-
Cső Rénó.
Egy kicsit skatulya ragaszkodó vagy nem? :)
Igaz, hogy Umbi barátunk pop, rock és színész is egy személyben, de ez nem jelenti azt, hogy minden "műve" kizárólag ilyen stílusokban készült.
Egy kiváló ellenpéldát "hoztam" Neked a zenei világból, ami cáfolhatja a véleményedet :)
Freddie Mercury.
Ha bárkit megkérdezel "szakmai" körökből, Ő amellett, hogy egy ikon lett halála után, egy kiváló rockzenész (énekes, frontember) is volt egykor. Zenekara (a Queen) abszolút rockzenét játszó zenekar volt, így Őt magát is tekinthetjük rocksztárnak.
Még is ott van az a kakukktojás nóta Tőle, ami sehogyan sem illik ebbe a "rocker" képbe..
Igen, igen már mindenki tudja, hogy a Living On My Own-ról beszélek...
Ezt a dalt semmiképpen sem sorolhatjuk a rock műfajába, bár Freddie nagy példaképe mindig is Jimmy Hendrix volt, akinek köszönhetően Ő is ezt a pályát választotta...
Akkor próbáljuk "beskatulyázni" ezt a nótát..
Pop! - mondják majd sokan...
Mégis a diszkókban lötyögtek rá a csajok és a srácok, mégis a diszkós slágerlistákat vezette, mégis csak ezt hallgatták az akkori "diszkósok" és pörgették a dj-k a klubokban és a rádiókban.
Sokan azt sem tudják, mitől más egy diszkózene és egy pop, mitől lesz valami rock és mitől marad new wave...
Mint mondtam, annyira nem is lényeges, hogy ezt a dalt is a pop vagy a diszkó stílushoz soroljuk. Umbi ezen nótáján is tanakodhatnánk oldalakon át.
Ezt megelőzendően, ha Neked pop, akkor legyen az :)
A fórum felpörgetése pedig egymagamnak sosem menne :) És nem is erről szól.
Bárki írhat bele (szinte) bármiről, ami témát érint. Én max. annyit tehetek: megosztom a véleményemet egy egy dalról, vagy albumról, aztán vagy lesz rá reakció (pozitív vagy negatív) vagy nem...
Ha lesz, a fórum pörög. Ha nem.... :)