22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • seriesfanatic
    Én is a robbantásra szavazok!!
  • Swy
    honnan lehet letölteni a 2 évadtól kezdve v.meddig magyarul??
  • PiszkosFred
    "Az érdekes kérdés szerintem a Dharma és az others -ék közötti kapcsolat. Milyen viszonyban állhatnak?"

Erre talán választ ad a season 3, legalábbis reményeink (és előrejelzések) szerint. ;]
  • PiszkosFred
    B*szhatja a bűntudatát, miután szemrebbenés nélkül lelőtt két "ártatlan" embert... ;] Én is amondó vagyok, hogy inkább robbanjon fel, mint sem jöjjön vissza. De persze Walt élje túl, ő nem tehet arról, hogy az apja milyen.
  • subchee
    De ha azt a dolgot nézed, hogy ohters -ék is megpróbálják Lock -kal elhitetni, hogy a gombot nem kell nyomogatni, meg a Gyöngy nevű bunkerban lévő videó is arról szól, hogy a másikban lévő emberek, akik nyomogatják a gombot, egy pszichológia kísérlet részesei, tudtuk nélkül, akkor nem egyértelmű, mert bármi lehet.

Ráadásul az a tény, hogy van több bunker is és az egyikből figyelték a másikban lévőket, megcáfolja azt, hogy itt csak egyszerű geológiai kutatásról lenne szó. Mert ott van a tudós, kutatgat és kész. Azt csak Desmond -nak adták be... Meg rajta keresztül a csapatnak.

Az érdekes kérdés szerintem a Dharma és az others -ék közötti kapcsolat. Milyen viszonyban állhatnak?
  • BobaFett
    Akár kiválthattak valamivel 1 elektromágneses anomáliát ami miatt lezuhant a gép

Ez hülyeség. már amikor desmond jött ezzel hogy elhet ő okozta, akkoris röhögtem

nincs az az elektromágneses anomália amitöl leszakad a levegőben a gép hátsó része.
  • lele
    Michel visszafordul segíteni ez 100% azért mert nyúzza a bűntudat...
    Arra kell gondolni hogy van 2 hajó és miután visszajött Ő elmondhatja hogy merre van a kijárat... Ugyhogy szerintem visszajön...
  • lele
    bocs de ez elég nagy hülyeség... nem illik bele
    Azt azért nem kéne elfelejteni hogy mit mondott a pacák desmondnak:
    ez egy földtani kisérlet volt... ÉS elromlott, ezért keletkezett egy nagy lyuk és még mielőtt ez "elfajulna" az előtt nyomogatni kell a gombot és ha nem nyomják meg gombot beindul a mágnesses reakció és a föld többi részére is kihat...
    Ja mért van a délisarkon a támaszpont? Elég egyszerű csak a bázis fekvésére kell gondolni: a déli sarkon "más mijen" a mágnesseség nem?
    Szerntem az "others(ök)" pedig jófejek... majd kiderül
    a szobor az még mindig kérdésess de leginkább az a kérdéses hogy mért akkor találják meg desmondott miután felrobban ez dolog? Valszeg mert a szigetett nem lehet csak ugy megtalálni ahogyan azt a Henry mondta és kelett ez a mágneses jelenség és honnan tudta desmond csaja az egészet? egyszerű a fatertől...
    Na most olvasom kicsit elfajultam én is na nem baj nincs szivem kitörölni :D
  • subchee
    Szerintem amúgy még nem lefutott, hogy Walt és Killer Dad hazajutott... ott van Sayid hajója, talán nem is annyira messze és ha összefutnak, akkor Sayid, Jin és Sun talán megkérdezik Michael-t, hogy ugyanmár a többiek hol vannak? Főleg azért is, mert Sayid tudja, hogy Michael áruló.
    De az is lehet, Michael tekintetéből ítélve (mert amikor kérdezi, hogy ,,A barátaimnak ugye nem esik bántódása?'', akkor elég kétkedve néz ,,Henry''-re, amikor az válaszol), hogy ő maga keres segítséget Kate, Jack és Sawyer számára.

Ráadásul Walt-ban is volt valami furcsa... nem éreztem, hogy meg lett volna rémülve. Csak nyugodtan várt a hajó belsejében. Mit tudhat? Az is megeshet, hogy tud az others -ékről valamit, ami megnyugtatja...
  • subchee
    Teóriájával... bocs az elírásokért, ha még ezen kívül is van, de nem látok szerkesztés gombot!
  • subchee
    Na hali emberek!

Tegnap regeltem, így nem tudtam még akkor hozzászólni, úgy nézem ,,A tumi'' emiatt picit megelőzött teórájával, de itt van, amit írni akartam:

Nemrég olvastam a dharmáról. Mármint nem a cégről, ami a sorozatban szerepel, hanem a szóról.

