Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csá all,pls ha vki tud dobjon már egy végigjátszást bár lehet nagyon korán van hozzá de ha tud vki akk pls

elõre is köszi

ide is jöhet:[email protected] vagy az oldalra
TIBI
Nagyon köszönöm mindenkinek a számomra rendkívûl hasznos infókat!!!Így már sokkal élvezetesebb lesz ez a renek játék.Mégegyszer nagyon köszönöm!<#worship>

^^

Count Adyn
Ja és azt se felejetsük el hogy a +AC t adó cuccok után ottvan zárójelben mien módon adnak védelmet, azonos kategóriákon belül a többféle cuccból származó nem adódik össze, hanem a legmagasabb számit csak,
ami változott asszem nwn1 óta, hogy már a tulajdonságok sem adódnak össze
többféle tárgybó, szal ha van +1 dex es övem meg +2 dex es csizmam akkor is +2 dex et kapok csak, ezt nemtudom honnan szopták ki...

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

A plusszos fegyver lényege, hogy +1 et ad az attackhoz és a damage-hez is. A dmg-nél ez mágikus sebzésként jelentkezik (legalábis 1 ben így volt, ->vagyis elméletileg így volt, gyakorlatban nem) és a + os fegyverek fõleg azért kellenek mert nélkülük nem tudod átütni a dr-es (damage reduction) ellenek védelmét. pl.: egy vörös sárkit üthetsz egy síma karddal ítéletnapig, mert csak +3 as fegyverrel tudod átütni a védelmét.

takysoft
még annyi:
DEX módosító NAGYON FONTOS (nem is tudom hogy felejthettem ki😄) fõleg ha rouge vagy ranger vagy.

a plusszos fegyver mindig többet ér.

páncélból a többieket kérdezem.. mert nem tudom.
egy AC7 +1, ugyanolyan, mint agy AC8-as páncél?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
1d6 = lehet 1, 2, 3, 4, 5 vagy 6. (ez a sebzés, ehhez hozzájön a karakter szorzója, ami egy fighter esetén nagyobb ugye, mint egy vari esetén, de ez egyértelmû)

egy 1d6 os fegyver pl gyengébb, mint egy 2d4-es, elõbbi esetén a sebzés 1-6, utóbbi esetén 2-8. (2 és 8 között mozoghat)

minden dobás ütéskor dob egy 1d20-at is a játék. ha 1 akkor melléütöttél, ha 20 akkor critical.(critical azt jelenti, hogy 1d6-os sebzés helyett 2d6, vagyis kétszer is dobhatsz a kockával. 2d4 helyett 4d4, stb.)

igen régen dnd-ztem én már, majd a többiek pontosítanak.

a +1 az biztos sebzés(ha talált az ütés), tehát egy 1d6 +1 -es fegyo sebzése 2 és 7 között van.
pl egy remek fegyver(kedvenc kombinációm):
Vampiric Bastard sword +5
1d10 +5 +vámpirikus életlopás. (6-15-ös alap sebzés😄) NWN1-ben még ehhez lehetett 1d6-os frost(fagy) sebzést is szerezni., úgy már 7-21-es a fegyó, és még életet is lop(az nem sebez pluszban, te téged gyógyít minden ütéssel)😄

AC(armor class)
ADND-ben minél kisebb annál jobb,
DND-ben minél nagyobb, annál jobb.
NWN 3.0-ás dnd-re épül (nwn2 asszem már háromfelesre(3.5)), így minél nagyobb az AC, annál jobb neked.

de pl ha Baldur's Gate-ezel egyszer, ott inkább kissebbítandõ az érték😄

Quick Save asszem F12

ADND-ben úgy volt(lehet csak a Baldur's Gate bugja volt), hogy volt olyan erõs ellenfél, aminek akkora volt az AC-ja hogy nem tudtam megsebezni fegyverrel.(de mivel fighterrel voltam, jó lett volna...)
olyenkor például a +1, +2, +3-as fegyverekkel meg lehetett sebezni az ürgét. Volt olyan is, hogy valakit CSAK +4-es fegyverrel lehetett megsebezni.(ami nagy szó volt, mert a +4 Quarterstaff-on kívül más +4-es fegyver nem nagyon volt Baldur's Gate-ben)

a plusszos fegyókat érdemes beszerezni, mert pl 1d6 esetén, ha csak 1 a sebzés, egy +2-es fegyó esetén ez helybõl háromszorozódik😄

+1 tipp. még nem próbáltam, de NWN 1 -ben mûködött(light cheat)

végy egy fegyvert a boltban, varázsolj rá Light-ot(Örök fény) aztén add el szinte a duplájáért😄 NWN 1-ben ebbõl gazdagodtam meg, itt még nem próbáltam.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

lwb
akkor sorban

1. fegyvernél a sebzést jól értelmezed. a 2d8 az 2-16 hp sebzést okoz, az 1d6 pedi 1-6-ig. mérlegelj, hogy neked melyik a jobb. nem mindig a legtöbbet sebzõ fegyver a legjobb.

