Az Airbus bemutatta a világ legnagyobb utasszállítóját
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
A repülést én is egész addig élveztem, míg ki nem derült, hogy a reptér hossztengelye hozzávetõleg 120 fokot zár be a repülési iránnyal és a ráfordulást a süllyedéssel kombinálta. <#vigyor3>#vigyor3><#vigyor>#vigyor><#idiota>#idiota>
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
(Pl. EU-n belül két nagyváros között szinte óránként van valamilyen kisebb gép, de ha EU-US-t, v. EU-Japán, akkor már csak napi 1, max 2, de az jumbo-size.)
Szerintem azért keresettebbek a kicsik _most_, mert rövid távolságra is egyre inkább repülõvel mész, nem vonattal, tehát ezek ellátására töltik fel a készleteiket gépekkel.
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Egyébként volt egy eset ahol egy A300-asnak elfolyt az üzemanyag utazási magasságon és simán csak vitorlázva leszált a legközelebbi repteren.
(a vizsgálat kirderítette, hogy nem megfelelõ típusú üzemanyagcsövet használtak a szerelõk)
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
"Airbus claims that 50 percent of A380 procurement is from American companies."
vagy
"EADS (European Aeronautic Defence & Space) is making a major public-relations push in the U.S. to take the Air Force tanker contract away from Boeing."
http://seattletimes.nwsource.com/html/businesstechnology/2002150648_triumph14.html
tehát amint látod az Airbus felét sem az EU-ban gyártják, és ehhez hozzáadhatod, hogy napról napra Kina is levág egy darabot a tortából, meg lassan India, stb. vagyis nemsokára a Boingot sem az USA-ban fogják gyártani (Kaliforniában jövõre zárják be az utolsó gyártóüzemeket... stb.), ugyanakkor láthatod, hogy most már EU székhelyû cégek betörnek még az USA védelmi minisztériumának szállítói közé is, és stb. Tehát aki képes ma még nemzeti, vagy akár EU akár USA, akár Kinai, Japán vagy stb. gazdaságról beszélni az közelrõl sem érti a dolgokat, ma csak globális gazdaság létezik, és téved mindenki aki azt hiszi, hogy van EU vagy USA gazdaság, mert nincs, minden annyira össze van kötve és annyira széthurcolva a termelés és szolgáltatások piaca, hogy egyszerûen nem realis a duma. Pl. milyen cég az Intel? USA-beli, hát nem tudom, mert a tervezés része ott van, meg most már elég komolyan Izraelben, a gyártás meg Irországban, Malaysiában meg stb. vagy pl. a Ford autó, vagy a Suzuki, vagy sorolhatnánk ezt, mert nincs olyan termék amely egy ország vagy akár kontinens terméke, és ez szerint nem is egy országnak adott munkát, hanem az egész világnak, és aki ezt hamarább felfogja az kevesebbet fog vérezni... a Globalizáció komolyan folyik, és nem is pozitív és nem is negativ, hanem olyan ahogyan feltalálod magad benne, és ez egyaránt érvényes az USA-ra az EU-ra vagy akár melyikre.
Különben a Boeing stratégiája éppen azért jobb, mert alkalmazkodik a globalizáció álltal elõállt uj helyzethez, míg az Airbus stratégiája égy 1960-as évekre szabott stratégia, ami már ma nem is olyan fontos, mert az összköltségek egy átszállással jóval nagyobbak mint a direkt úttal, és a globalizáció massziv piacot jelent, nagygépekkel meg nem lehet a masszív piacot bombázni, ez kb. olyan mint az autobuszok piaca, ami az 50-es években nagy százalékot tett ki, de most az autók piaca az ami fontos, a repülõgépeknél is naprol napra keresettebbek a kisebb és gyorsabb gépek, mert nem akar senki sem idõt veszteni, hanem akar egyenessen oda menni ahová indult, és ezt a globalizációval járó masszív piaci logika napról napra közelebb hozza... vagyis a Boeing megértette a képletet az Airbus még nem.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Ha túllennél 1-2 repülõúton biztos vagyok benne hogy teljesen más lenne a véleményed.
Én az elsõ repülésnél iszonyatosan paráztam. Hányászacskót be is készítettem felszállás elõtt, mert biztos voltam abban hogy teljesen kikészülök. Aztán amikor elkezdett gyorsulni a gép, akkor rájöttem, hogy ez nekem rohadtul bejön. Olyannyira bejön, hogy az elsõ út után már nem féltem a repüléstõl, hanem arra vártam mikor megyünk legközelebb vhova repgéppel. Lenyûgözõ látvány tiszta, napos, felhõmentes idõben felemelkedni a földtõl 11km magasra.
