Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nesto
Heló, felvételivel kapcsolatban kérdezném: a jelentkezési listát változtatni még egyszer lehet azt tudom, de kivenni belõle (3 jelölésem volt) lehet-e? Tehát nem sorrendet szeretnék változtatni, hanem kivenni belõle kettõt

Sadist
Elég valószínû.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

bardocz
Gondolom sokan utolsó pillanatban akarják kitölteni😊
A felvi.hu globálisan van meghalva, vagy csak nálam bénázik?

mrzoltan
Valaki tanul SZTE-TTIK-n?
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem a szakdolgozatomhoz. Kérlek Benneteket, ha van 2 percetek töltsétek ki. Nagyon sokat segítenétek vele! Wellness szállodákkal kapcsolatos. Különösen azok válaszaira lenne szükségem akik jártak már a HOTEL AZÚR szállodában Siófokon.

Minden kitöltõ segítségét nagyon szépen köszönöm!

http://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&formkey=dENrVGZ1WkNFdG84RnJMVGFJRXZ4ZEE6MA..
bardocz
Törölhetõ.
bardocz
Mikor jelzi majd, hogy ki van fizetve?
bardocz
Majd banki átutalással lesz. Olyan jó, hogy már most kérik az érettségi eredményeket, és hasonlókat😄
Igazából lehet csekkel is, regisztrációs levéllel jön meg majd.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Sadist
Pedig szerintem írja is hogyan kell. Nekünk kellett egy normál méretû igazolványkép scannelve, vagy a fényképészetben alapból elektronikus formában kéred, meg az aláírásodról egy egy digitalizált kép. Csekk helyett pedig sima banki átutalással lehetett fizetni, meg volt adva, hogy melyik bankszámlaszámra milyen megjegyzéssel kell utalni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

bardocz
Erre nem gondoltam. Akkor azt kéne csinálni egyet gyorsan😄
Sadist
Feltöltöd?

bardocz
Illetve ha felvi.hu-n jelentkezek, akkor honnan kapják meg az igazolványképem a diákhoz, és a csekket meg postán küldik?
bardocz
Felvételis lapot ugye osztanak minden egyetemen?
http://www.oh.gov.hu/gyik/jelentkezes

http://www.oh.gov.hu/kozerdeku-adatok/elerhetosegek/ugyfelszolgalatok

Amennyiben szeretnék újraérettségizni két tárgyból (az egyik szintemelõ lenne), mindenképpen a régi iskolámhoz kell fordulnom, avagy merrefelé kéne keresgélnem? 😊
Pisti1026
Azt szeretném megkérdezni h Szegedre jelentkezek és hogy milyen támogatásba részesülhetek attól h a szülõ egyedül nevel? És az milyen mennyiségû pénzt érintene, köszönöm elõre is a válaszokat!!!

I’m Forever Blowing Bubbles...

David2
Siófokon is vmi vendéglátós fõsuli, vagy valameiknek a kirendeltsége, közvetlenül az aranypart mellett😊

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

kraawz
Debrecen ?

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

I.C.ram
KRF eléggé B-kategóriás intézmény. Eddig csak rosszat hallottam rola. ÁVF, HFF szintjén van kb.
Na ná, hogy Gyöngyös, ezt már írta mocskapok.
I.C.ram engem is érdekelne, hogy mivel jobb a BGF.
kraawz
KRF Gyöngyösön ugye vagy DE 😊

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

mocskapok
Miért nem mennél a KRF-re?
Ennél a sulinál is egész magasak a ponthatárok...

DE HA... !

I.C.ram
KRF-re azért én nem mennék. Inkább BGF mondjuk. Viszont oda meg jóval magasabb a ponthatár.
mocskapok
Persze, én is levelezõn végeztem el a sulit...

DE HA... !

Gyöngyös az jó közel van. Ott van levelezõ is?
mocskapok
Hát én Gyöngyösre jártam a KRF-re, szerintem az neked helyileg meg is felelne és ha jól emlékszem van is turizmus szak a suliban.

DE HA... !

Az ország keleti rész jobb lenne. Még Bp belefér, de a Dunán túl már nem mennék. A pontom még függ a nyelvvizsgától, de 380 van szerintem meglesz.
mocskapok
Nagyon sok jó iskola van ahol erre a szakra lehet jelentkezni.
Van valami kikötésed az iskolával kapcsolatban, mondjuk hogy helyileg hol legyen?
A másik nagyon fontos kérdés, hogy milyen tanuló vagy, nagyjából mennyi pont az, amit el fogsz majd érni 😊

DE HA... !

Turizmus vendéglátás szakra melyik suliba érdemes menni?
van errõl valakinek valami tapasztalata. Eléggé közeleg a határidõ.
sapkafej
nem is azért érettségizik vki hogy büszke legyen rá

György

sapkafej
hozzád akartam szólni, de aztán láttam, hogy az állambácsi szót használtad

György

Sadist
Minek vadászgatnák, meg hogyan? Hallgató bemegy, vizsgázik, ha jó volt átengedik, ha nem, bukik.

Igen közép szintre gondoltam. Sajnos ált suliba és középsuliba nem igazán foglalkoztak velünk. Sok csalódás után meg valahogy nekem se sok kedvem volt a dologhoz. Aztán az utolsó 2 évben "észhez tértem" és elkezdtem magán tanárhoz járni (amikor épp volt idõm), szóval az a 3-mas is saját önszorgalom eredménye volt. Bár lehetett volna jobb is, ha figyelmesebb vagyok.

