175
Hogyan csináljunk otthon vizipipát
  • zsolesz92
    sziasztok, régen irtak ide de ujra fel szeretném dobni. szal szertnék én is pipát készíteni(vizipipát) de foggalmam sincs hogyan kezdjek hozzá, elég fiatal vagyok ehez(na jó annyira nem) haverokkal ma beszéltük h veszünk egyet és rátaláltam erre a topicra... szal msnre pls vegyen fel az aki tud segíteni a BARKÁCSOLÁSBAN! [email protected] előre nagyon kösz. ja meg még azt monnya meg vki hogy mennyibe kerül a szén és hogy hjol lerhet venni.
  • Mosquito
    Idő közben máshol ajánlottak vmi üvegest a Kálvin téren, aki állítólag vállal ilyet occsóé'. Holnap elnézek arra.
  • Lazarus
    vegyél újat :P
  • Mosquito
    Sziasztok,

Az alábbi problémám lenne:
    Kaptam régebben egy bongot, amivel nagyon jól elvoltunk. Így nézett ki.
    A szára alapból el volt törve a csőnek, ami becsusszan, de az nem zavart, mert a cellux ezt kompenzálta. Egy rossz napon azonban naív módon úgy takarítottam kisbarátom száját, hogy kocogtattam a hamutartóhoz, aminek következtében a tölcsér elött körberepedt, és letört. Ez még mindig nem volt akkora probléma, mert pillanatragasztóval ezt is orvosolni lehetett, de egy másik rossz napon, amikor ezt a ragasztott tölcsért és csövet törölgettem egy törülközővel állva egy kád felett, akkor egyszercsak elengedett a ragasztás, a tölcsér odébbfordult, és jó másfél méterről a kádba zuhant, aminek kövekteztében ripityára tört. Ezt már megheggeszteni nem tudom, és fogalmam sincs, hogy mit tudok vele kezdeni. Egy üveges vajon elvállalja? Vagy tudnám ezt a részét a pipának valahogyan pótolni, ami nem olyan gány? A tölcsérnek az íve egy részen megvan, illetve egy kis kreativitással egy hozzáértő üveges biztosan újra tudja kreálni, csak én ehhez nem értek. Ha esetleg elvállalja, mit kérhet érte? Mert ha már egy fél pipáét elkéri, akkor tuti nem csináltatok, inkább egy új.
    További képek a törés utáni állapotról: 1 2
    A retek miatt elnézést, de az ott tömény kátrány, amit szinte lehetetlen kipucolni :)
  • joubi
    en rendszeresen vizipipazok es az a velemenyem h nem erdemes kesziteni .megveszed 6000-ert(legolcsobb...)es kesz sokkal tartosabb es nem nez ki ilyen ganyul...a penzed ugyis a tabak meg a szen viszi el.de nem veszes ha osszedobod a haverokkal!pa!
  • husevo
    Azt meg tudjátok mondani, hogy összetételben mi a különbség a vizipipadohány és a sima között? Azt tudom, hogy a vpipában a dohány nem ég el tulajdonképpen.Én is gyártanék vmi szerkezetet, és arra lennék kiváncsi hogy milyen a pipa, ha sima pipafejet szerelnék össze vízszűréssel.Közte rézcsőrendszer, a tartály pedig hosszúnyakú pálinkásüveg.
  • Lazarus
    Má nem csinálok ilyet, de pár éve csináltam

A képen látható: Az ágyam, egy konnektor, Naturaqua, fémcső a vízhűtésemhez fadarabbal betömve
  • SORB
    semmi
  • Dynamic
    Miért nem használod a keresőt?Fél perc alatt rátaláltam erre, de biztos van más is.
  • kalokalo
    Hello all, tudnátok segíteni? szeretnék 1ik haveromnak vizipipát venni karácsonyra, és nem toom hol lehet kapni (budapesten belül), nem díszpipát szeretnék hanem normált. nincs rá sok pénzem. max oan 10ezer körül kéne, légyszi aki tud írjon. Elölre is köszi. KALO
  • CaviaR
    Beraktam a galériámba a képeket, mert nincs rajta mit magyarázni, a képek egyértelműek.. Sok sikert! ;)

