5974
-
Air #811 Mi lesz a kulonbseg az x700XT, x700Pro es az x800SE kozott?? Szerintetek kb. mikorra varhatok ezek a kartyak kishazankba, es milyen arkategoriaba? Most van garis csere alatt egy 9800Pro-m, es azon filoztam, hogy ha a jovo het vegeig nem jon meg az uj kartya, akkor elvileg kerhetnem vissza a regi arat (63+fa), de lehet, hogy megvarom vagy az x700XT vagy Pro verziot vagy az x800SE-t. -
#810 Nem sajnálom tőlük a gépem fölöslegét, de mutass egy embert aki azért költene pénzt a gépére hogy konkrétan a SETI-t gyorsabban futtathassa (persze akinek semmiféle szerződése vagy extrém rekordállító vágya sincs [de annak ott a 3dmark is]). Amúgy nem értem hogy low priorotiben van, de max 50% processzoridőt használ mikor háttérben van (miért nem 100-at) ha meg képernyővédő akkor a grafikonrajzolás visz el 50%-ot és úgy 100%. Ezt miért nem lehet setup-ból állítani hogy max/min mennyit vihet?
És végszó, hogy ha lessz GPU plugin a SETI-hez én fel fogom tenni, félreértettétek a mondanivalóm. -
#809 A rákkutatás még elmegy. De azért ne magyarázd meg nekem hogy komoly ERKÖLCSI háttér van a SETI mögött.
#807: Mondtam hogy ettől függetlenül nálam is keresi a mosógépeket a légköri zavarban. -
#808 Én nem értek egyet azzal, hogy értelmetlen, bár én nem futtatom!:D -
Borg #807 Tipikusan magyar hozzáállás :/ -
#806 Miután a PCI-Express videókártyát felteszem nem dísznek szánod a polcra, és mivel az AGP portba nem tudod beletuszkolni, bizony szükséges lesz egy PCI-Express alaplap is... -
#805 Ha ez a véleményed, akkor nem érted a SETI-t és társait (mert hasonló tudományos program akad jópár, kezdve a matematikától a rákkutatásig).
Bár én ezen nem tudok mosolyogni... -
Bircsike #804 Ha most veszek egy PCI-Express-es videókártyát akkor vennem kell mindenképpen egy olyan alaplapot is??? -
#803 Nem akart még eddig senki shadermark 2.1 eredményket írni 6800U-GT/x800XT-Pro-ról? Vagy az nem mérvadó tesztprogram? -
#802 Ne vedd sértésnek, ezt már máshol is láttam és akkor is elmosojogtatott: Ingyen teljesítménynövekedés-->gyorsabb SETI, mintha fejleszteni akárná bárki is azért a gépét hogy gyorsabban menjen egy gyakorlatilag értelmetlen program miközben nem is fizetnek ha dolgozol nekik. (egyébként nekem is fel van rakva ) -
#801 A GPU/VPU teljesítményének kiaknázása egyéb feladatokra csak egy lehetőség, az a lényege, hogy külön extrák nélkül, csak szoftveresen kihasználhasd más feladatokra is, amelyeket amúgy csak a CPU végezne el, és közben a GPU/VPU pihenne. Ilyen esetben teljesen mindegy, hogy most plusz két órajel kell a teljes feladat elvégzéséhez, a lényeg az, hogy gyakorlatilag ingyen jutsz plusz teljesítményhez (mondjuk a SETI futtatása alatt a videókártyád is dolgozik, és annyival rövidebb idő alatt végez egy-egy adatcsomaggal). -
#800 meg az is maskerdes, hogy megeri-e szenvedni vele
pl assemblerben is sokszor gyorsabb kodot lehet alltalaban irni, megis az egyre magasabb szintu nyelvek fele halad mindenki, mivel nem eri mar meg a raforditott ido, vegyen inkabb mindenki gyorsabb procit. -
#799 az egy dolog, hogy elvileg gyorsabb egy gpu, de gyakorlatban nembiztos, hogy sokkal gyorsabb lenne, mivel nem erre telaltak ki es lehet csaktobbszor annyi orajel alatt lehetne vegrehajtani ugyanazt a parancsot, mint amit procival 1 orajel alatt megcsinal
meg maskerdes, hogy kinek eri ezt megcsinalni -
Zsoldos #798 A hangfeldolgozas csak egy pelda volt a sok lehetseges kozul. Nomeg ha 10 fele feladatot akarsz vegezni nem zsufolhatsz a gepedbe 10 celprocesszort. A vga-kartyaval valo szamolas egy nagyon jo otlet, mert gpu-nak oriasi kiaknazatlan szamitasi kapacitasa van mikor 'pihen'. Hangkartya ilyen celra nem jo, mert toredek ekkora szamitasi kapacitasa sincsen, es semmi nem is indokolja, hogy tobb legyen. (ha megis: az lenne durva pazarlas) -
Borg #797 Aha, csak éppen a kétprocesszoros méregdrága rendszered sem fog 1/3 annyit teljesíteni, mint pl egy mezei 9700-as szintű kártya.
