The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A fegyver alatt az az állapotjelzõje?
Azt hogyan raktad oda? <#help>

Én alacsony strength-tel rendelkezõ emberekrõl szóltam, tekintve, hogy mágus karakterrel nyomom, fegyvereket, páncélokat tulajdonképpen abszolut nem használok. Ha rám aggatsz 40 kiló acélt semmilyen irányba nem fogok szaltózni 😊 Valószínûleg a lóra szállás is nehezen menne. Sõt, tulajdonképpen már abban a csuhában, amit viselek, abban is nehéz lenne nagyon ugrálni, anélkül, hogy össze ne kutyuljam a saját lábaimat. 😊

Egyébként meg szerintem egyezzünk ki egy döntetlenben, hogy (mint a legtöbb vitában szokás) mindenki megmaradhasson a saját véleménye mellett 😊

Lobsterman
A Call of Cthulhuban van még nagon jól megoldva a sérülésrendszer. Nagyobb vérveszteségtõl homályosul a látásod, törött karral nem tudsz célozni, törött lábbal csak sántikálsz, szemedbe folyik a vér, és elég sokáig tart amíg össze tudod magad fércelni, tehát nem csak benyomsz egy gombot és máris full healthen vagy. És az is egy FPS, igaz egészségjelzõ csík nincs, úgyhogy ha már alig látsz a vérveszteségtõl, akkor azért meggondolod, hogy berohanj legközelebb a gonoszok karjaiba. Ilyen fantasy játék kéne nekem, amiben tényleg félted az épséged, és nem sztoikus arccal berohansz 3 minotaur lord közé, mert tudod hogy pár potion, és kutya bajod. Mondjuk nem ez az egyetlen logikai hiba a játékban ami felett szemet hunyok. Erre is csak az Oblivion képes hogy ilyen rengeteg hiba ellenére mégis rengeteg órára le tud kötni.

koschwarz
olvastam hirtelen szaggatásokról, fps esésekrõl... akkor is elõfordulnak, ha monnyuk egy izmosabb konfigon medium beállításokkal játszom, vagy csak akkor, ha mindent maxra próbálok tenni?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

grebber
Mutatok neked nagy képet is ha ezen múlik. Nyomassak párat?

Next PC upgrade: 2022

Mike
figy ki tudnad dumpolni a video beallitasaidat?
elmeletelig a gepem jobb de nalad megis szebb a grafika
vagy a kis kep miatt?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
es nem furodtel egy eve

brrrr

Tehetek én róla, hogy olyan lassan repül a varázslat? Most meg kéne várnom míg belém jön? Nem a fair play díjra hajtok, mert nem sokat érnék vele posztumusz. Egyébként ennyi sörös van itt a fórumon? Mert csak úgy tudom elképzelni, hogy úgy vélitek: minimum egy korsó egy varázsital. Amit szívószállal kell beszlopálni, hogy jobban hasson! :-))) Mi van akkor ha egy felesrõl van szó? Vagy háromcentesrõl? Van olyan fantasyvilág is ugyanis, hogy egészen apró fiolákba van kiporciózva az anyag.

Egyébként pedig varázsolni sem tudsz úgy a gamében ha éppen fejbe gyaktak. Fegyvert meg lehet cserélni, csak éppen ütés közben nem.
grebber
Miért?Amugy láblécben.

Mike
macikara nem lehet command creature-t nyomni?

Mike
milyen grafkartyad van?

grebber
Betámadtak:

Az Ogre mögött oson még az a lény aki a medvét termeli.
Egyedül nem gyõzhettem volna jött a LÓ ami velem van azt ketten együttes erõvel lezuztuk õket.

