5506
szerinted?!
  • debussy
    "Nem-humán"??
    Tudod azon gondolkodtam múltkor, milyen lenne a világunk, ha nem a kapitalizmus tombolna, hanem egyszerűen mindenkinek lenne egy kis háza kis gyermekkel, kis gyümölccsel, kis virággal. Elmenne színházba, kirándulni, kiállításra, koncertre, barátokhoz.
    Régen nagyátlagban az emberek sokkal boldogabbak voltak.

Azt hiszem nincs is értelme tovább fejtegetnem az egészet. Az elején abbahagyom.
    Egyértelmű, hogy egy fiatal gyerek vagy, akinek fogalma sincs semmiről. Kicsit unatkozol és mivel a körödben az a felkapott, ha ilyen nézeteket hangoztatsz itt is előjött belőled a "humánum".
    Nem bántalak, inkább azt mondom: TANULJ.
  • Aquir
    egyébként persze egy idegen faj megjelenése a Földön felfoghatatlanul kicsiny valószínűséget élvez :)

egy fajnak az univerzumban található (egyáltalában) alkalmas bolygók egyikén való, és azon pont az evolúciós fejlődés megfelelő szakaszába éréséhez (gondolkodás képessége) szükséges idő ÉS! tér együttes!, olyan közeli megegyezése a másik, megtalálandó és legközelebbi fajjal, hogy szemernyi esélyük is legyen a másikra rátalálni, csillagászatian nagy valószínűtlenséget hordoz magában, a legjobb szó a leírására a "lehetetlen", illetve a "közel lehetetlen".
  • sz4bolcs
    Nagyon=>túl xDD
  • Aquir
    a "HANEM" után elkezdett jóval nagyobb mértékben csökkeni a dolgok valószínűsége:) Szóval csak azt mondom, ott valaminek nagyon nem jól kellett történnie ahhoz, hogy egyetlen túlélő maradjon, vagyis igen, azon gondolkozna elsősorban hogyan élje túl, aztán ha ez egyáltalán megvan, nem tudna semmit tenni, átfut rajta az érzés hogy egyedül ő maradt, és innentől emberfüggő. Nem nagyon törődtél a Földön pl. Dél-Amerika népességének, és még jó néhány kontinens embereivel sem korábban, nem fog beleőrülni ezután sem senki, és maximum először nyilván megrendülne mindenki, és idővel enyhülne. Mondom ha egyáltalán lesz valakinek ideje foglalkozni ilyennel.
  • sz4bolcs
    Nagyon szentimentális. xD
  • morcosqtya
    megfilmesíteném.
    Komoly mondanivaló, epikus zenék. Meg bennehagynék egy iPhone-t is ahogy előveszi, de nem tud végül kit felhívni így belehajítja a tengerbe.. majd a kamera elmegy az ég felé és homályosodik.. közben zongorajáték, és enyhe szél fú.
  • sz4bolcs
    huhh, elég bizarr gondolatkísérlet. :)
  • morcosqtya
    húú bmeg, filmet kéne rendezni.. :)
  • morcosqtya
    nem úgy gondoltam mint a negatív utópiákban, hogy túl kell élnie egy elvadult és kietlen porrá omló nagyvárosban, keresi a konzerveket, éveken át kutat, berendez magának egy hadiszállást, motorozik a maradék benzinnel, meg elkerüli a dögöket, magában beszél stb. stb.. (ezer ilyen film van, zombisok is (pl I am Legend))

HANEM
    pl.: idegen faj (értelmes) megtalál téged, elhalmoznak mindennel, kaja, pia, ruha, luxus villa, hifi, kosárpalánk, fürdőmedence, ájfon :)), fotosop, fű, whiskey, szivar, francia borok és sajtok, egy Bentley, és stb stb, bármi ami kell, nem kellene dolgoznod, nem lenne pénz (minek?) DE: soha nem látnál több embert, mert rajtad kívül nem lenne már 1 sem!! És ezt bizton tudnád.

