192
Milyen montitort vennétek?
  • mir
    ebben viszont igazad van, nem olcsó annyira, mint a flatron. de szerintem akkor is megnéri.
  • mir
    :D isten nem ver botal:D
  • Sir Quno Jedi
    A TFT ellen egy igazi érv van csupán és az az ÁRA ! De ez csak tömeggyártás kérdése, mert mióta boldog-boldogtalan TFT-t gyárt, azóta mennek a béka segge alá az árak...
  • Sir Quno Jedi
    Hát tudod ez nem hatja meg őket, ŐK igazi keményfiúk, bírják ! :DDD
  • mir
    még egy érv az TFT mellett(szerintem nagyon megéri)
    nem ülsz egy nagy teljesítményű elektronágyúval szemben, ami azért nem nagy hátrány.
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy melegen ajánlom ezt a fantasztikus oldalt a TFT-vel barátkozni vágyók számára ! (fikázóknak is alapmű :-)))

Toppoly
  • Sir Quno Jedi
    1. "The Response time describes how quickly the monitor can switch colors. A slow response time means the user will see "ghosting" when viewing fast moving objects as the monitor tries to quickly switch from one color to the next."

2. "Response Time
    Response time means the changing time for the screen pixels to turn dark from bright (Tr) and to turn bright from dark (Tf), when the screen receives the signal. The shorter the time frame is, the better the display quality would be. Shorter response time makes the picture move smoother. Generally, it is under 60ms. Response time=Tr+Tf."

Azaz ha kiszámolod és mondjuk 25ms-enként képes színt (avagy full fényerőt) váltani a moncsi, akkor ez 1000ms/25ms, azaz 40-szer képes rá per másodperc ! AZAZ képes 40Hz-el váltogatni a képet az elmosódás LEGCSEKÉLYEBB jele nélkül. Term. ez bőven elég, mert a Response Time a tökéletes színváltás ideje, valós körülmények között nem igazán fogod látni az amúgy mondjuk 60x frissített képen az elmosódást, sőt ez néha még kellemesebb is a szemnek (lásd. motion blur).

Láttam már 5ms (!!!) TFT moncsikat is, de az nem embernek való... :-((((
  • Sir Quno Jedi
    A képfrissítést én is ismerném, lévén tudom, hogy műxik a CRT. A TFT működési elvével sincs gondom. A TFT késleltetési időnek meg még utánanézek, de valszeg. igazad van.
  • Sir Quno Jedi
    Részemről mind1 minek nevezzük, a lényeg a lényeg, hogy a mai jobb TFT-k minden átlagos otthoni, vagy irodai célra megfelelnek.
  • Borg
    Nálad egy kis fogamzás-zavar van úgy látom.

A TFTnél a ms érték nem a képfrissítési idő, hanem a késleltetési, avagy reakcióidő.

Másrészt, egész más a működési elve, mint a CRTnek ezért nem is beszélhetünk képfrissítésről úgy. A TFTben a kép olyan mint egy dia, amit hátulról világitunk ki ráadásul. És ha ezt a képet nem frissited, akkor állóképként ottmarad, nem úgy mint a CRT, amin a foszfor ugye halványodik. A CRT ugye másodpercenként pl 85x gerjeszti a foszfort, és EZ a képfrissités, mint olyan.
  • Sir Quno Jedi
    Ja, de ez nem a házak hibája, hanem a magyar béreké ! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Közöd ?!! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Urambocsá, de ezt a faszságot honnan sikerült kiszámítani ?!! 1xűen utána lehet számolni a valós frekiknek (oszd már le az 1000ms-t az adott értékkel, s jó közelítést kapsz :DDD), de amúgy egyszerű biológiai tény, hogy az emberi szem már 25-30 ms (van ahol 35-öt is említenek) alatt mindent folyamatosnak lát, ezért próbálnak 25 alá célozni a gyártók. Ha ehhez hozzáteszed, hogy a TFT statikus állóképet ad a frissítések közt, szemben a CRT-vel, akkor az is kiviláglik, hogy miért is érdemes lassan áttérni rá...
  • Sir Quno Jedi
    Képzeld ÉN is ! Kocsi nélkül nem mászkálok hosszú évek óta sehova, de ez még nem jelenti azt, hogy ha ki-be, fel-le, télen-nyáron kell cipelni az egész cuccost (telipakot ház, bazinagy fadobozos (!) hangfalak, moncsi, kiegészítők), akkor dögöljek meg, ha azt hazudnám, hogy nem az egyik elsődleges előnyévé válik a TFT-nek a kis súly ! Megjegyzem ÉN csak bazi nagy moncsikat szoktam volt használni és sajnos a profi moncsik nagy méretben NEHEZEK ! Cipelje akinek hat anyja van !
  • [Walaki]D`Lair
    Marhaság...engem speciel rohadtul nemérdekel...én bepakolom a kocsiba azt csá...
  • Inquisitor
    "A 25ms nem sok egyébként?"
    Valahol egy német újságban volt képlet rá, hogy hány képet jelent ez másodpercenként.
    Azt hiszem - 30ms - 20kép/s, 25ms - 25kép/s, 20ms - 30kép/s, 16ms - 35kép/sec vagy ilyesmi.
    De ez csak szigorúan 1024-es felbontásban. Na most ezek szerint egy 17-es TFT (1280x960) 16ms-el annyi képet tud kipakolni, mint egy 15-ös TFT (1024x768) 20ms megjelenítéssel.
    Léteznek már 15-ös 16ms monitorok, de vagy egy 17-es árában, vagy olyan márkából, amiből itthon csak olcsó gagyikat kapni. Pl. a BenQ-nak van ilyen sorozata.
    De az általam eddig látottak közül (ECS, Nfren, Neovo, Beline, Philips, stb.) még mindíg az LG képe a legjobb a megfizethető kategóriában.
  • gz8
    Kompenzálsz?
  • Borg
    Mutass nekem embert akinek ultrakönnyű 60e forintos háza van?
    Magyarországon egy kezemen megszámolom az ilyen tulajokat.

