13397
  • koschwarz
    ez tényleg ennyire csőben haladós? vagy csak a demo pályái ilyenek?
  • AntiHero
    Hát ja ezért is vettem meg ezt a játékot. Isteni játék az biztos. Nálam eddig az ÉV játéka.
  • gregtom6
    én a készítők helyében kiadnám Unreal Engine 3 alatt(a BioShock grafikus motorja)a régi System Shock 1 és 2-t.Az 1-el nem játszottam,mert Dosos,és kb olyan,mint egy konzoljáték,csak hát a grafika.A 2-nél elmenne a grafika,azzal el is jutottam kb a játék feléig,csak abban meg vhogy annyira nincs élet,mutálódott majmok meg emberek,vagy nemtom mik azok,A thief 2 motorjával van,a közös a thief2-ben és az ss2-ben az,h csapkodsz a csavarhúzóddal,az ellenfél meg mint a lassított felvétel elesik,és nyög egy olyan hosszút,h elkezdek tőle röhögni:)
  • Seth
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ryan csak a végén tudta meg, hogy tulképp az ő fia. A halált önként választotta, még a vitachambert is kikapcsolta az irodájában.Bizonyítani akarta, hogy csak egy bábok vagyunk, játékszer Fontaine kezében , hogy aztán majd jól megbosszuljuk
    A gépet a would you kindly not open untilxxxxxxxx ( x helyén vmi koordináta volt) mondatnak köszönhetően térítettük el, elértük a megadott helyet, kinyitottuk a csomagot benne a pisztollyal
    Lehet nem Suchongot öljük meg,erre nem emlékszem pontosan, de ő volt aki "dolgozott" rajtunk
  • gregtom6
    [spoiler] Aha,ez sokmindent megmagyaráz:) Akkor azért volt kitéve mindenhova,h Who is Atlas?mert igazából mindenki a Fontaine nevet hallotta,nem pedig az Atlas nevet. Viszont ez a 2 ember nem is ugyanúgy nézett ki,legalábbis a rádiós képből itélve,és nekem még mindig olyan,mintha Atlast ki kellett volna az elején nyírni,,akihez bekopogtunk a wrench-el.
    És ha tudta Ryan,h a fia vagyunk,akkor miért akart minket kivégezni? És tényleg mi térítettük el a gépet,csak tudat alatt?Vagy esetleg tudatosan?
    És azt végképp nem értettem,h elvileg hipnotizált minket,v mit csinált Ryan,és arra buzdított,h öljük meg.Elege volt az egészből?Gondolom igen,azért akarta megsemmisíteni az egész várost.
    Ja,és NEM Dr.Suchongot öljük meg az elején,vele nem találkozunk tudtommal,hanem Dr.Steinmann,sztem ő is csak egy őrült volt,az a szenvedés,amit levágott,h ez túl kövér,ez túl sovány,és ez?..ez ronda,ronda,rondaaaaa:)
    Dr.Suchong azt az antianyagot fejlesztette ki,amivel ellenálhatunk Fontaine-nak.
  • And5
    Én most próbáltam ki x800 PRO VIVO-n 16 pipeosra moddolva 1024 ben minden highon Shader Model 2-es Beta2 Patch és teljesen gördülékeny ment a játék kivéve, hogy elcseszettül sokat tölt és néhol teljesen feketék a textúrák gondolom az SM2 patch beta állapota miatt.
  • Seth
    kiderül hősünk neve, úgy hívják Jack, méghozzá Jack Ryan, ebből ugye ki is derül ki az apja ^^
    Fontaine(Atlas) háborút indított ugye Ryan ellen, és a győzelemhez,hogy ővé legyen Rapture irányítása, Ryan leszármazottja kellett (azaz mi),mivel a kulcsot csak ő tudja használni, senki más, mert genetikailag rá van kódolva(akárcsak a Vita Chamberek) - szóval azért fedte fel magát Fontaine,miután használtuk a kódkártyát,megöltük Ryant ,nem volt már szüksége ránk. Egy táncosnőt bízott meg Fontaine, hogy csavarja el Ryan fejét és essen tőle teherbe. Miután ez megtörtént Fontaine kihalászta belőle a megtermékenyített petesejtet, és elkezdődött a kitenyésztésünk. Ja miután Ryan erre rájött, megölte a nőt
    Naszóval Dr. Suchong (az őrölt doki, első főellen) vmiféle erősítő , növelő plazmiddal kezelt minket, 1 évesen már egy 19 éves ember testével rendelkezünk, továbbá emlékbeültetésekkel,pszihológiai kezeléssel belénk ültette az úgynevezett vezénymondatot, a would you kindly-t (megtennéd?, ha megkérhetlek,kérlek szépen...ilyesmit jelent). Ha Jack meghalja,akkor késztetést érez hogy azt megtegye amire az a kérés vonatkozik . Fontaine uccsó ilyen kérése a Would you kindly get to Ryan's office and kill the son of a bitch? ( szóval Ryan papa ezzel halálra is van ítélve). Fontaine biztosítékként, ha esetleg rossz kezekbe kerülnénk(mint fegyver) még egy kódolt mondatot tápláltatott belénk, a code yellow-t,ami megállítja a szívünket - ezért volt néha hogy csökkent az életerőnk a végefelé.
