zenékkel dolgozik, de ez irreális. A büntetést igy kellett volna kizámolni: X=amennyit az előadó kap egy szám után Buntetés=X*20
    Vagyis ez a cikk nekem szaglik. Még akkor is sok lenne az 1.4 milla ha 2500 albumról lenne szó.
  • GabiWong
    Azért azt bekéne látni, hogy egy album/szám előállítása nem térül meg egyetlen eladott cd-n (ha meg kijelentenék, hogy oké persze osztogassátok egymás között gyerekek, akkor annak meglenne a következménye ...), de ennek ellenére magán célre énsem veszem meg, na de hogy üzlet szerüen, mert ez a DJ ebből pénzt keresett (az hogy menyit az lényegtelen), az azért már tulzás. Jóhogy többre büntetik meg, mint amennyit valójában a számok érnek, gondoljatok már bele, ha anyira büntetnék, mint amenyi a számok valós értéke, akkor az azzal érne fel, mintha azt mondanák, ne vegyetek cd-t, másoljátok, ha elkapunk titeket, max kifizetitek az árukat, semmi vesztenivalótok, az meg hogy a büntetés mértéke irreális vagy sem, az élet más területén is születnek irreális büntetések, nem jó dolog, de ez van.
  • Robin Hood
    Inkább olyat kéne alapítani, ami a jog"védők"től védi meg az emberiséget.
  • Robin Hood
    Ennyi erővel a pincéreket is halálra lehetne ítélni az adózatlan borravalók után...
  • Robin Hood
    Csodálkoztam is volna ha a zeneipari Gestapo nem valami hasraütéses kamu "kárösszeget" talál ki...
  • dez
    Ez is teljesen irracionális... (És akkor még csodálkoznak, hogy a mai gyerekek hajlamosak a valóság és a képzelet összekeverésére.) Vagy tényleg euromilliókat keresnek a DJ-k? (Mármint puszta partizással, nem lemezkiadással.)

Mellesleg, az tényleg jó lenne, ha elmenne a kedvük az mp3-asok használatától, nem többszáz Wattra való az.
  • Andris
    Röhögi fox, de ha meg nem is szüntetik a pc gyártást akkor is plussz pénzt kell fizetni a cd másolásra alkalmas eszközök vételekor. Vagy valami ilyesmi tervben volt, mint ahogy az üres cd lemezeket is +költséggel terhelik.