Én holnap viszem balcsira haverokkal, szal újabb bevetésre megy a kicsike. :D
  • Hixer
    héhéhéhéhé aki itt vitatkozik az hagyja abba és olvassa el a FÓRUM CÍMÉT

ez direkt MekElek-tanoncoknak indult fórum, nem vitafórum, hogy most melyik a jobb és én szeretnék vizipipát KÉSZÍTENI azér vagyok itt, naszóval CaViaR ígértél vmi dohány-meggyújtás, stb használati bemutatót a Húskonzerves pipához, mer nem fogom ott az adást, köszi előre is
  • Tikal #83
    egyébként nekem is volt muanyag flakon pipa, csak aztán ugy éreztem jobban mutat egy ilyen a szobámban mint egy barnulo flakon... igy hát belecsöppentem a kapitalizmus rejtett bugyraiba és tömeg cikk vásárlo lettem ;)
  • Tikal #82
    a PC-m én állitottam össze...de az alkatrészeket iggy is meg kellet vennem, és attol még hogy vettem egy ATI kártyát talán még nem lettem majmolo pedig rajtam kivul még több millio embernek van ilyen, most csináljak?!? :)
    szurke egér pedig te leszel mert azt hiszed ha magad csinálod akkor kulonleges vagy, de ezek szerint te mindent magadnak gyártasz nehogy majmolj vkit, tehát ruhát varsz magadnak, legyártod a pc-d elemeid, és mobiltelefont farikcsálsz elhasznált pc alkatrészeidből....
    ugyanmár, ne tereljuk a dolgot ilyen hulyeségek felé, azt hiszem te sem gondolod komolyan hogy attol hogy vki boltban vesz vmit az majmolás, gondold már ezt végig jobban :)
    nem bántani akartalak, csupán nem értettem miért jo egy összeeszkábált vmi dobozokbol meg minden másbol mint egy szép letisztult forma, arrol meg már igazán nem tehetek hogy nem vagyok uvegfujó, pedig hidd el szivesen legyártanám magamnak a pipát, de nincs rá eszközöm... a pipámnak igy is eszmei értéke van mert az enyém :)
  • PResident Evil
    én még mindig nem értem azt, hogy miért vitázunkezen, hiszen a végeredmény a lényeg, hogy jól betépjél ! Ez asszem nem kérdéses :)
  • CaviaR
    zsilinek igaza van. Jó dolog megcsinálni, összerakni, dolgozni vele, mert így eszményi értéke is lesz.
    Gondolom akkor pl a számítógépedet is egyben sózták rád kétszer annyiért, mint amennyit megérne. Mert ugye az egyben van (Media Markt, Tesco, stb...)

Visszatérve a pipához. Ha nem akarsz átlag kis szürkeegér lenni, akkor megcsinálod magadnak, de ha a minőségre akarsz menni, akkor veszel normális vizipipát. De ha te megveszel egy 5000-es szart az csak majmolás.
  • involver
    Szerintem az üveg az nem vmi jó, nekem az el is tört, ugyh buktam 5ropit de vettünk ilyen kisebb arab vizipipát( kb 20-25cm) és ebbe még sokkal jobb az ize is meg jobban ég...
  • Tikal #78
    márka mánia? lol
    nem mondtam hogy muanyag pipát vettél, azt mondtam ne vegyél olyat, mert az szar... igen üvegpipa, huu, jamaicában meg tekernek, a hegyekben :)))

biztos jol néz ki a kakaos doboz pipa is...

