5974
  • Pontius #691
    X800 Pro 150$ ????
    Szerezz nekem is!!!
  • mEkLaU
    Elnézést
  • Zsoldos
    Azert az arert teljesen jo. A mai low-end kartyakat keresztbeveri. Sot gondolj bele micsoda tuningpotencialja lehet, ilyen kis tranyo szam es 0.11 mikronos gyartastechnologia mellett. Csak mert ott figyel a gepedben a 9800 meg az x800 nem kell leszolni az olcsobb cuccost, sokaknak idealis lehet..
  • Punkerwork
    mit vársz egy belépő szintű PCI-Express kártyától? tudod a legtöbb gépet nem azért veszik hogy játszanak rajta.....
  • [NST]Cifu
    Az X300SE olyan 90-100$ körüli áron, az X800Pro olyan 125-150$ körüli áron van. Ennyi pénzért mutass jobbat PCI-Express videókarinál.
  • mEkLaU
    Hát ez rém rossz:)
  • Punkerwork
    azt láttam hogy PCI-Express-es
  • [NST]Cifu
    Radeon X300 Pro:
    Támogatott: Dx9 PS2.0
    Pipeline x TMU: 4x1
    Core: 325MHz
    Memo: 400Mhz 128bit (6.4GB/s)
    Tranzisztorok: 75 Millió
    Technológia: 0.11u

Radeon X300 SE:
    Támogatott: Dx9 PS2.0
    Pipeline x TMU: 4x1
    Core: 325MHz
    Memo: 400Mhz 64bit (3.2GB/s)
    Tranzisztorok: 75 Millió
    Technológia: 0.11u

Ha ez igaz, akkor a Pro és az SE között az lesz a különbség, hogy az SE 64 bites lesz...
    Jah, az X300Pro/SE csak PCI-Express alá jön ki.
  • Punkerwork
    szal lassan átállnak teljesen az X-es sorozatra :)
  • Narancs
    Sztem 9600 (sima) körül teljesíthet...de csak gondolom...
  • ent
    A válasz, hogy csak olyan pro x800-ast lehet xt-re buherálni, amely VIVO-s!
  • Punker
    X300 & X300SE vajon mit tud?
  • Narancs
    Menj a HardverOC fórumra, és keresd meg templomegerét, asszem ő pont ilyen kártyát moddolt XT -re!
    Tőle olvastam hogy hogy kell, de már nem emléxem rá mert rég volt és csak belepillantottam!
    A legjobb ha nyomsz neki privit.
  • ent
    Nemtom még mert a 3800+ jövő héten jön meg és még nem tudtam kipróbálni!
    Egyébként szerinted vhol megvan neten, hogy lehet e ápgrédelni xtre?
  • Narancs
    Ilyet vettél? Milyen?
  • SoDI---
    A csalás az volt, ha jobban odafigyelsz, hogy először carmack leszögezi, hogy egyik gyártó sem optimalizálhatott a driver révén, utána meg kijelenti, hogy az nvidia driverei erősen "doomosak"...

Nincs itt ellentmondás.
    Carmack azt mondta, hogy a konkrét, lefuttatott teszt egyik kártyagyártóhoz se jutott el korábban, így nen tudták hozzá igazítani a meghajtókat. Az, hogy az nVidia-nak korábbi Doom 3 techdemókhoz volt alkalma optimalizálgatni esetleg jobban, mint az ATI-nak, no az már megint más -ettől független- kérdés.
  • Borg
    Pl te és a google?:)
  • ent
    Vki utána tud nézni, hogy lehet e ezt a karit xt biosszal ellátni?:

HIS EXCALIBUR IceQ II RADEON X800 Pro 256Mb, TV out, DVI GPU:475MHz, RAM:900MHz, 256bit
  • peter31
    lehet egy árlistában láttam...
  • Punkerwork
    ez a FULL-t nem csak úgy oda írták
  • peter31
    Köszi! a full-ról nem találtam...
  • Punkerwork
    VIVO= video in video out

a FULL-t meg nézd meg ahttp://www.sapphiretech.com-on
  • peter31
    ATLANTIS RADEON X800XT 256MB VIVO (FULL) az lenne a kérdésem, hogy mit jelent a VIVO és mi lehet a FULL a zárójelben?

thx
    p
  • lerboy
    Köszi.
  • Narancs
    256Mb
  • NeoMaN
    256
  • lerboy
    Csak annyi kérdésem lenne, hogy az X800XT -nek mekkora méretű a RAM-ja? 256 MB vagy 512 MB?
  • saviola
    hali pontosan hol és hogy kikpcsolni a fast writest. p800se gd alplapom van
  • Borg
    "Azt ugye mindenki elismeri hogy az NV jobban tud drivereket írni."
    Ki is jelentette ki, és mikor? Ugye JC, még a RADEON 8500 és a Gef3/4 korszakában. Ez pedig barátok között is 2-3 éve volt már.
    Mára maximum az opengl része jobb az nvidia kártyáknak. A detonator forceware csomagokkal legalább annyi gond van, ha nem több, mint a catalystekkel. És ugye nem kell ecsetelni, hogy catalystből sűrűbben jön ki, ráadásul WHQL minősítésü driver.