2. igen (de azért azt isnézd, hogy mennyi a max DEX módosító, amit enged. ha nagy au ügyességed (dexterity), akkor érdemesebb könnyebb vértet viselni, ami enged többet a DEXbõl)

3. a pluszok hozzáadódnak a támadáshoz és a sebzéshez is. meg egy csomó szörnyet csak plusz akárhányas fegyver sebez, ezért érdemes pluszos fegyvereket beszerezni. F12 quicksave. quickloadot nem találtam.

A legszimpibbet kéne kinézni, ha 2-3 ember megjelenik szerveren elõbb-utóbb fellendül a forgalom. (Bevallom a 0 playeres szerverek nálam is mentek a levesbe a választásnál, pedig lehet, hogy ez nem jó) Ja és nem árt nézni a pinget is. 100-nál kisebb volna optimális.

TIBI
Nem vagyok járatos a D&D 3.5 szabályrendszerében(ezért akár kövezzenek meg a hardcore gémerek), viszont lenne néhány alapvetõ kérdésem:
1.Fegyverek
Korábban írta valaki, hogy a fegyvereknél szereplõ paraméter, pl.: 1d6, azt jelenti, 1 db 6 oldalú kockával dobott érték, a 2d8= 2 db 8 oldalú kockával kidobott érték, stb.Eddig értem, de konkrétan, számokban kifejezve ez mit jelent?Vagyis loot vagy vásárlás esetén hogyan tudom eldönteni, melyik az erõsebb fegyver?

2.Páncélok, pajzsok

Ha jól értelmezem,a magasabb armor class magasabb védelmet is jelent, ugye?

3.Egyebek:
A "plusszos" fegyverek ill. páncélok mennyivel táposabbak a "simák"-nál?
Van a játékban quick save ill. quick load, mert én nem találom?!

Elnézést a láma kérdésekért, de kezdõ vagyok a mûfajban és sehol nam találok Szabályleírást.Segítségeteket elõre is köszönöm!

^^

ArtanisNerwen
Én is keresem még a helyet meg több et is ki akarok probálni. A Grimsnek nem megy tegnapot a weboldala, és igy nem jutottam pwc-hez.
Az ALFA egy nagyon HC project, elvakult RPseknek akik Perfekt angoltudással rendelkeznek.
Én ezeket probáltam;
Shroudworld
Ez tünik a legjobbnak, igényesen kidolgozott és vannak questek is.

Urth
Táp PWnek tünik, no PvP.

Midgard Saga
Szintén táp, de legalább sokan vannak és a PvP sem tiltott.

Artanis

takysoft
kiproba...

persze ha olcsóbb lesz, úgyis megveszem...(3-4 ezer mer nem olyan nagy ár, fõleg ha van benne 1-2 kieg is pár prémium modullal.. majd néhány év múlva😄 NWN 1-et tavaly vettem😄)

Me0w
Igaz 14g a konyvtara a jateknak, ugh 😊

Together we'll fly someday...

Me0w
Miert hasznaltok crackelt exet? En siman felmountoltam dt-ben az isot es a pr0tstoppal siman megy. Patchel, beszel, indul 😛

Together we'll fly someday...

Tényleg te melyiken vagy? 😊
Meg kéne szállni egy szervert és, ha más nem, jót rp-znénk, meg nosztalgiáznánk, amíg nincs magyar szerver legalább gyüljünk össze valahol nem? Én 2-t "próbáltam ki", de a kipróbálás nagyon idézõjelben mert csak az elsõ két-három mapot néztem meg, meg a hangulatot, a játékosok "összetételét" 😊.
Ezt próbáltam és amit láttam az tetszett:
Grims tavern
Volt mégegy amit kipróbáltam, de nem emlékszem rá 😛 Nem hagyott nagy benyomást bennem, egyébként valószínû rájöttök melyik az, ha már néztétek a lobby-t. Sokan vannak rajta, egy szigeten játszódik és eléggé hack&slash izûnek látszott, de lehet, ez csak én vagyok.

