112174

xnl87ky5.jpg

free counters

• gyorgy74
    Nem erre gondolsz egész véletlen 87-es a dal "Astaire - Turn Me On Again"
  • kaposi1
    És most honnan ugrott be a teljes refrén?
  • reynaud #98736
    Köszi szépen!bár a "tű meg a szénakazal" esete a dolog! Most már biztos vagyok benne a refrén:turn me on,turn me on,you turn me on.
  • kaposi1
    Bizonyítékom nekem is lenne rá pár tucat.

Reynaud!

Feltettem kérdésed,kérésként abba a fórumba ahol Haluska Imi mindennapos vendég.
  • musichunter65
    Laci !! Nekem bizonyítékom is van rá ,hogy találkoztam vele és veled is.. jó kis bulivolt!!
  • reynaud #98733
    Évek óta keressek egy italo disco nótát,nagyjából 1986-87 lehet az időpont,amikor kiadták,én utoljára rádióban hallottam 1987-ben!Sok-sok italo disco válogatásba bele hallgatam,az elmúlt években,kerestem a videó megosztón is de sikertelenül! Előadóra tippem sincs,férfi vokál van a dalban,és a refrénben "turn me on",vagy turn it up a szöveg,de egyátalán nem biztos hogy a nótának ez a címe! Hangulatában,stílusában talán leginkább a My Mine-Can Delight zenéjéhez tudnám hasonlítani,és a leírás szerint Michael Davidson-Turn it Up zenéje illene a keresett dalhoz,denem erre gondolok! Várom a tippeket,talán valaki tud segíteni,bár tudom ennyi infóval nem egyszerű!köszönöm!
  • kaposi1
    A Rare zenék beszerzésének ez a kulcsa szóról szóra.
  • Zephyr Retiring
    Imre bátyánk is csak egy ember. Saját ízléssel és véleménnyel, mint itt bárki más.
    De Imre bátyánkon kívül is számtalan más ember van még, aki több tízezres hanghordozói gyűjteménnyel büszkélgethet.
    Szerintem egy idő után ez a dolog már nem arról szól, hogy kinek mennyi lemeze van.
    Inkább arról, hogy ki kit ismer és kitől is lehet egy egy zenét vagy ritka albumot előkeríteni...
    Ebben a világban is a legfontosabb szó a kapcsolat. Te keresed ezt, én meg tudom, hogy kinek van meg jó minőségben. Másnap meg ő keres egy zenét égre földre, mert beugrott neki, hogy huszon-harminc éve hallotta valahol...én meg tudom, hogy neked meg van.
    Ezért nem fontos, hogy nekem mi van meg.
    Csak az, hogy kivel állok jó kapcsolatban ;)
  • Breki33
    Szombaton este balcsiról hazafelé volt szerencsém látni az új Republic első fellépését Pesten a Béke téren

valami hasonlót akartam énis írni

"Péter Percze Mi is ott voltunk tegnap a koncerten.Vegyes érzelmekkel vártam a bulit és nem akartam itélkezni addig amíg nem hallgatom meg a csapatot élőben.Ti is így tegyetek....Nos,méltón megemlékezett a csapat Cipőről,férfi létemre megkönnyeztem a koncert egyes pillanatait...Kövezzetek meg,volt egy két dal ami Sipos F. jobban énekelt,mint eredetiben.A Micimackó pl. sokunknak nagyon tetszett így Tamás énekével. A fiúk próbálták csinálni a hangulatot,szerintem sikerült is nekik...a buli végére oldódott a hangulat.Fiúk -lányok,aki Republic rajongó volt eddig,tartozik annyival hogy értékeli az együttes megmaradt tagjainak igyekezetét hogy a dalok méltón éljenek tovább a köztudatban...Nagyon nehéz nekik,lelkileg mindenképp és nem kéne anyázni őket állandóan.Szerintem akinek nem tetszik az új csapat,simán lépjen tovább és ne ócsárolja állandóan őket.Igaz,ez magyar mentalitás...ha az én lovam megdöglött akkor dögöljön meg a szomszédé is....Fiúk-lányok csak úgy emelkedhet a magyar nemzet ha végre más döntését tiszteletben tartjuk és ha nem is tetszik,legalább nem ócsároljuk.....Higyjétek el,ez a jövő útja....és szerintem Cipő is ezt szeretné.Ő most ha lenéz az égből akkor az egyik szeme sír,a másik nevet.Mindenkinek jobb lenne ha nevetne....Béke és szeretet kedves rajongók...béke és szeretet egymás felé...ez a két kulcsszó ehhez...

