8347
  • krisz16
    hi kb mikor jön ki a teljes játék?
  • Magic Boy
    Kipróbáltam amit mondtál(kikaptam 5-2-re)nekem nem jön be(túl támadó szellemben játszok hozzá),de tanultam pár újj dolgot és szinesebb/kiszámíthatatlanabb lett a játékom!

Már csak arr kéne rájönnöm,hogy hogyan javítsam a kb 30-40%-os kap ultalálási arányomat!
  • Breki33
    inkább úgy mondjuk már akkor OTB gond és C

ez a játék gamepadra van elsősorban P
  • Breki33
    Jah én megszoktam, hogy folyamatosan nyomom az e-t P

gamepadon ez nem akadály

több hivatalos lap is van
    klikk
  • Marcell
    Modositottam, ill. kiegeszitettem a "Fifa 2005 demo - tippek, trukkok" leirasomat. Tovabbra is ugyan OTT van.

Beleirtam az uj felfedezesemet is. Ha egyszerre nyomod az Y es a C gombokat, akkor taktikat is valthatsz. Ez tudom, hogy nem nagy ujdonsag (ala Fifa 2004), de azt hittem ez a demo verzioban nem mukodik. Bang-nak koszi az otletet hozza! :)
  • Marcell
    Nem. Ha lenyomod a SHIFT-et, akkor meg nem tortenik semmi, csak ha nyomod hozza az E-t (sprint) is, akkor tolja meg hosszan a lasztit.

Ha tehat viszed elore a labdat, aztan SHIFT+iranygombok, akkor megcsinalja a cselt.

A hivatalos honlapon okt. 8. szerepel, bar ez eleg fura az EA-tol. 10 eve mindig 2-3 hettel eltoljak az uj fifa megjeleneset, most meg elorehozzak 1 hettel??? Erdekes!
  • Magic Boy
    Jók a leírásaid majd megpróbálom beilleszteni a játékomba!
  • Breki33
    tényleg bill-nél csak egy megtolás után lehet folyamatos nyomással cselezni?

amúgy a Róma_Lazio patch állat lett
  • Breki33
    énmár láttam 21.-ét is
  • Laca1985
    Sziasztok!

Most akkor tényleg igaz,hogy október 8.-án jelenik meg a játék?Reméllem!
  • bang
    jaja .. én is a „W”-s verzió befuttatásával vagyok eredményes szögletnél. Én egy kicsit kivárok és a sprintet nyomva berohanok (szögletnél működik a sprint, próbáld ki.)
    viszont a cselezést még szoknom kell :)
  • Marcell
    Jatszottam 90 perces meccset es tortent par klassz dolog a meccs alatt. Lottem egy 30 meteres bombagolt, ami a felso lecrol vagodott a golvonal moge :)

Lottem egy olyan golt, hogy ket cselt csinaltam Reyes-szel (egy biciklis, majd egy elhuzos a 16-os sarkanal), aztan egy becsuszo vedo mellett bepasszoltam a lasztit Henrynak a 11-es pontra, aki laposan belotte. Nagyon jol nezett ki a replayben, 2 csel, egy becsuszo hatved, majd gol! :)

Rajottem, hogy nagyon nagy szerepe van a vedekezesnel a kapusnak. Rengetegszer ki lehet vele jonni folszedni a lasztit a kiugro csatar elol, illetve ha a szelen elvitte az ellen es beadja a bogyót, akkor nyomva tartom a W-t es a kapus lehuzza.

Szogletnel tobbszor bejott az a variaco, hogy: driven, majd a W-jatekos. Tolom a nyilat folfele, hogy kikerulje majd a hatvedet, aztan megpoccintem a fejelest.

Az elhuzos csel nekem sokszor osszejon, ezzel a hatvedeket meg lehet etetni es ra lehet loni mar a 16-oson belulrol is akar, vagy jol el lehet menni vele a szeleken.

Az first touch controllal (FTC) is sikerul neha megetetnem az ellenfel jatekosat. Jol tud kinezni, ahogy egy magasrol szallo labdanal a focistam testcsellel es finom mozdulattal athuzza a masik oldalra a labdat.

