7862
-
#2688 Te itt a ADnD-t hasonlítgattad az DnD-hez, hogy az mennyivel advancedebb, nem az ADnD-t az NWN2-höz. Csak a tárgyilagosság kedvéért. De az NWN2 esetén még igazad sem lenne, mivel nem lehet level 20 fölé menni. Ott a szintlimit.
A full regen alvás után megintcsak nem a DnD hibája. Olyan dolgok miatt kritizálod a DnD 3.5-öt, ami nem a szabályrendszer hibája, hanem a játék gyártóinak tudatos módosítása. Ha ADnD szabály alatt írták volna az NWN2-őt, akkor is simán bevehették volna ezt a villámgyors pihit full regennel.
A varázslatok alapsebzése valóban hasonló, mint a régi ADnD-ben. De a metamágikus featekkel ezt simán meg lehet másfélszerezni is akár. A közelharci featek is ütősebbek (critical növelő featek, fegyverfókusz, specializáció stb.). Tapasztalatból mondom, első 5-6 szinten egy rendes DnD kampány sokkal halálosabb egy átlagos ADnD kampánynál. Egy ogre (aki 2-es, 3-as CR-es) simán belefér egy első szintű mesébe, mint ellenfél és a 2d6+sok sebzésével gyakorlatilag instantkill az első három szinten a legtöbb partitagnak.
Tudod te hány kit volt ADnD-ben? Több száz. Ember nem tudta követni őket. A BG2-be alig került bele pár darab, a használhatóbb fajtából. Senki nem látott már át azon a szabálydzsungelen, ami az ADnD-t körülvette.
Ja, és ne legyenek illúzióid, a varázsló ADnD-ben is harcos volt tűzlabdával. A varázslatok 80-90%-a harci varázslat (védő v. támadó). Akkor is így volt, most is így van. -
qvarg #2687 mit kell csinálni elena druida küldetésénél amikor van 4 fa meg em messze egy to? -
#2686 thx,de majd holnap megnézem arra is...izé ma:) -
ShaiHulud #2685 alap esetben a konyvtarban van. songportalon atmentel? -
#2684 Srácok! Megszereztem a szobrokból a 4 álldást ugye az 5.-et nemtudtam...a pap csaj javaslatára elkéne beszélgetnem Aldanonnal a váramban,de sehol nem találom...se a pincében se a padláson nincsen:P Merre lelem az öreget? -
#2683 Oh! Köszönöm! Megvilágosodtam! Ez egy egészen rendhagyó dolog. Akkor nem csoda, hogy értetlenül álltam előtte, potnosabban még most is...
Ez tipikus esete annak, hogy a hülyeséget jól el kell magyarázni, hogy az érthető legyen.
"Vagyis törpénk kitanulta a piaci kofa szakmát, és közben az informatikát elfelejtette." Tiszta sor. Értem! Csak azt nem, miért. De az gyanúm nem is fogom. -
ShaiHulud #2682 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de mondom khelgarnak ugrik minden:) ez nem multiclass lesz, nem fighter/monk , hanem fogja magat es beall monknak es elfelejt mindent amit addig tudott, legalabbis nalam igy volt. beadtam a "monkkepzobe" aztan amikor visszajott total level 1 es khelgart kaptam akinek a classja level 1 monk volt, semmi mas:) ofc feltudtam lupolni a korabbi harcos szintjere, mivel xpt azt megkapja.
nah es itt az a lenyeg hogy stornozodik neki minden eddig megtanult feat, es skill pont, DE a stat pontok megmaradnak amiket fighterkent kapott korabban, tehat igy hogy attanult foallasu monknak, ketszer oszthattam el a statokat, mintha dupla akkora szintu lenne. -
#2681 Semmi nem ugrik, esetleg pár dolog nem a legjobban klappol össze(a wisdom alapú ac-t nem kapja meg ha páncélt hord, sem a többi monk tulajdonságot)
Ha te most teszemazt programozó vagy, de holnaptól úgy döntessz, hogy ezentúl retket fogsz termeszteni akkor azért nem felejtesz el egyből mindent a számítógépekről nem? :) -
#2680 thx :) -
#2679 ShaiHulud[i]"jo de nem multiclass lett"/i -
#2678 itt nem multiclassrol van szó de mind1 télleg ne firtassuk , majd mindenki meglátja ,ha eljut odáig -
#2677 Milyen featek ugranak? Fallen Fighter lesz vagy mi a szösz? Nem hallottam még ilyet hogy valaki multikasztól és feateket veszit. -
#2676 jójó természetesen nincs "örihari" :) de akkor is el kell ismerni, jó ez a mellékszál, megérdemli az ember hogy saját maga kiélvezhesse minden pillanatát :)
egyéb: most kezdem act 2-t, lesz 3 is? -
ShaiHulud #2675 sorry:( -
#2674 nem nagy titok már az elején tudod , mikor belép a csapatba szal senki sem lő vele le semmit... másrészt meg már mind1:D -
#2673 ezt a milyen monk lesz khelgarból témát léci ne itt beszéljétek már meg, tényleg no offense, de az egyik legjobb része a gámának a khelgaros szál -
ShaiHulud #2672 jo de nem multiclass lett:) hanem szimpla level 1 monk es elveszti a fighter mivoltjat:) tehat skillpontok, featek azok ugranak, de a statok megmaradtak.
