112174

xnl87ky5.jpg

free counters

• Tomaj42
    Köszi szépen!!!

...az elsőt még várom valakitől
  • Zephyr Retiring
    Abba - Knowing Me, Knowing You (1976)

• Zephyr Retiring
    Ismered a mondást: ahány ember, annyi ízlés..
    És persze meg ott van még a Zef-feeling. Azaz, amikor egyvalaki szeret sok zenei irányzatot egyszerre

Többé kevésbé hajlok a szóra amit kifejtettél, kiegészítve annyival, hogy nem mindenkinél a pénz mennyisége döntő szempont egy egy zene megvásárlásánál. Vannak még régről komoly italo disco vinyl gyűjtő ismerőseim egyesek több ezer darabszám feletti gyűjteménnyel is rendelkeztek már több, mint 7 éve és a mai napig is megveszik amit akarnak.
    Ilyen ez a gyűjtő szenvedély. Nehéz róla leszokni, sokan meg sem teszik soha amíg csak élnek.

Madonna nálam örök kedvenc. Régi és mai zenéit is imádom, nagyon színes a zenei palettája és folyamatosan képes megújulni, ami nem egy hátrány ezen a téren..
    Amúgy meg nehogy a szívedre vedd az én véleményem, felőlem vegyen mindenki olyan zenéket és lemezeket, amiket csak akar. Aztán ha olyanra bukkan amit én is csípek, legfeljebb kölcsön kérem fizuig..

Vinyl hangzást sokszor és sokakkal megvitattuk már itt, ebben is nagyjából egyet értünk.
    Persze a technó kifejlesztése óta eltelt jó néhány évtized, mostanra már felveszi a hangzással a versenyt egynémely gyári! DTS kódolású lemez is. Azért gyárit írok, mert azokat ugyanúgy sávonként a hangstúdiókban keverik ki mint a sztereó hangképet, csak ott ugye eleve adott a több irányból érkező hangszerek hangja, amit a sztereó nem tud.

Az is igaz, hogy ez csak a zenekedvelőknek lehet fontosabb opció, hiszen aki a 80-as évek egykori italo disco slágereit gyűjti, ott ugye eleve csak a sztereó opció marad talonban, ahogy rögzítették.
    Visszatérve kicsit Madonnára, ő nem szarozik sokat, lazán kidobja gyári 5.1 DTS-ben a koncertjeit, amit előbb vagy utóbb a stúdió LP-k is követnek majd.
    A sztereó ettől függetlenül még hosszú hosszú ideig jelen marad a zenei élet placcán, hiszen ez is mint sok minden egyéb az életben: elsősorban üzlet. Aminek igen jó piaca van még manapság is..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.01. 18:38:25
  • reynaud #104195
    Korrekt válasz!

Helyes döntés hogy saját véleményemként fogadod el az általam leírtakat.

2-3 verzióval kiadott maxik esetében is fenntartom a véleményem,akinek van rá anyagi kerete és lángol benne némi lemezgyűjtő szenvedély,nem esik semmilyen szélsőséges túlzásba ha egy-egy lemezért hajlandó fizetni akár több tízezer forintot,s ezt az állításom tovább erősíti az a tény hogy hosszú listát lehetne összeírni azon italo-euro disco zenékből melyek vinyl válogatás kiadványokon,de még CD válogatásokon sem elérhetőek,utóbbi formátumban mostanság éppen azon munkálkodnak hogy ezeket pótolják,de a minőség azokon a CD lemezeken,nem egy vinyl hangzás minőség,és most még finoman kritizáltam.

Egyébként én alig több mint 3 éve gyűjtők vinylt (vannak nálam a témában sokkal tapasztaltabbak itt a fórumon szép számmal!)de volt már korábban egy néhány éves korszak amikor egy DJ team tagja voltam,a kezemben olyan lemezek fordultak meg mint pld. Philip ‎– Dream Of Me , Mc. Brian ‎– Loving You Forever ,ezek beszerezhetők CD-n is,de.....az a hangzás verhetetlen ahogy a vinylen szólnak ezek a felvételek.
    Azokon a CD kiadványokon hiányzik az a dinamika ami viszont a vinylen hallható.
    Mindezek ellenére én anno bizonyos kényelmi :) szempontokat is figyelembe véve a CD gyűjtést választottam.
    Mostanra amikor több időm jut zenehallgatásra,talán sajnálom,bár nagyjából a 90s évek közepéig kiadott CD-k nem problémásak ,tudod a (loudness war jelenség) !

