18540


Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
 • b-type
  #18540
  Ettől még lehet jó, ha illeszkedik. ..a készítők többfelé meg kell feleljenek, határidő, etnikai ízé, célzott korosztály (vér-bél-sex),esetleg a gyerekek teljes hiánya (mert a kiadó nem akarja). Időhiányra még orvosság a DLC, a többire nem.

 • Daermon
  #18539
  Mert feleslegesnek tartom, és már ez nem olyan, ahogy a készítők megálmodták.
 • Alanw
  #18538
  Miert?:)
 • Daermon
  #18537
  Én passzlom sajnos, semmilyen játékot nem szoktam modolni :)
 • arel
  #18536
  jelenleg beállítottam a nehézségi fokozatot nightmare-re de tudtok esetleg modokat amivel esetleg további nehézségeket lehet előidézni. Pl. halottam a Combat balance modról ( ami a nexuson szerintem már más néven van fönt mert nem találtam) ami a sebzések realisztikusabb elosztását célozza meg de mivel az enemy sokszor túlerőben jön ez inkább nehezebbé teszi a játékot mint könnyebbé. Hasonlókat tudtok?
 • arel
  #18535
  Feltöltöttem az Improved Atmosphere modot és halljátok nagyon megdobja a hangulatot. Több párbeszéd, item, npc ( főleg a városokban nagyobb táborokban), kinézet stb. stb. Csak egy gond van vele, hogy a magyar feliratot meg széjjelvágja. Egyszer hol magyar máskor meg angol ott ahol eredetileg magyarnak kéne lenni. Rengeteg file-t tartalmaz a mod de azért kíváncsi lennék melyik macerálja a magyar feliratokat, lehet azt kitörölném inkább, mert a gyorsolvasás nem megy még ha angolról van szó :-).
 • Plata
  #18534
  Nekem most van egy kis gondom,frissítettem a kártyám driverét és Dragon age tök szar lett,az NPC-k ruhája villog és összevissza változik,egyik pillanatban a normális ruha van rajtuk,de ha mozdulok a ruha textúrája valami szar lesz.
  Nincs fent ruha mod,csak a respec mod és a castle cousland.
  Egyszerűen játszhatatlan lett,mert összevissza villódzik a ruha textúrája ha mozgok,de csak az NPC-k ruhája.
  Utoljára szerkesztette: Plata, 2019.07.18. 19:20:14
 • Daermon
  #18533
  Ne rakd fel a modot? :)
 • arel
  #18532
  Üdv.
  letöltöttem a jobb arcgrafikák véget a Dragon Age Redesigned Version 6.9 modot, de nem tudom másnál is jelentkezett egy olyan probléma, hogy jó pár karakternek a szeme ki van fakulva, mintha meg lenne vakulva. Egyes karaktereknek meg az egész arcával grafikai hiba van. Nem mindnek, de úgy 50%-ban tapasztalható. van erre megoldás?
 • Although
  #18531
  Spoileres
  Alstair mint Gray warden most már érteni fogod Molni :)

 • Although
  #18530
  Spoileres!
  Meg lehet csinálni valamit így is. Mikor már nem haragszol amiért nem az lett amit vártál.
  Megjegyezted a részeket amik beleilletek a mesébe. Végül a CD Proejkt is ezt csinálta csak profiban.
  Az EA nem tudta gyorsan kivégezni őket. Ezért ez a mese még véget ért. Hawke története része a mesének.
  Ez a szép benne nem egy szimpla mese mint Geralt csodás meséje sokan benne vannak. Korszakokon átível.
  Hawke története folytatása Duncan történetének vagy párhuzamos. Majd Az inkvizítor megjelenik és a társai. Leliana, még ott van, Wynne már nem. Talán Alstair is ott van sőt ha úgy alakul ő ott van a városban. Miközben a főhős kérdezi tőle van fontosabb is mint ami itt történik. A gray warden ránéz, úgy szomorúan. Van, miközben odaad neki egy emléket. maker watch you over my friend :)