nem is ugy gondoltam hogy csak nalam ilyen e, hanem hogy ha minden mast stornozik akkro a statokat is kene nem?:) -
#2671 Ha a str dex stb növelésére gondolsz akkor az nem bug, mindenki megkapja és nem veszik el a multiclass során :) -
ShaiHulud #2670 jah es ize, azt nem tudom bug-e, de amikor atmegy monknak akor megtartja azokat a statnovekedeseket amiket fighterkent kapott 4 szintenkent, es monkkent ujra 4 szintenkent lehet osztani statot o.O -
ShaiHulud #2669 pedig monkkent is imba :) flurry of blows, circle kick, great cleave
porog forog aprit:) -
#2668 Szvsz ahol +10es cuccokkal rohangász mindenki az már régen rossz alapból...
Én csak azt tudom, hogy wizarddal még soha nem volt problémám NWNben, sem multiba sem single-ben, pedig nagyon régóta játszom vele. (Najó, PWvel már régen játszottam, de single modoknak nagy rajongója vagyok.) -
#2667 kombináld meg valami haste es cuccal pl kesztyűvel.. úgy lesz igazán brutál le se lehet majd ütni -
#2666 üt is vele akkorákat mint Tyson:) -
#2665 hát án wizard fan vagyok,de semmitől nem hányok jobban mint amikor egyfajta sebző spellt van értelme csak használnom ez nem egy rohadt FPS,hogy lövüldözzek nekem az a szép játék ha mindenféle válogatott spell finomságokkal apellálhatok.... -
virs lee #2664 +10-es cuccok mellett 30-as DC az lófasz. És a leggecibb hogy míg a harcosnak az attackja lvl20 felett is nő, addig a mágusé megáll 20-nál, magas szinten gyakorlatilag az isaac az egyetlen használható spell (feltéve ha nem tiltják le kapásból, mint szokott a pw-ken), mert nem kell hozzá DC. HotU-ban szinte mást nem is memorizált az ember, pedig a mágus lényege épp az lenne hogy mindenki ellen tud vmit. A BG sorozatban azért ilyen nem volt. -
#2663 Ott vannak még a summonok(NWN1ben erősek), familliáris(dettó), instant kill spellek(30 feletti DC-t is könnyen el lehet érni), kővéváltoztatás, paralízis stb. Ahol az általad említett korlátozások megvannak ott általában a death wardos/mind spell immunitys cuccok sem teremnek tucatszám... Továbbra sem látom be hogy gyenge lenne a wizard... -
#2662 neki való ennél jobb nemnagyon lesz szal grat szép munka volt -
#2661 csináltam Khelgarnak egy +5-ös Adamantit d6 sav sebzésű dwarfen handaxe-ot:P lesz ennél jobb fegyó vagy ezzel már ellesz a srác?
btw direkt nemcsinálom a küldijét nemakarok belőle monkot hehe:) -
#2660 Feltette valaki at 1.03 bétát? Ha igen akkor írhatna a tapasztalatokról. -
#2659 A legtöbb PWn igy is tultengenek a casterek. Biztos nem azért mert játszhatatlanok -
virs lee #2658 Ez szép és jó is lenne, ha nem lenne minden pw-n lekorlátozva az alvás gyök 2-re, isac meg alapból tiltott, mert képes majdnem annyit sebezni mint egy harcos 1 ütése, és azt meg nehogymár... -
Cogi #2657 hogy kell a consoleban fölfelé menni ???? plz help !!!! -
#2656 TS+Mordekainen+Bigby és mindenkinek meszeltek:P:)
mondjuk most ts az nem lesz,de egy quickennel elkasztolt 50% concealment és megintcsak no problem a melee class... -
#2655 viszont nem értem ,nézegetem a spell mentőimet és a spellcraft 5 szintje után járó +1 all save-emet nem minden esetben kapom meg..... -
#2654 egy wizard előtt sosem állt meg egy warrior..... -
#2653 Aha, oké...
