172102

FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
Platypus16 #105702 Akkor még nem tesztelted az RPK-t:) -
Idióta adminokról: egy holland szerveren ahol Karkand fut, TILOS áthúzni a Factoryt. Kick jár érte. Egy invisiblehu nevű seggfej az admin. -
g36e vel else lát a kecseg odáig ahol halálosat sebez én meg rázoomolok m9x-szel azt feszt nem halmeg egy lövéstől
-
tubifex #105699 sznájperek tegyek csak fel a kezuket gyorsan... 
-
Én ki nem állhatom a medic kasztot....
Álltalában AT, Enginer, vagy rohamosztagos vagyok.... -
Nem pontosabb, csak gyorsabb. :) -
Miert lenne pontosabb a medic alapfegyver a sniper m24-enel? Te beteg vagy :) -
amíg a gyökér medic kasztnak pontosabb fegyvere van mint a snipernak addig itt kár beszélni bármilyen fajta próbatételről
-
Ide szantam -
Na 1 elegedett ugyfel, hu padawanom.:) -
Végre van hu infanty szerver!Itt legalább nem dob le a szerver.Király.Végetek;-) -
Schrank, egyszer bizonyitanal mar a szerveren ;) -
aki "szereti " az infantryt az mind m16-g36e faszláma noob medik 

-
Az a baj hogy szetoszlott a magyar kozosseg, viszont kulfoldi szerveren meg tele van ovodas adminokkal akiket ha valami extrem modon olnek meg mar kapod is a kicket...
Multkor 2x egymas utan lottem oldalba az admint repulo/geppuskaval/bombakioldo modban, ezek a repulo lamak meg cobraval jottek. Jott a fekete kepernyo, kicked "you phadophile..." Aztan kuldtem a szerver/admin bejelentest a ROE-hez :) "Kocsogok" -
Jó kis helicsaták voltak azok:D Jó volt ellenetek játszani.Csak aztán átszoktatok arra a szar repülőre:D Na akkor már nem volt olyan fasza:D(de azért párszor még akkor is kitvztelek titeket a bombázóból:D) -
Az infantry nem fasság, csak van pár hely ahol nem lehet élvezhetően játszani:DPl a claymore az fasság, az infantry nem az:D -
Ah, regi szep idok amikor Boxi kilotte a TV-s raksit "Varja korulnezek vele...!" aztan jott a dupla kill assist meg a duma... "Nem pazarlunk raketat"
-
Sztem a légvédelemmel lehet a legjoban irtani heli után:D Csak egy suppli kell, meg jó fedezék.Szóval ha ismered a pályát és nem egy helyben állsz, és nem nagyon mész nyílt terepre akkor elég szépet lehet írtani AA-val:D
Gyalogosok ellen halálos, repülő ellen kétesélyes, heli ellen meg télleg csak a helyezkedésen múlik, meg persze a jó időben ellőt rakétákon. -
Az infantry fasság.
Egy dologra jó viszont: nem kell örökké antitankkal lenned ahhoz, hogy életben maradj a páncélosok között. -
Én jól elvagyok infantryban is, meg conquestben is:D(kivéve a magyar szervereket...pedig régen még szerettem:D) Jó szerver kérdése az egész.Pl magyar szerveren semmi csapatjáték nincsen, illetve ritkán... Külföldi szerveren sincs csapatjáték, de ott legalább többen játszanak és így mindenki azt csinál amit akar.Nem az van, hogy a tank kempeli a spawnpontot, hanem szépen küzd az AT-sekkel én meg mediccént apríthatom a népet.Nem kell állandóan menekülnöm az APC-k, meg Tankok elől.Ha meg AT-zni akarok akkor nem egyedül kell szétszednem egy tankot, mint a magyar szerveren, ahol ált 8-an vannak egy oldalon abból jó ha 2 AT és sosincsenek 1 helyen...Ott a 32 emberből kicsit nagyobb valószinűséggel van egy helyen több AT-s, és így lényegesen könnyebb kiszedni a tankot.Meg persze ha tankozol akkor se unalas, mert mindig van freg
Ha helizni akarok akkor meg...
