The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem lesz, ugyanugy mint pl a DB "sorozat".

Kellett neked trükkösen fogalmazni <#hehe>

Ha elõbb kijössz vagy átmész másik helyiségbe akkor nincs lebukás.

Másik helység pl egy másik szoba a házban ahova betörtem, vagy egy másik terület pl basement? <#fejvakaras>

Az enchantnál tudja a fene. Ott pénzt néz a program meg magicka igényt és persze a lélekkövet amit be akarsz tenni.
A kérdésed eredetileg nem a varázslatra vonatkozott? én így értettem (varázslatkészítésre) . ha én voltam a félreértelmezõ, akkor sorry. :-(

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Kandurex
#20153 hozzászólás többszöri átolvasása segít abban, hogy ne kapjak kapásból 10 privátot!

köszi

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Megvettem a hivatalos Wizard's Tower plug int, de a keretprogram beadja az unalmast egy "HASP SL Client Runtime Error" - ra hivatkozva. A support valasza a problemara egy automata email volt 3 nap elteltevel, miszerint ha gondjaim vannak a letoltessel akkor hogy tolthetem le ujra. Szal el sem olvastak. Valakinek esetleg volt/van hasonlo gondja? Ha igen, hogy oldottatok meg?

Mayday
Azt mondjatok mar meg, hogy az ARENA kuldisorozat lesz-e valaha COMPLETED? Vagy ezek a Grand Champion utana ellenfelek mar "allandoak", barmikor lehet menni, es ezaltal az Arena mindig aktiv kuldetes marad?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Hali!

Lopakodva menjél be oda ahol lopni akarsz. Legyél benne tuti biztos, hogy senki nem láthatott meg és nem is hallhatta meg a környéken hogy a zárat macerálod (ezen könnyû lebukni, viszont ha varázslattal nyit ajtót az ember akkor ez máris nem lebukási tényezõ, hacsak az õrök nem nézik meg a zárakat is mikor eltrappolnak egy épület elõtt). Ezután mikor odabenn vagy akkor is maradj lopakodó módban. Ne legyen rajtad nehéz és csörgõs cucc (elméletileg csak a lábbeli számítana, de gyakorlatilag más is tud zörögni mozgás közben) és próbálj meg semmivel sem csörögni, semmit sem leverni. Ekkor csökken a lebukás esélye.

Ja és mindenek elõtt lopkodáshoz legyen magas a sneak skilled. 50 alatt is van esély és lehetõség lopni, de a lebukás is sokkal gyakoribb. Ki lehet tapasztalni miként mûködik a dolog és akkor nem lesz majd probléma.

Viszont minél nagyobb tárgyat kapsz le valahonnan annál nagyobb az esélye hogy az bizony hanggal fog járni. Ezt meg a háziak is meghallhatják és kiszólnak az õrségnek, óbégatnak, vagy csak szép csendben nekedesnek. Bármit mozdítasz is el (teszel el) egy olyan helyrõl ahol a közelében más tárgy is található volt, azok a tárgyak bizony zörögni fognak vagy rosszabb esetben el is dõlnek. Ez is lebukáshoz vezethet.

Elméletileg van egy beépített "riasztórendszer" a játékban, legalábbis a készítõk szerint (meg az X-Box változaton tuti mûködik is). Ez nem a lopakodástól, hanem az épület zárjától függ, hogy mennyi lesz. Easy meg very easy esetén gyakorlatilag nem fognak bemászni utánad, hacsak nem csapsz nagy ribilliót vagy meg nem látott valaki behatolás közben. Average zárnál is 2 perc fölött van ez az idõ, hardnál olyan 1 perc, míg elméletileg a very hard esetén 30 másodperc lenne. Ha elõbb kijössz vagy átmész másik helyiségbe akkor nincs lebukás.
Futottam már bele a dologba, de sokszor elõ sem jött. Nem tudom mi szabályozza, talán a nehézség, meg a karakter szerencséje.

kisfigi
Na még vmi...
Szerintetek ha vki nem tud angolul akkor is tudja majd élvezni ezt a játékot?
Csak mert ebben sok a párbeszéd az inventory stb.stb.
Elõre is kösz!