Erre csak azt tudom mondani, hogy még az első részben single és PW játékban egyaránt a wizardom gyakorlatilag leirthatatlan volt. A rengeteg feltett mágikus védelem miatt az AC-je alig különbözött egy fighterétől, a greater stoneskin, elemi védelem, etheral visage és társai pedig jelentősen csökkentettek minden őt ért sebzést. Az isaacs greater missile storm pedig gyakorlatilag mindent elpusztított ami élt...
Time stoppal és bigbyvel megtámogatva nem volt fighter aki megállt volna előtte. A bármikori pihenési lehetőséggel pedig pláne durva.
Persze ez rettenetesen messze van PnP wizard feelingjétől, de azt sajnos CRPGben még nem igazán sikerült visszaadni(még a Baldur's Gateben sem) -
Larvin #2652 majd később lesz szerepe -
#2651 Gólemes kérdés
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A spiritek keresése közben lennt a barlangrendzserben találtam egy rúnákkal rajzolt vasdarabot amire azt írja egy Construct alkatrész.Namost be is adott valami küldit,de az meg valahogy bugos,mert a küldi neve megvan viszont teljesen üres az instrukciós hely:( valaki megcsinálta? ha igen segítsen pls hova vigyem a cuccot vagy mi kell még hozzá....btw a kardos gólem még korábban ottmaradt a barlangban amikor még Shandrát mentem kiszabadítani és a ranger javaslatára nem nyírtuk ki,hogy majd eladjuk valami mage-nek,esetleg azzal kell ott valamit kezdeni?big thx -
virs lee #2650 Tessék Epic Level Handbookot olvasni és nem videojátékok szabályvariációi alapján mondani a tutit.
Ez itt egy NWN2 nevű "videojáték" és nem egy handbook!
ADnD-ben a 9. szint után kevesebb HP jött, de a sebzések is kevesebbek voltak
Hát nem éppen, ott egy meteor shower a fél csapatot azonnal legyakta, a amradék is alig élte túl, itt meg a leggyengébb mágus is kiröhögi, annyira 0-t sebez. A baj az hogy a sebzés az AD&D hagyomány szerint alakul, a karakterek / ellenfelek hp-i meg a D&D féle ultratáp módszer szerint, így íz arányosság igencsak felborult.
nem volt metamágikus feat, nem volt ekkora sebzésbónusz + ezt növelő featek, a kritikus sebzés is csak opcionális szabály volt stb
De nem is volt rá szükség, mert 500 helyett csak 100 hp-t kellett leszedni.
ADnD-be ezer kit volt, amik közül egy zsák ultratápos volt, egy csomó meg szart sem ért
Pont hogy ott volt jól kiegyensúlyozva mindegyik, a BG1-2-ben is érdemes volt mindenféle karaktert vinni, itt meg a harcos mindent überel, gyógyítani nem kell, majd 5 perc alvástól full regen, immunis mindenre, és 10000000000000-t sebez.
PnP nincs DM aki engedélyezné
De ez nem P&P, különben lenne Project Image, Wish és hasonlók is (ami a D&D3-ban is benne van, sőt a PI az AD&D-vel ellentétben 7. helyett 6. szintű), itt meg még a time stopot is kiszedik mert a sok lámának fáj hogy más is használhat jó dolgokat
a varázslók alacsony szinten bénák és hasznavehetetlenek.
Ellenben magas szinten erősek voltak, volt miért megküzdeni, itt meg gyakorlatilag lealacsonyították egy mágikus harcossá, aki kard helyett fireballal sebez.
Az AD&D azoknak való, akik ki tudják használni a kasztok specialitásait, nem csak agyatlanul klikkelgetnek. Én sajnálom hogy így visszafejlesztették az egyszer már jól kidolgozott rendszert. -
Nabunaid #2649 Grétsyk kíméljenek: directx...