13397
  • w77d
    Ie-n átjön a vírus? basszus már értem mért nyomtam egész hétvégén az ágyat!
  • Prince23
    Milyen vírus?!:O
  • hen-tes
    szvsz mi? :|
  • mikrofonhead
    Köcce Prince....nemtom meik nagyon inteligens írta h2x kell kattintani...IE az egy fos...átjön rajta a vírus h észre se veszed..Firefox a jó...letöltöd alap modult azt szvsz...
  • Hydroceph
    Hi!
    egyamd ahtlon 64x2 4000+dual core és meleltte egy en 8500gt silent (256) gépen hogy futna? futna egyáltalán?
  • scorpeeon
    Nem mond el semmit. Az ie egy kalap szar és kész. Csak az használ olyan hulladékot aki nem ért hozzá semmit vagy idióta :)
  • r4pt0r
    Hát mégis nekem megy a FAQ ez valamit elmond, de hát az emberek már nem tudnak mit csinálni mind1, Prince kolléga bemásolta.
  • scorpeeon
    Azt nagyon nem kéne :)
  • r4pt0r
    Nekem megy, talán IEt kéne hsználni :P
  • scorpeeon
    Nekem sem jön be sehány kattintásra. Nem mintha szükségem lenne rá, de sztem jobban jártok, ha kitesztek egy sima linket alája.
  • Prince23
    Kétszer kell rákattinzanod:SS
  • mikrofonhead
    Valaki mondja már el Nekem pls h h tudom a FAQ-ot megnézni...köccce....mert ha a kis zöld feliratra nyomok semmi se történik...
  • Seth
    #11218-ban benne van
  • sgember
    Nem értem hogy: [spoiler]Andrew Ryan miért verette szét a fejét golfütővel? :)[spoiler]
  • ZÓÓÓcsi
    Baromi jó!
    Remélem még folytatod!
  • Dante73
    Eddig tetszett az írás!
    Várom a folytatást!

Dante.
  • Prince23
    otzz van a frioivere

nvidoa
    ez
  • mikrofonhead
    Nah már szedem is lefele...köszi szépen.Így is sokat javult a game bár ha új részhez érek akkor amúgy is laggol...minimumon is, maximumon is.Régi szar ATA-s vinyóim vannak az is baj...de holnap megyek 11-re procit venni :P 2800+ helyett 3400+ :)))) Yeeeee :P Húzok a vid karimon 25%-ot a procin mondjuk 10-20-at és maxon fog menni akadás nélkül:P
  • lee56
    Lehet jobban jártál volna a legujabb 163.71 bétával, az utóbbi 3 driver mind javitott a bioschock-on papiron legalábbis
  • mikrofonhead
    Kicsit bővebb info-t mondhatnál arról h hol tartasz...medical pavilon asszem a game elején van...mászkálj, nézelődj és biztos megtalálod a kiutat...

Feltettem a 160.02-es drivert és valóban az eddig tapasztalatok alapjn jobban fut a game ( 2 percet se jáccottam azóta) szóval köszi szépen Prince!!!! hogy tudom megnézni a FAQ-t???mert ha ráklikkelek nem történik semmi :(
  • DanRyu
    Valaki segítsen már help!!
  • mikrofonhead
    Nem akarok maxon játszani deh minimumba is van ahol beszaggat azért az gáz....
  • mikrofonhead
    Nah jó, bátor leszek, felteszem a drivert...160.02 :D Drukkoljatok!!!!
  • scorpeeon
    A proci eléggé kevés neki, a videókártya szintén, és még a ram is lehetne több. Ilyen gépen ne akarj maxon játszani.
  • mikrofonhead
    Quadro Beta Driver
    Windows XP/2000

ForceWare Release 160
    Version: 160.02

erre gondoltál Prince?
  • mikrofonhead
    Rákattintok de semmit nem csinál:(
  • MerlinW
    FAQ/GYIK-ot olvasni vasszeg..:)
  • mikrofonhead
    Szia Prince!Adsz lécci egy MSN-t???Nagyon megköszönném...Nekem most vmi forceware 91.28-van fennt asszem...azt írták ez a legjobb...tudsz valami pontosat mondani erről a bizonyos "160-as driver"-ről?Nagyon megköszönném, pls írj amint tudsz!
  • DanRyu
    Hi

Elakadtam bizonyos Medical Pavilionba nem tudok bejutni, mert ráccsal le van zárva. Mit kell csinálni ezen a helyen? Help!!!
  • Prince23
    nekem is 7300gt-ém van, amúgy sztem driverhiba lehet nálad, tedd fel a160-as drivert! És highon is nyomathatod a cuccot.
  • mikrofonhead
    Hello all!

Csak nekem megy ien rémesen a game?Ha bekapcsolok minden opciót a game elején akkor be se tölti a mentést...ha játék közbe benyomok mindent akkor nem hal bele de atom mód szaggatni fog amint visszalépek a játékba...nincs hozzá valami megoldás amitől kicsit kevesebbet enne???Csak mert ha mingrafon játszom akkor elég rondácska a game...

