21
  • mikike
    #21
    próbálj meg egy 10es Wordben szerkezstett gokumentumot megynitni benne
    http://www.im.hu/fooldal/cikk/cikk.phtml?cikkid=2703
  • smv
    #20
    Tehát van M$ nek 30 napja megvesztegetni őket... :)
  • Hierogli
    #19
    Nekem errol az egesz Open Source - Closed Source dologrol a rosszemleku kommunizmus illetve a kapitalizmus jut az eszembe. Miert hibas ez a tarsitas?
  • Improve
    #18
    "A kulcsszó OPEN és, hogyan gondolod egy Open társadalomban egy Open világnőzettel összepárosítani egy olyan bezárt CLOSE filozófiát mint a tiltások és a kerítések úralkodását?"
    B@sszd meg ekkora demagógiát rég hallottam. Gratula!
  • BlackRose
    #17
    éppen ezért mondtam, hogy ez is csak rosszul értelmezett...
  • Cat #16
    hát pedig a cikkben lévő kép szerint a képviselők maguk is így kampányolnak (a linux miatt lesz több rendőr az utcákon)
  • BlackRose
    #15
    A kulcsszó OPEN és, hogyan gondolod egy Open társadalomban egy Open világnőzettel összepárosítani egy olyan bezárt CLOSE filozófiát mint a tiltások és a kerítések úralkodását?
    Szerintem te nem érted az Open Source filozófiát, mert az nem abban rejlik, hogy több pénzed maradjon másra, hanem, hogy ne legyél semmihez sem kötve, tehát alapjában nem a free as a beer hanem a free az in freedom ahogyan már sokszor elolvashattad. Az meg, hogy a te esetedben TFT-k jöhettek az kimondottam mellesleges dolog, persze nem elenyészhető, de ha ezzel akarod az open source-et reklámozni akkor inkább köszi de ne tedd ezt, mert az open source közösségnek nincs szüksége olyanokra akik azért térnek át mert nem kerül nekik pénzbe vagy mert sokat megtakarítanak. Az open source megvan nélkülük és meg is lesz még sokáig. És jegyezd meg az OPEN filozófia kulcsszava az együttműködés nem pedig a kizárás, és ez mindenre vonatkozik még a Microsoftra is... ha ők kiakarják magukat zárni az akkor az ő bajuk és idővel ez mindannyiunk kárára megy (jobban az ővékére de mi is megérezzük), tehát a cél ráfogni őket, hogy elfogadják az Open Source közösséget és nem pedig, hogy kizárják magukat és ezáltal a mai IT fejlesztések zömét holtvágányra tolják, sok munka ée izzadság van oda is belerakva és nem az a cél, hogy megsemmisüljön, hanem az, hogy OPEN és fair play keretekben egymást nyomják előre...
    Egyégként a Los Angelesi dolog is ennek a filozófiának a félreértésén alapszik, és nem átállni kell, hanem bőviteni... most, hogy Linux vagy MS irányban az már sok mindentől függ és nem csak az árától, szerintem mindkettőnek megvan a helye, ezt alkalmazástól függöen kell meghatározni.
  • h4x0r
    #14
    Azt mindenkinek ingyen osztogatják :-)
  • Ersiman
    #13
    Kormányzati szinten kellene tiltani, hogy ingyen osztogassák a tanuloknak, tanároknak a programot.
    Hmmm.... Ebbe a különböző linux disztribúciókat is beleérted ugye?
  • Dömsödi
    #12
    Kormányzati szinten kellene tiltani, hogy ingyen osztogassák a tanuloknak, tanároknak a programot.
    Olyan ez mint a kábitoszernél, egy darabig ingyen adják, és amikor már nem birsz nélküle létezni, akkor bevasalják az ingyenes adagot is.