Az a jó hogy találtam egy szervert, ahol jó játék megy, nem ez a szenvedés mint itthon.Skilles játékosok, nomeg rendesen van adminolva.Fura módon olyat se nagyon tapasztalok, hogy valami aszolút kezdő beül a helimbe.Ha beül valaki az általában, már egész jól tv-zik és vele már lehet játszani, vagy éppen jó pilóta.Infantry szerverek is jók vannak külföldön(ajánlom a DKE inf szervert mindenkinek
csak vegyétek ki a ranked pipát)
Szóval a conq játékot sztem azért nem szeretik sokan mert nem találnak jó szervert, meg féltik a statjukat.Az arty kiszedheti őket.A heli leszedheti őket(sztem a helit AT-vel le lehet szedni ha nem olyan pró a pilóta.Ha meg jó akkor keress egy jeepet és azzal megfingathatod) és máris több haláluk és kevesebb fregjük van mint infantryban...Az meg, hogy lusták megtanulni használni valamit az már nem az én bajom.Meg engem különben sem zavar ha nem játszom együtt olyanokkal akik csak azért nem játszanak conq-t, mert rontja a statjukat:D(infantryt meg azért nem szeretem, mert van claymore meg kommander szinte mindig.UAV meg F2000GL a kedvencem együtt.Sose felejtem el amikor Edi meg hitman ellen játszottam a hétvégén.Felérek a lépcső tetejére, épp körülnézek és meghalok az F2000GL-től.Utána a hullám még nézi a köröző UAV-t és újraspawnolok...Na ez az amihez sok tehetség kell, hogy egy lépcsőt UAV-val kempelj meg gárnátvetővel.Nem értem egyébként, hogy mi a fasznak kommander infantryban, de ezen már úgyse lehet változtatni sajnos.A sok lámi mindig használni fogja...)
Zero ha kell privátba elküldöm a szerver nevét ahol játszani szoktam, meg még pár magyar.Csak nem merem ide beírni... -
TS Zolly #105682 Jó a memoriád kisapám. :) -
Paranoia #105681 Ah de agyvérzést kapok a sok repülős helizős emeberektől,h másra nemképesek mint,h a helipadnál,vagy a repülőgépnél SORBA állnak,de vagy 10en! közbe meg elfoglal az ellen 5 zászlót...még ők egymást TKzák,h a legfaszább zsír csávó másszon bele a buzi repülőjébe és keménykedjen belölle,mert esélytelen őket lelőni Stingerrel vagy AAval se.Aztán mikor már tart 60fregnél amiből vagy 20én voltam kezd telilenni a tököm a játékkal.
Még a helivel nincs is nagy baj mert legalább azt lelehet lőni.
A másik,meg ,h mi a pitsa van a medicnek a shock paddjával,h vagy 3-4x újra életsztem a csapat társam és semmi,persze mikor 4xra rohanok vissza hozzá kezembe azzal a szarral lelönek... -
Még nekem is jobban bejön a járműves harcmodor mint a gyaloglós... (Elvégre a technika korát éljük). Kezdetben kipróbáltam mindent ami csak volt, megnőtt az önbizalom, majd rádöbbentem, hogy semmiben sem vagyok igazán jó...