 • Although
  #18529
  Regények fontosak csak úgy fogod érteni kicsoda Fiona. Nekem a kis morcos elf egyik kedvenc. Mert a képek összeállnak ahogy Maric the king és ő beszélgetnek. Ahogy ennek a magára maradt elfnek egy ember a barátja lesz, pedig egy világ választja el őket. Ez csak porszem az egészben.
  Edit Jó ez bevezeti a DA:I-t is kerek kis mese ez.
  Utoljára szerkesztette: Although, 2019.06.26. 23:27:18
 • Although
  #18528
  Ha nem találtad meg a "recap" videot. Ez elmeséli. Még azt is gondolhatjuk milyen jó volt. Pedig nem.
  A sztori amivel régen nem értettem egyet, pedig de, jó lett. Megalapozta a folytatást. A regényeket. A szakadást.
  Spoileres keményen.
 • molnibalage83
  #18527
  A DA-2őt lehet, hogy story recap videóval letudom és az Inq.et a történet miatt majd egyszer letolom. Vagy ki tudja...
 • CrashBoostZoom
  #18526
  Csak sajnálni tudlak, hogy neked David Gaider a fantasy írás netovábbja. De komolyan.
 • Although
  #18525
  Hahaha. Szutykos ponyvaregény. korunk egyik legjobb fantasy írójáról beszélsz :) Nem mellesleg ő volt a játék alap írója Gaider.
  Utoljára szerkesztette: Although, 2019.06.25. 21:41:35
 • CrashBoostZoom
  #18524
  Egyedül a mágusok lázadás az ami kicsit spoileres. A többi szutykos ponyvaregényekben történik. Azokra meg kár az időt és a betűt pocsékolni. Csak az számít ami a játékokban van/történik.
  Utoljára szerkesztette: CrashBoostZoom, 2019.06.25. 21:38:44
 • Although
  #18523
  Hidd el töredékek, mivel úgy láttam nem érdekel már meg szarnak tartod. Gondoltam a töredékét amiről olvashatsz és láthatsz belőle. A meséről amit a Gyűrűk ura mellé meg pár hasonló mellé lehet tenni ahol a Witcher széria is van. Megvillantom. Sajnálom. Azt gondoltam te itt befejezted.
 • molnibalage83
  #18522
  Na, ezt faszán elspoilerezted...
 • Although
  #18521
  Nekem nem volt egyszerű. Akkor utána sem évekig. Persze voltak jó kombok de ez a lényeg, amiről Crash és Daermon ír. Ésszel boldogultál, ez a lényeg. Pedig nem voltam hülye hozzá. A PoE kevésbé izzasztott meg hardon mint ez. Persze már öregebb voltam gondolom.
  Ez valóban egy "szokványos" mese a hőssel a nagy általánossal semmi olyan mint a DA2 ahol kis város hőse vagy, a nagy mese legnagyobb felvonása. Még a mágusok lázadása előtt. Maric és társai kalandja után. Mielőtt a nagy mágus Wynne életét adja. Mielőtt a még élők a fa előtt, ahova eltemetik, és Leliana énekével búcsúznak tőle akik még élnek azokkal akik utánuk következnek. De ez az egész úgyis csak a regényekkel lesz teljes.
 • Although
  #18520
  Van amiben egyetértünk van amiben nem. :) A skyrimet hasonlóan láttuk a W3-at közel hasonlóan. Te is szidtad a semmit mondó harcrendszert. A fejlesztést az értelmetlen upgradet hiszen semmire nem volt szükség valóban.
  Mateusz ezt ígérte lehet minden változni fog. Értsd tömeg termék lesz. De a sztori és a karakterek nem.
  a DAO egy másik kor játéka. Ők a BG-t akarták tovább fejleszteni egyszerűbbé tenni? Csináltak valamit amibe rengeteg időt öltek végül semmi értelme nem volt. Mert a pillanat 5 millió játékos. Akkor 2009-ben nekünk egy mennyország volt.
  nem tudtam betelni vele. Az idő átlépett rajta. Jött a DA2 majd a DA:I. Ahol már csak a sztori és a karakterek maradtak.
  Ahogy a W3-ban is. Lényeg a pörgés és a könnyedség, jól mondom? Nehogy megizzadj. Nehogy nehéz legyen.
  Szóval beszélünk feleslegesen erről. Nem gond az Obsidian egy időre pótolta.
 • molnibalage83
  #18519
  Nem egészen, de tényleg nem túl bő a repertoár. A lényeg egyedi képességeit kellett volna erősebbé tenni, hogy legyen értelme a potiknak és egyes skilleknek.

  Na de mit csináltam szerinted a DAO-ban? Tűzlabda, lefagyaszt, altatás és közben a két tank hentel. Ha kevés a HP, akkor Wynne és Morrigan gyógyít. Fagyasztásnál Wynne ököllel shatter meg védelmi varázslatok. Esetleg a tűzlabda kombinál földrengéssel és utána tűzeső/jégeső, ahol lehet. Alistair paladin meg dispelt tolt.

