179
...vagy talán nem is felejtettük el csak már nem trendi, meg ilyenek...
-
#19 fekete rágó zsír volt! emléxem ilyen negro íze volt... akkor még így hívtunk mindent ami mentolos volt :DDD -
#18 Pont most akartam írni.
Épp a múltkor beszélgettem ismerőssel, hogy míg kiskoromban jártam fociedzésre, mindig edzés után apu jött értem és a pavilonsoron véres hurkát kellett enni.
Most is akarok!!!!!!!!!!! -
#17 na azt is régen ettem nyammmm :) -
#16 én a múltkor ettem egy benzinkútnál téli fagyit: tölcsérbe csoki krém... ugyanolyan vót mint rég...
-
#15 regen volt ilyen kóla- limonádé -valami por, nememlékszem mert elfelejtettem :/
nah azokat kellett zsacskóstol vízbeönteni és elkavarni. Én jobbszerettem az egesz zacsko port megenni :D
olyat lehet még vajJon kapni? -
#14 Tejfölös kenyeret régen ettem pl.
Gyermekkorunkban horgásztunk néhányszor paprikáskenyérrel (kenyérbél összegyúrva, pirospaprikával pikánsan ízesítve), aztán ha nagyon nem volt kapás, akkor szépen elmajszolgattuk a gombócokat.
A pontyozó kukoricát szintén megettük, szépet lehet kakálni tőle. :O)))
Nagymama féle fánk, és herőce, hmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!! Herőcét még nagy ritkán ma is csinál, de fánkot már évek óta nem. :(
A fonott kalácsa pedig úgy néz ki, mintha műanyagból lenne. Annyira tökéletes, és fényes a rákent tojásfehérjétől. Hibátlan. -
#13 Nálunk sokat van, mert imádom a párizsit, sőt csak azt a szalámit eszem meg, és csinálnak nekem sokat, persze a másik kedvenc a virsli rántva, mint a hús/párizsi.
Régen ettem rizsfelfújtat, megkérem anyut csináljon :) -
#12 Gumikígyó! Piros, sárga, és zöld színű, egy zacskóban, verifinom. Ferihegyen egy ideig lehetett kapni néhány éve, de sehol máshol nem láttam, azóta sem ettem. :(
Úgy tudom a Frutti még létezik, ha látok, akkor veszek, remélem nem (sokat) változott az íze. Abból is a zöld a legfinomabb, mint a Gumikígyóból, de persze abból van benne a legkevesebb.
Pufi! Pár hete vettem Auchan-ban, olyan, mint a régi, még a zacskója is, király! :O)))))
Sós Fincsi! Ez is létezik még, mindig veszek 2 zacskóval, ha találok (Auchan tart).
Fekete rágó, már nem tudom mi volt a neve, de király volt nagyon.
Volt ezüst színű rágó is, valami borzalmas töltelékkel, hát nem tudom, hogy ma ízlene-e. :O)))))
Focistarágó! Egy rajzolt focipálya volt a csomagolása, a legfinomabb a labda volt, igazi bőrbogyó-mintázatú remekmű.
Stbiek! -
#11 lol azt én is ettem gyerekkoromban. egyik haverom sem akarja elhinni hogy ettem vizescukroskenyeret:D emlékszem éjszaka amikor felkeltem és éhes voltam muterom mindíg azt adott, persze ő is benyomott 1et:D -
#10 a topic címét ki kellene javítani elfelejtett ételekre :)
egyébként krumplicukor, meg negró rágó és társai :) -
#9 jöhet az is! :) DUNA KAVICS! ZIZI! -
#8 jöhet az is! :) DUNA KAVICS! ZIZI! -
#7 bébitáp/anyatej -
#6 Bélszínrólót nagyon régen ettem, és hiányzik is, imádtam. :(
Igazság szerint több régi édességre emlékszem, amiket ma is szívesen ennék, az ételekre már sajnos nem annyira. -
#5 Vizes cukros kenyér mondjuk! :D -
#4 Elfejtett ételek? -
#3 Én olyannyira elfelejtettem, hogy nem emlékszem rá :-/ -
#2 Tegnap elkezdtem gondolkodni azon milyen mértékben változott meg a táplálkozási szokásom, milyen ételek tüntek el az "étlapomról".... amiket szívesen meg tudnék kóstolni újra...
Nem nagyon eszek - vagy nagyon régen ettem - már például: Rántott párizsi/parizer-t, de olyat se amire tojást ütnek és együtt sütik ki - asszem párizsi tükörtojás kosárka az éttermi neve. Régen ettem már azt a fajta snack-et - minden csípszek ősét - amit még olajban kellet kisütni és mindneki magának ízesíthete (ha akarta lehetett paprikás, fokhagymás stb.)... Bélszínrolót is régen ettem...
Neked mi volt az elfeledett kedvenced? -
ZsirosKenyer #1