Robotkatonákat küldenek Irakba

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Bizonyos téren egyetértek, bizonyos téren nem.

Az eféle szerkezetek dolga az, hogy például egy körbezárt harctér esetén beküldik, és ott szépen felderíti a rejtõzködõ gerillákat, majd megpróbálja leküzdeni õket. A'la Faludzsa esete 2004 Októberében. Nem is kell feltétlenül elpusztítania az ellenséget, az is elég, ha csak felderíti - márpedig ha rálõ valaki, azt azért észreveszi. Ezek után már mehet is a légi- vagy tüzérségi csapás oda, ahol a gerillák bújkálnak. Normálisan ehhez többszázezer vagy több millió dolláros harceszközöket, és rengeteg embert vetnek be. Most az eféle eszközök nagyban megkönnyítik az egészet, és ráadásul nem lesz amerikai katona kitéve veszélynek.

Az amerikai katonai doktrína jelenleg alapvetõen a gigászi tûzerõ bevetésére épül, és nem a "beépülök-felderítek-lecsapok" elvre. Ezek a robotok az õ doktrinájukra épül, és arra tényleg alkalmasok is.

9/11 esete egyébként itt rossz példa. Az teljesen más tészta, és például a Csecsen lázadók oroszországi, vagy az Al-Kaida Londoni bombamerényletei azt bizonyítják, hogy az eféle támadás ellen nincs megbízható védelem...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Akárki is fejleszti ezeket az eszközöket, és adott megrendelést ezekre, az nem figyeli a híreket.
A háborúk arculata megváltozott, és a mostani harcoknak (villongásoknak) jellemzõ vonása, hogy az ellenség láthatatlan. A terroristákkal vívott háború elõnye, hogy olcsó, miközben nagy értéket próbál megsemmisíteni, a merénylõ (szabotõr, gerilla) nap közben hétköznapi munkás, fogorvos, könyv kereskedõ.
Kevés olyan nyilt konfrontáció fordul elõ, ahol legalább nagyjából be lehet határolni a harcoló feleket.
Ezek a bigyók valódi harci helyzetben szerintem kevésbé hasznosak mint egy csirkecomb.
Valójában a legnagyobb hátrányukat ott látom, - hogy ha nincs a közelében egy hús-vér katona - egy 3 éves gyerek is tud egy akkora gödröt ásni ami a 200.000$-os csúcstechnikát harcképtelenné teszi.

Az USA egyik leginkább önpusztító passziója mostanság, hogy csökkentik az emberi erõforrás (ügynökök) kiképzésére fordított pénzt és helyette csillagháborús programba, rakétavédelmi rendszerbe, robotrepülõkbe és ehhez hasonló antiszociális fegyverekbe öli. Vagyis csupa olyan eszközbe, ami kizárólag támadásra való, védekezésre teljesen haszontalan, hiszen a 9/11 is bebizonyította, hogy az ellenség ott támad, ahol tud, és nem ott ahol a katonai elemzõk szeretnék.
noss
no comment

________ `_~_\" noss

mikike
úgy érted, ha az emberiség a jelnlegi civilizáció mellet még ki bír tartani 1000 évig, akkor van nagy jövõjük, igaz?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Arra kíváncsi lennék, hogy úgy át lehet-e õket programozni a harctéren, hogy másik (ellenséges) bázis az irányátása alá vonja.

Ezeknk a gépeknek nincs nagy páncálzata és gyorsaságát nagyban meghatározza a rajta lévõ kamera fordulási képessége. Bár még kezdetleges, sajnos nagy jövõ elõtt állnak.

ez már a T-1000 -res modell a terminátorból nem? 😄DDD
datango
eljön a gépek harca , terminátorba meg lett jósólva..!

NEXUS6
Én azt nem értem, Abdul minek szórakozna azzal, hogy ezzel a bádogemberrel bújócskázik a mecsetben, amikor a szokásos stratégiával, megrakja az ifát 500 kg trotillal oszt behajt a "puppet master" szálláshelyére. Utána már ez a karácsonyi ajándék sem mozogna többet.