Eszter Farkas Csabi elmondta tegnap: Béke tér... "Béke van, felejts el minden háborút..." Aki nem tudja elfogadni ami történt,ne tegye. Elmondom sokadszor, mindenki szabadon nyilváníthat véleményt, viszont, azzal nem kell másokat sértegetni. Szerintem nagyon szép kis estét hoztak a srácok tegnap, tetszett a jobb koncertlista, tetszett, hogy újra volt élet Bennük. És igen, az elején is és a végén is Cipőre emlékeztek, én azt hiszem, látta fentről. Csodálatos volt. És persze szomorú. A végén szerintem sokan sírtunk,mert eléggé megrázóra sikerült. De én köszönöm Nektek, hogy vagytok! Nekem segített átlépni az elmúlt pár hónapon. Tomi pedig, akárki akármit is mondd, nagyon jól oldotta meg a feladatot."

Saját videók:

• dj adrián
    Ebben egyet tudok érteni (Airbus). Valóban vasárnapi hangulatú és tényleg rare. Imrét természetesen személyesen ismerem (kb. 25 éve), a mai napig sokat dumálok vele.
  • kaposi1
    .."Irigyelek ha személyesen ismered Haluska Imrét,..."

Szerintem írd be itt a lap alján a keresőbe: Haluska

Meg fogsz lepődni hogy mennyien ismerjük Imit személyesen.
  • reynaud #98727
    Itt van 3 Freddie Mercury vonatkozású,videó,ha pörögne ez a fórum mint ahogy sajnos nem,,akkor ki-ki elmondhatná a véleményét,kinek melyik tetszik jobban! Itt van egy kellemes vasárnapi hangulatú,ritkaság(remélem dj adrián is egyetért velem abban hogy rare track)AIRBUS-I FOLLOW YOU.
  • musichunter65
    1 nagy kedvenc tőlük.. már csak azért is mert kerékpározom én is....

http://youtu.be/GugsCdLHm-Q
  • musichunter65
    nálam itt kezdődött a Queen...

• Zephyr Retiring
    Na erre szokták volt mondani: ízlések és pofonok
    Ha tetszik hallgasd..
    A Queen-nel az első találkozásom egy fekete fehér Polymer C-90-es magnókazettával kapcsolatban esett meg..
    Fater rákörmölte az oldalára egy tollal: "kind of magic".
    Volt az öregnek egy fekete JVC magnója (még Bécsből hozta a Mariahilferstrasse-ról a VHS korszak hajnalán) ami attól volt különleges, hogy abba már "matrica irányban" tehát szalaggal lefelé került a kazi. Ellentétben sok akkori International és társaival
    Szóval az öreg amint kitette a lábát otthonról, a kis Zephyr bekapcsolta a magnót, és hallgatta sorra a kazikat...s így jutott el a Queen-ig. Persze akkoriban még azt sem tudtam, hogy ők a Queen, hiszen ez nem szerepelt a kazi feliratán. Csak hallgattam és hallgattam és teljesen elvarázsolt engem is..
    Besorolását tekintve..nem is tudom..talán ezt egy pop/rock nótának mondanám.
    De még ma is közel 30 évvel később is tudom szeretni ezt a dalt is.
    Hallgassuk most meg az Original Movie Version-t, ami természetesen már a Filmhez készült:

