94
  • vgez
    Ha egy ilyen lezuhan, majdnem ezer ember veszik oda ....
  • The Garrett
    ez szép, remélem egyszer kipróbálhatom... :)
  • akyyy
    ez a concorde 'utódja' csak nem a sebességben nyűgöz le hanem a nagyságában(illetve befogadóképesésgében)
  • Cat #11
    Az airbus és a boeing nem is elsősorban gépekben, hanem koncepciókban különbözik egymástól. Az Airbus abban hisz, hogy a világ nagy repterei annyira telitettek, hogy az utasszám növelése már nem képzelhető el hatalmas beruházások nélkül (uj terminálok, esetleg kifutópályák), mivel a gépek már most is van ahol percenként szállnak le és fel. Kérdés, hogy a mostani HUBrendszer - amikor a légitársaságok néhány nagy központon keresztül mozgatják az utasok jórészét - fennmarad e, vagy a fapadosok alapjaiban megváltoztatják a rendszert. Jelenleg szerintem minden ez utóbbi felé mutat, azaz divatba jönnek a kisrepterek (itthon sármellék, debrecen, siofok, törökbálint, talán taszár stb.), és a nagyrepterek forgalma nem nő tovább.

Én ugyan drukkolok az airbusnak (europai embereknek ad munkát), de szerintem a boeing stratégia jobb, miszerint a repülés a nagy hatotávolságu közvetlen célkiválasztás felé halad, azaz az emberek nem budapest-london-kisváros utvonalon haladnak, hanem budapest-kisváros, és ehhez nagy hatótávolságu, alacsony költséggel üzemeltethető és átlagos nagyságú gépek kellenek. Az ilyen oriások csak a csomópontok közötti forgalomban lesznek kiválóak és pótolhatatlanok (frankfurt, london, párizs, new york stb.), az meg pár tucat van csak a világon...
  • pemga
    Egyelőre még reptér sincs, ahol fogadhatnák teljes mellszélességgel, most építenek neki egy terminált Frankfurtban... (Azért nem semmi idő becuccolni 6-700 embert)
  • Mighty
    Többen halnak meg közúti balesetben. Viszont az tény, hogy nagyobb megrendülést vált ki egy repülőgép katasztrófa, mint az egy évben autóbalesetben meghaltak száma...
  • IntaglioDT
    Ezért imádom a fórumot, hogy mindenbe belekötnek. :))
    Tudom hogy az utakon többen halnak meg, de mégis ha lezuhanna egy az azért elég durva, hogy tuti meghal az a 800 ember.
  • IntaglioDT
    555 ha három osztály van. 880 ha charter a gép csak 3.osztály van a gépen. A MALÉV csak vicc volt kéne még évi pár millió utas hogy egyáltalán megérje.
  • kukac78
    IntaglioDT: mert feltétlen le fog zuhanni egy új fejlesztésű, korszerű utasszállító... Ugyanmár...
    De gondolj bele: hányan veszthetik életüket egy nap leforgása alatt a világon, a földi közlekedésben...
  • Bucser
    miért is 880?? tudtommal csak 555 személyes:D És malévnak nem hinném hogy valaha lesz igénye ekkora utasszállítóra...
  • Rafaelo
    90-et
  • IntaglioDT
    Tök jó mostmár egyszerre 880 ember fog meghalni. Amúgy brutál az új gép, de a MALÉV még várhat rá vagy 20 évet.
  • PyRex
    Ez fantasztikus. Rohadt jó, hogy ilyen hatalmas :)
  • Aragorn10
    WOW