Neverwinter Nights 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
elõre is köszi
ide is jöhet:[email protected] vagy az oldalra
^^
ami változott asszem nwn1 óta, hogy már a tulajdonságok sem adódnak össze
többféle tárgybó, szal ha van +1 dex es övem meg +2 dex es csizmam akkor is +2 dex et kapok csak, ezt nemtudom honnan szopták ki...
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
DEX módosító NAGYON FONTOS (nem is tudom hogy felejthettem ki😄) fõleg ha rouge vagy ranger vagy.
a plusszos fegyver mindig többet ér.
páncélból a többieket kérdezem.. mert nem tudom.
egy AC7 +1, ugyanolyan, mint agy AC8-as páncél?
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
egy 1d6 os fegyver pl gyengébb, mint egy 2d4-es, elõbbi esetén a sebzés 1-6, utóbbi esetén 2-8. (2 és 8 között mozoghat)
minden dobás ütéskor dob egy 1d20-at is a játék. ha 1 akkor melléütöttél, ha 20 akkor critical.(critical azt jelenti, hogy 1d6-os sebzés helyett 2d6, vagyis kétszer is dobhatsz a kockával. 2d4 helyett 4d4, stb.)
igen régen dnd-ztem én már, majd a többiek pontosítanak.
a +1 az biztos sebzés(ha talált az ütés), tehát egy 1d6 +1 -es fegyo sebzése 2 és 7 között van.
pl egy remek fegyver(kedvenc kombinációm):
Vampiric Bastard sword +5
1d10 +5 +vámpirikus életlopás. (6-15-ös alap sebzés😄) NWN1-ben még ehhez lehetett 1d6-os frost(fagy) sebzést is szerezni., úgy már 7-21-es a fegyó, és még életet is lop(az nem sebez pluszban, te téged gyógyít minden ütéssel)😄
AC(armor class)
ADND-ben minél kisebb annál jobb,
DND-ben minél nagyobb, annál jobb.
NWN 3.0-ás dnd-re épül (nwn2 asszem már háromfelesre(3.5)), így minél nagyobb az AC, annál jobb neked.
de pl ha Baldur's Gate-ezel egyszer, ott inkább kissebbítandõ az érték😄
Quick Save asszem F12
ADND-ben úgy volt(lehet csak a Baldur's Gate bugja volt), hogy volt olyan erõs ellenfél, aminek akkora volt az AC-ja hogy nem tudtam megsebezni fegyverrel.(de mivel fighterrel voltam, jó lett volna...)
olyenkor például a +1, +2, +3-as fegyverekkel meg lehetett sebezni az ürgét. Volt olyan is, hogy valakit CSAK +4-es fegyverrel lehetett megsebezni.(ami nagy szó volt, mert a +4 Quarterstaff-on kívül más +4-es fegyver nem nagyon volt Baldur's Gate-ben)
a plusszos fegyókat érdemes beszerezni, mert pl 1d6 esetén, ha csak 1 a sebzés, egy +2-es fegyó esetén ez helybõl háromszorozódik😄
+1 tipp. még nem próbáltam, de NWN 1 -ben mûködött(light cheat)
végy egy fegyvert a boltban, varázsolj rá Light-ot(Örök fény) aztén add el szinte a duplájáért😄 NWN 1-ben ebbõl gazdagodtam meg, itt még nem próbáltam.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
1. fegyvernél a sebzést jól értelmezed. a 2d8 az 2-16 hp sebzést okoz, az 1d6 pedi 1-6-ig. mérlegelj, hogy neked melyik a jobb. nem mindig a legtöbbet sebzõ fegyver a legjobb.
2. igen (de azért azt isnézd, hogy mennyi a max DEX módosító, amit enged. ha nagy au ügyességed (dexterity), akkor érdemesebb könnyebb vértet viselni, ami enged többet a DEXbõl)
3. a pluszok hozzáadódnak a támadáshoz és a sebzéshez is. meg egy csomó szörnyet csak plusz akárhányas fegyver sebez, ezért érdemes pluszos fegyvereket beszerezni. F12 quicksave. quickloadot nem találtam.
1.Fegyverek
Korábban írta valaki, hogy a fegyvereknél szereplõ paraméter, pl.: 1d6, azt jelenti, 1 db 6 oldalú kockával dobott érték, a 2d8= 2 db 8 oldalú kockával kidobott érték, stb.Eddig értem, de konkrétan, számokban kifejezve ez mit jelent?Vagyis loot vagy vásárlás esetén hogyan tudom eldönteni, melyik az erõsebb fegyver?