    Szóval Jack ugye Rapture-ban "született", de Fontaine várt még amíg végez az előkészületekkel, feljuttatott minket a felszínre, ott hamis emlékekkel ugye elvoltunk egy darabig, majd csomagot kaptunk (valszeg ugye Fontaine-től),rajta a would you kindly...^^,eltérítjük a repcsit, lezuhanunk Rapture felett, folytatást tudjuk
    A Big Daddyk hasonlóan plazmidkezelt emberek, de csak belső szerveik találhatóak meg a hatalmas big daddy szerelésben
    Tenenbaum a little sisterek "feltalálója" volt, kikisérletezte, hogy a tenger mélyén élő egyfajta csiga kislányokba ültetésével több Adam-et tud termelni
    Cohen valszeg csak egy őrült volt a sok közül. Na így gyorsan ennyit, nagyon jól összerakott sztori ez kérem :D

• fsgh
    Van egy tipem hogy miért... Ugye el kezdett hipnotizálni...örült hogy hú de jó hipnotizálva vagyunk...aztán mikor kezünkben volt a bot már nem hatot ránk a hipnotizálás ő meg azt hitte igen aztán azért nem védekezett...talán..
  • gregtom6
    ő a pályák számából itélt,tudta,h még feleannyi pálya van hátra,csak épp azok hosszabbak,mint az első fele.
  • gregtom6
    Jól mondja Seth,Apollo az csak egy tér,te Atlasról beszélsz,mondjuk én a játékot nem értettem teljesen,a történetét.
    Annyi világos,h a fickó,akivel vagyunk,nem derül ki a neve,tehát jobban beleéled magad,mint Gordon Freemanbe,mert nála mondták,h jöjjön doktor,meg ilyenek.
    Na szóval,Ryan pontosan miért akar minket megölni?Azt hiszi,h az FBI,v a CIA küldött és azért?Hallottam olyat,h Ryan a lakosokból direkt csinált szuperkatonákat,ez igaz?És Atlasszal nem találkoztunk?vagy ő volt abban a heggesztőmaszkban,akinek be kellett kopogni?És ő az apánk volt?mert ilyet is hallottam.És Tenembaum pontosan kicsoda?És vele se találkozunk,csak 1x?azon kívül,h ő is utálja Fontaine-t,nemtok sokat.Cohen csak egy őrült művész volt,vagy volt köze Ryanhez,v ilyesmi?És vannak olyan mellékhelyek,épületek,amikbe tetszőlegesen,esetleg rejtett úton lehet odajutni?És a Nagy Papák eredetileg emberek,v csak mi vettük fel a robotalkatrészeiket?úgy tudom,h csak félig gépek.És Ryan miért hagyta magát,amikor megöltük?miket mondott kb?

Félreértés ne essék,a sok kérdés ellenére értettem a lényeget,csak a hang nem mindig volt érthető,mert gyorsan darálták,a felirat meg vmi oknál fogva mindig sietett.
  • r4pt0r
    A második fele nem lehet hosszabb mint az első, mivel a fele. :P Bár ez relativ, hogy minek a fele, játékdidő, pályák száma,stb. :D
  • fsgh
    na, igen...Atlas:P sorry:D
  • Seth
  • fsgh
    ó na ne már:D:D:D:D azt hittem már nincs sok...erre :DDD én most kezdtem el szerintem a második részét a gémnek:D az Appolosat...

most derült ki hogy Appolo nem is olyan jó gyerek mint alapból gondoltam volna...:)
  • Prince23
    Tedd föl a microsft visual c+++ 2005-öt... ez a te bajod... ott van a telepítőn, rajta.