Madonna : pontosan Like A Player a vízválasztó albuma nálam,ezt már én nem díjaztam.a korábbi soralbumain sok jó zene van,ezek közt jó néhányat játszottak a hazai klubokban is.
  • Zephyr Retiring
    Madonna - Like A Prayer (1989)

• Zephyr Retiring
    Ebbe a megfogalmazásba számtalan helyen bele lehetne kötni, igyekszem nem tenni.
    Helyette elfogadom ezt a saját véleményedként.
    Én másképp látom mindezt. Nem lemezre mondtam a 10 rongy lélektani határt, hanem maxira. Amin van két zene, jó esetben három is akár, amiből lényegében egy zene ami érték, a többi kuka. Mert úgysem hallgatod. Tehát gyakorlatilag kiadtál 10 rongyot 1 zenéért, amit egy másik verzióban egy válogatáslemezről mondjuk 500 forintért megvehetsz. Hogy milyen minőségben? Na itt jön be a képbe a saját fülünk hallása. Van, hogy egy árva karc sem látható a lemezen, mégis zavaróan serceg. Én még olyanba is belefutottam,amit magam bontottam ki a fóliából, tehát soha nem érintkezett hangszedővel, mégis sercegett, több mint zavaróan, tehát részemről kuka.
    Ellenpélda is akadt bőven: pl. Bruce & Bongo - Heigh Ho 12" vinyl 200 ért vettem karcmentesen, 500 ért elkérte valaki, akinek sok jó zenét köszönhetek, nem volt pofám nem neki adni.
    And more...more...

Ha már valaki ragaszkodik egy speciális dj verzióhoz amit aranyáron adnak, akkor vagy legyen belőle haszna, vagy ahogy te is fogalmaztál finoman: legyen sok cash a zsebében. Ránk magyarokra ez döntő többségben nem igaz.
    Tisztelet a kivételnek, de nem ez a jellemző sajnos.

Linkelt cikket elolvastam, köszi, de sok újat nem olvastam benne.
    Cserébe tőlem is kapsz egyet. Alcíme lehetne akár a “Why Madonna’s Like A Prayer Is The Most Important Album Ever Made By A Female Artist.” is.

Két fotót is mellékelek hozzá, aztán megtippelheted,
    hogy karcmentesen mennyibe fájt nekem ez a 87-es thrash, és ez a 89-es pop album..

(A saját stílusában, mindkét lemez ikonnak számít!)

Ha tippeltél, valószínűleg a közelébe sem jártál az összegnek
    De megnyugtatlak, költök én más jellegű lemezekre több ezreket is. (lásd spoiler alatt)

A középsőt hivatalosan lehetetlen beszerezni, itt az utolsó sorban kifejtik, hogy miért is.
    Bár effajta dolgok engem sohasem zavartak igazán, mint láthatod
  • reynaud #104192
    ....és érdemes az agyonhasznált,karcos 2 eurós lemezek ,valamint a drágább kategóriájú vinylek új kiadásait figyelni.

• reynaud #104191
    Odáig rendben van a dolog hogy a magad részéről maximum 2 €-ot szánsz egy italo-disco vinylre,igen ennyiért is lehet jó zenéket vásárolni használt lemezeken, az már más kérdés pár száz forintért milyen állapotú lemezt kapsz.

Az viszont nagyon nincs rendben és nagy blődség ,hogy aki 10 ezer ft-ot költ egy lemezre,annak már orvosi segítségre lehet szűksége.
    Ha valaki a zenehallgatást párosítja lemezgyűjtéssel ésszerű kereteken belül ,a gyűjtés során,sorra fognak kerülni olyan hiányzó korongok amik ritkábbak,drágábbak az átlagnál,akár kirívó mértékben,ámde ha valakinek van egy jól jövedelmező állása,azaz megteheti hogy akár 200 vagy ennél is több €-ot kiadjon egy kedvenc zenéjéért,az teljesen normális gyűjtői magatartás,nem igényel orvosi beavatkozást!