  Ennyi volt a játék nekem. És ezt kellett istenduja hányszor. Többnyire esélye sem volt az ellenfélnek, ahol igen, az meg mission impossobile volt. Ráadásul alsó hangon a játék FELE harc volt. A Witcherben érzésre ez 15% sem volt. Tudom, mert végig videóztam a végigjátszást és 3 órás felvett anyagból 2 órás videó kijött. A 15% volt a harc, 15% mozgás, trade, inventory.
 • Plata
  #18518
  Hát ez az,witcherben harc unalmas és tök egyszerű.Csak csapkodsz mint egy vadkecske oszt kész.
 • molnibalage83
  #18517
  Idétlen monszta...? A DAO egyik legnagyobb hiánya a repetitív harc és az, hogy kb. ugyanaz a tucat ellenfél van végig a játékban....
  A W3-ban és a többiben is maguk a szörnyek színesítő elemek. Az más kérdés, hogy lebutított harcrendszer miatt nem nagyon számítanak különleges képességeik, mert a játékmechanikai lába a W3-nak is gyengébb, mint a többi.
 • Plata
  #18516
  Én szeretem a Skyrimet is,bár nem egy Morrowind de nem is rossz.
  Gothic nálam a legjobb,imádtam az első részt,na meg a másodikat is.
  Még díszdobozos gyűjtői kiadásban is megvan.
  Witcher széria nekem nem jött be,egyiket sem tudtam végigvinni,witcherben jó hecc a kockázás volt,azzal szerettem játszani,de maga a játék nem jött be,a sok idétlen monszta,meg az állandó hentelés nekem sok volt,inkább éreztem diablo klónnak mint rpg-nek.
  Azt hiszem az első résszel tudtam legtovább játszani,a második fejezetig,de ott mindig elegem lett.
 • Daermon
  #18515
  Az ember akkor jár a legjobban, ha mindennel a maga idejében tudott játszani. Az meg ugye végképp subjektív kinek mi jön be már. Nekem pl Skyrim, Gothic is le lett húzva a retyón :D A DAO meg egy erős 9,5/10. És csak 2db olyan RPG széria van, eddig amire 10/10 tudtam adni: a Baldur’s Gate 1-2, valamint a Witcher széria.
 • molnibalage83
  #18514
  Jaj...

  A Gothic és a Witcher III egy valós idejű TPS motorral dolgozó harcrendszer, ahol egy embert irányítasz.

  A DAO egy pauseolható, de valójában körökre osztott, csak valós időben dolgozó rendszer, ahol több embert irányítasz. Ennél az, hogy te mindig klikkelj rá a ballisztára úgy, hogy a csapat fele máshol van és mást csinál, az nettó ökörség. A fenti esetben, ha lenne balliszta és te kezeled, akkor meg mi lenne? Semmi. Mert csak egy embert irányítasz.
 • Plata
  #18513
  A játék elindul,de ablakban és aztán az ablak elkezd összevissza ugrálni,vagy öt perc tökölés mire kitudom kapcsolni,Win7 alatt simán futott.
  már rég megvan még Win7 gépre vettem meg annak idején,meg steamen is megvettem,de még az eredeti cd is megvan,bár kétlem hogy elindulna mert vagy 20 éves.
 • CrashBoostZoom
  #18512
  Most összezavarodtam. Minden támadás végrehajátáshoz klikkelni hülyeség erre ajánlasz két olyan játékot ahol klikkelni kell minden támadáshoz/védekezéshez. Sőt, a Gothic 1 irányítása még borzalmasabb (már akkor is az volt amikor kijött) mert ott Ctrl+nyílbillentyű a támadás. :)

  Nem tudom, hogy mit vétett a DA:O, hogy így kiérdemelte a haragodat de én egyik problémával sem találkoztam már az első végigjátszásomnál sem. A könnyű-nehéz harcok váltakozását nem ez a játék találta ki van rá számtalan más példa is. Ugyanez igaz a történeti plothole-okra.

  Sajnálom, hogy nem jött be a játék de egyáltalán nem olyan rossz mint amilyennek te itt beállítod. Nekem a DA:O mindig 9/10 marad, mindegy, hogy mennyi idő telik el.

