Neverwinter Nights 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Together we'll fly someday...
Velemenyem szerint el van rontva a jatek itemization-ja, - mar az elso reszben sem tetszett-, de ha lehet, itt meg jobban...
Es a magas HP, meg a hasonlok ennek az egyenes kovetkezmenyei, vonzatai.
Soha nem ertettem az ilyen jatekokban miert kell ekkora tulzasokba esni.
BG reszeiben pl. sztem ezek a dolgok nagyon jol el voltak talalva.
Az ADnD es DnD vitaba nem szeretnek egyebkent belefolyni, nem ismerem oket ahhoz elegge. 😊
Persze mindezeket leszamitva a jatek meg nagyon jo es elvezetes marad, de...
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben
Az 1-ben is annyi volt, aztán jött a HotU. Majd itt is lesz.
Olyan dolgok miatt kritizálod a DnD 3.5-öt, ami nem a szabályrendszer hibája, hanem a játék gyártóinak tudatos módosítása.
Az hogy 500+ hp-kat össze lehet szedni, nem NWN2 only, hanem D&D3. AD&D-ben ilyenre esélyed sincs. A spelleket pedig AD&D-re szabták, a D&D3 nem módosította sebzésüket a sokszorosára növekedett hp-knak megfelelõen.
A varázslatok alapsebzése valóban hasonló, mint a régi ADnD-ben. De a metamágikus featekkel ezt simán meg lehet másfélszerezni is akár.
Egy lvl9 spellen mit metamágiázol??? +2 szint kell az enhancedhoz, lvl11 slot mióta van?
A közelharci featek is ütõsebbek (critical növelõ featek, fegyverfókusz, specializáció stb.).
Igen, és ez megint az übertápos harcosokat tápolja tovább. Eddig is azért nem volt csapatjáték, mert a közelharcos terminátorok jól szórakoztak az 1. sorban, a casterek meg ellõtték az 1-2 spelljüket, aztán órákig dekkoltak hátul hogy végre alhassanak egyet.
Merthogy mijen már ha állandóan alszik 1 mágus... és az milyen hogy hetekig megállás nélkül csépel 1 harcos??? Még a Terminátornak is lemerülne az aksija...
Tudod te hány kit volt ADnD-ben? Több száz. Ember nem tudta követni õket. A BG2-be alig került bele pár darab
Itt meg az se került be ami egyszer már megvolt. Kivették a Time Stopot, mert nehogymár maradjon vmi hasznos a vazsiknak is... Volt anno egy Project Image a BG2-ben, lényege hogy klónozza a mágust a teljes spellkészletével (amit még nem lõtt el addig), így jóval tovább kibírja alvás nélkül. Ezt miért nem lehetett betenni az NWN(1-2)-be is? A D&D3-ban is benn van, sõt, 1 szinttel lejjeb mint AD&D-ben. Így nem lenne mágus only kibaszás az alváskorlátozás, azok is részt tudnának venni a játékban fél percen túl is. Ráadásul ezt egyszer már megvalósították a BG2-ben, azóta elfelejtették? Mégcsak extra animáció se kell hozzá, semmi olyan amit egy invisibility + hold person + summon már amúgy is megvalósít. Ilyen apróságokkal basszák el a játékot.
Ja, és ne legyenek illúzióid, a varázsló ADnD-ben is harcos volt tûzlabdával.
Nálad lehet, de nem mindenkinél. A BG2-ben pl. hasznos volt a Lower Resist (fõleg sárkányok, skeleton warriorok ellen), Ruby Ray / Mordenkainen (ami ugyan itt is van, de egy sokkal alacsonyabb szintû lesser breach is teljesen kiváltja, ott meg ugye a magasabb szintû spelleket csak a magasabb szintû leszedõk tudták semlegesíteni, ami rákényszerített a használatára). Ja, és (Limited) Wish, (Chain) Contingency, Spell Trigger, Imprisonment / Freedom, Symbol-ok, Mislead, Spell Immunity, Greater Malision, Wizard Eye. Én ezeket mind használtam, adott helyzetben igenis k. jók voltak, és ettõl mágus a mágus, nem attól hogy folyamatosan nyomkodja a bal klikket mint egy harcos! Ezek 1 része megvan a D&D3-ban is vágatlanul, más részük módosított verzióban (pl. breach átüti a legkomolyabb védelmeket is - LOÁL!), lehet hgy van ami hiányzik is, mindenestre az NWN(1-2)-ben ezeknek nyoma sincs.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Khelgar, en(wizard), Neeshka, es a paladin akinek en se tudom sose megjegyezni a nevet 😄
A már említett Shadowlords+Dreamcatcher+Demon Campagint
The wanderer elsõ és második része
ha drow feelingre vágyol akkor:A hunt trough the dark
Ha gonosz akarsz lenni akkor a Blackguard sorozat(4 részes, az elsõ része elég béna, de megéri végigszenvedni mert a másik 3 qrvajó!)