Ja, és kösz, hogy szóltál! :-) <#worship>
Hm... Megtaláltam a többi modot is az öblökben, illetve én a kémmel.
Valóban nehezebb volt, kb negyven kiló, de meg fogsz lepõdni: én láttam is, hogy valaki szaltózott benne. A pasas a brit royal armory alkalmazottja volt, középmagas, 180 centi magas, 70-75kg. Felvette szépen a vasakat ahogy kell: kipárnázott alsóruhát, rá a láncinget, ami ért vagy térdig, majd rá a teljes lemezpáncélt. Volt rajta 35-40 kg. És lazán, könnyeddén elkezdett benne cigánykerekezni. Szal a lényeg, hogy teljesen a viselõjére igazítsák a páncélt. Olyan mint a hátizsák: van jó és kényelmes, amit könnyedén lehet hordani, a rosszal meg ugyanazt a súlyt alig birod el. Persze biztos voltak olyan hadurak, akiket tényleg úgy kellett feltenni a lóra, ha kötelességbõl hadba vonultak, mer már szépen meghíztak otthon, de nem ez volt az általános.
Mondom, alkímiával csak az a bajom hogy legyõzhetetlenné tesz, simán nyom az ember egy TAB-ot aztán annyi gyógylötyit iszik amennyit csak akar plusz Master szinten még 10 egyébb potiont is ihat mellé amik kvázi sebezhetetlenné teszik, mindezt kvázi egy szemvillanás alatt.
Megyek egy szûk folyosón, egszercsak a végén feltünik egy necro és rámlõ valami varázslatot, félreugrani nem tudok TAB és mire a varázslat becsapódik már immunis is vagyok rá 😞

Azért a lovagok se voltak hülyék hogy a saját páncéljuk súlyával nyírják ki magukat 😊

Csak gondolj bele a kereszteshadjáratokba, 40 fok árnyékban és már egy órája kergeted az arabokat a várfalon, nehézpáncélban infarktusközeli élmény mégis meg tudták csinálni.

Egy lovag nehézpáncélban simán fel tudott szálni egy lóra vagy át tudott ugrani kisebb akadályokat, egyfajta második bõrként viselték a páncélt. Átlag ember persze csak gyalogolni tudna benn.

Az utolsó mondatodat annyiban módosítanám, hogy szvsz nem a játékélmény romlana, hanem az eladási statisztika. Egyébként egyetértek, fõleg a végével. 😊

Nem tudom, szerintem a klasszikus lovagkorban egy teljes páncél ennél nehezebb kellett, hogy legyen, bár tény, hogy magam még sosem próbáltam fel egyet sem, ergo ebben lehet, hogy igazad van.

Õszintén szólva én nehezen tudom elképzelni azt, hogy egy mágus csata közben hátraszaltót produkáljon, azt is nehezen tudom elképzelni, hogy valaki hátraszaltó közben tudja a bordámat püfölni, plusz ha sisakrostély van rajtam (tehát páncélban vagyok), akkor nemigen tudnék hátraszaltót ugrani, bármilyen könnyû legyen a páncél, ám ha mindez mégis megtörténik, ha minderre mégis képes vagyok, akkor az a legkevesebb, hogy közben tudok inni is egy kortyot. 😊

Ja még annyi, Enclave-ban ha gyógylötyit kellett inni akkor bizony a karakter szabaddá tette az egyik kezét és úgy vette elõ az üvegcsét amibõl aztán 3-4 másodpercen át itta a gyógylötyit, nem lehetett csak úgy instant a bõr alá varázsolni 10 üveg cuccost, ha csatában lement az életerõ akkor menekülni kellett és egy nyugisabb helyen inni a potiont.
Kár hogy Oblivionban nem így van, egy szót se szolnék az alkímia ellen de ez így táp szvsz

Ezzel épp az én véleményemet támogatod, tekintve, hogy a példák annak igazolására lettek felhozva, hogy az Alkímia egyáltalán nem táp, csupán a játék egy olyan eleme, ami úgy illik a többi közé, ahogy a többi elem is.

Egy lovagi páncél kb 25-30 kiló, bárki tudja hordani, anno még gyerekeknek is csináltak páncélt. Viszont úszni határozotan nem lehetett bennük! <#idiota>

A harcon kívüli alkímiával nincs semmi bajom de nehéz elképzelni hogy egy hátraszaltó közben amikor a bordáimat ütik buzogánnyal a lezárt sisakrostélyon át magamba tudnék tuszkolni akár egyetlen korty akármit.
(kivétel talán a saját vérem és a könnyeim <#hehe>)

A fegyverekben teljesen egyetértek, egy karddal a lemezpáncélba bújt embert elvileg alig lehet sebezni ellenben baltával/buzogánnyal már igen, a páncél nélkülieket meg pont a karddal illene jobban sebezni.