2.Páncélok, pajzsok
Ha jól értelmezem,a magasabb armor class magasabb védelmet is jelent, ugye?
3.Egyebek:
A "plusszos" fegyverek ill. páncélok mennyivel táposabbak a "simák"-nál?
Van a játékban quick save ill. quick load, mert én nem találom?!
Elnézést a láma kérdésekért, de kezdõ vagyok a mûfajban és sehol nam találok Szabályleírást.Segítségeteket elõre is köszönöm!
^^
Az ALFA egy nagyon HC project, elvakult RPseknek akik Perfekt angoltudással rendelkeznek.
Én ezeket probáltam;
Shroudworld
Ez tünik a legjobbnak, igényesen kidolgozott és vannak questek is.
Urth
Táp PWnek tünik, no PvP.
Midgard Saga
Szintén táp, de legalább sokan vannak és a PvP sem tiltott.
Artanis
persze ha olcsóbb lesz, úgyis megveszem...(3-4 ezer mer nem olyan nagy ár, fõleg ha van benne 1-2 kieg is pár prémium modullal.. majd néhány év múlva😄 NWN 1-et tavaly vettem😄)
Together we'll fly someday...
Meg kéne szállni egy szervert és, ha más nem, jót rp-znénk, meg nosztalgiáznánk, amíg nincs magyar szerver legalább gyüljünk össze valahol nem? Én 2-t "próbáltam ki", de a kipróbálás nagyon idézõjelben mert csak az elsõ két-három mapot néztem meg, meg a hangulatot, a játékosok "összetételét" 😊.
Ezt próbáltam és amit láttam az tetszett:
Grims tavern
Volt mégegy amit kipróbáltam, de nem emlékszem rá 😛 Nem hagyott nagy benyomást bennem, egyébként valószínû rájöttök melyik az, ha már néztétek a lobby-t. Sokan vannak rajta, egy szigeten játszódik és eléggé hack&slash izûnek látszott, de lehet, ez csak én vagyok.
Más: Ez ugye ismerõs sokaknak (még nem csekkoltam le hol tart):
nosztalgia
Ez pedig mindíg érdekelt, de túl körülményesnek találtam a bejutást (talán, ha valaki lecsekkolná és visszajelezne, akkor nekirugaszkodnék):
ALFA
Ezenkívül most pattant ki a fejembõl. Csinálhatnánk egy "official" magyar guild-et, mondjuk kezdhetnénk a toborzást itt:
guild registry
Nem azt mondom, hogy nem jó játék a NWN2, de nem mondanám, hogy jobb lett mint az 1(fõleg ha mindkettõt a saját idejében nézzük) Szvsz kb. egy szinten vannak, mert amennyivel jobb lett a 2 egyes dolgokban másokban éppen annyival szarabb...
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
engem is nagyon zavar, hogy a belsõ tereken szaggat... 8900se. kint megy szépen.
(léci ne gyertek azzal, hogy "illik megvenni", meg hasonlók. diákhitelbõl élek, a játék 12000 forint a boltban... összesen nem költök ennyit karácsonyi ajándékokra, nem hogy még maganak is vegyek valamit...
NWN 1-et is csak akkor vettem meg, amikor kiegészítõstõl volt 4000 ft...)
Artanis
Ez egészen egyszerûen nem igaz. Olvasd el az ELH-ban az Improved Spell Capacity featet. Sehol nem ír olyan megkötést, hogy nem lehetne pl. 9. szintû spell metás verzióját elõkészíteni ebbe.
"Ennyi erõvel a heal is harci spell, meg melyik nem... Arról volt szó hogy nem kizárólag direkt sebzéssel nyomul mint egy buta harcos, hanem ésszel."
A legtöbb ADnD-s spell át lett dolgozva DnD-re is. Nem értem, mit akarsz bizonyítani.
50 dolog amiért jobb a 2
Kipróbáltam 2 pw-t. Még elég kezdetlegesek. KB. olyan szinten mikor az 1-en elindultak az elsõ projektek, de ezek csak a mainstream szerverek közé tartoztak ahová nem kell még a személyi számodat is megadni a bejutáshoz 😛 Azért én nem látom olyan borúsan a dolgot. Az egyetlen probléma, hogy még gyakori a crash, meg, hogy kidob a szerver. Kell pár patch meg kis idõ amíg felzárkózunk a nyugati technikai színvonalhoz. Az 1-el is így volt. Szóval lesz itt nwn2 community.
Az teljesen más, oda csak epic spellek mehetnek, meta nem!