Amúgy szerintem abszolút hidegen hagyja az embereket egy ilyen vastaliga. Ha tudnám hogy még egy skulóm van és választani lehet, bizti hogy egy telepruhás bukós fazont keresnék.
Olyat már hallottam, hogy vérszagra gyûl az éji vad, na de hogy olajra?

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Atyaúristen, ilyen régen regisztráltam ide? <#idiota>

Köszi!

off akartam küldeni az SMS-t, de a szolgáltatás éppen nem mûködött <#falbav><#falbav><#falbav><#violent><#violent>

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

[NST]Cifu
Az a VIP tagságnál jelzi, hogy hány éve regisztráltál (1 csillag - 1 év, 2 csillag - két év, stb.), nézd meg a Fórum -> Fórum menü alatti a VIP tagság felvétele részt. Karácsony alkalmából az SG-sek egy hónapnyi ingyen VIP jogot adott mindenkinek.

=nagyon OFF, de itt biztos van valaki, aki tudja=

Mit jelentenek a nevem mellett a csillagok, illetve mitõl függ, hogy van-e vagy nincs? Nemrég még volt 4 db most meg nincs egy sem.
Még egyszer elnézést az offért

=ON=

Vagy ha az nem elég durva Neked: Irak most tömve van békefenntartókkal, pl. magyarok is vannak. Target Acquired. Eliminate? OK/Cancel?
[NST]Cifu
Én azt sem felejtettem el, hogy miért is bombáztak, mert az sem mindegy...

Beleértve a lakosságot, a "baráti" katonákat, és bárki mást... Emberek, már elfelejtettétek, hogy tõlünk nem is olyan délre nemrég még bombáztak az amik? Irak messzi és távoli országnak tûnik, mi? Nekik nincs különbség, bármi ami a Nagy Vizen túl van, az majd' ugyanaz...
Ezt a cuccot még fejleszteni fogják. Gyorsabb sebesség, mozgás, célratartás, nagyobb tûzerõ. talán még az önálló mérlegelésre és döntésre is képes lesz. A gond ezzel az hogy addigra az iraki fanatikus félemberek már csak állatkertben vagy kitömve lesznek láthatóak. Soldier of fortune III.-Real time killing machine-
Nem tudom, mennyire kifinomult a hallása ennek az izének, de ha ügyesek az irakiak, akkor elég csak egy vastagabb üvegpajzsot maguk elé rakni, mivel az ha jól tudom, elrejti az infrajeleket.

Ha a robot egyedül dolgozik, távol a társaitól:
a pajzsos iraki odamegy, ráugrik, aztán szétveri

Ha nem egyedül, akkor meg egy üvegfedezékbõl rá kell lõni valahonnan távolról egy bazi nagy égõ valamit (mondjuk íjjal és nyíllal 😊)) ), és a többi szétcsapja. 😄

Ha nem az üveg, akkor biztos van valami, ami gátolja az észlelést...
Csacsis
Bevásárlólözpont. És legalább 20 éves film! De a robotok... hm... hasonlítanak!

Csacsis
Íme a következõ generációs típusok:
101 -es modell
T1000
TX

Ja, és a közeljövõben biztos ellátják õket egy központi (Microsoft alapú) szerverrel is, mert hát ugye akkor már a kezelõt is megspórolták, nomeg különben is az jó dolog.<#vigyor2>

A kezeléséhez elég pár számítógépen "edzett" amcsi gyerek. Null perc alet letisztítanak mindent😊 és jöhet a következõ pálya😊

Most nézem csak, gumiból van a lánctalpa? 😊

Csak a Te figyelmed kerülte el 😊. 2. bekezdés.

Igazából nem tudom hogy mi a jobb, ha angol katonaként egy AI lõ hátba, v. egy US soldier friendly-fire gyanánt.

Csak az én figyelmemet kerülte el, vagy tényleg nem szerepel a cikkben, hogy ez távirányítású? (Mondjuk az érdekesebb lesz, ha már MI-vel lesz felszerelve , és pl. maga dönti el, veszélye-e a célpont, azaz megsemmisítendõ...)