magad varrod a ruháidat is?
  • zsilike
    nem vettem muanyagpipát!ezt honnan ?a saját készités öröme!!!nekem többet ér,mint a pénzért vett.pipa márka mánia???és a dredy-k jamaica hegyeiben???üvegpipa??sorozatgyártásnak nem vagyok hive,személytelen.házilag uon tartos,jol néz ki,most mi van?
  • Tikal #76
    mi van? nekem 5000ft-os van, üveg és nagy, és minőségi, Black Leaf egyébként...... ne muanyag pipát vegyél....
    a mobil pipám meg 1500 volt, vastag uvegbol van, birja az utazást...

de sok mekelek van itt, nem értem miért jobb egy muanyag flakonbol szivni, mint egy szép átlátszo uveg pipábol, ahol látod ahogy a fust kavarog :)
  • zsilike
    HI!felejtsd el a bolti cuccokat,Kreativitás kell:fogsz egy átlátszo hengeralaku ma flakont,teteje lezárva/régi kakaos doboz.nálam barna sz,de átlátszó az oldalára kivágsz egy 3,5cm es átméröjü kört/ki is égetheted,nehogy ntul nagy legyen vigyázat,ebbe szorosaN belepréselsz egy muanyag szivot,fontos a nagy átmérő!!!.szembe vele kis ellenszelep,biztos nem kell magyarázni.a flakon tetejére,ami lapos/kör alaku menetes/kis lyuk,amin leereszted a fémcsövet ne nagyon mélyen.a fémcsö tetejére kupak,fém és massziv,rajta lyukasztott alufolia benne...(v "fejet nem csinálsz,akkor a fémcsöbe(ami vékony a cigit is beleteheted)fontos h jól szigeteljed,lyukasztásoknál.a végén megtöltöd MÉZZEL!!!ezért a nagy szivo csonk.nálam egy zseblámpára volt szerelve,megegyezett a méret.eredmény:jo iz+látvány(ahogy a méz buborékokbol kijön a füst,sulyos-csak ha világitós,átlátszo)nehezen indul meg(tüdö kell),de aztán....Mézet gyakran cseréld,ne ragadj rá!!!
  • PResident Evil
    persze, hogy kicsi, de valamit valamiért... én jobban szeretem a mobilitást, a tenyeredben elfér... és egyáltalán nem meleg az alsó része, mert nem melegíti fel annyira... max 37-38 fok... annyi meg a testhőmérséklet ugyebár.
  • CaviaR
    Annak a víztartálya nagyon kicsi így melegebb (sőt forróbb) a füst amit beszívsz az meg szar. A használható vizipipák minimum a térdedig érnek, ezért viszont nehéz hurcolászni.
  • PResident Evil
    milyet ?! :D

egybe van, üveg, stílusos és ha jó helyen veszed még diszkrét díszdobozt is kapsz hozzá, nem nagyobb mint egy discman táska... énis áldoznék rá 4-5-öt :)
  • CaviaR
    4-5 e Ft nem nagy pénz, de azért olyat is kapsz. Tudom mert szívtam olyanból is.
  • Tikal #70
    4-5 ezer sok? biztos jobb ilyen technocollal ragasztott bigyobol szivni....
  • CaviaR
    Na akkor csinálok arról is perzentációt, mert képekben megvan.
  • Hixer
    ez über thx!! hmm figy a dohány ott hogy ég? mer ha rászórok a szűrőre, akkó + ogy gyútom meg? aztán az magától parázslik rendesen? kicsit nehéz elképzelni ezt normál cigi nékül...
  • PResident Evil
    hát én megmaradok a boltinál... te ilyen Macgyver lehetsz !
  • CaviaR
    Ehhhhh. Meg kell adni a módját. Csináltam már párat, de megéri összedobni.