Ezt olvasd el : lemezgyűjtés
    Ez viszont már tényleg túlzó : A világ legnagyobb bakelitgyűjteményei
    Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.07.31. 16:51:24
  • ItaloMucsacso70
    Aki a youtube-t bújja az sok mindent láthat.
  • ItaloMucsacso70
    Nekem még ingyen se kellene.
  • Zephyr Retiring
    És akkor stílszerűen egy aktuális zene:

CRAZY GANG - Every Sunday (1983)

Pár őrült most még beszerezheti 20 euró környékén is akár..
  • Zephyr Retiring
    A pszichológusom javasolta, hogy ne csak magamról beszéljek állandóan

Amúgy meg én még azt is tudom a vinyl ripedről, hogy a lemez labelen ott van ADM 005-ös szériaszám és a D-J Record adta ki 1989-ben

Képzeld mi lenne, ha én is gyűjtő lennék..még a lemezt eladó személy alsógatyaméretét is kinyomoznám
  • ItaloMucsacso70
    "említett ritkaságok közt ott van a Regina - Mira Me maxi is többek közt.
    Amikor rákérdeztem az árára, csak elmosolyodott rejtélyesen az új kollégám és annyit mondott, a neten fellelhető 120 eurótól mindenképp olcsóbban adja majd, de hogy mennyivel, az azon múlik, mi egyéb kell majd még egy füst alatt.."

csak egy dologra figyelj nehogy az 1989-es valóban arany árú maxi helyett nehogy EZT kapd a 120 euro töredékéért, mert még az is sok lesz érte.
    Ismerve a lemez 2012-es eredeti árát!

"Szerintem aki több 10000 ft-ot költ 1 audio lemezre, annak már orvosi segítségre lehet szüksége."
    Akkor itt párunknak komoly orvosi segítségre lesz szüksége.

Megvan a 89-es és a 2012-es Mira Me vinyl ripje 24 bit/96 kHz-en is mind a kettő nagyon szépen szól bizony.
  • ItaloMucsacso70
    A Második!
    Jármai Mester segítségével!

Barbados Steel & Show Company - Hot Volcano

• Zephyr Retiring
    Ezen hsz.-em 3. bekezdése alatt említett ritkaságok közt ott van a Regina - Mira Me maxi is többek közt.
    Amikor rákérdeztem az árára, csak elmosolyodott rejtélyesen az új kollégám és annyit mondott, a neten fellelhető 120 eurótól mindenképp olcsóbban adja majd, de hogy mennyivel, az azon múlik, mi egyéb kell majd még egy füst alatt..
    Két hét múlva okosabb leszek majd kezemben a beígért listával.
    Most csak ennyit tudok, meg azt, hogy az általa említett 3 - 4 rock EP-t már le is foglalóztam magamnak

Ami az italo disco ritkaságokat érinti maxikon, azt máig sem tudtam megérteni, hogy ugyan mi kerül egy 2 számos EP-n minimum! 120 euróba?
    A magam részéről természetesen akad olyan italo disco sláger bőven, amit beszereztem vinylen, DE! maximum 2 euróért.
    Szerintem aki több 10000 ft-ot költ 1 audio lemezre, annak már orvosi segítségre lehet szüksége.

Ha valaki azt mondja nekem, hogy egy 24 bit/96 kHz-en bluray lemezre rögzített Regina - Mira Me maxi lemez hangminősége és az eredeti vinyl hangminősége közt különbséget hall, azzal személyesen rázok kezet bármikor...egy elmeosztályon, ahová való
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.30. 12:33:24
  • ItaloMucsacso70
    Ha a másodikat megfejti neked valaki előkerítem itthon.
  • ItaloMucsacso70
    Szigorúan magánvélemény az én szemszögemből!!!!!
    Nagyon vártam már hogy végre megjelenjen a Various - Italo Disco - The Lost Legends folytatása a 6-10 részig.
    De számomra elég nagy csalódás a track lista végigböngészése után.
    Míg az első öt valóban a nagy és kedvelt szinte aranyáron beszerezhető ritkaságokról szólt hogy csak az első CD listáját nézzem mint PL: Toys For Boys - Your Body, Your Feeling, Regina - Mira Me, Gatsby - Love Sign, Ghery M. & Ocean D. - Love's Emotions
    addig a most megjelent 5 CD-n bizony elvétve találtam olyan ritkaságot ami vagy ne lett volna már meg vagy egyáltalán érdemes lenne a beszerzésre sajnos.
    6: Album
    06.Ubaldo Missoni - Let Me Be Your Man
    09. Xario - Are You Leaving
    7.Album
    08.Lenatti - She's A Moon ( Csak mert nem is ismerem, nem találtam róla semmit a neten)
    8. Album
    03. Vinicio - Dance You And Me
    9. Album
    13. David Wolker - Tell Me What You Want To Know
    10. Album
    03. David Gray - I Wanna Fly (Only For DJ)
    Hát ez nagyon soványka az első 5 CD valóban remek ritkaságaihoz képest.
    Nem mondom hogy nincs rajta egy kettő jó zene aminek a gyűjtők majd nem örülnek , de azokkal én már rendelkezem egy ideje.
    Ha van kedved és időd itt lehet szemezgetni.