Destiny. The design is clearly ancient.

innen látszik hogy mindenki máshogy látja, ergo neked kell döntened 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

CS@
Csak egy elméleti kérdés: Ha csinálok egy „Paralyze for 1sec on touch” –ot akkor ahhoz már csak 25Illusion kell, ha a 25 megvan de az expert még nincs akkor sem lehetne fegyverbe rakni?

kisfigi
Kössz!
Igaz mondtak ezt is azt is...

halkan megjegyzem hogy még egy ezrest rádobsz és abból már +1 giga ram is kijön

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Kandurex
Hmm... akit érdekel a Wizard's Tower hivatalos, fizetõs (nyátokat!), mod, ingyér és bérmentve, az nézelõdjön a kalóz kikötõben, esetleg az "izsó" vadászon.. 😊

Ezen a lootolási dolgon én is ki tudtam akadni míg minden mod nélkül játszottam. Az zavart a legkevésbé, hogy jobb cuccban futkosnak az egyszerû utonállók és banditák, ám hogy ezeket kivétel nélkül fel lehet szedni mellõlük... Kissé túl hamar elveszik a játék izgalma. Ha nem figyel oda az ember akkor gyorsan lép pár szintet és még kiélvezni sem tudja a szinttel jövõ új cuccokat, mert máris van náluk jobb meg még jobb. :-(

Szerencsére vannak modok. Olyan ami a lootokat és az ellenfelek fejlõdését is szabályozza, meg olyan is ami emellett sok egyéb mást is. Meg van ami ezeket eleve kombinálja plusz még a harcon is javítgat egy kicsit. Szóval modokkal orvosolható a dolog, de az alap felállásban elég lehangoló az ilyen mennyiségû és gyakoriságú kiemelkedõ felszerelés.

Hali!

Immobilize varázslat tuti hogy vehetõ a fõvárosban az akadémia fõépületében az ott dekkoló emberkétõl. Csak be kell menni boltolási idõben (reggel 8 után kezdõdik és legkésõbb este 8-kor végetér) és lehet tõle venni. De ha nem legaláb expert az illusion, akkor még beépíteni sem fogod tudni egy varázslatba, mert sajna kell a paralizáláshoz az expert illusion. :-(
Egyedül a Dark Brotherhoodnak van egy speciális fagyasztós+paralizálós varázslata, amit már journeyman illúziós tudással is el tud sütni a karakter.

Kandurex
Szerintem 512 tûrhetõen fut a játék. A véleményem: Vedd meg! Ha kijön belõle, akkor a Collector's változatot.

Szerintem vegyél ramot, a játékot meg vedd meg késõbb mikor lejebb ment az ára... 😊

http://www.kettlebelledzes.hu/

kisfigi
A tanácsotokat szeretném kérni!
Szóval, van 16000 FT-m és nem tudom hogy mit vegyek belõle...
512 mb RAM-ot hogy 1gb legyen és menjen a járék szaggatás mentesen vagy vegyem meg belõle a játékot?
( ezt a játékot eredetiben szeretném...)

PiszkosFred
Minél nagyobb tárgyat akarsz ellopni, annál nagyobb zajt csapsz, édesmind1 ekkor hogy milyen cipõ van rajtad. Ha a közelben pont elhalad egy járõr, az meg fogja hallani ahogy te egy 50 kilós páncélt gyömöszölsz a zsebedbe.

Valaki írta, talán SaGa Jr, hogy minden betörésnek van egy idõ intervalluma, ami talán a skillekbõl számolódik ki, és amely idõkorlátot ha átlépted, akkor bekapcsol a virtuális riasztó. Ez is lehet oka a lebukásnak, ha ez a dolog így mûködik. Én a tolvajommal csak pénzt és gemeket loptam (boltból és zsebbõl), páncélokat sosem.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Sir Quno Jedi
Soha nem nyúlnék a nehézség állításhoz. Úgy mi értelme van?! A kihívás a legszebb benne. Ha meg elmérték, akkor nem érdekel a gamma.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Teljesen egytértek! Nagyon jellemzõ a játékra, hogy játékstílussal simán lehet belõle egy 10/1-es gamet és egy 10/10-eset is csinálni belõle. Valaki harmadosztályú fps-ként kezeli 😊 valaki pedig az egyik legjobb eddig megjelent szerepjátékként. Személy szerint nagyon tettszik, hogy hangulatomtól függõen tudok vele játszani. Valamikor egyszerûen nincs kedvem harcolni, ilyenkor derítgetek körülnézek új questeket hol adnak rendezgetem az otthonaimat stb.. Legalább utána ha action-re vágyom tudom hova menjek.

Nehézségi szinttel kapcsolatban meg az a véleményem, hogy elsõ játszásra simán hozzá lehet nyulogatni hiszen az embert inkább érdekli mi lesz még a story-ban stb. mint 10 percig püfölni egy db. szörnyet. De miután kijátszottam ez fog leginkább egy regamre rábírni. Persze ez egyéni vélemény.

Nezd meg tobbi mage guildet is.
Vhol tobben is arulnak spelleket kulonbozo osztalyokbol.

Hali! Nem tudja valaki honnan lehet vételezni Paralyze varázslatot? Néztem a Bravil-i Mágusok céhénél, akik Illusion-nel foglalkoznak, de nem volt sem Debilitate sem Immobilize. Egyenlõre úgyis csak a Debilitate-et tudnám megvenni, de nagyon kéne Enchanthoz a varázslat. Valakinek valami 5lete? Elõre is köszi.

Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;

En mindig sneakben mentem, neha varni kellett, mert hajnali 3kor meg ebren volt a kovacs, ekkor kimentem es vartam egy orat.
Katona akkor jon ha eszrevesz vki.

Amikor lopni próbáltam éjjel a kovácstól, bent pakoltam a szajrét, mikor fülöncsípett egy katona... szóval nem sikerült... Hogyan kell a kovácsokat kipakolni?

Sipocz
Lásd ezen tegnap én is kiakadtam: 11. szintü kari belomol egy fort ruinba és a dungi végén a vezércsókán enchantolt ork vért meg üvegkard. Ugyan felszedtem és töprengtem, de aztán csak eladtam mert a lóvé az kell a táp meg nem (bár mondtam is magam "de hülye vagy sipõcz"😊).

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

En is ugy vettem eszre hogy a Luck sokat szamit. Inditottam egy uj karit alapbol van 60 Luck. Lopaskor sokkal hatekonyabb voltam mint az elozo karimmal (50 Luck). Es ugy vettem eszre a loot is sokkal jobb.
Legios pancelt siman lehet lopni a tolvajok 1. kuldijeben, de akar kuldi nelkul is be lehet menni.
Ez nem gaz sztem, mivel ugyanigy ki lehet rabolni kovacsokat is pancelokert es fegyvereket.

dronkZero
Sneak Power Attack Umbra 6x33+kitudjamennyi a powerattackból... 😊

A paralizálás szerintem tök jól meg lett csinálva a játékban. Jó nézni, ahogy egy barna maci legurul a domboldalon, vagy hogy egy bandita feje fölé emelt kalapáccsal szép lassan eldõl... 😊

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Kandurex
NPC mod!

Kicsit az is gáz, hogy leütök 7-es szinten egy útonállót, és ezüst fegyverei vannak, meg varázsfegyverei, amik 150-200 a-ba kerülnek... meg, már harmadik szinten volt full légiós páncélzatom... És a fõ szálnak megcsináltam a harmadát, mert nem tudtam, hogy az a fõ szál... Más szerepjátékban, ha gyorsan nekiesek a fõellenségeknek kinyiffanok...

b-type
még annyit a harcosként kapott kombóhoz aminek sikerességét a gép teljesítménye befolyásol, szal hogy ha 4en körbevesznek és kombózni akarok, akkor alacsonyabb agility-nél le tudnak ütni és soha nem lesz abból kombó max amatör nöi box kinézetû kaszálás az ökleimmel.
Az agility-nek pedig mellyek a hozzáértései? Sneak-Security-marksman, na köszönöm szépen, ez egy tolvaj hozzáértései, harcosként miért nem endurance függõ a megszédülésem.
de ezek csak úgy felmerülnek néha bennem, nem akkora gáz szvsz mint a sneak attack 6×

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

SRobert
Mondtam, hogy elfogult vagyok. 😉

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

Igazad van de ez alkati kérdés, nekem pl nagy mentéseim csak a szintlépések után vannak, ha lemegyek egy barlangba akkor rögtön a bejáratnál quicksave és legközelebb majd akkor mentek megint amikor már kijöttem, ez egyfajta háziszabály nálam így legalább van izgalom 😊

Emlékszem amikor elõször mentem át Oblivionba percekig a clannfearekkel kergetõztem (5 szinten), simán vissza is tölthettem volna és mehettem volna óvatosabban hogy ne vegyenek észre de engem szórakoztat hogy a hülyeségemet nekem kell kijavítanom és nem csak nyomok egy F9-et és úgy csinálok mintha semmi sem történt volna 😊

Hali!

Íjaknak 6x-os damage sok lenne. :-)

Így is piszok erõsek sneak közben a 3x-os sebzéssel. Elvégre ott van az íj, aminek van sebzése, ehhez még hozzájön a nyílvesszõ sebzése. Mindkettõbõl van olyan változat ami további mágikus sebzést visz be (íjba bele lehet tenni enchantot vagy sigil stone-t), és ekkor a mérgekrõl még nem beszéltünk. Íjjal alapból nagyobb sebzést lehet összehozni, mint közelharci fegyverrel, ráadásul itt még a lövész testi épsége sincs veszélyeztetve.

Íjjal nem kunszt összehozni a 25-30-as sebzést sem alapnak, persze megfelelõ képzettségi szinten és felszereléssel. Ennyi alap károkozásra legfeljebb a kétkezess fegyverek képesek közelharcban, azok viszont nem kapnak a sneak alatt sebzésbonuszt.
Összességében egy jó íjász nagyobb kárt tud okozni, mint egy kétkezes baltával hadonászó közelharci karakter, kapja a sneak alatt a sebzés szorzót, akár 3 féle extra hatást is érvényesíthet a sebzésében (íj mágiája, nyílvesszõ esetleges mágiája, méreg az íjon használva). Hol éri ezt el egy közelharcos (normál támadással, nem a fatiguezabáló, lassú power attack során)?
Szinte már sajnálom a szegény tesközelben harcolni kényszerülõ karaktereket. :-)

SRobert
Ja. Ezért mondom, hogy fejlövés és hátbatámadás kellene ide. 😊
(backstab, headshot)

Sipocz
szvsz->A karekternek minden ellenféllel szemben elõnyt KELL élveznie (nem nagyot de meghatározót), a karakter számára egy csata csak az egyik csata, az ellenfél számára a csata az utolsó csata. Lehetne-é egyáltalán játékról beszélni ha a "kihívás" olyan mértékü lenne hogy minden inzultus spicre tenné a túlélést (persze legyen ilyen is 100-ból 1, azzal a sansszal hogy utána lehessen vami rengeneráció😊). Biztos emlékeztek pár napja itt eszelõsként vergõdtem, hogy az ellen mennyire überol, mint kiderült a diff.csuszka teljes maxolása volt a baj (amit a fiam baállított én meg nem figyuztam😞(). Na ilyenféle "kihívásnak" nincs értelme szerintem és persze az sem igazán érdekes már hogy köhintek kettõt és a hullahegyek égig érnek. Ez játék, élvezetes idõtöltés, nem feladat és fõleg nem ok a "szenvedésre". A karim azon a határon áll amikor egy egyszerû párviadal (bár manapság már 2/1 arányban "párnajozik") igenis munka (védeni, ütni, varázslani, italozgatni, healingezni...), de abban a pillanatban amikor az ellen egyértelmüen (többszöri próbálkozásra) felénõ minden szívfájás nélkül csuszka le oda ahol még gama a gama, hiszen én ennyire vagyok képes és ügyes egér+billentyû "virtuóz" & "agyaskakas" (a játék világa engem nagyon érdekel órákat tökölök a városokban infózok, dumálok, kereskedek és kérdezõsködök).

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

b-type
term. a kiegyensúlyozatlanságra célzok, nem a nehézségre mivel nekem az max-ra van húzva már lvl6-tól.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
nekem nem azzal van bajom hogy kap rá emelt sebzést hanem attól hogy 6× akkorát sebez, és közben nincs a játékban testrész szerinti sebzés.
a páncéom résein közelharcban is be tudok nyelni sebzést, mindenféle sneak nélkül.

Az meg pláne hogy 6× bónusz van sneak attack-ra, nekem meg harcosként van egy kombób, amit köszönöm szépen ha kivitelezni tudok miközben 4en körbevesznek és leesik az FPS-m 12-re.
?
Szal ez itt a lényeg.

Hali!

Finger of Mountain nem egy jó varázslat. A maximuma 200-as shock damage, 10-es területre. De olyan mocskosul drága lesz elsütni még 100-as destruction mellett is, hogy egyszerûbb csinálni egy kombinált varázslatot, amiben minden sebzõ hatás benne van (100-as Fire, Frost, Health és Shock damage a célpontra egyszerre).
Ez 100-as destruction mellett 300 alatti magicka igényû. Ha kap egy laza 10-es hatótávot területként, akkor rádobódik még 100 magicka igény. Még így is olcsóbb lesz.