A konfigom: ASUS K8N
    AMD Sempron 2800+ S754
    Galaxy Geforce 7300GT DDR3 Zalmann
    1.0 GB DDRam

Helpet előre is köszi...bármilyen megoldást örömmel veszek!!!
  • Kindred Blades
    # 11268 talán a fórum nyomott el egy "Eat Comments" plazmidot :)

3. A polgárháború -vihar előtti csend-

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Fontaine mindig is a gazdag vállalkozók azon kategóriáját képviselte, akik
    egyetértenek a mondással, miszerint a pénz nem boldogít. Csak még több pénz. Frank Fontaine emelett remek előrelátással és stratégiai érzékkel rendelkezett. És hatalomvággyal. Eleinte a csempészet révén gyarapította vagyonát. Sokan telpültek Rapture teületére, és a városatyával ellentétben voltak, akik megtartották a vallást - elsődleges csempészeti cikké vált a biblia és a kereszt. Hamar kiépítette helyi hatalmi körét és kezdőtőkéjét, egyfajta csempészháborút vívott Ryan-nel, aki felfigyelt a "tiltott" tárgyak jelenlétére. De Fontaine többet akart. Le is csapott egyből, mikor Tenenbaum vázolta az ADAM-ban rejlő lehetőségeket. Egy olyan városban, ahol a világ elitje (vagyis inkább azok, akik a világ elitjének tartják magukat) él, nem szűnik meg a versengés. Sőt, még kétségbeesettebb próbálkozásokat hajtanak végre arra, hogy kitűnjenek a többiek közül. Ez tökéletes táptalajt jelentett a genetikai modifikációkkal való kísérletezésre. Ugyan, miért gyújtanál szivart gyújtóval, mikor az ujjaid hegyéből is lángokat tudsz csiholni? Fontaine persze azonnal ráharapott a kedvező üzleti lehetőségre, s megalakult a Fontaine Futurstics, melynek égisze alatt Tenenbaum tovább kutatta az ADAM-ben rejlő lehetőségeket, Fontaine pedig egyre nagyobb befolyásra tett szert. Andrew Ryan itt követte el az első komolyabb hibát. Tanácsnokai minden próbálkozása ellenére hagyta kibontakozni az új piacágat - ezáltal Fontaine olyan hatalomra tett szert, melyet már nem lehetett megállítani.

Következő szemelvényünk maga a polgárháború, nyakonöntve Big Daddy-kkel, Little Sister-ekkel, és olyan információkkal, melyeket már végképp nem szabad olvasni azon játékosoknak, akik nem akarják tudni a történet csavarjait. Hosszabb szöveg lesz, fontosabb részletekkel. De előtte muszáj aludnom pár órát, mert a fejem lassan leesik, és fej nélkül ugye elég hülyén néznék ki, asszonyka biztos nem örülne neki, meg a gyerkőc se ismerne meg :)
  • Kindred Blades
    -Seth, összezavarsz, WTB edit button :)-

Második fejezet - ADAM

Bridgette Tenenbaum, a bevándorlók egyike, aki különösen érdekelt volt a tudományok terén (korábban egy német haláltábor "becses" dolgozója volt, választási lehetőségei kimerültek annyiban, hogy genetikai kísérletek hajt végre, vagy megy a kamrába... és ekkor ébredt rá, hogy a körülményektől függetlenül is szereti a genetikát) összeakadt egy halásszal Neptun's Bounty területén, aki természetellenes módon, korábbi sérülése ellenére visszanyerte az ujjai mozgatása feletti hatalmat. Mint kiderült, egy tengeri csiga harapta meg. Tenenbaum kisasszony utána is járt az esetnek, a csigát (melyet a halász megőrzött) tüzetes vizsgálatoknak vette alá, és különös felfedezés tett - a csiga szabadon modifikálható őssejteket különít el. A helyi... errrm... vállalkozók nem igazán látták meg a lehetőséget a dologban, így Tenenbaum végül egy speciális tereken (csempészet, orvgyilkosság, etc) érdekelt urat keresett meg, Frank Fontaine-t.
    Folyt köv.
  • NeoMaN
    király!!!!!!!!
  • Seth
    Őő, hova lett amit írtam?? O_O Mintha 11265-öt én írtam volna
  • Kindred Blades
    -az előző kommenthez egy megjegyzés: egy perce még volt egy bejegyzés, arra reagáltam. Angoltudoroknak érdemes megnézni a gamefaqs-on az xg3 féle plot summary-t, a lényeg benne van, és jó pár ponton többet is gépelt, mint én (magam is kiegészítettem itt-ott a sztorit néhány dologgal, főleg kronológiai szempontból, mert ugye az audio recordokat úgy tette be a program, amilyen sorrendben megleltem őket.)
    Egyébként pedig elnézést a sok postért, tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy chat-csatorna, de szakasoan írogatok most. Köszi, édesanyám jól van :P
  • Seth
    Nem kéne neki egy külön weboldal?? :D
  • Kindred Blades
    Az tuti, a fontosabb részeket összeírtam magamanak kb feleannyi szövegben, aztán összeakadtam ezzel az irománnyal, amivel jó pár pontot kiegészítgettem :D
  • Kindred Blades
    WARNING - WALL OF TEXT INCOMING