Egy ősi legenda szerint, ami már legalább 8 ezer éve létezik (tehát régebbi, mint a Biblia!), az égből istenemberek jöttek a Földre és egy szigeten telepedtek le. Erősebbek, szebbek és jobbak voltak mindenben, mint a földi emberek és ezért a földi emberek istenei elhatározták, hogy elpusztítják a szigetet. Mégpedig egy hatalmas árvízzel.
    Szökőár keletkezett és a teljes sziget víz alá került. Eláruljam a nevét is? Atlantisznak hívják. Az elveszett világról már biztos mindenki hallott.
    Volt azonban három pap az atlantiszi istenemberek között, aki el tudott menekülni. Előbb a mai India területére, majd Tibetbe, a világ tetejére (a Mount Everest-re) mentek.
    Ahhoz, hogy fennmaradjon vérük, földi nőkkel kellett keveredniük, ehhez Indiából vittek magukkal nőket. Így jött létre az égből érkezett istenemberek és a földi emberek kereszteződéséből minden mai nép őse.
    Több vérvonal alakult, ami ma egy-egy népnek felel meg. Minden nép egy szót tudhat magáénak: a görögök a művészetet, az arabok a tudományokat (matek, orvostudomány), a rómaiak a jogot. De van egy nép, amelyik a Dharma szót kapta. Ez a kiválasztott nép, az istenemberek vérének legközvetlenebb rokona. A Dharma szó ötvözi mindazt, amit a többi. Egyszerre jelenti azokat. A Dharma megtestesít mindent, ami földi és azt is, ami azon túli...

Hát ennyi. Hogy ebből mi szűrhető le? Talán alátámasztja azt a nézetet, hogy a Dharma Inst. valamiféle földönkívüliekkel kapcsolatos kísérleteket végez, esetleg ők maguk földönkívüliek.
    Talán a sziget köthető valahogy ehhez az ősi legendához (a négylábujju szobor), talán Atlantisz egyfajta mesterséges újrateremtése, talán a kiválasztott nép, a Dharma szó birtokosa (az ,,others'' lehetnek azok) elhatározta, hogy újra istenemberré válnak, és genetikai úton kiölik a vérvonalukból azt, ami emberi és ami természetfeletti, azt pedig beleviszik, keresztezik. Talán Walt-ra is azért volt szükség, mert ő is bír egyfajta természetfeletti erővel.

Mit gondoltok erről? Persze ez csak az én szerény véleményem...
  • Hunnenkoenig
    A podcastban azt mondtak, hogy ha felbukkan valami a sorozatban, azt akkor mar tudjak, mire jo. Peldanak a bunkert hoztak fel. Mikor Locke megtalalja, akkor ök mar tudtak mi van benne.

Az ötletek folyamatosan jönnek, de amikor felbukkan, akkor mar tudjak, mi lesz belöle.

Szoval az lehet, hogy uj ötlet volt, hogy Michaelnek pont ezt a harmat kell elvinnie hozzajuk, de abban a pillanatban mar elvileg tudtak, miert kell elvinnie öket.

A tabortüznel valszeg meg nem volt ilyesmiröl szo.
  • precision
  • Golyókapkodó
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azért reménykedtem, hogy egy gombnyomással felrobbantják Henry Gale-ék a távozó májkül :-) motorcsónakját...nagyon irritáló szereplő volt kezdettől fogva...
  • PiszkosFred
    Eszembe jutott valami... az s3 előrejelzéssel kapcsolatban

Volt már egy szituáció, amikor elvihették volna mind a hármat. Akkor, amikor először bújt elő a susnyásból Zeke, és amikor Kate a túszuk volt és elcserélték egy rakás fegyverre. Akkor elkaphatták volna őket, úgy, hogy nyekkenni sem tudnak. Nagoyn kíváncsian várom a készítők magyarázatát.
  • Cvd
    Nem volt semmi baja a navigiónak, legalábbis senki nem mondta senki. Nekem is úgy rémlett de visszanézve a pilóta csak a rádiókapcsolat megszakadását említi, mást nem. Ettől persze lehet hogy a gépet is megviccelte az ami Desmondot, de ezt akkor nem is vették észre.
  • Mayday
    Mindenkeppen szet kell huzni, csak eddig 2-3 het vagy 1 honap szunet volt, de az szetszorva. Most igy oldjak meg, es a "hosszu szunetben" meg lesz helyette mas. Szerintem nem olyan rossz megoldas ez igy, ha mar ugyis osztol tavasz vegeig "kell" leadni egy evadnyi reszt.
  • Christian
    Miért adják külön a 3. évad részeit?
  • Christian
  • precision
    ha láttad a sayidos flashback -es részt, akkor tudhatod hogy sayid nem terrorista...amugymeg az amerikaiaknak ment vmi küldetés miatt, éppen a terrorizmus ellen
  • Christian
    Amugy lehet, hogy a gép navigációs rendszere tök véletlenül romlott el, és fordult utána vissza. Vagy talán terroristák (Sayid?!?!) tevékenykedtek..
  • Hunnenkoenig
    Sajna nem opcio. Nem jött be. Nem az esetem.
  • Christian
    EVE-Online mmorpg
    A legjobb mmo
    www.eve-online.com
  • Hunnenkoenig
    *harmadik seasonban.