  Szerk.: a Gothic-oknak is faék a sztorijuk. Nem is amiatt szeretjük őket. :) Ráadásul a DA:O nem is "RPG akció" éppen ellekezőleg.
  Utoljára szerkesztette: CrashBoostZoom, 2019.06.25. 13:12:44
 • molnibalage83
  #18511
  Van az az elvem, ha megvettem valamit, akkor végigtolom, ha már elkezdtem. Eddig egyetlen egy játék jut eszembe, ahol ezt nem tettem meg. A Fallout 1. Nem jut eszembe más. Hogy elmesélhessem másnak akár a többségi ellenvéleménnyel szemben, hogy khöm. Van itt másodvélemény is.

  RPG akció fannak ajánlanám a DAO-t. Annak, aki a Gothic - Witcher féle vonalon mozog, annak nem tudom nyugodt szívvel. Túl sok a harc, túl faék a sztori. Csak a karakterek mentik meg, de még ők is félig sablonosak.
 • molnibalage83
  #18510
  Minden csapattárs sztoriját letoltam.

  Ha Win10 alatt nem fut, akkor szólni kell a GoG-nak. A lényegük a játékok újra eladásának, hogy a kompatibilitást adják el. Ha nem megy akkor refund, mert mennie kell. A GoG oldalán ki is írja, hogy Win10 alatt is jó.
 • PiszkosFred
  #18509
  Ertem. Csodalom is a kitartasodat (ritka ereny manapsag, respekt), mert olvasni is szornyu volt a vegigjatszasod soran tapasztaltakat, hat meg akkor mindez eloben milyen szar lehetett? :) En ennyi szenvedest egy jatekert sem vallaltam volna be (es errol a Steam fiokom tudna bovebben meselni, a max 4-5 oras jatekidovel rendelkezo "egyszer megneztem es viszlatszia" jatekaival).
 • Plata
  #18508
  Hát a grafikát nem nagyon néztem benne sosem.
  A játék szerintem a csapattársak miatt olyan jó,az a sok süket beszólás egymás csesztetése,a rengeteg apróság.
  Nem tudom mennyit foglalkoztál a csapattagok sztorijával,de rengeteg dolog miatt imádtam ezt a játékot.
  Grafika sosem érdekelt,de a sztorija nagyon jó.
  Bár ami azt illeti a grafikája elég vicces bugokat csinál a mostani gépemen.
  Nekem a mai napig a kedvenc játékom a Patrician 3,ősrégi játék,sajnos az új gépemen már nem tudok játszani vele,amit iszonyatosan sajnálok,mert nagyon hiányzik.Hiába van meg GoG és steam változatban is,sajnos win 10-es gépen nem tudok vele játszani.Win 7 alatt gond nélkül futott.
 • molnibalage83
  #18507
  Mivel én szeretem az RPG-ket így kapott hetest és becsületből toltam le, ha már a legvégén voltam. Másnak ajánlani csak olyan játékot szoktam, ami saját skálámon legaláb 8/10-es és érésre időtállónak mondom az élményt.

  Előbb ajánlanám a Gothic I-II-őt, mint ezt. Mert nekem az jobban bejött annak ellenére, hogy technikailag ma végletesen elavult.
 • Daermon
  #18506
  Akkor a DAI-t ki se próbáld, ott nyomva kell tartani a bal gombot, mert nincs alap autoattack :D (taktikai nézetben van kijelölés után, de az nagyon ergya megoldás)
 • PiszkosFred
  #18505
  Tizes skalan egy hetest adsz ra es nem ajanlod senkinek sem? Akkor mennyire pontozod azt, amit igen? :D (koltoi kerdes volt, nyilvan)
 • molnibalage83
  #18504
  2011 magasságában a DAO-ra adtam volna egy erős 8-ast. Szép grafika, jó zene, frakciós történet (még, ha sablonos is), a voice acting és karakterek jók. A harcok unalmasak és repetitívek.

  Mai szemmel viszont 7-nél többet nem és senkinek nem merném ajánlani.
 • molnibalage83
  #18503
  Kb olyan hülyeség, mintha a csapataggoknál minden támadás végrehajtásához klikkelni kéne...
 • Daermon
  #18502
  Sőt! Miért nem automatán öli meg a bosst? :D Szerintem teljesen rendben van, anno se zavart, most se.
 • molnibalage83
  #18501
  Hogy minden lövéshez kattintani kell és nem folyamatosan lő úgy, hogy beleülsz. Tehát arra is külön kellett figyelni és pause és lő, pause és lő miközben ugrálsz. Ha nem kattintasz újra, akkor csak áll ott karaktered.

  Ki volt képes ekkora ökörséget kitalálni?