124119
-
#103815 BSZ Krog !
Boldog nőnapot !
Boldog névnapot a Zoliknak ! -
#103814 Neked meg Boldog Nőnapot :) -
Vackor vadkörte #103813 Sziasztok!
Krog Boldog Születés napot!
Bobber Boldog névnapot!
Persze minden Zoltánnak Boldog névnapot!
-
Combinate #103812 lol.... -
taj #103811 pls accept 3 notebooks and 1 projector for 1 sqm parketta! plx man -
#103810 sell parketta (tüzifa) or trade for food - msg me FAST, I have 4 sqm parketta left. -
taj #103809 hamarosan epic failure lesz, és mindannyiunkan ez lesz a real neve :P
buy puska, machete, spear, crossbow, arbalest, arrow, bolt, cserépkályha, tüzifa, petróleumlámpa, petróleum, konzervek, só, füstölt hús, aszalt gyümölcs, liszt - msg me FAST, I have some gold left :P
-
Combinate #103808 Van egy új epic karakterem... "Hajlekony Hajlektalan" -
#103807 majd ha készen lesz, az ideiglenes volt már párszor linkelve, meg ingém is elkérheted kb. bárkitől :P -
#103806 kabbe -
#103805 Hmm.. mennyi nyelv. :> -
#103804 sok* :P -
taj #103803 freudi*
:P -
#103802 Fradi? -
taj #103801 fraudi elszólás volt ez a síkosított dolog? :P -
#103800 gatito -> cica -
#103799 jaja jo sik csokival meg mogyoroval :D -
taj #103798 a túró rudit komázod?
echte ungarische rudi
-
#103797 Ja: a magyar pina, gatito spanyolul. :D -
#103796 Pedig a csiga puha és nedves. -
#103795 Webforditas.hu szerint a spanyol pina, ananászt jelent. -
#103794 nyád :D de tényleg utálom a francia konyhát :D meg a csigát pfuj -
taj #103793 eredetileg latin
pina,pinae (femininum) - bíborcsiga -
#103792 Az első bekezdésedet olvasva kérdem: a pina egy spanyol szó? -
taj #103791 A pina pedig bíborcsigát (gyanítom, hogy Bex ezért lett langyi, nem szereti a francia konyhát, és nem venne a szájába csigát), és a holt-ember kapcsoló nem egy olyan kapcsolót, amivel halottakat kapcsolgatsz :P
Egyébként sok ilyen érdekes név és utalás van a játékban: csontnevek, utalás filmekre, könyvekre, bill gatesre, a linuxra, helyekre, filozófusokra, írókra, más játékokra, eseményekre, mozgalmakra stb. Van hímsoviniszta npc, aki szóba sem áll női karakterrel, van olyan város, ahol a nők (amazonok) uralkodnak, mert a férfiakról nincs túl jó véleményük, és ezt ki is fejtik, itt alkohol tilalom is van, a kocsmáros suttogó sörét csak a csatornarendszer egy rejtett zugában találod meg a város alatt :P Van focipálya és labda, sakktábla, lehet malmozni, van pacman szoba ellenséges szellemekkel és a padlón mindenféle gyümölcsökkel stb. :P A könyvek, táblák, sírfeliratok egy része csak azért létezik, hogy mosolyt csaljon az arcodra, egy része questekre utalás, míg a többi csak a hangulathoz, a történethez tesz hozzá valamit. Nyilván nem fog soha úgy kinézni egy utazás, mint a WoW-ban, a griffes térképnéző körút helyett itt részeg hajóskapitány van, aki rossz helyen rak le mindig és hasonlók. A lényeg, hogy nem a grafikáért játsza senki a játékot, 11 éve csiszolgatják a készítők, volt idejük mindenféle jópofa dolgot belerakni.
Ahol esetleg jogdíj viták miatt kötözködhetnének, ott megváltoztatnak egy-két betűt, és így a játékos még ráismerhet/nevethet rajta.
Érdemes egyszer kipróbálni, a magyar társaság segítőkész (a szó hétköznapi értelmében, yachtot és kincseket ne várjál :P), és elég sokáig tart, mire mindent felfedez az ember, mire minden apróságra rájön, szóval sokáig le tud kötni. Csak a külföldiekben nem szabad túlságosan megbízni, és érdemes a szabályokkal megismerkedni, mert érhetnek kellemetlen meglepetések. -
#103790 Nem. Tibia a neve. :) -
#103789 Igen. -
#103788 Tibia amúgy sípcsont-ot jelent xDD
sípcsont a neve ennek a játéknak ? XDDDD -
#103787 Jaaa, bocsi. .)
Amúgy engem nem zavar.. illetve nem engem zavar. Csak eszembe jutott.
De igen, nem nyelvhelyességről van szó.. inkább érdekesség. :) -
#103786 Zerg ilyen. :D
Ő kezdi halloddal. :D -
taj #103785 lehet, hogy arra gondolt, hogy hallod-e a gondolatait, mert akkor hiába nem tépi a száját :DDD -
taj #103784 Ha forgalmi rend változás miatt hangsúlyozni akarják, akkor rendben van szerintem, de ez már talán nem nyelvhelyesség, csak józan ész/logika kérdése, azaz számomra már ismeretlen terep -
#103783 én azt utálom, mikor valaki úgy kezdi a mondanivalóját s hívja fel magára a figyelmet, hogy "hallod ?" és várja hogy figyelj rá...bannyeg, ha nem mond elötte semmit, akkor mit kéne hallanom ?!? mondja azt hogy "figyi" vagy "hé te láma" vagy bármi olyat, ami felszólít -
#103782 Elég? :>
Akkor még egy, kíváncsi vagyok, hogy tetszik.. aztán mehetünk a Catti topikba. :)
Négyeshatoson bemondva:
"Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a villamos a Móricz Zsigmond körtér felé közlekedik."
Kérdés: Miért kell elmondani, hogy felhívjuk az utasok figyelmét, amikor minden, amit a hangosbemondóban mondanak, azzal az utasok figyelmét hívják fel? ^^ -
taj #103781 vagy "(lehet) hallani"
éjjelente furcsa hangokat hallani
-
taj #103780 Elég :P Én úgy indokolnám, hogy a látszódikot duplán tesszük passzívvá, ami fölösleges, azonos funkciójú képzőket nem kell egymás mellé rakni.
A látszik már magában is szenvedő, és ma is használt, a hallik ilyen szempontból már kényesebb, azt nem nagyon használjuk szerintem, de eredetileg az lenne a helyes a hallatszódik helyett, csak kikopott a nyelvből. Én inkább aktív ige használatát javaslom az utóbbi esetben és a látszikot az első esetben, ahogy te is mondtad. -
#103779 Látszódik.. miért nem elég a látszik? -
taj #103778 Helytelen igekötő használat, durva nyelvhelyességi hiba:
hackelték = feltörték
felhackelték =felfeltörték :P
Rengeteg ilyen hibásan rögzült dolog van a köznyelvben:
eldeformálódott - ezt már tuti hallottad, és a "de-" az elején egy latin igekötő, szóval az "el" már teljesen felesleges itt is.
Nem csak idegen szavaknál fordul elő ilyesmi:
átbeszéltük - ettől pl. feláll a hátamon a szőr, annyira durva hiba, és mégis olyan sokan használják, ez már mindennapos a menedzser konyhanyelvben, a megbeszéltük nem elég fontoskodó.
Éljen Grétsy László! -
taj #103777 a linkjét egy Tele-Catti-Zak kooperáció keretében nem raknátok majd be ide az egyebekbe?
-
#103776 ha minden jól megy, hamarost ti fogjátok beirogatni :P