Olyan messze van a szeptember, es meg csak egy jo mmorpg sem jön ki, amivel el lehetne ütni az idöt :-(((
  • Hunnenkoenig
    Ez tök jo ez a podcast. Miert nem tudtam en erröl elöbb?

Desmond ezek szerint vissza fog jönni a harmadik reszben es Locke is. Akkor valszeg Eko sem maradhat kia bulibol.
  • PiszkosFred
    Thx, ezek szerint talán nem tévedtem, de majd az ősz igazol vagy cáfol ;]
  • FLeK0
    S3:
    Jovore a 'kapcsolatokat' fogjak eloterbe helyezni a rejtelyekkel szemben :|

A legutolso podcast szerint szept. vegetol 6 resz megy majd le egyben - eddig kiderul hogy miert kellett nekik az a 3 ember -, aztan 3 honap szunet, majd a tobbi 17 egyben, megallas vagy ismetlesek nelkul.
    Lesz szo Locke tolokocsiba keruleserol, Jack tetovalasairol, a Desmondos szalat is szeretnek meg boviteni, ugyhogy nem nagyon lesznek halottak egyelore. A monster is tobb tortenetben fog szerepelni. A szobor a dharma elotti szigeti elethez kotheto(?).
  • PiszkosFred
    Hát nemtudom, de szerintem ez a show végi "összenézés", majd Kate sokat mondó hosszabb pislogása inkább a romantikus, ponyva szálat akarta volna jelezni, ami végig húzódott már a lezúhanás óta. Érdemes Sawyer arcát is megnézni ;] Nem is baj, hogy nem erőltették nagyon ezt a "szerelmi háromszöget", ez nem az a fajta sorozat ;]

De lehet félreértettem, és mást jelent ez a pár másodperc.
  • kill3r22
    jah amikor táncolnak ezt láttam már
  • kill3r22
    már látom..:P pihentek
    waiting 4 LOST season 3 c. video jopofa ezt hol találom?
  • kill3r22
    kicsit kitérnék a fináléra...tök teccett mikor a vgén Jack Katere nézett mindha mosolygott volna ami feletébb érdekes! a Másik sztem nem haltak meg a bunkerban lévök mert sztem charlie sem jött ki csak utána mivel Claire mondta neki h mijen volt az ég és Charlie nem tudott rola...
  • magus
    viszont a waiting 4 LOST season 3 c. video jopofa^^
  • magus
    az a resident evil c. filmbol kivagott reszlet^.^
  • IMYke2.0.0.0
    Kamu...
  • kill3r22
    hi all
    Van season 3 teaser trailer
    www.youtube.com
    "lost season 3" -ra kerestem rá..azaa cime hogy Ana Lucia él..most töltöm meglássuk mi lesz!
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem, Desmond barátnőjének az édesapja áll a Dharma mögött...

• DJviolin
    Jó estét mindenkinek!

Ami nekem eddig furcsa volt, hogy a 24-es rész végén mutattak a jelenben játszódó "külső" felvételeket is, amelyek nem a szigeten játszódnak. Ettől én azért félek, mert mi van ha a 3. évadban két szálon fog futni a történet. Teszem azt a szigeten élőkkel, és Desmond szerelmével, aki oknyomozást folytat, hogy hova tünt a barátja. Esetleg beépül a Dharma külső irodáiba is. Ez tényleg csak az én tóriám. Reméljük nem két szálon viszik majd a sztorit. Szerencsére erre tényleg kicsi az esély.

Más:
    Engem már nagyon kezd izgatni, hogy ki az az Alvar Hanso (asszem így hívják), aki a Dharma kezdeményezést pénzügyileg felkarolta (szerepelt az első Dharma oktatóvideóban). Lehet hogy ő az a "főúr", akitől még a többiek is félnek.

Más:
    Walt és Killer Dad már hazajutott. :) Tegyük fel a nevüket Az áll az alku "Akikre büszkék vagyunk" feliratú táblájára. :))

Üdv:
    DJviolin
  • Lasagne
    nyemtom
  • magus
    Atyám...

na ezen jot rohogtem^.^
  • A tumi
    Gyártottam 1 teóriát:
    az a sziget amin játszódik a történet az egy ősi világból visszamaradt sziget(teszem fel Atlantisz),a 4 ujjú szoborból kiindúlva.
    Namost az a megfigyelőközpont azért létesült a szigeten hogy megfigyeljék, az ősi világból az "AZOKAT" akik tulajdonképpen egy fejlett civilizáció leszármazottai.
    Akik lehet,hogy őriznek valmit.Valamit ami fontosabb mindennél,talán a világ sorsát őrzik.Valamit amit az őseik hagytak rájuk örökségűl.
    A repülőgép lezuhanása is lehet hogy az őmiattuk történt.Akár kiválthattak valamivel 1 elektromágneses anomáliát ami miatt lezuhant a gép.Lehet hogy tervük van az emberekkel......

Nem tudom eddig jutottam.......................
    Bocsi ha sok a hülyeség benne.