22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Rebelliouss
    Sztem meg nem kellene a magyarázatokat keresni, hogy pontosan miként is zuhant le a gép, mert egy filmben bármi lehet, szal nem hinném, hogy megérné nagyon belebonyolódni a dolgokba, mert biztos vmi olyat találnak majd ki, ami nem sok embernek jutna az eszébe....és épp ez a jó, hogy nemtod mi fog jönni...
  • BobaFett
    Én nemis azt mondtam hogy egy elekromágneses animáliától nem romolhat el egy gép annyira hogy lezuhanjon, hanem hogy attol max tönkremegy benne minden és lezuhan. Nem fog letörni a hátsó része.
    A gép ajtajai meg nem nyilnak ki elektromos promlémák miatt. ez alap dolog. nem véletlen van mechanikusan zárva. Amúgy meg a zuhanás után még ment az egyik hajtómű...
    Szóval remélem majd nem ezzel akarják magyarázni, mert az elég gázosan lenne.
  • subchee
    Az Bobi Júingos féle álom a filmtörténet legnagyobb bakija volt, az Abc nem engedheti meg magának újra... egyébként meg itt más a helyzet, mert a Dallas akkor már évek óta ment és a színész úgy döntött, kiszáll, aztán később meggondolta és mivel népszerű volt, visszavették...

A Lost-nál meg nyílvánvaló, hogy a színészek szerződése egy egész évadra szól, és azt biztosan tudják a készítők, hogy hanyadik forgatási napig kell bejárni dolgozni a színésznek...
  • subchee
    Jó, oké, hogy a szájli ott volt, attól még vigyorogva is le lehet cseszni valakit, nem? :)

Persze mindenki más kontextusban használja a szmájlit, de mostmár legalább tudom, hogy akkor nem gondoltad véresen komolyan! :)

Egyébként tag vagyok más fórumon is, de ennek az SG -nek a motorja nem igazán jön be, már megszoktam az IBB motoros fórumokat, ezért itt néha nem értek még dolgokat! :)
  • subchee
    Amikor Walt próbálja mondani az apjának, hogy ,,ne higgy nekik, ez csak a látszat'', akkor ennek szerintem nagyobb jelentősége van, mint csak az, hogy nem sátrakban élnek és hogy halászni járnak... jóval több lehet mögötte.

Az is érthetetlen számomra, hogy a Gyöngy nevű bunkerben és amelyik felrobbant, a nyolcvanasévek technikai színvonalát láthatjuk, de az a bunker modernebbnek tűnt, amelyiket Kate fedezte fel... elég modern orvosi műszerek, meg minden.

Egyébként úgy érzem, hogy az others csapatban széthúzás van, több okból is:
    - Russo lánya, amikor Zeke nem figyel oda, Michael -t nyugtatgatja...
    - szabadon engedte Clair -t (bár lehet, hogy ez volt a cél, amit akartak, már elvégezték a még meg sem született magzattal)
    - Henry eléggé leteremti Zeke -t, amikor az letépi az állszakállát

De hogy ebből mi következhet, azt még nem tudom...
  • WTH
    A jegesmaci meg a madár (meg a Dharma logós cápa) esetleg megmagyarázható azzal, hogy állatkísérleteket is folytat(ott) a Dharma.

A másik háromban átfedések lehetnek, lehet, hogy csak két dologról van szó, egyrészt a füst, másrészt a mechanikusan nyekergő valami.

Viszont! A lényeg, amit mondani akarok. Teljesen igazad van a marketing szerepben. Kicsit csalódott vagyok.
  • WTH
    "Henry azt mondta, hogy ő Locke-ért jött, de a "csomagba" mégsem kérték őt"

És akiket kértek? Jack, Kate, Sawyer ott volt a dzsungelben, amikor találkoztak a szakállassal. Letették a fegyvert. Ott elkaphatták volna őket. Nem? Ja, hogy Hurley is kellett? Persze, azért, hogy visszaküldjék. A dzsungelből Locke elvihette volna az üzenetet, ő is ott volt.