Ne mondd hogy ez nem billentene ki alapvetően sarkából egy (akármilyen értelmi szinten lévő) egészséges emberi elmét!
    Tutira lennének kirohanásai, gyanítom szuicid rohamai is, majd összeomlás közelébe érve mélyen vallásossá és/vagy filozófikussá válna...
    Talán egy célja maradna végül: megírná a "kezdet és a vég könyvét"... csak kinek?....
    talán egy új (még meg sem született) fajnak a leendő Bibliáját...
    :)
  • Aquir
    ő túlélni, nem továbbörökíteni :) az életösztön mindenki sajátja
  • morcosqtya
    túlélni?
    de hát megöregszik és meghal.. :)))
  • Aquir
    hát az a valaki megpróbálna túlélni, és csak azután gondolkodni, ezért nem nagyon őrülne meg
  • morcosqtya
    Most itt olvasgatva a hozzászólásokat, eszembe jutott az az XY teknősfaj utolsó egyede, ami jelenleg még él valamelyik állatkertben (szigorúan őrzik), de szaporodni már nem tud, mivel nincs belőle másik példány. Előreláthatólag él még 30-50 évet (ha előbb bele nem pusztul valamibe), majd ez a faj volt, nincs. (gyakorlatilag már most kihaltnak tekinthetjük - vonatkoztassunk el most a klónozástól/géntechnológiától)
    Fajának utolsó egyede.
    Nyilván Ő ezen nem gondolkodik el, de érdekes (és morbid) lenne ezt átélni emberi értelemmel...
    Nem szívesen lennék abban a helyzetben.. azt hiszem az alapvető értékrendje átformálódna annak a személynek (vagy megtébolyodna).
    Bár ez már inkább etikai kérdés...
  • Aquir
    én sem mondtam hogy mire jó, de az élőlényeknek szükségük van rá (nyilván)
  • Tetsuo
    A materialista szerint benne van a genekbe a tulelesi oszton es ugy viselkedunk mint egy automata, vagyis az ertelmere nem ez a valasz, ez csak a hogyanra.
    Hogy valojaban miert is tortenik ez, miert is jo h tovabb el a faj, miert is jo ha egyaltalan letezik a faj, erre a materialistak szerint a valasz az, hogy nem jo, ertelmezhetetlen, nincs ertelme az eletnek, csak onenntarto automatikus mechanizmus.
    A vallasok mar ertelmet adnak neki, de soxor alapveto logikai bukfencekkel..
  • Aquir
    "mi haszna van egy egyednek abbol, hogy a faj amihez tartozik fennmarad?"

a gének tovább-adásából lehet hogy csak nyűgje van valakinek, mert sokszor nem egyszerű felnevelni, de mégis ezt akarja az illető, továbbadni a génjeit, vagyis kielégíti a szükségét, többet kap vele (~'haszon') Ha nem érné meg, akkor nem lenne ember a Földön, ezt a haszon-nem haszon dolgot mondd nekik :)
  • Tetsuo
    A tudatlan az nem a rasszista szo szinonimaja. Mit tudsz te, amitol masokat tudatlannak nevezel?
    Az elet ertelmet nem tudja senki, bar elmelkedni lehet rola.
    2 fo megkozelites van, a materialista es a vallasos. Az elobbi a let ertelmet tagadja, utobbi pedig konkret valaszt ad ra.
    A fajfenntartas baromsag, mert mi haszna van egy egyednek abbol, hogy a faj amihez tartozik fennmarad? Az egyed el, hogy unokai is elhessenek csak egy onmagara hivatkozo magyarazat. A filozofalashoz kell logika is, ok-okozat nelkul a hipotezis nem er semmit. Ha mar az ontologiai hattertudas amugyis hianyzik.
    Persze bizonyitani megfigyelessel vagy kiserlettel igy is nehez vagy lehetetlen, viszont logikai szinten meg kell hogy allja a helyet, legalabb egy vizsgalati metodus alatt, hogy teoria alapja lehessen.
    Tehat ha sajat elmeleted van, azt jobban ki kell dolgoznod, mint a #5279-et, Dosztojevszkij pedig remek iro volt es lehet, h igaza van, de nehany kiragadott mondata meg nem egy egesz teoria, sot kulonbozo elmeletei az eletrol gyakran ellentetesek egymassal, mint nehany mas nagy ironal, pl ezert is szeretjuk oket; hogy nem egyszeruek. :)