Tetsuo
Azér' a feltalálónak 2 ilyet beküldenék a házába.. hogy rohadna meg.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Lehet, hogy sokat játszott a Gameboyyal <#idiota>

😊 Terminator IV - Iraq Mission
igen, a robot eredeti neve 'LopakodÓ.FikuSZ' (LFSZ) lett volna, csak eszükbe jutott Bryan meg az õ csodálatos élete. ;-))
Hihetetlenek ezek az amcsik. Eloszor kitalalnak egy otletes mozaikszot, mint a SWORDS aztan elkezdenek a betukre tulajdonsagokat tarsitani es ez alapjan csinaljak meg a cuccot! Idiotak.
Looserke
Az csak az álcázás miatt van. Erre már nem futotta a 200.000 dolcsiból... <#nyes>

Az utsó képen tiszta olyan, mintha a virágcserép lenne a hátuljára kötözve.. :-)

[NST]Cifu
Már fegyvert is pakolnak rá, a felfegyverzett Predatorok két Hellfire rakétát visznek magukkal, nem túl komoly tûzerõ, de precíz csapásra ideális, például már lõttek ki vele valami Al-Qaida kisfõnököt. A Predator órákig követte a célponot, majd kényelmesen elengedte a rakétát, amely elpusztította a célszemély jármûvét.

Mi az a zöld doboz jobboldalt, postaláda?😊
Ja látom már, a géppityu lõszerdoboza az...
Robotfelderítõ repülõgépek már publikusan is léteznek régóta. Kb. modellgép, rajta egy kamera. Fegyvert nem pakoltak rá, mert az nehéz 😊. Ezen kívül nem véletlenül nyomják a különfõle ARPA (v. megint DARPA-nak hívják?) versenyeket mostanában az AI fejlesztõknek: sivatagi teljesen automatizált robotverseny, de volt vmi mentõhelikopteres taszk is régebben, amikor fel kellett deríteni mi az ami ég, ill. még mozog).
LOLEER😊
Olyanjuk már van,csak nem tudni kinél a kávirányító....

Arra vagyok kíváncsi mikor jelenti be amerika a robotelnök fejlesztését.<#bohoc>
q3a live..
TINGGG! Jajj lelöttem.. ugye feltámad?..
Újabb amerikai "találmány"
Szomorú..

Nagyjából ugyanaz történne mintha egy olasz szakács kezébe kerülne...

Esrohnoil
Lángszórót rá, aztán Hitler2.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
Akkor nézd meg az Animatrix c. filmet...
Ehhehe.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

papabear
A vezérkar meg a bázison rts-ezik...
papabear
Azér' brutál belegondolni egy tíz éven belüli harci eseményre:
1. hullám: robotrepülõk felderítése és elsõ csapásmérés.
2. hullám: robothelikopterek, robotharckocsik és mini harci robotok fésülik át a füstölgõ területet.
3. hullám: néhány harci skeletonvázzal felvértezett jól képzett kommandós körülnéz, maradt-e valami amit be lehet írni a jelentésbe.

Ezt 10 éve még csak sci-fi-kben olvashattuk.
Hamarosan valósággá válik. brrr.
<#ijedt>
gz8
... reményeim szerint a többi, utána saját maga ellen fordítja! <#hehe>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

<#violent><#violent><#violent><#merges2><#merges2><#wow2>

ss.atw.hu Legjobb mobilos forum!

Ha belegondolok, hogy ez a cucc 1 magyar skinhead kezébe kerülne...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Szerintem a Terminátor hamarosan megérkezik!

Előttem áll az élet nem látok tőle semmit

Ez nagyon Durva!
ihon lenne egy iylen örülnék!

ss.atw.hu Legjobb mobilos forum!

[NST]Cifu
Megfelelõ szoftverrel hamarosan akár ezek autonóm hadviselésre is alkalmasak lesznek...

Itt bukott meg a dolog. 😊

Oldal 1 / 3Következő →