Amíg HP csík van egy játékban addig a sérülésmodel mindig is irreális marad, a törött végtagos megoldást eddig csak a Fallout játékokban láttam értelmesen lemodellezve.
A játékélményt rontaná ha "reális" lenne, addig oké amíg a játékos szúr be az ellen páncélja alá de amikor a full daedricen egy goblin találna rést és szúrna vesén hirtelen már nem tetszene annyira a helyzet sokaknak 😄
(én mondjuk nagyon örülnék egy ilyen játéknak 😊

Még valami, ami engem borzasztóan bosszantott, de nem akarom elrontani a fõküldetést még el nem kezdõk játékát ezért ami most jön az HATALMAS:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha csak a fõküldetést csinálná meg valaki a játékban, akkor sima akciójáték válna az Oblivionból. Egyszerûen csak és kizárólag olyan küldetések vannak, amiben harcolni kell, semmilyen más egyéb opció nincs: Verekedni kell a börtönben, a börtön után, Kvatchban, Veynon Priory-ben, A Mythic Dawn könyvek megszerzésének érdekében, a szektások bázisán, a kémek ellen, le kell verni Azura vámpírjait, aztán a brumai kapu jön, majd Sancre Tor szellemei, Miscarcand csontvázai, be kell csuknom az összes város melletti Oblivion kaput, a Brumai nagy kaput, majd verekedhetem át magát Mancar Camoran Paradicsomán, és végül jöhet a végsõ csata IC-ben, ennyit kell tennem, se többet, se kevesebbet. Csoda, hogy ebben a nagy gyepálásban nem felejtettem el, hogy egyáltalán miért is harcolok. Igazán jobban is megerõltethették volna magukat a storyline kialakításánál, hol az ármány, cselszövés, intrika, romantika, stb, ami sok fantasy történetet felejthetetlenné tesz... Mire végigmentem a fõküldetésen, szabályosan belefáradtam az állandó verekedésbe, és egyszerûen nehezen veszem rá magam, hogy újabb dungeon-öket ostromoljak. Minek? 3 nap múlva úgyis újra tele lesz. Pémzem is annyi, mint a szemét, az otthonomban halomban állnak az egzotikus fegyverek, mit tud nyújtani egy dungeon, amit eddig még nem láttam...

Összegezve a véleményemet: a Morrowindre sokan panaszkodtak, hogy nagyon hamar könnyûvé vált. Meglehet, de annyival összetettebb volt a sztori, hogy ott volt kedvem újra és újra nekifutni, felkutatni különleges ereklyéket, elvarrni minden szálat. Az Oblivion kapcsán nem igzán érzek ilyen késztetést. DE! Mindentõl függetlenül az Obliviont is jó játéknak tartom, csak nem olyan jónak, mint amilyen a Morrowind volt.

ZaJanga
föntebb kellett vennem a gameplayt mert mindenkit 1-2 csapással lenyomtam....

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

ZaJanga
kis gyenge kardocska...32-es sebzéssel :-D

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Nem szintfuggo hogy tudsz-e uszni nehezvertben.
1 szinten ugyanugy megy mint 30-on.

Én akkor szomorodtam el, mikor teljes vértben belestem a hajóról a vízbe, már tölteni is akartam a savegamet, erre elkezdtem úszni 😊))))) (1 szinten még a folyó alján mászkáltam a vasakkal, ami tök realisztikus is vólt, izgulhattam, hogy kitartson a levegõm a partig... most meg már vértben is tudok úszni...)

http://www.kettlebelledzes.hu/

Van benne valami! Mondjuk Battlefieldezek 2 óra hosszát akkor totál kijátszottam magamat, ebbe meg csak épp belemerülsz. 😊 De szerintem ettõl még nem kell uninstallni csak akkor elõvenni amikor van vagy 3-5 óra szabadidõd. Nos akinek nincs ilyen annak tényleg mást ajánlok.

