175
Hogyan csináljunk otthon vizipipát
-
#15 Nem szűkül az egyáltalán. A világosabbat szívod, ami nem ér bele a vízbe. Így kisebb lesz a nyomás mint az üvegen kívül, és elkezd befelé szivárogni a levegő. Ez a cigin keresztül történik mert csak ott van bejárat az üvegbe. :) Magyarul a kék csövön megy be a levegő ami füst.
Látványos, mert elkezd bugyogni a szívószál a víz mélyén amikor szívod. Nem horpad, kis üveg pedig pláne nem, mert az még erősebb.
-
#14 a "nem hozzáértők" számára is érthetővé tettem :P -
#13 Ezt nem nagyon vágom...
Ugye megszívod a csövet, de ekkor még csak levegőt szívsz, mert a füst még nem ért el odáig... de akkor meg a flakon szűkül, szar elég xar, vagy hogy van ez?:P -
#12 Egyszerűen összerakható vizipipa cigihez és marihoz.
Normál kupakba két lyukat fúrtam a szívószálaknak, és tömítettem:
A kék szívószál segítségével mélyebbre leér a cső, így tőbb víz jobban megszűri a füstöt:
Harci díszben:
-
#11 -
#10 Ilyenem nekem is van csináltam! :)
Mindjárt nyomok róla képet. -
#9 mi ez a z atombomba alaprajz itt alul vazz
2l-es flakont kilyukasztasz ket helyen, szivoszalat be, es kesz -
Shadow_THH #8 vazze beföttes üvegekből lehet még jót nem? csuwwi avass be jobban minket :D -
Shadow_THH #7 :DDDDDDDDDDD -
#6 Nekem van egy homemade, a füves topicban régebben volt egy hasonló kép.
Egy szimpla kindertojás az alapja (csak 3x akkora, spec tojás volt) :)
Benne 2 szívószál (vagy valami olyan műanyag cső, ami bírja a hőt)
Az egyik a tetején, oda meg a cigi (szűrő nélkül, of kórsz, vagy a joe, vagy lehet valami lapos dolog is, amin éghet), a szára leér a tojás aljáig, az oldalán meg (majdnem a tetején), egy másik cső, ahol szívni kell.
3/4-ig megtölt vízzel, cumó felülre be, szív, füst le a víz alá, az átszűri, és ami felülre jut, azt szív.
Még a sima dohánynak is más íze van tőle :) -
#5 olcsóbb/egyszerubb venni 1 et :) -
#4 szvsz a vizipipa arra jó hogy nem olyan forró a füst és így nem köhögsz annyira tőle, de ebbe nemszoktak dohányt rakni és én pl a töménysége miatt köhögök, valamint az isten füve nemelég hozzá :D -
#3 Annyit megértettem belőle, hogy először fel kell pumpálni a lufit.
Begyújtani a szenet az edényben (bowl) és lassan leereszteni a lufit. Gondolom vákum lesz a leereszett lufi helyén, ezért megtelik füsttel a tartály. Onnan ki kell szívni a füstöt, és innentől olyan ,mintha két vizipipa lenne sorba kötve:
A füst átmegy először a melegvizen, aztán a hidegvizen, és megszűri a káros anyagoktól. -
Devla #2 És ez mit csinál? Nem igazán látom a működési elvét. -
#1 Sziasztok!
Ha próbálta már valamelyikőtök a vizipipát, és tetszett, írd le a többieknek, miért tetszett!
A topicot elsősorban azért nyitottam, hátha van olyan akinek nem elég egy egyszerű, boltban kapaható vizipipa. Neten találtam egy tervet, amiből egy elég bonyolult elkészíthető, de ilyen téren nincs sok tapasztalatom, és nem igazán értem mit-hogyan kéne csinálni.
A rajz a következő:
Nem értem mi célt szolgál az, hogy felfújom a lufit, aztán leeresztem. Miért nem lehet egyből szívni?
Aki ért hozzá, írjon!