És ahogy írtad a gyakorlás innentõl komolyan elkezdem majd. Szerencsére ezúttal sokkal jobb matektanárom van technikumon. Azt mondta segít felkészülni. 😊
bardocz
Hát ha nem emeltet akarsz javítani, akkor 80% simán megvan, ha odafigyelsz, meg gyakorolsz kicsit minden témából.
Köszi a választ.

Kicsit utána olvastam és eddigiek alapján Nekem úgy tûnik, hogy nincs mit vesztenem. A felvi fórumában azt írták másnak, hogy felvételinél a jobb eredmény fog számítani. Érettségi bizonyítványom nem fog változni, csak egy külön papírt kapok az elért másik eredményrõl.

Szóval, ha minden igaz akkor a minimum 3mas már meg van. Azért így sokkal nyugtatóbb lesz újra megírni. 😄

De, ha valakinek van még errõl infója az kérem ossza meg velem is.
szerintem nem rontja és ingyen nem tudsz valószínûleg újra érettségizni, azt hogy melyik lessz érvényes nemtudom.

Lenne egy kérdésem, amiben nem vagyok biztos.
2008-ban érettségiztem, sikeresen. Arra gondoltam, hogy a technikum után, mégis csak jó lenne egyetemre menni. A mostani suliban azt mondták, hogy ingyenesen megpróbálhatom újra az érettségit. Igazából Nekem a matekon kellene javítanom, a hármas nem nagyon tetszik. Fõleg, hogy 2008-ban sokat bakiztam, és a 2009-est is sokkal jobbra megtudtam volna írni.

Ha jól tájékozódtam, akkor ilyenkor ismétlõ érettségit kell bejelölnöm a lapon. A kérdésem a következõ lenne:
Esetlegesen, ha az ismétlõ rosszabb lesz, mint az elsõ sikeres eredmény, akkoris a rosszabb lép érvénybe. Vagy akkor marad minden a régiben? Felvételinél rontja az esélyem egy rosszabb második próba?

Fontos lenne a válasz, mert ez alapján döntök róla. És persze elõre is köszönöm a választ.
FLASHMOB HÓGOLYÓZÁS!!!! Szombat 15:00 Hõsök tere! Gyere el és küldd tovább!!! bõvebb infó: t-core.blog.hu
David2
mondd csak, nálatok nem vadászgatják le a beképzelt emberkéket a tanárok?

karomon is ismerek kiemelkedõen tehetséges, mondhatni fenoménokat, még sem viselkednek öntelt faszként😄
Habár sajna ellenkezõjébõl is akad...

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Kockább körökben elterjedt mondás, "Don't hate the player, hate the game."
Ugyancsak, nem a gyerekek hibája az, hogy senki nem vázol fel nekik egy normális jövõképet, és max. azt kapják, amit a tévébõl meg tököm tudja mibõl látnak (tudom, lejárt gagyi szöveg ez, de attól még így van).
Svájcot szoktam felhozni ilyenkor példaként, ahol iskolai keretek között, rendszeresen munkahelyeket látogatnak meg, egyértelmû célokból. Úgy látszik nekik bejön.

DNDN
Hali
A közlekedésmérnöki szakról kinek mi a véleménye? Esetleg van olyan aki elvégezte?
Sadist
Az igazi életképtelen paraszt meg inkább az, aki a saját tudása és korlátai ismerete és jövõkép nélkül megy egyetemre, hogy aztán 1-2 évig bukdácsoljon fölöslegesen herdálva anyuci/apuci/állam bácsi pénzét.

Sadist
Ugyanazt csak nem gondolják, ha nagy részük úgy jön egyetemre, hogy igazából gõze nincs mit szeretne csinálni, csak bejelölt x szakot, aztán felvették valahová.

Egyetértek azzal, amit mondasz, csak a baj az,hogy mindenki ugyan azt gondolja, amit te.
Lehet szidni a médiát, vagy a tököm tudja mit, ami belesujkolta mindenkibe, hogy akinek nincs diplomája, az egy senki, életképtelen paraszt.

Sadist
Nem, nem hiszem. Tudom, hogy az vagyok.
Ezért tanulok egyetemen. Ha nem lett volna elegendõ pontom, vagy kibuktam volna (másképp mondva alkalmatlan lennék a pályára), akkor elmentem volna asztalosnak. Az is kreatív munka, és ha az ember igényesen csinálja, akkor elég jól fizet.

Biztos a kolesz miatt 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Freddycom
Tiszteletem
Nahát, ilyen topic is van? Annál jobb. 😛
Kérdésem lenne, vélemény érdekelne.
Van ilyen h természetvédelmi mérnöki kar, környezetménök...(elsõsorban természetvédelmi mérnök) Igazából csak annyi lenne a kérdésem h ezeknek mennyire van jövõje, mennyire van lehetõség jó munkát találni/munkát találni. Annak ellenére h EU, meg jajgondoljunkagyerekinkre, életképes a dolog?
Természetvédelmi mérnök pölö Debrecenben, Gödöllõn, Sopronban, Kaposváron van. (szar, mert szar a közlekedés)

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

Gondolom te se mentél el asztalosnak.
Nem, nem kell mondanod, hogy te okosabbnak hiszed magad az átlagnál, ezért neked tényleg ott a helyed.