A célprocesszor is szép álom, csak nem így működnek a dolgok. A CPU-nak mindig van feladata, és ha mindenki gépében van videokártya úgyis, akkor miért ne legyen átadva neki néhány feladat? Főleg úgy, hogy 6-10x teljesítményre képes, ha az adott program megfelelően lefordítja neki az adatokat.
A hardveren meg nem direkt ezért változtatnak... ez csak 1 előnye lesz. -
#796 Ez a CPU helyett számoljon a GPU így nem tűnik rossz elgondolásnak, de hogy direkt változtassanak ennek érdekében a hardweren. Pl ha valaki hangkódolgatni szeretne profibb szinten vegyen normális hangkártyát és a hangkártyagyártó meg teyen jobb célprocesszort a kártyájára. Vagy ott vannak a többprocesszoros alaplapok, arra rávág 2 kétmagos processzort és már majdcsak elég lessz. A végén direkt erre is kiépítik a videókártyát aztán teljesen ott járunk hogy 2 számítógép lessz a számítógépben, az sem pazarlás ám. -
Borg #795 Vagy pl gondoljunk azokra a most érkező alkalmazásokra, amik a GPU számára osztanak ki bizonyos feladatokat, tehermentesítve a CPU-t. Nem egy hír volt már ilyenről.
És mindnek az alapvető hátránya egyelőre, hogy az AGP interfész kötöttségei miatt a GPU-tól igen lassan tudják csak visszanyerni a feldolgozott adatokat. Ugyanis, ha nem grafikai célra alkalmazzuk, akkor ugye valahogy vissza kell juattatni a RAM-ba a GPU által feldolgozott cuccokat. (pl hangfeldolgozás)
Noha a GPU akár 6-10x nagyobb számítási teljesítményre képes, egy optimalizált kód esetén, mint a CPU, az AGP lassúsága mégis egyelőre használhatatlanná teszi ilyen célokra.
Na ezen is változtatni fog a PCI Express. -
#794 Mint már említettem, nem csak a sávszélességről van szó. A PCI-Express sokkal rugalmasabb, skálázhatóbb, előremutatóbb technológia, amely felváltja az idejétmúlt és korlátolt PCI és különutas AGP csatlakozókat és vezérlőket (elég visszagondolni a megosztott PCI/AGP portokra egyes alaplapoknál), persze még tele van gyermekbetegségekkel, dehát az AGP idején is kellett egy jó kis idő, amire kiforrotta magát a technológia.
Egyébként a sávszélesség is ott van, pl. szervereknél, hálózati kiszolgáló egységeknél (ahol már 10Gbit-es hálózatokról beszélnek), de a különféle vezérlőkártyák esetén is. A PCI-Express a 10Ghz-es procikra, és a sokkal nagyobb sávszélességű memóriákra van már felkészítve a rendszer, tehát egy ideig nem ez lesz a fejlődés korlátja. -
#793 Baszki. Akkor most baszólok valamit hogy legyen mit megbocsátani: Te
-
#792 Nem neked irtam, hanem Borgnak. :P -
#791 Bocs, nem téged jaítottalak, csak lemaradt a 2. sortól a "Lock:" és csak enter lett előtte. -
#790 Sorry! -
#789 Ok! Beteges hazudozó vagyok..:(
Csak kamu volt..
Vegyétek nyugodtan jó az.
De legalább lett egy jó kis vita.
... -
#788 Szerintem ma se nagyon van a videokartyan kivul olyan eszkoz aminek ne lenne eleg a pci savszelessege, persze marketingeszkoznek tokeletes, mert a szamokkal lehet dicsekedni :) -
#787 A PCI-Express igazi előnye az egységes adatbuszrendszer, nincs többé szükség külön AGP és külön PCI vezérlőre, mint jelenleg. Az, hogy gigászi a lehetséges sávszélessége, most még tényleg nem jelent semmi előnyt, de ha csak azt nézzük, hogy mennyi idő kellett amíg a PCI port elméleti sávszélessége már kevés legyen, nyilvánvaló, hogy itt hosszútávú fejlesztésről van szó.