Az egesz jatekmenet baromi jo lett, vegre mar egeszen megkozeliti a valos focit. Jo visszanezni a cseleket, a szepen kivitelezett golokat.
  • Breki33
    nem

alulról jön fel az iróasztal mögöl

így nem kell állandóan a gépben hátul dugdosni az aktuális USB-t
  • bang
    "3 méteres USB kábelt"

?? a másik szobából játszol :)
  • Breki33
    Aham lehet azis azt variálja

ezt 2004-nél ajánlottam
    de nekem egyszerűbb a 2004-es configot használni

AMúgy vettem a gamepadhoz 3 méteres USB kábelt
    kérdés lassít-e ez valamennyit reakcióidőben P
  • bang
    nem a configban, hanem a gamepad saját szoftverével telepítésre került egy menüszerűen állítható rendszer is, hogy mi a pontos meghatározása azt így fejből nem tudom prezentálni
  • Breki33
    ball elől OTB és Q
    (ezeket lehet, hogy még cserélem)

Jobb elöl gyors Futás
  • Breki33
    najó de hogy raktad oda ez érdekel

configban?
  • bang
    előlre miket raktál ?
  • bang
    "tom az alapot"
    sajna a sprint nem volt a jobb első, sőt alapban nekem sehol sem volt, azt külön kellett odaraknom

igen nekem is jobban esne ha 4 gomb lenne elől és a job hüvelynél meg csak 4, mert egyujjal nehéz kombozni :))
  • Breki33
    tom az alapot csak azt hittem teis buheráltál

nekem kell elöl a négy gomb

illetve 3
  • bang
    akkor írom: bal analóg: irányok,
    jobb analóg: cselek, FTC
    bal első bill: OTB (eddig egyszer sem használtam, lehet hogy leváltom)
    jobb első bill: sprint
    jobb hüvelyk alsósor balról jobbra: ívelés (A), passz (S), lövés (D)
    - felsősor - : kiugratás (Q), szöktető passz (W), üres
  • Breki33
    nekem is van Rumble de a jobbik (sztem)

Annál is lehet manuálisan
  • bang
    nekem rumble van, más szerkezetű a gomb eloszlás, mint a Tieden (elől csak 1-1-gomb, jobb hüvelykujjnál 6)
  • Breki33
    hogy raktad manuálisan?

FTC alatt ezekre gondoltam

klikk
  • bang
    "elöl baloldali és jobboldali gomb"

pontosan, csak mivel nálam a jobb első gombnak más (alap) funkciója nem volt, így én oda a sprintet raktam :))

Az FTC mezőnyben használható, de a kapu közelében a sűrű védelemben csak szívsz vele, mert belelép az ellen, nem tudod magadat indítani.
  • Breki33
    az egész hasonlít az előző fifáéhoz

elmondanám hogy nálam hol van (elöl baloldali és jobboldali gomb) de én áttálítottam az irányítást
  • Breki33
    Érdekes, hogy az FTC-ról senki se beszél pedig állítólag idén az a legnagyobb újítás
  • bang
    hát megmondom őszintén, hogy már a demoban is van állítható taktika, csak sikeresen nyomát vesztettem, amikor a gamepademet variáltam. Egyszerre kellett nyomnom az OTB gombját (klavin „Y”) egy másikkal a meccs alatt !! Ennek a másiknak semilyen alapfunkciója nem volt, azaz NEM q,w,e,a,s,d...., de lehet, hogy „c” vagy valami más. Na ennek a két gombnak az egyidejű nyomvatartásával a képernyő bal alsó sarkában feljött egy taktikai menü, amit nyilakkal lehetett léptetni... hogy milyen hatásfokkal azt nem próbáltam ki.
    de este megnézem klavin, hogy hogy is volt ez. Az egész hasonlított a PES rendszeréhez.

kontratámadni én sem bírok max. egy gyors szélen folytatott rohamra vagyok jó, de középen a kapussal egyazegyben nem alakul ki.
  • Breki33
    nekem az OTB-vel
    és a szögleteknél a kapus kijön és mindent lehúz szindrómával van gondom

Igaz a másodiknál sikerült rájönnöm egy módszerre mikor az ivelés nem a körnhöz beinduló játékoshoz megy hanem mögötte a hosszún érkező játékoshoz ami elég veszélyes hiszen az ellenfél kapusa kirobogott az átadásra.