• reynaud #98723
  • reynaud #98722
    Cső VIP Zephyr! .Tőled lehet mindig valami újat meg tudni,bírom a hozzászólásaidat,egy dologban azonban nem egyezik a véleményünk,szerintem ez a dal Freddie Mercury legdiszkósabb zenéje,mindenki ismeri,és tudja hogy Giorgio Moroderrel közös dala volt,nekem tőle ez a no.1! Kellemes hétvégét kívánok!
  • Musachy
    Cikk a jó kis magyar zenék hangmintáinak lenyúlásáról.
  • reynaud #98720
    Bizonyos pontokban a leírtakban,teljesen egyetértek Veled! Ahogy azt Zephyr is írta,annyira nem lényeges milyen stílusba sorolunk be egy nótát!!!Nekem mindegy milyen stílusú egy dal,a lényeg:tetszik avagy nem!A Time records-os dalokból jó néhány kedvencem van,s amíg a nyolvanas évek közepén mejelent italo zenéket több ezer cd válogatásra felrakják napjainkig,addig pld:a Blue Sunbeam-Before The Night Is Gone zenét képtelen vagyok,az extended verzíóban cd minőségben megszerezni! Ilyen dalok esetében használom talán jogosan a ritkaság jelzőt,de ebbe ne menjünk mélyebben bele! Irigyelek ha személyesen ismered Haluska Imrét,Ő ha jól emlékszem rendszeresen kijárt Olaszországba ezekért a time-os lemezekért,az Ö zene gyűjteménye nem akármilyen lehet! Amúgy ne szerénykedj,látom meglehetősen tájékozott vagy az italo zenék világában!
  • dj adrián
    Én nem támadni szándékoztam a véleményedet csak helyére tenni a dolgokat. Ez még eurobeatnek semmi képpen nem mondható, de erről már a Haluskával és sok más hozzáértővel több eszmecserét folytattunk. Az is igaz, hogy nem az1986-os italo stílusa van, de ez nagyon sok stílusról elmondható, hogy az idő előrehaladával változik fejlődik, átalakul és ez alól az italo disco sem kivétel. Egy 1983-as italo nóta sem ugyanolyan mint egy 1986-os és sorolhatnám (de attól még italo disco). A rare kifejezést természetesen ismerem és tudom, hogy mindenre ráaggatják manapság. Hogy nem ért el átütő sikert azzal kapcsolatban csak annyit tudnék mondani, hogy 1991-ben nem sok italo disco nóta ért már el átütő sikert, mert jöttek az új stílusok és az új nemzedék aki mást akart (de ebben sincs semmi ördögi). A lemzzel kapcsolatban továbbra is fenntartom, hogy pont annyit nyomtak belőle mint akkoriban a többi Time recordsos lemezből, se többet se kevesebbet. Az, hogy nem került rá válogatás CD-re nem egy ritka dolog az akkori italo nóták világában,sorolhatnánk itt napestig még, hogy mik nem kerültek fel semmiféle válogatásra. Ha egy lemez ritkaságát az határozza meg, hogy magyarországon hány embernek van meg eredeti vinylen akkor nagyon sok rare nóta lenne. Mivel ugye ha a magyarországi tulajdonosokat meg tudod számolni egy kezeden akkor ugyebár rare a lemez (szerinte sok ilyen van). Tehát nem téged szerettelek volna kritizálni, de célszerű a szenzáció vadász nagy szavaktól tartózkodni, mivel van itt pár hozzáértő.(nem magamra gondolok, mert én csak egy lelkes amatőr vagyok).
  • Zephyr Retiring
    Cső Rénó.
    Egy kicsit skatulya ragaszkodó vagy nem? :)
    Igaz, hogy Umbi barátunk pop, rock és színész is egy személyben, de ez nem jelenti azt, hogy minden "műve" kizárólag ilyen stílusokban készült.
    Egy kiváló ellenpéldát "hoztam" Neked a zenei világból, ami cáfolhatja a véleményedet :)
    Freddie Mercury.
    Ha bárkit megkérdezel "szakmai" körökből, Ő amellett, hogy egy ikon lett halála után, egy kiváló rockzenész (énekes, frontember) is volt egykor. Zenekara (a Queen) abszolút rockzenét játszó zenekar volt, így Őt magát is tekinthetjük rocksztárnak.
    Még is ott van az a kakukktojás nóta Tőle, ami sehogyan sem illik ebbe a "rocker" képbe..
    Igen, igen már mindenki tudja, hogy a Living On My Own-ról beszélek...
    Ezt a dalt semmiképpen sem sorolhatjuk a rock műfajába, bár Freddie nagy példaképe mindig is Jimmy Hendrix volt, akinek köszönhetően Ő is ezt a pályát választotta...