Más: Ez ugye ismerõs sokaknak (még nem csekkoltam le hol tart):
nosztalgia
Ez pedig mindíg érdekelt, de túl körülményesnek találtam a bejutást (talán, ha valaki lecsekkolná és visszajelezne, akkor nekirugaszkodnék):
ALFA

Ezenkívül most pattant ki a fejembõl. Csinálhatnánk egy "official" magyar guild-et, mondjuk kezdhetnénk a toborzást itt:
guild registry

a fixed crack jó minden patchez nem? nekem is kéne a patch, fõlleg ha segít valamit a belsõ terek szaggatásánál
Cuchulainn
Végigolvastam, egykét pontja amiben szerinte jobb a game az nálam pont amellett kardoskodna, hogy roszabb, néhány pont meg egyszerûen nem igaz.
Nem azt mondom, hogy nem jó játék a NWN2, de nem mondanám, hogy jobb lett mint az 1(fõleg ha mindkettõt a saját idejében nézzük) Szvsz kb. egy szinten vannak, mert amennyivel jobb lett a 2 egyes dolgokban másokban éppen annyival szarabb...

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

takysoft
Ehhez az 1.03-as patchhez kell crack?(ugye annak aki <b>még</b> nem vette meg)

engem is nagyon zavar, hogy a belsõ tereken szaggat... 8900se. kint megy szépen.

(léci ne gyertek azzal, hogy "illik megvenni", meg hasonlók. diákhitelbõl élek, a játék 12000 forint a boltban... összesen nem költök ennyit karácsonyi ajándékokra, nem hogy még maganak is vegyek valamit...
NWN 1-et is csak akkor vettem meg, amikor kiegészítõstõl volt 4000 ft...)

ArtanisNerwen
Ezek a szerverek azért olyanok amilyenek, mert az obsik egy csomo dolgot kiheréltek a játékból, ami az egyben benne volt. Gondolom hogy kevésbé bugos single game-et tudjanak kiadni. Ha ezeket vissza pakolták, akkor lehet örülni. Ezért jelentettem be az ingame adatbázis kezelést is. Melyik szerveren vagy?

Artanis

lwb
"Az teljesen más, oda csak epic spellek mehetnek, meta nem!"

Ez egészen egyszerûen nem igaz. Olvasd el az ELH-ban az Improved Spell Capacity featet. Sehol nem ír olyan megkötést, hogy nem lehetne pl. 9. szintû spell metás verzióját elõkészíteni ebbe.

"Ennyi erõvel a heal is harci spell, meg melyik nem... Arról volt szó hogy nem kizárólag direkt sebzéssel nyomul mint egy buta harcos, hanem ésszel."

A legtöbb ADnD-s spell át lett dolgozva DnD-re is. Nem értem, mit akarsz bizonyítani.

szerintem nem szidta senki az nwn2t, a vita a dnd 3edition vs ad&d rendszerrol ment😊 illetve hogy ezeket hogy implementalta a bg2 es az nwn szeria.

A fanyalgóknak:
50 dolog amiért jobb a 2

Kipróbáltam 2 pw-t. Még elég kezdetlegesek. KB. olyan szinten mikor az 1-en elindultak az elsõ projektek, de ezek csak a mainstream szerverek közé tartoztak ahová nem kell még a személyi számodat is megadni a bejutáshoz 😛 Azért én nem látom olyan borúsan a dolgot. Az egyetlen probléma, hogy még gyakori a crash, meg, hogy kidob a szerver. Kell pár patch meg kis idõ amíg felzárkózunk a nyugati technikai színvonalhoz. Az 1-el is így volt. Szóval lesz itt nwn2 community.

Van 11-es slot. Epic levellel lehet elérni a 9. szint feletti spell slotokat.
Az teljesen más, oda csak epic spellek mehetnek, meta nem!

500 hp-d meg normális körülmények között nem lehet, csak powergamerkedéssel (30-as konsti és társai pl.). úgy is csak epic szinten.
Nem kell 30-as CON, egy harcos amúgy is baszott sok hp-t kap, +featbõl, több is simán megvan.

amilyen spelleket felsoroltál (contingency, lower resistance stb.) mind harci spellek. az egész adnd/dnd harci varázslatokra épít 90%-ban. nagyon ne kutakodj, mert a játékokban is ez szerepelt.
Ennyi erõvel a heal is harci spell, meg melyik nem... Arról volt szó hogy nem kizárólag direkt sebzéssel nyomul mint egy buta harcos, hanem ésszel.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Elvileg el kellene indulnia, viszont lehet, hogy diavetítés lesz belõle.
Próbáld ki.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Lobsterman
Ez naív kérdés lesz, de vajon elindul a játék az én jó öreg GeForce FX5200-asommal is? 😊

lwb
én anno meséltem PnP elsõrõl epic szintre. még dnd3 alatt (nem 3.5). szó szerint a könyvek megjelenésétõl tartott sokáig és 25-28. szint körül hagytuk abba. senkinek nem volt még 200 hp-je se.