SNAKE01
hát igen...

dronkZero
" Ehhez képest ugyebár a játékban minden ütéstõl egyformán sebzõdik az ember, még a blokkoltaktól is (megjegyzem ez is tiszta hülyeség, fáradok, az ok, de sebzõdni mitõl, szálka ment az ujjamba a pajzsból?), legfeljebb páncélban kicsit kevesebbet."

Ebbe kár így belemenni teljesen. Ilyen mélységekben inkább az lenne a kérdés, hogy ha blokkolás közben eltörik az alkarom, akkor az hány -HP? És egy gyomorlövés démoni íjból, törpe vesszõvel? Eleve pontatlan a modell, de ez van. Ha realisztikusabb lenne, akkor játszhatatlanná válna. Milyen lenne már, egy csata közben eltörnék a lábadat, aztán hadonászhatnál a kardoddal hanyatt fekve, meg vonszolhatnád magad 100m/óra sebességgel?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Sir Quno Jedi
A jó játék ilyen. Gyakran ébredsz rá hajnali 3-kor, hogy pár óra és mehetsz dolgozni, de te még mindig ott görbülsz a moncsid elõtt homályos tekintettel, étlen-szomjan és teli hólyaggal... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

SNAKE01
nekem eggyetlen egy gondom van a játékkal!az hogy minden idõmet elvesz!ha leülök vele játszani nem tudom ott hagyni.46 óra 40 perc alatt a story-t teljesítettem és minden egyéb mást is amit akartam,szóval ezért is döntöttem úgy hogy abbahagyom.szerintem uninstall lesz!😞

Alkímiával kapcsolatban tisztázni szeretnék valamit. Az alapanyagokból esszenciákat vonsz ki, ebbõl lesz néhány cseppnyi folyékony lötty, max egy korty az egész, tehát nyugodtan megihatsz akár 20-at is, ettõl még nem nõ béka a hasadba. Másrészt pedig meghúzni egy ilyen üveget kb. pont annyi idõbe kerül, mint elsütni egy heal varázslatot futás közben.

Az egyetlen dolog ami rosszul van kezelve ebbõl a szempontból, az az, hogy kívülrõl nézve a karaktert elég nehéz elképzelni hova teszi azt a 40-50 üveget, amit magánál hordoz. Bár ugyanez igaz a nem használt páncélokra, fegyverekre, könyvekre, miegymásra is.

A játékban természetesen sok "érdekes" megoldás van, pl. megnéztem volna azt a lovagot, aki egy full acélpáncél szettben megborul egy csapástól, aztán lazán fölpattan, mit sem törõdva ezzel, hogy x kg színtiszta vasba van bújtatva. Egy alacsonyabb strength-el rendelkezõ karakternek eleve nem lenne szabad elbírni a full heavy armorok súlyát, pl ha rám adna valaki egy full ork páncélt, asszem már azért is megizzadnék, hogy ne boruljak fel, ha fúj egy kis szél, nemhogy lazán sétálgassak a város utcáin, vagy vígan lóra is pattanjak akár, ahogy a játékban tehetem. (Éppen ezért indítottam mágus karaktert, mivel nem vagyok kimondottan harcos típus.)

Viszont ha meg elbírja az illetõ, akkor az igen komoly védelmet nyújt, már ahhoz is szerencsés találat kell, hogy egyáltalán bármilyen sérülést okozzon, komolyabb sérülést meg pláne nehéz beszedni. Ehhez képest ugyebár a játékban minden ütéstõl egyformán sebzõdik az ember, még a blokkoltaktól is (megjegyzem ez is tiszta hülyeség, fáradok, az ok, de sebzõdni mitõl, szálka ment az ujjamba a pajzsból?), legfeljebb páncélban kicsit kevesebbet.

Egy a lényeg, apró hibákon nem érdemes fennakadni, tökéletes játék nincs, ez is messze van attól, de azért egyáltalán nem rossz próbálkozás, csak nem abba az irányba mentek a MW után, amerre én szerettem volna.