Itt nem csak az AGP port leváltásáról van szó, de a PCI port leváltásáról is, csak ezt valahogy mindenki elfelejti... -
#786 igazabol meg senki nem tudta megmondani mire is fogjak hasznalni azt a sok savszelesseget, mivel a 8x agp se hoz igazabol elonyt. -
#785 Most arrol volt szo hogy az a hir, hogy az Ati alkalmazottja ilyeneket mondott erre irtam , hogy ez kamu.
Tehat nem ertem, hogy miert javitasz ki. -
#784 Igencsak.
De tényleg nem értem hogy egy egyszerű kis magyar emberke hogy világosíthatná fel a népet arról hogy az ATI-s munkatárs mit súgot meg a haverjának a kártyáik hibáiról. Ha nem akarta hogy olyan is halja aki nyilvánosságra hozza akkor te sem tudnál róla, vagy te ilyen belsőbb haveri körökben forogsz az ATI-s munkatársak között? Ez csak egy legenda, nem is kamuhír csak légbőlkatpott mese amit utólag kapcsoltak a szeméjhez. -
Borg #783 Nem biztos, hogy a hir kamu, de az hogy az ATI embere mondta, annál inkább. -
#782 Hat ez egyaltalan nem olyan, mivel o a ceg alkalmazotja es tisztaban van vele, ha ilyet kiszivarogtat akkor azonnal kirugjak.
Szal ez a hir kamu. -
#781 Ez olyan nyilatkotzat, volt a részéről, mint ahogy a te ismerősöd azt, mondaná neked, hogy még ne vedd meg ha rám hallgatsz. Várj még egy picit. -
#780 Megértelek, de ezt nem a hangosbemondóba mondta, hanem csak privátba -
#779 Nincs isemmi gond, de ha eszszeruen gondolkodod te is belatod, hogy a sajat uzleti erdekeit egy nagy ceg nem teszi tonkre sehol egy ilyen nyilatkozattal, mert dollar milliokat esetleg milliardokat buknanak.
Odaig rendben van, hogy az antireklam is jo reklam, de azt hogy a sajat termekeikrol , amibe szazmilliokat invesztalnak nem fogjak lehuzni, hogy nem szabad vasarolni.
Sajat magukat nem fogjak megkarositani, miutan legyartanak mar nagytetelben ilyen kartyakat.
Erre mondtam azt, ha egy alkalmazottuk ilyet terjesztene, hivatalosan, vagy nem hivatalosan, akkor mar abban az oraban bucsut mondhatna az allasanak. -
#778 Ebben az esetben elnézést kérek a rossz megfogalmazásért.
Nem volt szándékos. -
#777 Hat itt a te irasod mond ellent ennek.
"Az ATi-tól tudom, hogy a jelenleg piacon lévő PCI-Express-es kártyák, még nem a legjobbak. Aki teheti inkább AGP-s kártyát vegyen, addíg, amíg a köv. verzióval rendelkező PCI-Express-es kártyák ki nem jönnek"
Majd a gyartok tobb milliard ertekben legyartatnak elso generacios VGA PCI-Express kartyakat, es kozben nem hivatalosan azt terjesztik, hogy "kedves vasarlo ne vegyen ilyet".
Hat ez eleg rohelyes lenne. -
#776 Ezt nem Ohatpusztakócson, vagy a te munkahelyeden mondták el, hanem Londonban.
Nem azt mondta, hogyne vegyék, hanem azt hogy még érdemes várn vele egy kicsi.
Bocs, hogy ezt nem az újságból tudom..
És én ezzel be is fejeztem.
-
#775 Neked valaki azt mondja a nem igazán működő dologra, hogy király, te 1000, hogymegveszed.
Nem azt mondta, hogy szar, hanem, hogy, meg nem érdemes megvenni, mert még nem tökéletesen működik.. Érdemesebb AGP-s kártyát venni még egy darabig.
Arra, meg hogy ezt elhiszed, vagy sem teszek rá...
Ez az igazság
-
#774 Szerinted ha te esetleg megtudsz ilyet, akkor a fonoke nem tudna meg ?
Pffffff -
#773 Mert szerinted ezt a főnöke előtt árulta el??
pff -
#772 Van errol valahol gey video vagy valami ?
Mert ezt en ugyan nem hiszem el addig.
Majd a sajat allasa vaftgy cege ellen fog ilyen dolgokat nyilatkozni.
"Ha" ilyen megtortent volna meg aznap felmondtak volna neki.