    A diákok nem fognak máshoz érteni, ezért amikor megkapják az első fizetésüket rohannak Mocrosoft Office-t vásárolni 60-80 ezerért. Pedig az Open Office is ugyanolyan jó.
    Saját tapasztalat. A cégemnél kizárolag Microsoft Wordot használtak. Most az eszközpark bővitésénél az új gépekre kivétel nélkül Open Office-t raktam.
    Be volt mindenki 2 hétig szarva, hogy most mi lesz? Nem tudják majd a dokumentumokat elolvasni megirni, kinyomtatni, másik Wordos gépre átvinni.
    Szoval 2 hét kellett. Utána megszokták, hogy a nyomtatás ikon csak 1-2 cm van arrébb, meg a dokumentum átviteléhez csak .Doc os mentést kell választani.
    Utána meg örültek, hogy nem egy CRT monitort, hanem egy TFT-t bámulhatnak egész nap, nem rontva a szemüket. Mindezt a Microsoftos Word árának megsporolásával el lehetett érni.
  • Pheel
    #11
    BME-ELTE, többinek nem hiszem
  • Major
    #10
    Egészen másra gondoltam. Tudomásom szerint egy-két egyetem Microsoftnak segít fejleszt stb. és ezért cserébe ingyen használhatják, egyes microsoftos termékeket. Másrészt visszatérve Amerikába: "...Microsoft 1 milliárd dollár értékű szoftvert, oktatást és szolgáltatást ajánlott fel oktatási intézményeknek.."
  • dikki*yysw
    #9
    világban
  • dikki*yysw
    #8
    Ehe.

    Öööö meg... izé, szóval ha bárkinek is van egy kis esze, megpendíti hogy "mi lenne ha áttérnénk linuxra" még akkor is, ha ez különben esze ágában sincsen.

    A Microsoft beijed, és hatalmas árengedményeket tesz. Én is ezt tenném, és utána építeném a nyaralóimat mindenfelé a világba :>
  • dikki*yysw
    #7
    Persze a Microsoft nem jótékonysági szervezet, azért az állam milliárdokat penget ki az adófizetők pénzéből.
  • Pheel
    #6
    Nem több egyetemet, hanem minden oktatási intézményt, és nem támogat, hanem a kormány fizet érte sok sok pénzt, hogy legálisan használhassák. Dezinformációkat nem kellene terjeszteni...
  • Major
    #5
    Magyarorországon több egyetemet főiskolát úgy támogat a Microsoft, hogy a tanulók ingyenes használhatják a Microsoftos termékeket...
  • trabant
    #4
    De ha mindenki átáll, főleg az iskolák (ha a városvezetők megteszik, a sulikban is bevezetik az biztos), akkor meglesz a szükséges méretű piac, amire már érdemes játékokat is írni, onnantól kezdve pedig nem lesz előnye a windowsnak. Persze a linuxnak is kell egy kicsit fejlődnie, főleg szolgáltatások terén, nem elég ülni a babérokon hogy stabil aztán jól van, versenyképes alternatyvát kell nyújtani a windowsnak.
  • Frank99
    #3
    jól +csinált marketing rencer, nem kell csodálkozni.
    az azstali PC-s játékok jó része Windows alá íródik, később jelenik meg Linux.
    Sokan a játékokkal kezdik, és arra nagyon jó a Win.
    nagyon tetszik a Linux, de ha néha-néha csocsóznék, akkor nem várok hónapokat(éveket), hogy Linux alá is adják ki.

    És windows alá is rengeteg freeware program van, nem muszály mindent megvenni ott sem.

    Az Open Officet itthon 1 éve használom. Arra tökéletes, amire nekem kell.
    de amíg MINDENKIT a windowsos programok használatára tanítanak, addig nem lesz változás.

    Nem hülye gyerek az a Bill Gatyesz.


  • blackeagle
    #2
    Hát van is mit sporólni rajta. Nem értem ,hogy lehet ennyi pénz elpocsékolni.
  • Andris
    #1
    Tök jó mindenki a Microsofton akar spórolni