Italo Disco - Lost legends
  • Tomaj42
    Sziasztok !

Keresem a következő zenék címét és előadóját.
    SHAZAM nem ismeri.
    Mi ez a szám 1
    Mi ez a szám 2

• Zephyr Retiring
    És akkor már csendüljön is fel egyiküktől minden idők egyik legnagyobb szerelmes slágere,
    az egykori házibulik és diszkóklubok nélkülözhetetlen kelléke:

Stevie Wonder - I Just Called To Say I Love You (1984)

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.29. 18:03:59
  • Zephyr Retiring
    Chubby Checker's Greatest Hits, megeshet, hogy ez minden idők legolcsóbb rock'n roll válogatáslemeze
    Viszont hosszú évekig több zene is róla lemezeladási rekordokat is döntött..

Számomra ez a példány jutott elfoglalva méltó helyét Zef Greatest Hits Collection's polcán hallhatatlan zenésztársai mellett..

Igaz, ez a jelző egyeseknek meg inkább hallgathatatlan
  • uzi9mm
    Bellvu - Cooc

• reynaud #104177
    Silent Circle ‎– № 1 ,sanszos hogy minden idők legjobb euro-disco albuma.
    Nekem többek közt ezen a kiadványon van meg nagyon régóta,remekül szól a CD!

• Zephyr Retiring
    Chubby Checker - The Twist (1960)

• Zephyr Retiring
    Steve Perry - "Oh Sherrie" (1984)

• Zephyr Retiring
    Yes - Owner Of A Lonely Heart (1983)

• Zephyr Retiring
    És ha már úgyis megint csak magamban dizsizgetek..

Nancy Martinez For Tonight (1986)

• Zephyr Retiring
    Akkor pörögjön valami ritmusos a Silent Circle első, No.1 című albumáról is..

Silent Circle - Stop The Rain In The Night (1986)

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.28. 07:12:51
  • mfn
    Hétvégén én is indulok a Hungaroringen
  • reynaud #104170
    Egészen véletlenül,akad é valaki,kinek a privát gyűjteményében ott lapul ez a maxi CD?

Del Garrett ‎– Hollywood (I Bring You My Heart) CD, Maxi-Single
  • Zephyr Retiring

A Retro Disco Hi-NRG Blogspot-on vagy a Mixcloud-on is meghallgatható.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.26. 16:02:41
  • Zephyr Retiring
    Imho :)

Tommy - Love Beach (single hot).flac

Csak a rend kedvéért: tovább tartott feltölteni a képet és a zenét, mint előkeríteni
    A slusszpoén, hogy ez teljesen rendben is van

• Biatomi
    bizony ,és mekkora tempóval ment a zene másolás arról ne is beszéljünk.lehet az Budapet vagy akár vidék.....
  • akizu

Pár kazi itt is van.
  • amaximus
    ez is egy hifi fan rendesen :)
    nála csíptem el ezt, bevallom őszintén soha még csak nem is hallottam róla

• Zephyr Retiring
    DJ GIAN - MasterMix 01 (Pop, Disco 70's Hits) VIDEO HD

• Zephyr Retiring
    Ha ez lett volna a minimum nálam is az elmúlt 30 évben,
    most vígan használhatnám akár ezt a pár szerkentyűt is:

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.23. 10:46:48
  • Szuszidi
    Minimum :)

• Zephyr Retiring
    Nagyon nagy zene
    A Zephyr Records fontolóra is veszi a HD Master Audio DVD verzió újra kiadását
    Amúgy lottón nem felezünk. Hacsak nem te vagy az asszony, aki kiment levegőzni picit pár perce, mert akkor nem szóltam
    Arvenus visszakerült a hűtőbe. Fél üveg maradt, hátha benéz ma még az öcskös is köszönteni
    Gratulációdért pedig

Közben mutatom, itt mi szól épp most kaziról:

THE LEAGUE UNLIMITED ORCHESTRA-DON'T YOU WANT ME 1982

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.22. 20:10:00
  • amaximus
    az Amaximus Records még csak fejben létezik, de ha sokat iszol az Arvenusból, bármi megtörténhet.
  • amaximus
    ne nagyzolj, majd minden héten nyerek a lottón (igaz, csak szemmel alig látható aprópénzt 1400-2500 ft között :)

ha ettől többet nyertél, gratulálok! felezzünk!