Először oda voltam ettől a finálétól, de mostanra kezdem belátni, hogy elég nagy bullshit volt.
  • Lasagne
    na igen véronikkáá..nem vagy egyedül:)
  • Lasagne
    azt viszont nem szeretem ,hogy nem mondják el egymásnak mit láttak,találtak egy bunkert egyebek...nem igaz hogy ennyire nem bíznak egymásban..én biztosan elmondanám a többieknek,hiszen nem árt ,ha tudnak erről-arról..
  • IMYke2.0.0.0
    És a Prison Break-ben gyűlölöm is a "harcsaszájút" [Cole "csaja")... Grrr!!!
  • Lasagne
    HA jól emlékszem azt nyilatkozták ,hogy mindenre lesz tudományos magyarázat...ez szép meg minden,de azért a fekete füst,gép,jegesmaci,walt megjelenése itt-ott...erre is lesz?Én személy szerint eltűrnék benne egy kis misztikumotPéldául: nekem bejönne az is ,ha kiderülne pl: hogy "idegenek" vagy amit most vet fel elég sok ember:az az atlantis dolog..nemtom ti hogy vagytok vele,miként várnátok a folytatást..
    amúgy annak én sem örülnék nagyon ,ha túlságosan bevezetnének egy külső szálat(D. nője)az már kicsit Prison B.-es lenne:)
  • Hunnenkoenig
    Ja es azt is mondtak, hogy Hurley csak azert kellett, hogy legyen, aki elviszi a messaget a többieknek, hogy ne jöjjenek arra a felere a szigetnek. A keszitök szerint ö volt erre a legalkalmasabb.

Mondjuk szerintem is eleg gyenge magyarazat, de hat ez van.
  • Hunnenkoenig
    A podcastban azt mondtak, hogy a harmadik seasonban a szörny visszater, söt a a masodik evad(zaroban? Mar nem emlekszem pontos megfogalmazasra) is lathattuk, csak nem tudtuk, hogy "ö" az. Nincs elfelejtve, csak masra koncentraltak.

Amugy durva, hogy az evadzaro ket oras reszt 17 nap alatt forgattak le es 5 nap volt az utomunkalatokra a sugarzasig. Ahhoz kepest, hogy szedett-vedetten van összedobva, eleg jora sikeredett :-)))
  • IMYke2.0.0.0
    Összefoglalva: a sorozat elején mindennek marketing szerepe volt, hogy nézd / nézzük / nézni kezdjük a sztorit... Ebbe a kategóriába szórhatók, elejétől a végééig:
    - szörny
    - jegesmedve
    - "intelligens" fekete köd
    - "intelligens" védelmi gépezet
    - emberi hangon kurrogó madár
  • seriesfanatic
    Henry hazudozott össze-vissza, viszont ez a gombos kérdés Henry-vel kapcsolatban jó kérdés (lehet hogy nem is tudta hogy mi a gomb nyomogatás jelentősége csak megnyomta és azután nyugodtan mondta azt Locke-nak hogy
    nem nyomta meg)
  • Rebelliouss
    Nekem az a nagy gondom, hogy az egy dolog, hogy végre láttuk az otherseket, de mégis mi volt az, ami az első részben széttrancsírozta a pilótát, vagy éppen ami lehúzta Locke-ot??? Azok nem lehettek ők, mert eddig eléggé emberinek ábrázolták őket is....szal erre nem nagyon sikerült választ adniuk....

A másik észrevételem, hogy amikor Henry azt mondja Locke-nak, hogy nem nyomta meg a gombot, akkor elvileg mégis megnyomta, és talán tudott is az egész jelentőségéről, és talán ők azok, akik a piszkos munkát rájuk hagyják, vagyis a nyomkodást....de ha tényleg tudott róla, akkor miért akarta rávenni Locke-ot, hogy ne nyomja meg, mert nincs értelme??? Ez nem fér az agyamba, mert akkor (mivel az a hang is hatott rájuk) ők is meghaltak volna....

És van mégvalami, ami nem hagy nyugodni: Henry azt mondta, hogy ő Locke-ért jött, de a "csomagba" mégsem kérték őt....továbbá feleslegesnek tartottam Hurley-t elhívni, egyszerűen semmi értelme nem volt....A lóról, jegesmedvékről, gyilkos vaddisznókról és madarakról ne is beszéljünk....
  • Hunnenkoenig
    A parej szerintem a paraszt szinonimaja a mai szlengben... De vegülis mindegy :-)

A lenyeg, hogy az vagyok, barmit is jelentsen, es ezt büszken vallalom :-)))

@Blasta: En azon csodalkoztam, hogy az utolso reszben Kate elmondta vegre, hogy megtalalta az allszakallt es tudja, hogy csak szinhaz az egesz.