dzsonesz
vagy csak simán ha még 2 en vagytok akkor indúlj meg kifelé gyorsba azok a barmok úgyis a másikkal fognak törõdni... én próbáltam ígyis anno szal bizton mondhatom h ez bevált😄
vagy van 1 másik alternatíva is kifutsz mentesz ,kilépsz a game bõl és betöltöd újra.. az összes csapattag ott lesz meletted visszatöltésnél zéró hpval de ottlesznek és tudsz pihizni utánna mehet a második roham😄

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

Köszi a futást majd kipróbálom 😄D

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

lwb
Elminsternek van 369 hp-je, de õ cr 39-es!!! halasternek pl. csak 162. ha te karidnak 500 hpje volt nwn-en akkor az a bio hibája (meg a tied), nema rendszeré. mert ezek ketten fent faerun leghatalmasabbjai. (ELH-bõl idéztem)

dzsonesz
akad

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
naszal a legjobb ha jók a resjeid, de ez mint kiderûlt nemazok
ebben az esetben a köv a teendõ, fokuszálj csak az 1ik sárkányra az egész csapattal és minnél elõbb nyírd ki utánna ki tudsz futni gyorsba a kijárathoz h pihizz meg regenerálódj, ha ez nem menne akkor csináld azt, h, amikor már csak 1 edül vagy és mindenki meghalt , akkor azzal az 1 emberkével nagyongyorsan fuss ki egészen a kijáratig , ha gyors vagy ,akkor nem fognak követni a dögök, ha elég messze kerültél tõlük akkor aludni is tudsz éa a csapat többi része is feléled.... ha jól csinálod ,akkor ez tuti bevált taktika végszükség esetére😄

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

Van wizard/sorci/druida/thief és szépen lassan mindenki meghal..

lwb
Van 11-es slot. Epic levellel lehet elérni a 9. szint feletti spell slotokat.

500 hp-d meg normális körülmények között nem lehet, csak powergamerkedéssel (30-as konsti és társai pl.). úgy is csak epic szinten.

amilyen spelleket felsoroltál (contingency, lower resistance stb.) mind harci spellek. az egész adnd/dnd harci varázslatokra épít 90%-ban. nagyon ne kutakodj, mert a játékokban is ez szerepelt.

ja és kit=alkaszt.

Lantian
Legyen veled 1 wizard és 1 druida vagy pap és 1 karit minden jóval tápolj fel amennyire csak tudsz és foglald le vele az egyiket. 1el szerintem már nem nehéz elbánni😊Esetleg egy-két summmon is beleférhet ha nagyon nem bírsz vele😊

Act3-ban erõsen szívok két black dragonnal amikor a szívet kell megsemmisíteni 😞 Tud valaki használható tippet adni?

szerintem nwn2-ben eleg jo ha fejleszted valamelyik tarsasagi skillt(diplomacy, blof, intimidation) jopofa dolgok sulhetnek ki belolle (pl elejen lizardokkal szovetsegre lepsz, bandtitakat beszervezed katonanak, stb) tovabba eleg sok bonus xp is jon ha sikeresen alkalmazod ezeket a skilleket.

charisma fontos tovabba a bardnak, warlocknak es paladinnak is😊

dzsonesz
ez 1 bug nem kell izgulnod a questek meg vannak oldva csak nem kerülnek át a megoldottakhoz... amúgy ezt úgy lehet kiküszöbölni ,ha a questeket a banditák lemészárlásával kezded és csak utánna mész a temetõbe

Sziasztok! Lenne néhány kérdésem:
1. Van ugye az a lost patrol küldetés. Szóval három katonát megtaláltam, egy sajna meghalt. Hogy lehet befejezni a küldetést? A naplóban még mindig az aktuális quest-ek között van. Commander Tann-t megtaláltam, Fort Lock-ban van, de nála nem tudtam errõl beszélni.
2. Bandit Bounty küldetés: dumáltam a bandavezérrel, és a naplóban azt írja, hogy mennyek vissza Tann-hoz és beszéljek vele. Viszont nem tudok vele beszélni, nem jön be a párbeszédablak.
Plííz help.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Meg amit még hiányolok: a varázslatok idõkomponense. Egy magic missile is ugyanannyi idõ ellõni mint egy Wail, így a kisebb szintû spellek késõbb értelmetlenné válnak, míg a BG-ben pont a gyorsaságuk miatt végig alkalmazásban maradtak.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

na aszongya van néhány kérdésem
1:khelgar sidequestjei hol oldhatók meg. kivéve a "ne utáld a másfajtákat" mert az már megvan
2:habár nekem hardcore on van a nehézség a csapattársaimat szinte sosem sebzi a qara által ellõtt területsebzõ spellek. ez azért van mert npc csinálja,vagy mert ez csak no pvp areakban van,vagy csak szimpla bug?