Btw, hogy mit tudott volna az ati, ha hozzáfér a d3hoz? Asszem ez elég egyértelmű. Tesztelni, bugokat javítani, és optimalizálni. Elég gyorsan, hidd el.
  • janos666 #662
    Ezt nemrég még ő maga is kijelenttett én ezért kérdeztem egyértelműen.
  • hykao #661
    "NV jobban tud drivereket írni" - erre már nem vennék mérget.
  • janos666 #660
    Ja Borg, csak 1 kérdés azzal kapcsolatban hogy az ATI is kiadja majd a megjelenéstől számított 2 hétre a DOOM3-ra optimalizált driverét és kiegyenlítődnek az eredmények (nem csak az eséjek) vagy hogy a legutóbbi teszt előtt is egyeztethettek volna az ATI-val a driverek kapcsán stb.
    Azt ugye mindenki elismeri hogy az NV jobban tud drivereket írni. Namost nekik már több mint 1 évük volt hogy DOOM3-ra hangolják a kártyához igazított programra specializált (nem maradt jobb szó) kártyájukat a drivereikkel. Akkor ezt 2 hét(,de 2 év alatt sem teljesen) alatt hogyan érhetné el az ATI?
  • Borg
    "erre"
    és? Ez így van :)

"Azt tudni lehetett, hogy nagyon rágyúrják a karijukat a D3-ra. Ez még nem csalás, az meg pláne nem, hogy a D3 ki is használja a kari US képességeit."
    Nem is mondtam, hogy az csalás lenne. A csalás az volt, ha jobban odafigyelsz, hogy először carmack leszögezi, hogy egyik gyártó sem optimalizálhatott a driver révén, utána meg kijelenti, hogy az nvidia driverei erősen "doomosak"... Még ezzel sem lenne gond, de ha az nvidia megtehette, hogy a doom3-ra hegyezte a drivereit, akkor a fairplay kedvéért az ATInak is ELŐBB meg kellett volna adni a lehetőséget ugyanerre. Így születhetett volna objektív teszt.

"Amúgy szted a Doom3 16,24 vagy 32-ben megy?"
    Ezt eleve nem értem, mint kérdést. A Doom3-ban renderpathek vannak a különböző grafikus processzorokra. A standard ARB2 lenne, amivel minden kártya ugyanazt a képminőséget nyújtja, de már az első D3 teszt alkalmával sem ebben működött az NV3X (NV3X!!! Szó sem volt a 6800-akról...)

"Ennyi erővel a HL2 is lefizetés, benyalás, drivercsalás stb az ATI részéről..."
    Ezt leírtam én is, a másik topicba:) Az ATI valszeg ugyanezt eljátssza majd a HL2 előtt.

Hogy tiszta legyen előtted is a kép (bár nemtom minek magyarázkodok), nem a tesztet támadtam meg, hanem azt a pár idiótát, aki a főoldalon máris térdreborult a grafikonok előtt. Azok a félnótások csak az FPS-eket látják, nem is olvasnak, és azt sem tudják, mi áll a dolgok mögött. Ennyi erővel csinálhatnék x800-on egy teszet, amiben driverből leveszem minimumra a képminőséget, aztán kihirdetem, hogy az x800SE elverte a 6800 ultrát is, ami meg mellesleg FP-ban ment. Szal ami az FPS-eket illeti, a felületes igazság ez lenne, csakhogy itt nincs vége a dolgoknak, mint azt egyesek szeretnék.
    És akkor a szemellenzőjével behurrogja, hogy atifan írás, meg hogy én is elfogult vagyok, úgy, hogy lövése sincs az egész témához. Az ilyen embereket "imádom".
  • NeoMaN
    "Az nvidia lépéselőnyben van most, mert a D3-mat ő szponzorálja, és ezért csontig nyalt nekik carmack."
    erre

"Ugye most nem a hardocps tesztre utaltok? :)
    Az lényegében egy nvidia marketing anyag, amit ott leközöltek. Most irtam róla jókora játék hírt, majd valamikor kikerül délután sgre.
    Végülis jó teszt, meg minden, mutatja, hogy mennyit számít az optimalizált kód ÉS az nVIDIA pénze"
    meg erre.
    Ahogy jobb valamiben az NV rögtön támacc és csalást meg lefizetést kiabálsz. Azt tudni lehetett, hogy nagyon rágyúrják a karijukat a D3-ra. Ez még nem csalás, az meg pláne nem, hogy a D3 ki is használja a kari US képességeit. Amúgy szted a Doom3 16,24 vagy 32-ben megy? Ezt komolyan kérdem. Ennyi erővel a HL2 is lefizetés, benyalás, drivercsalás stb az ATI részéről...
  • Borg
    Ezt most minek is irtad le? Nem egészen értelek.
    Senki nem mondta, hogy az US végett nem lesznek jobbak az nv kártyák D3-ban.
  • NeoMaN
    A D3-at az NV szponzorálta! ilyetvazze. :ÐÐÐÐ
  • NeoMaN
    Nem csak arról van szó, hogy a D3 32biten jáccik az ATI24-ével szemben. Amúgy az NV általában OGL-ben jobb, pláne D3 alatt, ahol odabasz az Ultra Shadow.
    Eszméletlen elfogult vagy, ez hihetetlen.
  • Borg
    DirectX 9.0c
  • ent
    xt-d van vagy pro/xt-d???
  • Borg
    Far Cry 1.2 teszt kiegészítve FSAA eredményekkel...