Inkabb varnek a topikban kidolgozott altalanos metafizikai kovetkezteteseket filozofusoktol vagy vallasbol azt tovabbgondolva, de csak igy hasrautve hattertudas nelkul kigondolva egy uj vilagot, az meredek ill. gyerekes.
    Ezt nem rad ertem, hanem mindenkire.
    Sokan vitatkoznak pl a Bibliarol ugy, hogy eletukben nem olvastak..
  • ManOfTheLight
    Nem jártam sehogy csak a tudatlan barmok felb*sszák az agyamat.
  • Tetsuo
    Nezd meg a vagy villamosat! A fohos ugyanugy jart, ahogy te..
  • ManOfTheLight
    Mi van??? Elmondanám neked, hogy a fejlett államok ezáltal az idióta shader által beállított "nem emberekből" gazdagodnak meg!!!
  • sz4bolcs
    xDDD
  • Tetsuo
    El vagy maradva, fogadjunk a gyikemberekrol sem hallottal? ;)
  • ManOfTheLight
    Ezt most komolyan írod? Tényleg ennyire agymosott vagy?
  • shader00
    nem! 2013-ban színre lép hitler bácsi utódja és elíndít egy olyan atombomba programot amivel kiírtanak minden nem-humán létformát a földről!
    (humán->germán földműves) legyártanak 245345 db atombombát és szétdobálják a nem-humán-ok által lakott földrészeken! többek közt ázsia,afrika,dél-amerika és ausztália stb. szval az élet értelme: kiírtani minden nem-humán fajt, hogy csak a genetikalag tökéletes germán faj maradjon!mert a többi faj csak hulladék selejt, nem érdemesek az életre!
  • ManOfTheLight
    Tudod mit? Takarodj a tudatlan ***ádba.
  • shader00
    az élet értelme: kiírtani minden nem-európai embert a földről!
  • ManOfTheLight
    "Mikre jó az intelligencia?"
  • ManOfTheLight
    Szerintem az az értelme, hogy kipusztítjuk a saját fajunkat az IQ-nknak köszönhetően. :D
  • NeverwinterKING
    mi van ha más szemszögből kellene nézni azt h mi az értelme? eddig azt néztük h egy egyénnek mi lehet az értelme. de mi van ha az egész faj létének az értelmét kell vizsgálni? pl olyan h a föld megismerése és uralása vagy hasonló.
    vélemény?
  • ManOfTheLight
    "Az élet ízét csak a bolondok ismerik." /jaffí/
  • tyrael9393
    googleba írj be egy részletet a szövegből amit kivágtam és rátalálhatsz. Filozófiai szöveggyűjtemény 2. kiadás
  • tyrael9393
    már alszik a kórházban
  • sz4bolcs
    Mi a fárszt olvastattál vele? Én is akarom..
  • Aquir
    hívj mentőt..
  • tyrael9393
  • tyrael9393

Előző kedden elbeszélgettem egy depressziós "társ"-féleséggel. nem Társ. csak tudjuk hogy hasonlók vagyunk, de ettől függetlenül ritkán beszélünk. szerintem. Meséltem neki egy könyvről előző kedden. Múlt csütörtökön elkérte és olvasta a könyvet. Legutoljára azt a részt olvasta amit én ajánlottam neki.

Ma begyógyszerezte magát. Tudom hogy nem ez volt csak az ok de talán hurrikán ami megadta neki az utolsó "lökést" beszélnem kell vele ha magához tér. De mit mondjak neki? inkább kérdezni fogok, azt hiszem.
  • tyrael9393
    - Mivel a boldogságra vonatkozó kérdéseimre a természettől egyedül azt a választ kapom az értelmem által, hogy nem lehetek boldog másként, csak a nagy egész harmóniájában, amit fel nem érek ésszel, és előreláthatólag nem is fogom soha.
    - Mivel a természet nemcsak megtagadja tőlem a jogot, hogy őt kérdőre vonhassam, de egyáltalán nem is felel nekem - éspedig nem azért, mert nem akar, hanem azért, mert nincs mit felelnie -
    - Mivel megbizonyosodtam arról, hogy a természet (tudtomon kívül) saját magamat jelölte ki, hogy válaszoljak saját kérdéseimre (miután mindezt én mondom önmagamnak)
    - Mivel, végezetül, a dolgok ilyetén elrendezése mellett, egy személyben képviselem a fel- és alperes, a vádlott és a bíró szerepét, valamint merő ostobaságnak tartom a természet részéről ezt a komédiát, a magam részéről pedig megalázónak végigjátszani
    - Ezért, elvitathatatlan fel- és alperesi, bírói és vádlotti minőségemben a természetet, amely egyszerűen és arcátlanul szenvedésre teremtett, ezennel önmagammal együtt halálra ítélem...
    De mivel a természetet nem pusztíthatom el, önmagamat semmisítem meg, pusztán azért, mert unom viselni a zsarnokságot, amelyben senki sem bűnös." {Forrás: Dosztojevszkív: Tanulmányok, vallomások}

(((((((A Black metálnak nevezett felettébb "érdekes" könnyűzenei műfaj felháborodottságot, haragot és kétségbeesést fejez ki.)))))))
  • Aquir
  • debussy
    Ha értelmes volt az élet, a halál is az. Az életjelenségek közt a halál is ott szerepel. Aki sosem hal meg, az nem élő. De persze ezt igyekezni kell minél későbbi időpontra tenni...
  • Aquir
    agreed