A bolti pipák pedig drágák, és csak a csicsára mennek, semmivel nem jobbak ennél. És 25x ekkorák nem lehet vinni sehová. :P
  • Tikal #65
    4000-5000ft-ért simán lehet venni már jo pipákat, minek azt otthon legyártani???
    egészségesebb mint a sima cigi, de még közel sem tokéletes, a legjobb a vaporizer, a legjobban kihasználja a cuccot, csak elég huzos az ára :))
  • PResident Evil
    ÚÚÚÚÚRSITEN !!! Hova bonyolítod ennyire, ember ?!?! :DD
  • CaviaR
    Vizipipa házilag

Hozzávalók 4 személyre:

-1db kis termetű Tesco gazdaságos vagdalthús konzervdoboz
    -a doboz teteje
    -4db hajlítható végű szívószál
    -1db Cappy Ice Fruit üveg (mind1, csak nagy legyen a kupakja!)
    -1db McDonaldsban is fellelhető vastagabb szívószál
    -kb 20cm rézdrót az ínyenceknek

Kezdjük belül. Mivel nemtom szétszedni ezért kihasználom rajztehetségem a Paint-ben.

15*3cm-es alumínium lemezből vágtam ki az alábbi alakú formát, ami majd a szűrőt tartja.

Pontos értéket szintén nem tudok mondani, de a négyzet alakú lemezt lehet úgy hajtogatni utólag is, hogy megfelelően meszoruljon és ne essen ki a dobozból.

Következő lépésként kifúrod egymás mellett 2x a konzervdoboz falát a vékonyabbik szívószálnak és belerakod a hajlított alumínium tartót úgy, hogy lehetőleg beleszoruljon. Forgasd úgy a tartókát, h a lyukas oldalán menjen be a szívószál. A csövek érjenek be a feléig!

Így nézzen ki:

Most fogd a levágott tetőt, és lyuggasd ki. Sokszor. Ez lesz a szűrő! Én tömítésnek benyomkodtam összetekert alufóliát a szűrő és a fal közé, és nyomtan köré pár csepp ragaszatót.

Ennyi elég, de lehet kisebb és több lyuk, mert akkor kevesebb dohány kerül a szerkezetbe és várhatóan hosszab élettartamot eredményez.

A csövek illesztéséhez én ragasztópisztolyt használtam az egyszerűsége miatt, de a zárt helyen történő tesztelés során 1/2órás üzem után meglágyult a ragasztás, de különösebb veszélybe nem került a hangulat.
    Sima technokol használható, mert a mérgező anyagok nagy része száradás útján távozik, ami pedig ott marad ragasztó formályában, nem ég el ezen a hőmérsékleten. Használhatsz sulifixet amiben nincs vegyszer de az gyenge.
    Ja, és a képen látható fekete trutyi a dohány maradéka, nem pedig égési termék...

A két vékony szívószál végét összeragasztjuk újabb két végony hajlítható fejű szívószállal. Kifúrjuk két helyen a kupakot (két kicsi és egy nagyobb lyuk kell) és belevezetjük a szívószálakat, h a két vékony leérjen ameddig lehet.
    A harmadik lyuk a vastagabbnak kell, azon keresztül kell majd szívni a jót.

A doboz meleg lesz ahhoz, h kézben fogjuk, ezért érdemes készíteni hozzá egy, a képen jól látható drótkölteményt. (4. képen is látszik!)

Így fog kinézni a csodamasina:

Sok szerencsét az elkészítéshez!

Ha kell, mutatok egy dohánybekészítést is!
  • CaviaR
    Na csak h lássátok milyen vagyok elkezdem most. Holnapra még be van tervezve egy info érettségi, de majd gyakorlok rá később. :D
  • Hixer
    nem akarlak sürgetni tényleg, csak előreláthatólag lesz majd buli és kár lenne egy ilyet nem elinni oda :DDDD
  • PResident Evil
    sok sikert ! mindkettőhöz ! ;)
  • CaviaR
    Ok megcsinálom! Jövőhéten van az érettségim, de aztán összedobom.
  • PResident Evil
    +fav
  • Hixer
    jaja sztem mind megköszönnénk... előre is thx Caviar..
  • involver
    thx!
    én megköszönném a prezentációt róla!:)