És miért? Mert semmi értelme. Csak flanc.
  • Sir Quno Jedi
    Röhögni fogsz, NÁLAM szempont az autó mérete, méghozzá az egyik leglényegesebb !

Amúgy Mr. Tudjaatutit megmodnaná nekem, miért vesznek az emberek ultrakönnyített aluházakat, amiknél még a gyártó szerint is a súly a lényeges, vagy hogy miért versenyeznek a TFT gyártók a súlycsökkentésben is ?!! Hmmm... :DDD
  • Borg
    Hát bocs, de nekem még egy LAN partyn sem a súlya a leglényegesebb:)

Ez olyan mintha autóvásárlás előtt az lenne a legfontosabb, hogy hány centi széles az autó... kutyát nem érdekli.
  • ollie
    Persze, mindig úgy alszok el, hogy a moncsit a pocimra teszem, mert így kényelmesebben tudok hálflájfozni.
  • Sir Quno Jedi
    A monitor súlya profi LAN party-s csókáknál az egyik LEGLÉNYEGESEBB szempont ! Így nálam is az volt ! A "kis" TFT-met bepakcsizom a dobozába, aztán lehet hurcolni kényelmesen, mint egy dipotasit !
  • gz8
    Vagy tudod mit? Ha már ilyen nagy magyar vagy, add el a TFT-det, vegyél helyette egy 21 colos CRT-t, aztán a különbségből meg fogadj fel egy magyartanárt, mert a kutya nem érti, miről hegesztesz!
  • gz8
    Ha folyton magaddal cipeled, akkor igen!
  • Borg
    Aztán a súlya rendkivül fontos egy monitornál :D
  • Taranov
    Én egy Gericom Masterpiece Notebookot használok, az üzenetem végén látható is lesz a konfig.
    Ez egy 15,1"-os 1400¤1050-es felbontású TFT monitor, a kerete kb. 1 cm széles, alul természetesen több, illetve felül 2 cm körül.
    Annyira tetszik nekem ez, hogy CRT monitort nem akarok használni soha többet, ha csak nem rákényszerülök.
    Játszani nem szoktam, de 10 hónap alatt játszottam is eleget, és tök jó volt.
    Csak ajánlani merem a TFT monitort, és a CRT-t nem javaslom, függetlenül attól, hogy a fényerőben elérte már a TFT-k szintjét, minden másban pedig jobb, (látószög, frekvencia, általában méret) bár a súlya elég rossz a TFT-jéhez képest, illetve a felbontása sem feltétlenül nagyobb a TFT-jénél.
    Egyébként én az én notebookomat 1400×1050-es felbontásban használom, nem csak ez a maximális.
  • Borg
    De.
    Játékra ezek a monitorok nem igazán valók, ahhoz már drágább kategóriás 15-22ms kell.
  • SaS
    Kössz a javaslatot, pont ez az LG volt a másik monitor, amit nézegettem.

A 25ms nem sok egyébként? Játékoknál - mondjuk egy hirtelen fordulatnál - nem "szellemképes"? Nem látszik meg?
  • Inquisitor
    http://monitor.samsung.de/detail_tft_syncmaster.asp?artid=390
    Hát nem tudom, a 150/120 fok, meg a 25ms nem túl meggyőző.
    Én sajnos csak a 151-et tudtam próbálgatni, de az LG 1510S mellett nagyon trágya volt a képe. Fényerő, láthatósági szög és megjelenítési sebessége is rosszab volt, de amitől kiakadtam az a szinek megjelenítése volt, olyan sávos volt a 151 képén a jó öreg "WinXP" háttérkép, hogy csak na.
    Én inkább javaslom az LG-t.
    http://www.lge.com/c_product/pc/monitor/flatron/products/product_more.jsp?prod_code=0000000040&prod_r_cate=010200&prod_s_cate=010201
  • SaS
    Hi all!

Monitorvásárlás előtt állok, és gondoltam mielőtt döntök kikérem a véleményeteket. Érdekelne, hogy ki milyen monitort használ, és hogy ki milyet venne? Van valaki itt akinek TFT-LCD-je van? Ha van ilyen ember akkor írja le plíz, hogy mik a tapasztalatai.

Én ezt a típust néztem ki magamnak egyébként:
    Samsung SyncMaster 152S
    Erről is megírhatnátok a véleményeteket.

Tenksz,
    Eagle