Hogy ezt miert nem tartotta fontosnak eddig közölni valakivel is, nem tudom.
  • seriesfanatic
    A paréj az egy gyomnövény különben van belőle Vörös meg még valamilyen másmilyen is :)), és az ebből kialakult "szó" a paréjság rokonértelmű a hülyeség, szemétség szavakkal véleményem szerint :)))
  • Blasta
    Végülis általában addig tartom kötelezőnek a spoiler feltüntetését, ameddig nincs befejezve a sorozat, ha a többség már túlvan rajta nem kötelező szvsz.
    Amúgy engem eléggé idegesít, hogy alap dolgokon átsiklanak.
    Most tartok a 4. epizódnál, de feltudtak baszni agyilag eléggé, mikor elkezdték nyomkodni azt a kurva gombot anélkül, hogy normális magyaarázatot kapnának a miértre.

De legjobban a másik csapatból idegesített fel Anna Lucia nevü csaj. Ez a vagánykodás, amit művel ez szánalmas, Sawyer helyében egyből nekitámadtam volna, hogy hogy képzeli, hogy így beszél egy vele azonos sorsú emberrel (azt csinálod mait mondok, etc...) :-DDDD
    Szal ez gáz volt :-)
  • Hunnenkoenig
    Szmajli ott vot.
    Ujrek elöbb megtanul forumozni, utana pattog. :-))
  • precision
    szerintem majd Walt felkel az S3 végén, zaklatottan, hogy rosszat álmodott, és THE END.

(viccel)
  • A tumi
    Srácok egyet mondjatok meg.
    Miért kell egymást ilyen módon b@szlatni.
    Mindenki gyárthat teóriákat,és ugyanúgy megcáfolhatja bárki,erre van ez a topik.
    Itt a HANGSÚLYON van a vita.
    Nem kell egyből leb@szni az embereket ilyen elánnal.
  • PiszkosFred
    Mivel a fórum 99%a már season 3ra vár.... Amíg nem láttad a legújabb részt, addig nem kell idejönni. "Paréjság?" Gőzöm sincs mi a francot jelent, de ám legyen. Ezerszer ki lett tárgyalva a dolog, ez itt a bevett szokás.
  • subchee
    Hát akkor eléggé elcsesznék, ha külső szálon is menne tovább... igaz, a producerek ezt egy nagyon fontos dolognak tartották a New York Times-nak adott interjúban, hogy a szezonzáróban fordult először elő, hogy külső helyszínt láttunk valós időben, szemben az eddigi flashback-el, de szerintem ez csak egy lehetőség...

Már annyi lehetőség lett volna sokmindenre: pl. lehetett volna a filmből horror sorozat, tisztán sci-fi, utolsó emberig gyilkolós-ki marad a végén, meg nagyon sok irányba elmehetett volna, soxor nyitva volt rá a lehetőség, de mindig a legmeglepőbb utat választották és remélem, ezután is így lesz.

Mert ha mi itt kiokoskodjuk, hogy mi lesz szeptemberben, akkor utána minek nézzük majd?? Ez nem a született feleségek... úgysem az lesz, amire számítunk! :)
  • subchee
    Ember!
    A teóriát NEM történelemkönyv alapján gyártottam, hanem mitológia alapján. Mivel az egész film inkább mítikus, mint történelmi!
    Egyébként meg a történeszek között sem egy lefutott kérdés, hogy hol is van igazán az emberiség bölcsője, szóval mielőtt lefikázol, olvasd el mit írtam (egy szóval sem mondtam, hogy az történelmileg helyes, mert pl. az aranyszarvas legenda szerinted tényleg megtörtént?? mítosz, de a magyarság egyik legfontosabb mítosza!)
  • CsőKujts
    Spoiler