Az átláthatóság kedvéért fejezetekre bontom, minden fejezet a történet egy új szakaszát mutatja be. A sztori azon részei, melyek technológiailag az adott kor -de még mai- segítségével nem voltak megoldhatóak, nem az én találmányaim, hanem a kedves készítőéké, szóval fizikazsenik visszaülhetnek, köszönjük szépen. Ez a történet félig SciFi
    (Szögezzük le, nem vagok egy Nemes István, sem egy Nyulászi Zsolt, de még csak Márai Sándor sem. Előre is elnézést kérek az esetleges szóismétlésekért, előforduló félreütésekért, hosszú szöveget tervezek legépelni, és egész éjszaka melóztam, az alvás valahogy kimaradt.)

Első fejezet - Andrew Ryan, Rapture megalapítása

"I recejted those answers.
    Instead, I chose something different.
    I chose the impossible. I chose...
    Rapture."

Az 1900-as évek elején, a mai Oroszország területén született egy gyermek, ki az Andrei keresztnevet kapta. A forradalom alatt születi megölték, s ő, elutasítva a kommunista ideológiákat, az Egyesült Államok földjére menekül, s felvette az Andrew Ryan nevet. Rendkívül gyorsan tett szert a sokak által áhított hírnévre és vagyonra, iparmágnás volta mellett belekóstolt a tudományok, a feltalálás világába is.
    Már akkoriban is erősen kitűnt két alapelve: Az ember jogosult saját életét irányítani, és teljesen rendelkezhet afelett, amiért megdolgozott.
    Ennek tükrében igen érzékenyen érintette a Franklin Delano Roosevelt féle New Deal program (1933-ban járunk), mely egyfajta vagyon-újraelosztást vont maga után.
    1942-ben újabb csalódás érte. Feltalált egy technológiát, melynek segítségével a víznyomást lehetett szabályozni (elektromos töltéssel, csakúgy, mint a létező légsérűtési eljárás során). Mindezt hűtőberendezésekhez használta volna, és víztárolásra, olyan országokban, ahol a vízellátás problémát jelent. A hadsereg viszont felfigyelt rá, és remek lehetőséget láttak benne - könnyedén összeroppanthatták volna az ellenséges tengeralattjárókat.
    Hite akkor rendült meg végképp, mikor a II. Világháború során az Államok atombombát vetett Hirosima és Nagasaki városára.
    Ekkor elhatározta, hogy megépíti saját városát. Egy menedéket a világ elől. Egy helyet, ahol a földi hatalmak nem befolyásolhatják a szabad elme törekvéseit. Egy helyet, ahol az egyén érvényesülhet, függetlenül a társadalom többi tagjától, függetlenül az egyháztól, és a kormányzó hatalmaktól. Egy helyet, melynek neve Rapture.
    Figyelembe véve, hogy egy ilyen város felkeltené az emberek figyelmét, számolva azzal, hogy ki kell kerülnie a különböző kormányok fennhatósága alól, s mindezt rejtve, hogy csak azok tudhassanak a város létezéséről, akikkel tudatni akarta... az egyetlen számításba jöhető hely az óceán mélyén volt.

"No Gods or Kings. Only man."
    1946 első negyedében kezdődtek meg az előkészületek. Ekkora Ryan már kész tervekkel rendelkezett. Egy tengeri olajfúrótorony építését kezdte meg az óceán közepén. Természetesen ez csak álca volt. A valódi munkálatok több száz lábbal mélyebben folytak. Az épületek alapjait speciális technikával eresztették alá, ezeket követte a többi építőelem, majd a Ryan által feltált technológia segítségével kiszivattyúzták a vizet az adott területekről. Mikor a víz nagyrészét eltávolították, hermetikus zár alá vetették a szektort. Felépítették az úgynevezett Rapture Metro közlekedési vonalakat (bathyshpere-ek hálózata), és a postarendszer-t. Mikor minden készen állt, az olajfúrótornyot elbontották, csak a talapzatot hagyták meg. Erre épült a világítótorony, mely már sokunknak ismerős lehet.
    Rapture 1946 november 5-én nyitotta meg kapuit a kiválasztottak felé. A legnagyobb népességszám 1950 környékén mutatkozott.

Folytatás a következő fejezetben.
  • Kindred Blades
    Ahhh, és végeztem, meló letudva, összeszedem vázlatosan a sztorit (már csak hogy legyen rendes kornológia), aztán beírom.
    Aki kitalálta a határidő fogalmát, az meg rohadjon meg. :)