500 hp-d meg normális körülmények között nem lehet, csak powergamerkedéssel (30-as konsti és társai pl.). úgy is csak epic szinten.
Nem kell 30-as CON, egy harcos amúgy is baszott sok hp-t kap, +featbõl, több is simán megvan.
amilyen spelleket felsoroltál (contingency, lower resistance stb.) mind harci spellek. az egész adnd/dnd harci varázslatokra épít 90%-ban. nagyon ne kutakodj, mert a játékokban is ez szerepelt.
Ennyi erõvel a heal is harci spell, meg melyik nem... Arról volt szó hogy nem kizárólag direkt sebzéssel nyomul mint egy buta harcos, hanem ésszel.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Próbáld ki.
Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led
vagy van 1 másik alternatíva is kifutsz mentesz ,kilépsz a game bõl és betöltöd újra.. az összes csapattag ott lesz meletted visszatöltésnél zéró hpval de ottlesznek és tudsz pihizni utánna mehet a második roham😄
Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ebben az esetben a köv a teendõ, fokuszálj csak az 1ik sárkányra az egész csapattal és minnél elõbb nyírd ki utánna ki tudsz futni gyorsba a kijárathoz h pihizz meg regenerálódj, ha ez nem menne akkor csináld azt, h, amikor már csak 1 edül vagy és mindenki meghalt , akkor azzal az 1 emberkével nagyongyorsan fuss ki egészen a kijáratig , ha gyors vagy ,akkor nem fognak követni a dögök, ha elég messze kerültél tõlük akkor aludni is tudsz éa a csapat többi része is feléled.... ha jól csinálod ,akkor ez tuti bevált taktika végszükség esetére😄
Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben
500 hp-d meg normális körülmények között nem lehet, csak powergamerkedéssel (30-as konsti és társai pl.). úgy is csak epic szinten.
amilyen spelleket felsoroltál (contingency, lower resistance stb.) mind harci spellek. az egész adnd/dnd harci varázslatokra épít 90%-ban. nagyon ne kutakodj, mert a játékokban is ez szerepelt.
ja és kit=alkaszt.
charisma fontos tovabba a bardnak, warlocknak es paladinnak is😊
1. Van ugye az a lost patrol küldetés. Szóval három katonát megtaláltam, egy sajna meghalt. Hogy lehet befejezni a küldetést? A naplóban még mindig az aktuális quest-ek között van. Commander Tann-t megtaláltam, Fort Lock-ban van, de nála nem tudtam errõl beszélni.
2. Bandit Bounty küldetés: dumáltam a bandavezérrel, és a naplóban azt írja, hogy mennyek vissza Tann-hoz és beszéljek vele. Viszont nem tudok vele beszélni, nem jön be a párbeszédablak.
Plííz help.
Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
1:khelgar sidequestjei hol oldhatók meg. kivéve a "ne utáld a másfajtákat" mert az már megvan
2:habár nekem hardcore on van a nehézség a csapattársaimat szinte sosem sebzi a qara által ellõtt területsebzõ spellek. ez azért van mert npc csinálja,vagy mert ez csak no pvp areakban van,vagy csak szimpla bug?
ja és a paladin neve casavir
Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!
3 különbözõ karakterrel kezdtem el, az elsõ egy drow mágus volt de az nem tetszett, a második egy woodelf ranger (azzal el is jutottam Neverwinter városáig), de mivel a diplomáciát soha nem fejlesztettem nagyon sok párbeszéd nem úgy végzõdött ahogyan akartam. Most van egy sunelf bárdom, nah õ már nagyon meggyõzõ tud lenni 😛
A halál csupán a kezdet...
Artanis
És ott van a drow wizard nem tudom vki probálta e de szerintem übertápos hiába hogy 2 szintel le van maradva a 10+ szint spell resist és a sok +2 az értékeknél sztem sok lett neki. Egy kicsit eltúlozták sztem.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Ellenben legyenek nevesitett ellenfelek akiket csak kulonbozo
taktikakkal lehet legyozni. Pl boss-jellegu ellenfel sok magikus vagy fizkalis resist-tel, vagy idezzen lenyeket, vagy mittom en, kreativitas FTW. Es mellesleg ezek a neves ellenfelek nem art ha illeszkednek a story-ba is 😊
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
De ezek szerint nem jellemzo :/
Amugy, ha a torenet abszolut nem veszi figyelembe a fo (es a tobbi) karakter szarmazasat, beallitottsagat (pl nagyon nem lenne mind1, hogy egy elffel, vagy egy duergarral koszalok), akkor nem tul sok ertelme van ujabb es ujabb fajokat kirpobalni sajnos.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"