  • Seth
    és honnantól kezdődik a játék 2. fele? :D
  • gregtom6
    Hy megint! Na én is végigvittem,hát nem semmi játék az biztos.Rendkívül sok jó ötlet van benne,jól optimalizált,nem fagyogat,nem akad még maxon se,tehát ilyen egy jó játék.Rövidnek se rövid egyáltalán,és
    a játék második fele HOSSZABB,kb 3X ANNYI,MINT AZ ELSŐ FELE!!
    és az Apollo térnél menjetek be Fontaine szegényeknek szánt menedékhelyére,az egy olyan hely,ahova csak be LEHET menni,de higgyétek el,h megéri.
  • r4pt0r
    Ez is egy vélemény, de te vagy a kisebbség. :P
  • Battlecruiser
    Nagyon gáz ez a játék,szerintem kész vicc A grafika valóban nagyon ott van de ezen kívül semmi értelmét nem látom..Hogy honnan szedtek elő ennyi idétlen kinézetű ellenfelet az rejtély
  • IgH
    Köszi,h így felvázoltad,bár ilyen körvonalban nagyjából én is vágtam a dolgot,csak azt hittem,h mélyebb dolgok is kiderültek már.
  • scorpeeon
    Én is kb pont ott, tartok, illetve 1 pályával már továbbjutottam. Eddig a történet nagy vonalakban annyi volt, hogy 1960-ban vagyunk, egy repülőn ülsz, lezuhansz az óceánba, egy rejtélyes toronyba bemész az óceán közepén, aminek kiderül, hogy Rapture a neve, egy egészen jól felszerelt kis városka. Itt egy Ryan nevű emberke nem éppen szívélyesen fogad és egyből gyanakodni kezd, hogy a CIA vagy FBI küldött. Közben felveszed a kapcsolatot egy Atlas nevű fószerrel (ill. ő veszi fel veled), akinek állítása szerint a családja egy tengeralattjáróban rekedt, és a splicer-ek (az ott élő elváltozott beteg emberkék) miatt nem tudja őket kiszabadítani, ezért arra kér, hogy juss el a Neptune'S Bounty-ba, ahol a tengeralattjáró van, mert te vagy az egyetlen esélye, hogy a családját viszontláthassa. Közben kiderül, hogy ezen a helyen génmódosításokkal kísérletezgettek, majd beleőrültek és egymást öldösték az emberkék, mindenki az Adam-ekért küzd. (ennyi kb a demóból is kiderült, azéprt nem írtam spoilerbe)
    Amikor eljutsz oda, ahova kérte Atlas, Ryan megfenyeget, hogy ne segíts neki, különben mérges lesz. Atlas amikor kiszabadítaná épp a családját, Ryan intézkedik, odaküld pár splicert, ezért le kell menni segíteni neki, de pont amikor odaérsz, Ryan felrobbantja a tengeralattjárót, Atlas családjából pirítós lett. Ezután Atlas bosszút esküszik, az új célpont Ryan, akivel végezni kell. Ezután nálam lényegi dolog nem történt eddig, csak megismersz egy kutatónőcit Arcadia-ban, akit Ryan kicsinál, ezért a Farmer's Market-ben összeszedve dolgokat, majd ezekből elkészítve a Lazarus Vector-t neked kell megmenteni a helyet. Épp beléptem a Fort Frolic-ba.
  • impala
    sajnos utoljára akkor voltam képben, mikor még az ATI 9xxx kártyák mentek.
    ebbe a vásárlásba kábé "csukott szemmel" ugrottam bele a Bioshock miatt, némi előtanulmány nyilván nem ártott volna.
    nem bánkódom miatta, ha kevés lesz, majd lecserélem, most tud mindent, amire szükség van.
  • ig002
    Üdv!

Egy Acer 5920-as laptopon játszanám a játékkal de sajnos csak dx9 módban tudom elindítani( máskülönben az intro után kifagyna). Ezzel még megbarátkoznék. De azzal sajnos már nem tudok, hogy az első mentés után is kifagyok. Valaki tud már erre megoldást?

Kösz!
  • Sadist
    Help képernyő megvan a térképpel? Ha igen, akkor menj arrafelé, amerre még szürke. Ha úgy sem találod meg, akkor Sajátgép->Programok telepítése és törlése->Bioshock->Eltávolítás
  • IgH
    Na,ma végre nekiállhattam én is. Nem nyomtam folyamatosan,de már a Farmer's Market-nél vagyok,ami egy walkthrough szerint majdnem a játék fele. Szal remélem azért hosszú lesz a második fele,mert nem gondoltam,h ilyen ütembe fogom tolni. Pedig azt se lehet mondani,h csak szaladtam meg henteltem,mert igyekeztem mindent bejárni,nem mindig a helyes útvonalat követni,cuccokat keresni stb. Egyedüli para viszont (ami elég nagy),h nem nagyon vágom mi történik benne,pedig azért annyira nem vagyok elveszve angolból,más ilyen jellegű játéknál nem is nagyon fordult elő. Csak vhogy az elcsúszott párbeszédek,meg a sok üzenet,meg a gyorsan pörgő események vhogy nekem kicsit kaotikusan hatnak,azt se tudom mit miért csinálok,ki kicsoda,s mit akar. Bízon benne később vmennyire tisztul a dolog.
  • Prince23
    Húh ez naon chaos theory-ra emlékeztetet ez a check:DDD

ezt csináljam? habár ezt csináltam...
  • Seth
    üvegajtó?? check
    balra a lift? check
    van ott gomb is? check
    megnyomtad? failed
  • Prince23
    Bakker, ha hiszitek, ha nem én nagyon elakadtam, még mindig ott tartok... és nem találom azt a kibaxott Poseidon feliratú ajtót...
    fenn van egy rész, ahol rácsos az ajtő, és van egyember, akinek csak az árnyéka látható...ennyi, szal nem tom mit tegyek... ez a játék meg a condemned nagyon kifogott most velem:(
  • skinnyman
    Persze hogy van, viszont azok messze vannak az említett kártyától árban. Nem nagy + beruházás, hogy X1650XT vagy X1950Pro/GT legyen belőle. És már egy X1650XT is duplaolyan erős egy pronál, az a pro eléggé gyenge egy kártya, nagyon nem éri meg olyanra beruházni.
  • skinnyman
    Ok, köszi, sejtettem h valami logikája azért csak van, de erre nem jöttem rá :)
  • impala
    tudom.
    meg azoknál is van sokkal erősebb :)
  • Sadist
    Közben megnéztem, és rájöttem a logikájára. Mindig azt rakja be utolsónak, amit utoljára betettél az aktív plazmidok közé. Ha pl. az alábbi sorrendet akarod, akkor ilyen sorrendben húzgáld be őket: villám, tűz, telekinézis, jég
  • skinnyman
    Ott én nem állítottam el semmit, az úgy jó ahogy van. A probléma az, hogy nem ugyanolyan sorrendben következnek egymás után amikor kiválasztanám őket, mint a génbankban.
  • Sadist
    Hm, akkor esetleg állítsd át a beállításokban?
  • skinnyman
    Így tettem, de az F1-F4 sorrend nem ugyanaz volt, mint az a sorrend amit kiírt ha a génbankban rendeztem őket... Ez így eléggé kaotikus. Megszoktam, hogy F1 villám, F2 Incinerate, F3 Telekinesis, F4 fagyasztás. De ez most kicsikét fel van rúgva, csak a villám van a helyén és ha megpróbálom átrendezni és a génbankban már jó sorrendet ír, a valós sorrend mégjobban összekeveredik...
  • Sadist
    Szerintem nem random, egyszerűen a megfelelő slotba kell húzni. Amelyiket elsőnek szeretnéd, azt az elsőbe, másodikat a másodikba és így tovább.
  • skinnyman
    x1650pro? Nem ajánlott. Akkor már XT, az sokkal-sokkal erősebb. vagy x1950pro, az még sokkal erősebb.
  • impala
    szia!
    én csak emiatt vettem egy Asus AX1650pro/256 - ot.
    gyerek azzal tolta, minden fölkapcsolva, 1024x768, teljesen jól megy
  • skinnyman
    Valaki nem tudja, hogy hogyan lehet jól sorbarendezni a plasmid képességeket? Teljesen összekutyulta a sorrendet, nem így szoktam meg... Ha a génbankban átrendezem, akkor bár átrendeződik, de nem úgy ahogy kéne, inkább amolyan random módon.
  • Tower Guard
    Tényleg hulla volt tényleg az ablakban és telekinézissel lehetett a kulcsot megszerezni a szemben lévő falról :) Thx