De asszem hiába koptatom itt a billenytûzetet, ezt amíg személyesen nem tapasztalod meg addig senki nem tudja elhitetni veled...
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
és ha egyszerre? az mitõl másabb?
ha egy ilyen lemegy és oda egy kiló ember akkor tuti, hogy vizsgálatokat indítanak stb. ergó a kövi baleset nem holnap hanem mondjuk egy hét v hónap múlva lehet csak leghamarabb
míg a közútiban milyen kitétel van, hogy ha ma hétfõn meghal ennyi akkor kövi hétfõn kedden szerdán tökmindegy melyik napon nem folytatódik? semmi
emberek már nem 1900-at írunk! ezek nem fognak lepotyogni! ha meg mégis akkor az meg csak erõsíti a szabályt
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Még egy kis info:
Malév 2005-ös flottája az alábbi géptípusokból áll(jelengleg):
Boeing 767-200ER 2 darab - 185 férõhelyes
Boeing 737-800 NG 4 darab - 180 illetve 160 férõhelyes
Boeing 737-700 NG 6 darab - 119 férõhelyes
Boeing 737-600 NG 6 darab - 102 férõhelyes
Fokker 70 5 darab - 67 férõhelyes
CRJ 200 ER 4 darab - 48 férõhelyes
Összesen: 27 darab
Észre vettétek egyébként a linkelt képen, hogy különbözõ méretûek az üllések még a turista osztályon is. Mi csorók fogunk azokban a kis belsõ üllésekben szorongani, hogy spóroljunk pár ezrest <#bee1>#bee1>
A pilóták rohadt sokat töltenek szimulációkon, a gépmadarakat folyamatosan ellenõrzik, autóknál a minimálisat se csinálja meg senki, itt meg minden felszállás-leszálláskor is van check...
Szerintem sokkal többet kockáztatsz, ha 10-12 órát vezetsz EU-távolságot hegyen-völgyön-jégen-ködben, mintha másfél-két órát repülsz...
Pl. amikor volt az az ónosesõs buli Magyarországon, valami 30 halott és párszáz sebesült volt országszerte, Ferihegyen egyetlen baleset nem volt (a késések miatt pedig még hajnal 3-kor is szálltak le gépek)
Most majd egy egész iskolányi ember fog mehalni szerencsétlenségenként?
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Aki meg röpköd, lelke rajta. Még annyit a közúti közlekedéssel való összehasonlításhoz; ott azért valamilyen szinten van az embernek befolyása a saját sorsára, amennyiben õ vezeti a kocsit. Lehet, hogy nem sikerül megmenekülnie, de legalább megpróbálhatta adott esetben. A repülõkön pedig adott esetben a pilóta hibája / felelõtlensége és/vagy mûszaki hiba miatt többszáz embernek meszeltek, akik abszolút nem tudnak beleavatkozni a saját sorsukba...
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Ex UT-s, ex BF\'42-es, ex WoW-os Most Lotros, UT3 as. A64x2 6k+, 4Gb Geil DDR2, 1Tb Hdd, HiS HD2900XT, GA M56S-S3
És fordítva, ha annyi autó lenne az utakon, mint amennyi repülõ a levegõben egyszerre, akkor ritkaságszámba menne egy egy baleset.
Szóval a 2, abszolut nem összehasonlítható. Szerintem.
Ex UT-s, ex BF\'42-es, ex WoW-os Most Lotros, UT3 as. A64x2 6k+, 4Gb Geil DDR2, 1Tb Hdd, HiS HD2900XT, GA M56S-S3
hatalmas egy jószág
remélem, egy se zuhan le
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Én ugyan drukkolok az airbusnak (europai embereknek ad munkát), de szerintem a boeing stratégia jobb, miszerint a repülés a nagy hatotávolságu közvetlen célkiválasztás felé halad, azaz az emberek nem budapest-london-kisváros utvonalon haladnak, hanem budapest-kisváros, és ehhez nagy hatótávolságu, alacsony költséggel üzemeltethetõ és átlagos nagyságú gépek kellenek. Az ilyen oriások csak a csomópontok közötti forgalomban lesznek kiválóak és pótolhatatlanok (frankfurt, london, párizs, new york stb.), az meg pár tucat van csak a világon...
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Tudom hogy az utakon többen halnak meg, de mégis ha lezuhanna egy az azért elég durva, hogy tuti meghal az a 800 ember.
De gondolj bele: hányan veszthetik életüket egy nap leforgása alatt a világon, a földi közlekedésben...
Magzar billentzűyet rule\'y...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |