143
A közlekedés mostanában, közlekedési szokások, morálok és az ezzel kapcsolatos esetleges problémák
-
#23 egen, normális bicajutak kellenének, mint Hollandiában.
Ott meg a gyalogosok (túristák) az idióták és a akerékpárúton mennek, ezáltal (ha jól emléxem) Nijmegenben majdnem 2x annyi a súlyos kerékpár-gyalogos, mint autó-gyalogos !gázolás! -
#22 az autó a legkevesebb, de ne én legyek már a hibás mert valaki ki akarja nyírni magát -
#21 én például az ilyesmi józsi bácsit, egyszer korán reggel, persze egy falun keresztül jöttem, és alig bírtam kikerülni az autóval, mert tök részeg volt, és kacsázott előttem mint a fene. -
#20 biztos :) -
#19 arról nem beszélve, hogy az ilyenke, hogy tönkre tudják tenni az autó orrát, meg a fényezést, rohattak :)) -
#18 lehet 2 reg-je van. -
#17 az tuti -
#16 az 1 hetes regeddel? :) -
#15 mondjuk aki vidéken él, és idejön Budapestre, annka tuti káosz ami itt van, és örül ha ép bőrrel (kasztnival) megússza -
#14 legalább 2 hónapja -
#13 "pusztamérgesi 78 éves Józsi bácsitól" = falusi lopakodó csak és kizárólag sötétben + kivilágítatlanul + részegen + útközepén képes közlekedni. -
#12 nem kell ilyen idegbetegen közlekedni, csak szép nyugisan. ha befordul hadd forduljon. lehet fékezni is. persze ezt csak kerékpár - kerékpár/gyalogos viszonyára értem -
#11 1 hete? -
#10 nehéz dolog a kerékpárosok ügye... merthogy elvileg semmi papír nem kell hozzá, így bárki kimehet - ez azért van, mert pl. senki nem várhatná el a pusztamérgesi 78 éves Józsi bácsitól, hogy bármilyen vizsgát letegyen, hogy elgurulhasson a szomszéd faluba... (ugyanez az indok a bukósisak nem-kötelezőségére... és az pedig megoldhatatlan, hogy pl. "az 1980 után születettek részére kötelező" - pedig valami ilyesmit be kellene vezetni, legalább 1 egyszerűsített kresz-vizsgát)
viszont bent egy nagyobb városban pedig igenis veszélyes tud lenni önmagára és másokra is egy tudatlan bicajos. így a közlekedésrendészet maradt abban, hogy néhány szabállyal védi a kerékpárosokat (nem is vonatkozik minden tábla ránk)), de mindenkinek magára bízza, hogy mennyit ért a dologhoz, és reménykedik, hogy a város megfelelő mennyiségű használható bicikliutat épít. - ja, és nem lenne rossz, ha a rendőrök is tisztában lennének, hogy a biciklisekre nem vonatkozik néhány tábla :o) -
#9 én is legtöbbet kerékpérral közlekedem, de van jogsim.
A legnagyobb bajom, ha a legtöbb kerékpáros és főleg a robogósok kurvára nem ismerik a kreszt.
Azzal nincs bajom, ha a kocsik közt flangál és nem viszi le tükröm, de pl rohadt sokszor láttam, h nem is lassítanank a mackósajtnál vagy stoptáblánál. Egyszer meg láttam, h csávó nem értette, h mit mutogat neki a közlekedési rendőr és simán elment egyenesen, amikor az a kanyarodó sávot engedte éppen.
Azért ha valaki kimegy utcára az ilyeneket ismernie és főképp betartania kéne. -
#8 lol -
#7 Megemlítem, hogy kerékpárral közlekedek, kocsim nincs.
A lentebb írtak a napi tapasztalataimat mutatják.
Autósoknál:
Meg ugye, a barom megy, siet, sürgős dolga van, városon belül is legalább 80-90-nel kell mennie, át a piroson, szétnézni felesleges, viszont a telefonálás vezetés közben KÖTELEZŐ!...
Kerékpárosoknál:
Bicikliúton hirtelen megáll, bekanyarodik jobbra/balra, lelassít, kikerülni nem lehet, mert amerről kikerülnéd, úgyis arra fog fordulni. Ez kiváltképp az öregekre vonatkozik, de az átlag 18 és felettiekre is igaz.
Gyalogos: bicikliúton kell közlekedni, nem gond, hogy a járda 1 méterrel odébb van, szétnézés szintén nuku, megfordulás dettó igaz... -
#6 amúgy eddig 3 másik országban vezettem, de csak itthon tapasztaltam ezt a fejetlenséget -
#5 Engem meg az, ha csak az indexet használja, kiteszi és már fordul is, hogy neki kinnt van az index :)) -
#4 Te nem veszed észre. Azok az emberek megfigyelők. Követnek. Az egész világ egy nagy összeesküvés... -
#3 Jah, nem figyelnek az emberek, nem szokás...
Engem az idegesít fel, amikor azt a nyomoronc indexet képtelenek használni, azt hiszik, hogy gondolatolvasó a másik emberke... -
#2 az utcán mindig belegyalogolnak az aurámba a geciek
azt utálom még nagyon, amikor elmegyek valaki mellett, aki éppen áll, erre elindul mellettem ugyanakkora sebességgel és nem veszi észre magát -
#1 Jó ideje rágódom már, hogy megnyitom ezt a témát. Egy másik topicban már kezdtünk erről beszélgetni. A mai közlekedéssel kapcsolatos véleményeket/sérelmeket/stb.-t ide várom, legyen szó autóról/kerékpározásról/gyalogos közlekedésről.