Na ja és ha majd hazaaérnek valószínű majd a gyerekének kell gondoskodnia róla mert egy alkoholista roncsá válik. Vagy csak simán egy roncsá.
  • CsőKujts
    Jaja. Egyesek úgy érzik, hogy ez nekik nem kötelező. Szerintem meg paréjság.
  • Blasta
    Jajj, itt nem spoilereztek?
    Akkó inkább nem is olvasok tovább, most kezdtem az S2-t.
  • Hunnenkoenig
    Ja tenyleg. Jo, most kicsit megzavarodtam :-))
    Igazad van.
  • PiszkosFred
    Az hogy Miki felrobbanjon, az egy vágy, egy kérés, egy álom, egy remény a részemről, vagyis mint ilyen, isten ments hogy valaki komolyan is vegye. Én ezt szeretném. Pont. Tisztában vagyok vele, hogy erre kevés az esély. De attól én meg szívesen látnám holtan. Ahogy Ana Luciát is élve. stbstb...
  • magus
    Eko nem tudta h van kulcs, es nem is az kovetkezett be aminek kellett volna, hisz Desmond elforditotta a kulcsot
  • A tumi
    Mert ugye a repülőgép elektromos hálózattal van tele.
    Egy esetleges elektromágneses anomália kiiktatja a repülőgép elektromosságát amitől kinyílhatnak az ajtók,megszünik a nyomáskiegyenlítődés a gépen ami tudjuk nem tesz jót egy 9.000 méteren repülő gépnek.
    Na meg a Desmond is megmondta,sőt láthattuk is hogy pont aznap nem nyomta meg időben a gombobot amikor a barátaink lezuhantak.
    Ezért gondolom,hogy nem is olyan rossz ötlet az anomália.
  • lele
    michel meg nem fog felrobbani... vagy nem jut ki és visszasodrodik(nem hisszem)
    vagy kijut és valamit probál tenni(összefonodik a szál a csajjal stb)
    vagy visszafordul és segít..
  • lele
    a láb télleg elgondolkoztató de a leginkább az amit sayid mondot és amivel felkeltette a kiváncsiságunkat: "Melyik az aggasztóbb a 4 lábujj vagy hogy hol van a szobor többi része?"
  • A tumi
    Nem elfeledni,hogy ez csak egy elmélet.
    De ha te jobbat tudsz állunk elébe.................
  • Hunnenkoenig
    Ne feljtsük el, hogy Mr. Eko is tevedett, mivel megsem halt meg mindenki, csak eltte gy nagy fehet feny es ennyi. Csak vege a gombnyomagatasnak. Szoval az almai megcsaltak, barmit is latott.

De lehet, hogy ezt mar mondtam.

Amuyg meg ez az atlantiszi cucc nagyon szar dolog lenne.

Es az ujreg-nek meg: Az emberiseg bölcsöje Afrika, nem pedig azsia. Elöbb egy kis biologiat, törtenelmet, földrajzot kene tanulni, mielött hülye teoriakat gyart az ember :-))))
  • Egerwin
    Pl: Endless & Skyline, Bithumen, stb... (de szerintem is jobb az eredeti szinkron nélkül)
  • seriesfanatic
    Afro-amerikainak ott van Bernard-nak a felesége (hirtelen nem jut eszembe a neve) ROSE?? Ha már itt tartunk
  • subchee
    Felrobbantani Michaelt azért elég banális lenne, nem? Meg elég fontos karaktere a sorozatnak. És ha az Abc minden típusu ember nézettségére vágyik (értsd bőrszín), akkor szükség van rá, mert igaz, hogy talán lesz mr. Eko is a következő szériában, de ő az afrikai feketebőrüeket képviseli, minden jellemvonásával együtt (erős, nagy, rejtélyes, ,,ősi''), Michael viszont az afroamerikai népcsoport képviselője, s talán épp olyan, akivel sok amerikai fekete ember szimpatizálhat, mert rossz életkörülmények között élt, szeretett volna feltörni, a gyerekét már kétszer is elvették tőle erőszakkal (először az anyja, majd others -ék), így én annyira nem is csodálkozok, hogy bekattant és a fiát akarta mindenáron...
  • subchee
    "honnan lehet letölteni a 2 évadtól kezdve v.meddig magyarul??" --> A nagyobb magyar torrent oldalakon megtalálhatók az epizódok, magyarul is (persze csak ami ment már idehaza), de én azt mondom, hogy a szinkron nagyon gagyi... egyáltalán nem az a fílingem van, mikor szinkrosan látom, mint amikor eredetiben!