Akkor próbáljuk "beskatulyázni" ezt a nótát..
    Pop! - mondják majd sokan...
    Mégis a diszkókban lötyögtek rá a csajok és a srácok, mégis a diszkós slágerlistákat vezette, mégis csak ezt hallgatták az akkori "diszkósok" és pörgették a dj-k a klubokban és a rádiókban.
    Sokan azt sem tudják, mitől más egy diszkózene és egy pop, mitől lesz valami rock és mitől marad new wave...
    Mint mondtam, annyira nem is lényeges, hogy ezt a dalt is a pop vagy a diszkó stílushoz soroljuk. Umbi ezen nótáján is tanakodhatnánk oldalakon át.
    Ezt megelőzendően, ha Neked pop, akkor legyen az :)
    A fórum felpörgetése pedig egymagamnak sosem menne :) És nem is erről szól.
    Bárki írhat bele (szinte) bármiről, ami témát érint. Én max. annyit tehetek: megosztom a véleményemet egy egy dalról, vagy albumról, aztán vagy lesz rá reakció (pozitív vagy negatív) vagy nem...
    Ha lesz, a fórum pörög. Ha nem.... :)
  • reynaud #98717
    Szia Zephyr! Te írtad korábban,rólam,idézem:'itt új gyerek a csávó' így igaz! Szívesen beszélgetnék zenékről,de látod csak támadást,gúnyolódást kapok! A Te pikáns hozzászólásaidat jó olvasni! Próbáld ezt a fórumot egy kicsit felpörgetni,benned meg van erre a képesség! Az Umberto Tozzi dal nagyon tetszik,de akkor is italo-pop!.HELLÓ.
  • reynaud #98716
    Kedves Adrián!Megpróbálok pontokban válaszolni kérdéseidre! 1.ez a dal nem tudott olyan sikeres lenni,mint amit érdemelt volna,s bár rengeteg eurobeat válogatás lemez jelent meg,ezt egyre sem rakták,egy dal úgy tud igazán köztudatba maradni ha minél több lemezre cd-re felkerül! 2.A 'rare' szót ketten is kifogásoljátok,ezt nem a stílusra értettem,rare angolul ritka,ritkát jelent,számos cd-t adnak ki ilyen jelzővel,amúgy ez nem egy sima italo nóta,mint írtam eurobeat, annak már nem sok köze van a klasszikus 80-as évek közepén készült italo disco zenékhez! 3.Bizony e zenékre a 90-es évek elejére oly mértékben vissza esett a kereslet hogy néhány száz db jelent meg belöle,cd-n ki se adták,pedig 1991-ben szinte minden zene elérhető volt már cd-n,Japánban volt még úgy ahogy kereslet e stílusra!4.Nekem 3 verzióban meg van ez a zene,és lehet hogy neked is meg van,de kíváncsi volnék rá,hány embernek van ez meg Magyarországon az eredeti bakelit lemezen,félek egy kezemen megszámolható lenne!!!ezért rare azaz ritkaság! Remélem így már érthetőbb voltam!
  • Zephyr Retiring
    Cső.
    Italo-pop? :)
    Tartsd aminek akarod..(de attól még italo disco)
    Nem figyeltél: nem a rock áll hozzám közelebb, hanem a hangulatom dönti el. Ma este pl. a párom kedvéért régi francia dalokat hallgattunk :)
    Amúgy tévedés, hogy ide nem fér bele más zenei irányzat (ha erre gondoltál) csak inkább az van, hogy a legtöbb ide betérő tag jobban az italodiscót kedveli.
    Én azért "járok" szívesen ide, mert magam is kedvelem ezt az irányzatot is...sok egyéb mellett...
    A szórakozás meg van :) ...de csetelni mobilról nem tudok :(
  • dj adrián
    Ezeket a sületlenségeket honnan veszed???
    "Egy méltatlanul a süllyesztőben eltűnt,igazi rare, italo-eurobeat ritkaság amely kizárólag limitált vinyl formátumban jelent meg,"

1. Miért tűnt el a süllyesztőben? (szerintem sokan ismerik az itteniek közül is, és sokunkank meg is van)
    2. rare, italo-eurobeat ritkaság (elég kusza megfogalmazás egy sima italo nótára)
    3. Kiárólag limitált vinyl formában jelent meg (mitől lenne ez limitált lemez?, ugyan annyi példányban adták ki mint a többi Time-os maxit akkoriban)
    4. Mit kell nyomozni utána? (mindent lehet tudni a lemezről, sőt beszerezhető is)
  • Zephyr Retiring
  • DJ Lakatos
    Jó ízlésed van.
  • DJ Lakatos
    Üdv!

Azért kíváncsi lennék milyen műfaj az a ''rare, italo-eurobeat ritkaság''?