PiszkosFred
Kapcsolódó küldetés

Nem biztos hogy érdemes megcsinálni (elcserélni a kardot), de ha el akarod, ezt a Daedra Herceget keresd fel ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Hol található az Umbra és milyen kard az, hogy mindenki róla beszél? (most kezdtem nemrég játszani)

http://www.kettlebelledzes.hu/

Sipocz
Vmi. hasonló dolog történt meg velem->dungi mélyén állt két fazon, nem igazán akartam hogy egyszerre essenek rám ezért takarásból belelõttem az egyikbe ijjal, elindult felém, hátrafutottam, aztán látom egyszer csak megáll és "Biztos csak a szél!" felkiáltással visszaindul, közben a vállából mered ki a nyil amit "csak a szél" nyomigált oda.😊

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Mayday
Roviden leirna valaki, hogy mi is pontosan ez a sokat emlegetett Umbra kard???

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Én néha lefutom õket <#idiota>

Van az a khajiit útonálló Fort Ashnál IC-bõl Chorrol felé, mire kifut a bokrok mögül már eléggé eltávolodok, ilyenkor álldogál egy kicsit aztán visszamegy a bokor mögé 😄

kisfigi
Kösz

Destiny. The design is clearly ancient.

Hali!

Ezt hogy érted?
Egy ellenfélre sütöd el a soul trap varázslatot akkor csak az õ lelkét tudod befogni (egyszerre egyet). Meg kell legyen megfelelõ méretû kõ is üresen az inventorydba. Ha tele vagy üres lélekkövekkel (megfelelõ méretûekkel) és kezedbe kapod Umbra-t, akkor lehet szépen gyûjtögetni (NPC-ket viszont csak black soulgem tudja befogni).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Szia!

minden további nélkül. Egy kis szótár magad mellé és ennyi elég is. Gyakorlatilag totál szájbarágós az egész program. Mindent megmutat a nyíl, hová menjél. A quest logban meg van idõd kisilabizálni mit is kéne tenni a helyszínen.

CS@
Bár nem próbáltam, de szerintem igen.
Mivel az út mentén ácsorgó tarháló banditák, akkor is észrevesznek és kunyerálnak, ha láthatatlanul megyek el mellettük.

Chameleon alatt mindig megtalált eddig, de volt hogy láthatatlanságban is megszólított.
Ha messzebbrõl jön mikor elsütöd a láthatatlanságot (éppen fut feléd de a varázslat már aktív mire beszédtávba érne), akkor megáll és bambul maga elé meg nekiáll keresni, de nem szólít meg. Ha viszont pár lépésen belül volt akkor a frissen létrejött láthatatlanság ellenére is beszól hogy fizess.

De ha már megindult feléd, akkor a bounty is ott van rajtad. :-) Ha meg kimész akkor láthatóvá válsz és már másznak is rád az õrök hogy fizessed már ki a büntetést.

sztem nem

kisfigi
PLS HELP!

Destiny. The design is clearly ancient.

Hogy lehet az hogy csak egy soul gemet tudtam feltölteni?

Még nem buktam le betörés közben, mi van ha ellövök egy láthatatlanságot amikor jön az õr? Akkor is tud velem beszélni? <#fejvakaras>

CS@
Upsz bocsy én olvastam félre az „varázslatba” -t „varázstárgyba” –nak.
Látszik nem túl sokat enchantoltam.

Bocs, megtévesztõ volt a megfogalmazás. Másik területre, ahol a gép majd tölt. Szóval föl az emleti szobákhoz (külön térkép) vagy le az alagsorba (basement külön térkép).

Hali!

Igen. De nem állandóak, hanem a szintedtõl függ milyen ellenfelek közül válogathatsz. Igaz 17. szint fölött már nem fog változni (1-2-3 Minotaurusz Lord). nem bármikor mehetsz be, hanem ahogy az öreglány mondta, minden héten 1 meccset nyomhatsz le. két meccs között legalább 1 hétnek el kell telnie.

De ugyanígy nem fog eltûnni a fighters guild küldetés és a Dark Brotherhood küldetés sem, mert ezekhez mindig vissza kell járni (az egyikhez havonta a másikhoz hetente).