egy kis extrém, stempunk jellegû világ, az nwn2nél is jobb NPCkkel/dialógusokkal:The Hex Coda
Illetve egy nagyon részletes, hosszú és élvezetes modul, angol ugyan, de magyar csinálmány:Tortured hearts
Hogy ontopik is legyek: Az nwn2rõl is sajnos eléggé üvölt, hogy egyre zsengébb korosztályoknak is játszhatóvá akarják tenni. A küldetések elég nagy hányada kimerül a "menjodanyírdkihozdelafejit" cselekvéssorban. A térképeken nemhogy eltévedni nem lehet, de még az útról letérni sem nagyon, a városokban azok a házak ahol még nincs semmi dolgod gondosan le vannak lakatolva.
Ennek ellenére még mindig nagyon jó játék, és remélem, hogy sok kreatív ember fog nekiállni alkotni, mert ha kialakul egy olyan alkotótábor mint az elõzõ rész körül, akkor a fentiek mind nem számítanak már. Egyébként én találkoztam olyan NWN modulokkal amik elérik a baldurs gatek által felállított mércét-ha eltekintünk a csapattársak irányításának lehetõségétõl.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
<#ejnye1>#ejnye1>
Silence78
Sand nekem bejött, mint karakter.
zorrobomber
Ja, de az nem bejövõs, ha a sebzés szabályok by-the-book lesznek, az xp osztás meg marad a régi. akkor már legyen minden a könyvek szerint vagy semmi.
aut viam inveniam aut faciam
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az NWN2 esetében olyan lesz a multiplay része amilyenre csináljuk.
South Park-ot nem szeretem.
Artanis
Így képzeltem el a bemutatkozást:
Sand: Kövessetek engem, az új gyõzedelmes vezetõtöket!
Én: Igen?! Nincs 1 normális varázslatod 3. meg 6. szintre? Nincs Fireball? Meg Dispel? Na húzz vissza a pult mögé árulni, köcsög!
Már sikerûlt párat
\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"
mondjuk rendes CR-ek alapján kapott xp-k esetén pillanatok alatt 20. szintûek lennénk. ez az átka a sok harcnak egy játékban.
Korábban olvastam,hogy páran írták élvezetsebb lett volna ha pl. sebzõ spellek partytagokra is mennek/jobban kell taktikázni stb.stb./ szóval mikor elindítjátok nyugodtan lehet feljebb húzni és úgy játszani a savelt játékotokal.
\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"
A kérdésedre pedig a válasz: teljesen mindegy, hiszen ha csak az adott karakterrel lehet teljesíteni a küldetést akkor a játék visítani fog.
én még mindig nem kaptam választ. bár lehet nem tud rá senki mondani semmi. szal: valami tipp hogy mely küldetésre vigyem melyik karaktert a sidequestek miatt?
(egyébként meg élet van legalább ... )
az eschalont én is várom. 😊
még mindig azt mondom, itt beszélünk róla, szidjuk, dícsérjük aztán mindannyiann nyomjuk a duplaklikket az nwn2 ikonon...
ismét okos voltam.
(valaki esetleg tudna a sidequestekrõl valami leíráslinket?)
Szerintem mindenkinek az a fajta CRPG tetszik, amilyennel megszerette a mûfajt. Nkem a Wizardry 7 volt sokáig a kedvenc játékom, ezért inkább bejön a realisztikusabb Morrowind, Gothic féle vonal. A BG2 azért volt jó, mert végre normális történetet adtak egy klasszikus fantasy játék alá. Nyilván akinek mondjuk Salvatore jelenti a fantasy csúcsát, az sose fog megbarátkozni az eltérõ koncepciójú fantasy játékokkal.
Az online-játékokat meg tényleg hagyjuk. Nagyon másképp gondolkodunk errõl. Te is nézd meg a vonatkozó South Park epizódot. 😊
Csak egy dolgot tennék hozzá: valóban ott a szereplõk nagy része élõ játékos (bár a fene se akar 12 éves powergamerekkel játszani, de ez most mindegy). Túl nagy. Egy olyan világ, ahol a populáció 80-90%-a PC-kbõl áll és mind hõs meg kalandozó, az vicc. A többiek meg questet adnak, árulnak vagy trainelnek. Teljesen élettelen, irreális és illúziórombló.
Artanis
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Amúgy ajánlom az Adam Miller féléket: shadow-valami meg a dreamcatcher és a demon. De nézd meg az nwnvaulton a Hall of Fame-et.
Morrowind rendszerével a bugolás és az exploitolás volt a gáz. Leragasztott lopakodás gomb vagy ugrálás stb. Varázslattal lecsökkentett skillszintek trainelés 1 gpért, meg ilyenek.