Aztán a járművek következtek. (Mondván, ha gyalog nem tudok megnyugtató teljesítményt nyújtani, akkor majd a vasakkal...). De ez sem igazán hozta az álltalam elképzelt játékélményt. Hát, mondom magamban: ilyen nincs! Ennek ellenére nagyon bejött a mobil légvédelem. Ezért folyton azzal akartam lenni (az ellenséges helinek úgy is az az elsődleges célpont, ezért nem sokan ragaszkodtak a mobil légvédelemhez. Én annál inkább.. Csak azok a nyamvadt repülők ne lettek volna.! A mobil kipipálva, :) akkor megnézzük ezt a járműcsodát más szemszögből is.. Első reppentyűm Promi papával történt, és olyan jól sikerült, hogy nagy kedvet kaptam a gunárkodásra. Kapóra jött Sig, mert ő meg a helizést próbálta elsajátítani. Hónapokig nem csináltunk mást, mint ő repült, én meg "védtem" a seggünket. És amikor azt vettük észre, hogy amikor beléptünk egy szerverre és az emberek elszállingóznak onnan, (no baserape, no basecamp) akkor már sejtettük, hogy kezd megyegetni a szekér. Végül is a repülőnél maradtam. Nagyon nehezen tanultam meg. Talán épp ezért is lett a kedvencem. És, hogy a témánál maradjak, épp az ilyen emlékek miatt sem odáznám a járműves szervereket. Ha meg nem jut jármű??? Még akkor is van ott egy pár olyan rögzített fegyver, amivel lehet borzolni az ellenség idegeit... (és közben jókat szórakozni)
Persze szigorúan csapatban! Igaz? Pharolas...
-
Sea Riggs? :D
kár hogy kenszel lesz :( -
TS Zolly #105678 ,, Egy merőben más világ, nincsenek tankok, légvédelmi ágyuk sem repülõk, csak a fegyvered a kezedben és a csapattársaid. ,, -
Ja, es melyikotok szallt fel ezzel a geppel? :) -
Ezert kell egy jo squad. :)
Szvsz jo, ha vannak jarmuvek, a CS-t is azert hagytam abba. Valahogy nem zavar, ha nem en iranyitom a tankot/repulot/koptert. Olyankor bujoskazok ellenuk, fedezeket keresve.
Jatszok egy kicsit varosi palyas szerveren, majd egy kicsit olyanon, ahol vannak legi jarmuvek, es igy jo csatak szoktak lenni. A infantry szerverek nem igazan tetszenek, leginkabb a sok kutyagolas miatt. Kiveve, ha kicsi palyarol van szo. -
Ez igaz... vannak akik pl pisztollyal támadnak a tankra...
Na nekik van önbizalmuk, eszük meg nem sok... :D -
Platypus16 #105674 Ok, de nem minden gyalogos rohangál AT-val a kezében... -
"Meg hát egy gyalogos vs. T-90-es párbajnak"
Szerintem egy jobb képességű AT elég szépen meg tud szopatni egy tankost...
Jártam már úgy, hogy a hajam madnem kitéptem mert egy szaros AT kiszedte alólam a tankot, úgy hogy végig tudtam hol van...
Repkedni szerintem jó, persze csak ha egyenlőek az esélyek. Egy pro pilóta ellen aki jól felvan szerelve (joy, gázkar, rudder, stb.)A magamfajta Bill+egér alappilótának semmi esélye, legalábbis kevés....
Ami megőrjít az az, hogy néhány lámi, amikor már minden zászló oda, és már csak 1-2 ember van, még mindíg egy tetőn bambul a snipa fegyó távcsövébe, és keresi a "zumot" :). Nem hogy vonszolná a seggét és próbálna foglalni, még ha kevés esélye is van....
-
én ezek miatt a dolgok miatt imátkozom egy 16os conquest szerverért, ami max 20 emberes és allmapos. Tűrhetőek a távolságok még gyalog is, a heli, vagy esetleg repcsi nem túlzottan zavaró(bár én szeretem, ha igen) és az infanrty és conq skillemet is meg tudom vele mozgatni. :) Jah és változatos a terep. -
1. söldner állítólag egy xar.
2. infantri: jó hogy jó sok repülő van meg tank, meg ez bf2 és nem cs, de én meguntam hogy a sok balfasz köcsög nem képes másra az apc-vel, hogy beálljon a spawnponthoz és úgy írtsa a gyalogosokat. nem akarok ingyenfreg lenni. ha apc-vel 6-7 gyalogost kilő mire kiszedik, és semmi mást nem csinál minthogy beáll valahova azzal a szarral és lövi a falat (mert még célozni sem kell), akkor már megérte.
meg a repülősök: szanaszét lőnek/bombáznak büntetlenül, mert hiába mondják hogy b+ én így meg úgy lövöm le a heliket meg a repülőket az égről a légvédelemmel, érdekes módon 10 alkalomból 9.8x én szívom meg ha beülök egy AA-ba. pedig nem tartom balfaxnak magam, mégis tegnap örültem mint majom a farkának hogy egy körön belül 2x is leszedtem helit az égről.
plusz: rühellek percekig gyalogolni és azt ordibálni hogy need pickup.