Viszont az OTB értelmét nem nagyon találom beadásnál inkább hátrány nyomni mint előny esetleg keresztlabdákhoz vagy elmozgásokhoz jó.

Viszont itt az emlitett kiugatásos magasz pasznál hatékony a PES-es múlt.
    Emléxem hogy szidtam benne a játékoskijelzést alul.

Itt meg direkte beraktam, aki ott alkalmazza ezt a módszert tudja miért
  • Marcell
    Koszi a leirast, hasonlot probalok en is veghez vinni hatul, sokszor sikerrel. Remelem a teljes verzioban jol be lehet majd allitani a taktikat es a jatekosok poziciojat, mert a szelso vedok tenyleg elegge a kozepso vedoket "zavarjak", nem pedig a feladatukat vegzik :)
    Az tenyleg nagyon fontos, hogy ne tamadjunk ki a vedokkel, hanem mindig engedjuk oket a helyukre, illetve hatraljunk veluk.

Lehet azert ilyen nehez (szembol) attorni a Milan vedelmet, mert az bizony a valosagban is eleg jo. :) Henry viszont a jatekban is olyan gyors, mint InRealLife es ez szuper! Amugy az Arsenal tenyleg a szeleken szokott eredmenyes lenni, meg gyors (Henry) kontrakkal. Tenyleg, azt nem ertem, hogy a kozepso vedok miert allnak meg mindig a kapujuktol 20 meterre? El se mozdulnak onnan, igy meg ha kontrazni is tudnek egy emberrel, mindig ott van a 2 kozepso beton vedo. Ha egyiket meg le is cseleznem, a masik ott van. A valosagban azert elofordul, hogy a vedok felmennek felpalyaig, vagy tamadni es a mogejuk beivelt labdara versenyt fut a csatar es a hatved. Na ez hianyzik nekem a jatekbol. Az igazi kontratamadas, a jo nagy elore iveles, felpalyas sprint, aztan ha gyors voltal, vagy jot cseleztel, akkor johet a ravezetes.

Az ellenfel kontrait egyszeruen meg lehet uszni, ha szabalytalankodsz a felpalyan, vagy meg az ellen terfelen! :)
  • bang
    Köszi
    a 16-osomról ki tudom fejelni, csak a mezőnyben nem én fejelem el a bogyót, de majd gyakorlok.
    Védekezésnél én elsősorban “betömörülök”, a magától letámadásba lendülő pléjereimre átváltva azokat visszafelé mozgatom. Kezdetben nem nyomok folyamatos “D”-t, mert ha azt nyomvatartom, akkor a védőm támadja a labdát vezető ellent (hiába irányítom a védőt hátrafelé akkoris csak megy az ellenre) Tehát eleinte csak rendezgetem a védelmemet, próbálok mindenkit a saját posztján és hátul tartani. Amikor az ellen már 20-25 m-re passzolgat a kapumtól, akkor kezdem a “D”-t lenyomva tartani, de csak addig amíg kiugrató pozícióban van (azaz szemben a kapummal), mert amikor az ellen hátrapasszol vagy csak egyszerűen elindul hátrafelé, akkor felengedem a “D”-t és a védőmet (aki az ellent támadta) viszarendezem a területére. (legtöbbször a széleket kell lezárnom, ami az Arsenállal azért fura, mert a négy védős felállásnál ot kéne hogy legyen a védőm, de elmozog és az ellen egyedül lesz kint szélen (pedig a Milán meg ékkel játszik)) A “D”-t, ahogy Te is megállapítottad szinte kötelező nyomva tartani akkor amikor indít az ellen, mert így nagy eséllyel belenyúl egy védőm az indításba. De a lényeg, hogy én megpróbálom a “d” lenyomást csak az intítás alatt megvalósítani, mert ha folyamatosan nyomom akkor “szétszalad” a védelmem. Ez sem zárja ki teljes mértékben a leindítást, de sokszor már röhejes ideig bénázik ellenem egy-egy támadásnál a gép és ritkán eredményes. A legtöbb gondom az elszenvedett kontrákból adódik, nem áll fel a védelmem és az ellen meg nagyon ott van ahol nem kéne....
    ami a támadást illeti nálam és a szélről beívelés+fejes a nyerő, meg ritkán be tudok menni a labdával szélről és akkor a hosszú megvan a hosszú:)) ja meg szögletből elég hatékony bírok lenni :)) ja és mindez pro-n.
  • Marcell
    1. kerdesed valaszara meg en sem jottem ra, szerintem a fejeles gombjanak idoizesevel kell ugyesnek lenni. Amikor a kozepso fix jatekos keszul fejelni ellenem, en is csak raolvasni tudok :))