ja és a paladin neve casavir

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

Így van! A BG-ben is a resist dobott sokat az ellenfeleken, skeleton warriorra is rányomtál 2 lower rest, máris lehetett spellel is irtani (meg a sárkányt is). Mindig volt vmi kerülõ út, nem csak a minél nagyobb dmg, és ez volt a jó. A legegyszerûbb az lett volna, ha a BG 1-2 alá egyszerûen csak berakják ezt a 3D-s motort, és kész is beszteszt CRPG.

Olyan játékot még nemigen láttam ahol a jellem, meg egyáltalán a társasági skillek bármit is számítottak volna. Gyakorlatilag az összes CRPG-ben a CHA az a tulajdonság amit mindenféle következmény nélkül lehet hanyagolni (sorcik kivételével).

Hát nem is egy mezei ör fogja hordani a jó cuccokat, hanem a kemény fõnökök. A BG2-ben az tetszett, hogy bár ott is volt +5 kard, meg staff of magi, de azt olyan ellenfelektõl tudtad megszerezni, akiket ha legyõzöl, akkor meg is érdemled a szajrét (fõleg az utóbbi, a Twisted Rune volt a legkeményebb csata az egész gaméban). Nem az van hogy a kukában is +10-es mindenféle fexik. Végülis nem rózsadombi szupergazdaok közt játszódik a sztori.

Fenrir
Hehe jó ez a játék, reggel 10-kor meghozta a posta és olyan 6-7 órát toltam egyhuzamban 😊

3 különbözõ karakterrel kezdtem el, az elsõ egy drow mágus volt de az nem tetszett, a második egy woodelf ranger (azzal el is jutottam Neverwinter városáig), de mivel a diplomáciát soha nem fejlesztettem nagyon sok párbeszéd nem úgy végzõdött ahogyan akartam. Most van egy sunelf bárdom, nah õ már nagyon meggyõzõ tud lenni 😛

A halál csupán a kezdet...

ArtanisNerwen
Elhangzottak érvek DnD ügyben, pro és kontra... nagyjából én is ezekre jutottam. Ennek megfelelõen csináltam meg a PWm NWNre. A sors fintora, hogy mire készlettem vele, (ez év áprilisa) már nem voltak olyan játékosok akik értékelték volna.

Artanis

Lantian
Ilyenek vannak csak sajna kevesen és csak a vége fele / Act II vége és Act III / 😞
És ott van a drow wizard nem tudom vki probálta e de szerintem übertápos hiába hogy 2 szintel le van maradva a 10+ szint spell resist és a sok +2 az értékeknél sztem sok lett neki. Egy kicsit eltúlozták sztem.

BEAST
lattam mar :p

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

MrStokes
Mer lenne irrealis? Jo ne legyen annyi HP-ja hogy 2 percig kelljen utni, de ne dobjon minden mezei varosor +1-es meg 2-es fegyvereket mar a legelejen. a sok HP velemnyem szerint megint csak az rossz itemization kovetkezmenye.

Ellenben legyenek nevesitett ellenfelek akiket csak kulonbozo
taktikakkal lehet legyozni. Pl boss-jellegu ellenfel sok magikus vagy fizkalis resist-tel, vagy idezzen lenyeket, vagy mittom en, kreativitas FTW. Es mellesleg ezek a neves ellenfelek nem art ha illeszkednek a story-ba is 😊

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

zorrobomber
ezt esetleg ugy lehetne megoldani, hogy a kereslet-kinalat szabalya alapjan a merchantek a 30adik +2-es kardert mar egy fityinget se adnanak, vagyis hogy csokkenne az erteke a targyaknak

MrStokes
Ez vicces, pont most akartam megkerdezni, hogy mennyire lehet a gonosz bealitottsagu karikat kijatszani...

De ezek szerint nem jellemzo :/

Amugy, ha a torenet abszolut nem veszi figyelembe a fo (es a tobbi) karakter szarmazasat, beallitottsagat (pl nagyon nem lenne mind1, hogy egy elffel, vagy egy duergarral koszalok), akkor nem tul sok ertelme van ujabb es ujabb fajokat kirpobalni sajnos.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

dzsonesz
dobhatnál 1 linket mert lusta vagyok , thx😄