3. a szerver IP amit ígértem (nem infantri): 213.208.119.122 16564
tényleg jó szerver, minden technikai és egyéb szempontból -
vkinek megvan a söldner? vmi bf kopy, de van bőven fegyó, rombolható még a fa is, még a ruhánkat is mi "szabjuk meg" :DDD -
ja
-
TS Zolly #105668 Én azokat a pályákat szeretem, ahol nincs harci heli és repülő. Pl a sokak álltal utált sonkás stella. Ezen az egyen kivül, csak városi pályák vannak ilyenbe, kivétel a sarki pénisz kula. Azt pl nem szeressem. Tudod, nekem a repkedő, beazonosított tárgyakkal van bajom. Pecs ide, vagy pecs oda, a légvédelem még mindig nem az igazi. Nem azért megyek fel szerverre, hogy ezekkel a pilotákkal szétlövessem magam. -
Hm... Hát, mindegy...
Publicon én csak akkor szállok páncélosba, ha egyébként üresen maradna (van, amikor még akkor sem). Általában dzsippel járok, gyalog harcolok.
"Meg hát egy gyalogos vs. T-90-es párbajnak"
Hát aki kiáll tankkal párbajozni gyalog, az meg is érdemli.
Ha tank jön, akkor spot, aztán sunnyogás vagy spuri.
Az tény, hogy szinte kizárólag medic-kel tolom, nem én vagyok, aki szétszedi a tankot. De lehet szivatni TOW-val is rendesen. Az emberek nagyrésze nem használ külső nézeteket tankozás közban, sokszor a tank környezetében a legbiztonságosabb közvetlen mellette hasalni, és megvárni, míg elmegy... (Ha UAV is van, az szopás :) )
"Meg tudom, hogy most lehet jönni ezzel"...
Nekem tökmindegy, nem akarok én rábeszélni erre senkit, de én mindenesetre továbbra is normál szerverekre akarok járni.
"és így is próbálnak valami "régi-újat" beletenni a játékba."
Nekem jobban hiányzik a capture the flag, inkább azt tették volna bele... Jó kis Battleaxe CTF... :)
"es ujabb 1 oras gyaloglas ele nezhetek."
Dzsip szinte minden pályán korlátlanul van, csak nézni kell a minimapot spawnoláskor. Vagy a dzsippel együtt kell meghalni. Infantryban szerintem zavaróbb a sok gyaloglás.
"Arrol nem beszelve, hogy akinek van jarmuve az elvezi, akinek nem az meg szaladgalhat toketlenul ;)"
Akkor biztosan én vagyok az, aki mindig elviszi a dzsippet! :P :)
Meg szoktam várni a közelemben levőket egyébként, ha látom a szemükben a szándékot...
Arty...