2. szerintem vagy jol szabadit fel az ellen (pl. s-et nyomva is bele lehet maszni a labda utvonalaba, ami ugye passz lesz, vagy ketszer megynomja az A-t es ugy szabadit fel), vagy szimplan ennyit csal a gep is. :) Erre en meg igy nem figyeltem fol. Engem a gep pontos elore ivelesei zavarnak jobban. Nem is rendes ivelesek ezek, hanem emelt szokteto kiugratasok, amit neha nem tudok kivedeni. De amikor en porbalkozom hasonloval Q+W egyszerre, akkor igy toronyirant biztos nem tudok a gep kapuja kozelebe kerulni. Csak a szelekrol, egy-egy jo csellel, ugyes szoktetessel.

3. itt az idozitest kell gyokorolni, de ebben a reszben (allitolag) mar komolyan beleszamit a fejeles eredmenyebe a jatekosod tulajdonsaga. Ha jobb fejelo/fizikumu ellen probalsz fejelni nehezebb dolgod van. A jo idozitessel nekem tobbnyire sikerul fejjel mentenem.
    Sokszor a szelekre (fol/le) fejelem S-sel a labdat, akar a sajat 16-osomon belul is.
  • bang
    hello
    köszi, nagyon hasznos összefoglaló, sok módszeremet megerősíti és még újat is írtál... igaz én gamepad-en nyomom, ami más egy kicsit (pl. nincs külön shift, meg „y”, meg „c”..) ezért ezek számomra még rejtélyesek.
    három kérdésem lenne:
    1. sokszor okoz problémát az ellen által rúgott szögletnél az a szitu, amikor a kb. középen fixen álló játékos kapja az ívelést. Én akármit csinálok (hiába tolom ki a fekete körből a csatárt, meg ülök rá a fejére) akkor is kapura fejeli. Az igaz, hogy ha jól sanyargatom, akkor gyatra lesz a fejes, de akkoris ... Persze a védőm is próbál kifelé fejelni. Egyszer sikerült (kb. 80 esetből) kifejelnem a lasztit, akkor gyönyörűen felemelkedett a védőm, ötlet ??
    2. amikor az ellen 16-osára ívelek (támadás, szabadrúgás v. szöglet) és az ellen pánikszerűen felszabadít (kifejel v. kirúgja a lasztit) akkor az esetek 99 %-ában pontosan saját emberhez megy a labda, ha én vágom ki a 16-osomról, akkor ez kb. 40 %-os valószínűséggel jön össze... miért ??
    3. mezőnybe érkező ívelésnél, amikor saját és ellenfél játékosból álló páros fogadja a magas labdát, akkor mivel és hogyan kéne fejelnem, hogy ne az ellen bollintsa el a bogyót. Ekkor én több gombbal is tudok fejelni, de rossz a hatékonyság.
  • Marcell
    Feltettem egy iranyitas leirast a Fifa 2005 demojarol, amit en csinaltam sajat tapasztalatbol, ill. forditas alapjan.
    Egy ZIP-ben letoltheto a DOC formatumu fajl INNEN.

Elegge osszecsaptam, helyenkent lehet szarul is van megfogalmazva, de hatha segit valakinek...
  • Marcell
    Demo Factory 3.0 - INNEN toltheto.
    (Honlapja pedig ITT)
  • Breki33
    857
  • Falconer
    Jovan vazze, nem láttam, tudnál linket adni?
  • Breki33
    De van, kb 3 oldalon keresztül erről volt szó
  • Marcell
    Annyira jo lett a 2005 demo, hogy nem birom kivarni a full verziot!! Nem igaz, hogy egyik nemet ujsagiro sem tett fel meg a netre valami beta verziot (mint tavaly)! :)