Ami a DAVID R. JONES- MORE THAN A DREAM! című nótát illeti valóban jó muzsika,de nálam az első 300-ba nem fér bele.
  • reynaud #98710
    Ciao Zephyr! Ez az Umberto Tozzi dal inkább italo-pop! Amit meg én mutattam az eurobeat,tehát igazad van,nem klasszikus italo disco,de én nem is állítottam ezt! Egyébként Rólad kiderítettem,hogy leginkább a rock zene áll közel hozzád,és ha ez így van akkor remélem a Michael Learns To Rock nevü dán bandát ismered és szereted,a videójuk nem illene e fórum témájába, ezért nem töltöm fel! Tényleg elköszönve elfoglaltságaim miatt is jó időre ettől a fórumtól,mindenkinek kívánok,jó szórakozást és chatelést e fórumon! Bye.
  • Zephyr Retiring
    Az én elképzelésem kicsit más az italodisco-ról.
    Hallgassunk akkor egy vérbeli igazi italodisco-t

...

..ha már megemlítettem Őt nemrég..
  • musichunter65
    köszi..
  • reynaud #98707
  • reynaud #98706
    Egy méltatlanul a süllyesztőben eltűnt,igazi rare, italo-eurobeat ritkaság amely kizárólag limitált vinyl formátumban jelent meg,és egyetlen hivatalos cd válogatásra került csak fel a rádió verzióban! Örök megunhatatlan kedvencem! DAVID R. JONES- MORE THAN A DREAM! Akit érdekel nyomozzon utána! LOL ,érdemes meghallgatni!
  • sztakiba
    Szívesen
    Ken Laszlo vs. Disco Dice - 2009 Hey Hey Guy (maxi cd) from sztakiba 259.19 MB
    dfiles.eu/files/a7bwucxcn
    pass: sztakiba 1953
  • Zephyr Retiring
  • barota
    Kedves sztakiba legyél már szives feltölteni a Ken Laszlo flac maxi albumot szivesen meghallgatnám.köszönöm.
  • Zephyr Retiring
  • reynaud #98701
    Szewa Zephyr! Örömmel és érdeklődéssel olvastam a soraidat! Lehet hogy meglep ,de szinte magamra ismertem a soraid között! Egyetértek a gondolataiddal,magam is hangulatom alapján választok zenét,ha ráérek zenét hallgatni,és nem határolódok el semmilyen zenei stílustól,és a napjaink zenéitől sem,de!!! én dj-k,közt és az italo-euro disco zenén nőttem fel ezért ez a zenei vonal,mindig előnyt fog élvezni számomra!
  • Zephyr Retiring
    Szewa Rénó
    Tudom én, hogy mi volt a célod és értem is. Sőt magam is szoktam néha unatkozós napjaimon zenei listákat szerkeszteni, csak az enyémek sokkal-sokkal bővebbek
    Nem szeretem behatárolni így a zenei irányzatokat, mert úgy hiszem, mi emberek túlontúl hangulatfüggők vagyunk. Néha nagyon fel tud vidítani egy egy disco vagy rock sláger bárkit, máskor meg ugyanezekkel a dalokkal ki lehet kergetni embereket a világból is.
    Én egy zeneileg nagyon különleges világban és közegben nőttem fel és voltam ifjú, mert egyrészt a családban volt aki a zenei pályán kereste a betevőt, másrészt meg szinte állandóan körülvett hol ilyen, hol olyan zene. Gondolom emiatt alakul ki bennünk, hogy később milyen zenéket hallgatunk szívesen.
    Egyik nagyapám a magyar és a cigány nótákat méltatta (ezek mondjuk nem hagytak bennem valamiért mély nyomot) a másik meg, akivel több időt tölthettem, Boney M., Abba, Saragossa Band, Adriano Celentano, Amanda Lear és még reggelig sorolhatnám milyen zenéket hallgatott és szeretett.
    Aztán ott volt az öregem, aki AC/CD-t, Saxont, Maident, Van Halent, Motörhead-et, Metallicát és egyéb nyalánkságokat nyomatott..
    Aztán meg ott volt a muter, aki inkább a lírai vonalat képviselte pl. Toto Cotugno, Umberto Tozzi, Riccardo Fogli...stb...

Nem tudom mások is így voltak e ezzel, de az én fülem annyi féle fajta zenén edződött a dallamos italodisco-tól a dance-en át a kemény rockig, hogy mostanra már majd csak mindenben észreveszem a szépséget és a harmóniát amit sugall..
    Érteni a zenéhez?
    Jó lenne. De az csak a zenészeknek megy igazán. Nekünk hallgatóknak legfeljebb a jó ritmusérzék juthat csupán..
  • reynaud #98699
    WOW! igen,a maxi cd-n a track2 verziót sűrűn hallgatom bitang jól sikerült!