Arty elől el lehet bújni a legtöbb zászlónál, de lehet érezni is, hogy mikor jön. Ha pl. sokan vagytok egy kupacban sokáig. Vagy épp ellenkezőleg, pl. ha messze a front mögött egyedül húzod a főbézt. Akkor tuti jön nyakba. -
Nekem is ez a bajom, fel orat gyalogfutok aztan jon szembe egy t-90 + APC kulonitmeny, vagy lebombaznak, vagy leartiznak, kozben ha AT-t viszek akkor ugye 1 jarmuvel elbirok, de biztos hogy 3 gyalogosba futok bele, hameg medic/specops vagyok, akkor jon a pancelos regiment, es ujabb 1 oras gyaloglas ele nezhetek. Arrol nem beszelve, hogy akinek van jarmuve az elvezi, akinek nem az meg szaladgalhat toketlenul ;) -
Platypus16 #105665 Hát én már egy ideje "rájöttem", hogy a repülőzés meg a helizés nem nekem való, ha tankkal megyek, akkor úgyis letévéznek, vagy lebombáznak. Ezért is szeretem jobban a városi mapokat, és pl. a Zatart nagyon utálom, mert én jóval később érek be be a szerverre váltáskor és addigra elviszik a repülőt, a helit, a tankokat, akik meg kocsival mennek, azok a csapatszellemiséget növelve basznak rád várni, hogy veled menjen kocsival és már elporol is. Meg persze Zataron esélyed 0 gyalogosként, mert csak gyalogolhatsz egyik helyről a másikra és közben vagy lebombáznak, vagy elkap egy arra járó tank vagy heli vagy leartyznak. Meg hát egy gyalogos vs. T-90-es párbajnak általában mindig lehet tudni a végeredményét. Azon még javíthattak volna sztem a készítők, hogyha még 2-3-mal több járgányt vagy tankot vagy repülőt tettek volna bele a játékba.
Többek között ezért is szeretem a gyalogos pályákat, mert itt legalább egyenlőek az esélyek és jobban ki tudod tapasztalni egyes fegyverek használatát. Meg sokadsorban infantryban sokkal jobb a k/d-m mint conquestben, de ez lényegtelen, ha van egy jó társaság:)
Meg tudom, hogy most lehet jönni ezzel "ha gyalogolni akarsz, akkor menjél CS-zni b+"-féle dumával, de nekem tetszik ez a játék, bár vannak kisebb-nagyobb hibái és így is próbálnak valami "régi-újat" beletenni a játékba. -
Erről jut eszembe.
Miért van mindenki úgy rákattanva erre az infantry témára? Én anno azért hagytam abba a CSézést (még a HL1 alatti CS, úgy 1.2 környékén), mert a BFben vannak végre nagy területek, meg járművek. Eltelt két BF rész, aztán most ott tartunk, hogy egy kezemen meg tudom számolni az európai, nem infantry, ranked, 32-es, nem kizárólag városi mapos szervereket. A szerverek 95%-a citymap, ennek háromnegyede infantry...
Na, mindegy, amíg még van normális szerver, addig nem rinyálok... (De most komolyan, miért vannak úgy rákattanva az infantryra?) -
Ez egy olyan valamit valamiért dolog. A csodás lagkompenzáció miatt a géped a folytonossági hiányt kiszámolja(járművek, emberek helye és sebessége), és te a monitorodon egy "fiktív" eseménysort látsz. A következő megkapott csomag ismét szinkronizál a szerverrel, ezt a kliensed korrigálja a monitorra. Kisebb packetlossnál nem nagy az eltérés a számított események és a szerveren történő "valós" események közt, de ha durvább lag van, akkor látványosabb a dolog. Olyankor repül ki a tank a világból, átlebeg a dzsipp az épületen, stb. Emiatt a fiktív-valós különbség miatt van, hogy nem találod el, amire célzol, vagy lelőnek már a fal mögött.
Régi játékokban nem volt ilyesmi, pl a HL1-ben ha lagg volt, akkor te is megakadtál, meg a többi játékos is egyhelyben szteppelt. Viszont ahová lőttél, az tényleg oda is ment, gyakorlatilag azt láttad, ami a szerveren történt.
Ja, még azt hozzátenném, hogy az történik meg, amit a szerver úgy gondol, az mindegy, hogy te mit látsz.
Pinggel ugyanez, ha az ellenség adatcsomagja(ő lő rád) hamarabb ér a szerverre, mint a tiéd(elbújtál a fal mögött), akkor bizony meghalsz. (A ping az adatcsomagok oda-vissza útjának ideje ezredmásodpercben)
*lag: Divat(szvsz lámaság) lett minden akadozást "lag"-nak nevezni a kevés processzor-memória-videokártya teljesítmény miatti szaggatástól a swappelésig, de alapvetően a lag jelentése a packetloss miatti rángatás, megakadás.