A DoT (Damage over Time) jellegû varázslatok is olcsóbban a FoM varázslatnál. Igaz kell nekik idõ míg végeznek a célponttal, de nagyobb sebzést tud bevinni a karakter így az ellenfeleknek.

További hátránya a FoM varázslatnak, hogy sajnos pofátlanul magas tud lenni a skilligénye (már a fokozatot illetõen). Sokkal olcsóbb és jobb megoldás Skingradban megvenni az izmosabb villám varázslatot, vagy a területre ható 50-es sebzésû villámot. Az is elég hatékony, de sokkalta kisebb igényû spell.

SRobert
Ha látod, akkor tudsz védekezni, ha nem látod, akkor be tud szúrni/lõni olyan helyre, ami jobban fáj. 😊

De igazából hátbatámadás és fejlövés kéne ide... 😊

Sir Quno Jedi
Sneak-ben tudod hova kell lõni, van idõd célozni és nincs védve az a rész amit támadsz. harcban megpróbálhat dodge-olni. Erre gondoltak sztem.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Gunner
nekem ring of nighteye-m van, ez a legjobb, mert mellette van egy +15%os védelmet adó gyûrûm, miko lemegyek barlangba v. sötét van akkor ring of nighteye bekapcs, ha világos van, zavar a nighteye, akko leveszem és felveszem fortify blade block +7et 😛

[email protected] | HD4890@980/1140 | 4GB@800 | W7x64 |

Hali!

mert nem elég a skill szint, hanem kell a fokozat is. Hiába lesz egy erõs varázstárgytól teszemazt 100-as egy skilled, attól még nem fogod tudni végrehajtani a fokozatokhoz kötött specialitásokat.
Varázslatoknál ez úgy mûködik, hogy nem skill szint a fontos, hanem a rangod. Láthatatlanságot Journeyman fokozattól felfelé lehet csak elmondani. A fortify skill meg nem emeli ezt, csak a skill aktuális értékét. Ez annyiban fog csak megnyílvánulni, hogy olcsóbb lesz a varázslat. De az elvárt követelményt nem teljesítetted, hiszen maga a tényleges tudásod nem Journeyman még, hanem csak apprentice.

Ha nem tudja hogy ott vagy akkor nem is készül fel a védekezésre ezért van esélyed beszúrni a páncél rései között, ha már lát akkor úgy helyezkedik hogy védje magát, sztem ez így oké

Sir Quno Jedi
Ez azért van mert keverik avalódi RPG-t ahol a karaktered képességei a mérvadóak a cselekedetek siekrében az FPS-ekkel, ahol neked kell céloznod, ugrabugrálnod, csapkodnod, kitérned, blokkolnod, stb. Ez így valóban gáz.

A valódi RPG az, hogy te megadod kire támadjon a karid és mivel, a többit megoldja a gép, hiszen a te ügyességed NEM lehet kihatással a karid eredményességére. Innen már gyönyörû kardpárbajok alakulhatnak ki AI-ból. Idõnként max. beleszólhatsz, hogy váltson fegyvert, hátráljon/meneküljön, támadjon teljes erõbõl, inkább védekezzen, támadja valamelyik testrészt, avagy felszerelési tárgyat, és hasonlók, ez a maximum amit tehetsz érte. A többi rajat múlik és az AI-n. Így ha te fejre támadtatod õkelmét messzirõl, íjjal, sötétben, akkor kb. nulla eélye van találni és többszörös sebzést elérni, ha rossz és szerencsétlen íjász, DE ha sikerül neki akkor kapja meg a plusz sebzést. Ennél mégjobb, ha sérülési model van és a fejnek, illetve valamennyi testrésznek van saját páncélzata és HP-ja, illetve lethality-je, ezt kombinálva a sneak attack-el már valóban érdekes harcoknak lehetünk tanúi.

b-type
na de 6×??
én sz@rul reagálok arra is ha simán megütnek, de hogy lesz ebbõl 6× akkora sebzés?
filózz bele,
állok nézem rohan felém a csávó lõ egyet bamm bele áll a hasamba
vs
állok, egyszer csak bamm bele áll egy nyílvesszõ a hasamba.
hát ettõl vagyok 6× rosszabul?

Ja az attronachot benéztem sry, arra céloztam hogy a 240 egy mágusnak elég, de egy harcos már szopna vele

SRobert
azt úgy csinálja, hogy valószínûleg Te is másképpen reagálsz egy ütésre, ha számítasz rá. 😊

Amúgy meg elfogult vagyok és az íjnak is követelem a 6x-ost. 😊)