42676
  • Hmuda
    Már én is várom.
  • [NST]Cifu
    Apropó, mi van a 4. videóval?
  • Hmuda
    Mindegy. Majd kiderül, hogy mennyire lesz szörnyű a HL2 a GF4-emmel és ha tényleg bugzik, akkor egyszerűen kikapcsolom. :)
  • [NST]Cifu
    Nem hallani, hanem látni kell :D

A már kissé avitt Radeon 8500LE-m is képes rá :)
    800x600-ban, 4xAA és 8xAF mellett sokkal szebb a sima UT, mint 1600x1200 sima 8xAF mellett. Az UT2k3-at már sajnos játszhatóan nem bírja viszont ez a kártya...
  • Hmuda
    Nem vita, csak én még egetrengető dolgokat nem hallottam a FSAA-rol, úgyhogy úgyérzem, megleszek nélküle.
  • [NST]Cifu
    Az FSAA kell/nem kell vitához annyit, hogy kinek mi tetszik. FSAA nélkül csúnya fésüs a vonalak éle, amit az FSAA szépen elnyom, így sokkal plasztikusabb. Viszont az elmosás sokaknak nem tetszik...
  • Lazarus
    Ha nem okozna teljesítmény romlást mindenkinél bekapcsolva lenne...
  • Kandurex
    majd pár év múlva ha lesz pínzem 100e++ -os kártyára majdan elkezdek aggódni :))
  • Hmuda
    Á hagyjuk. Majd a HL2-ben kiderül, de az eddig hallottak alapján nem nagy veszteség.
  • Lazarus
    kolin, de ha nvidiád van akkor a detonátorral globál át lehet állítani
  • Hmuda
    Hopp, ott nem lehet állítani (már a lopakodásból gondoltam :) ). Mondj pár game nevet ahhol lehet állítani, hogy képben legyek. Én az eddigi leírásokból gondoltam úgy, hogy nem nagy szám.
  • Hmuda
    Várj megnézem a SC-ben, hogy van-e és milyen ha ki van kapcsolva.
  • Lazarus
    szvsz egy kis 4x aa faszán néz ki nagyon.
  • RelakS
    egyszemélyes játékoknál, ahol vannak igen lassú mozgások is (pl lopakodás) ezt azért nem állítanám teljesen. Ut2k3 alatt pl tényleg hót felesleges, de pl autós játéknál az AF az sokat javít a képen, élelmosás meg megint nem kell... sztem!
  • RelakS
    Atim van (9700), de ha bekapcsolom az fsaa-t, akkor az elsötétítéseknél, meg néha a játék alatti textúrás betűknél egy oszlopnyi-sornyi hiba fellép a képernyő/textúra szélénél
  • Hmuda
    Én biztos nem. Úgyse szoktam bekapcsolni, tökéletesen felesleges.
  • Hmuda
    Szerintem AA-nak csak nagy felbontáson van értelme, pedig én soha nem szoktam 1024*768-nál feljebb vinni, mert teljesen felesleges.
  • Árnyvadász
    Szerintem az AA nem egy nagy szám, ráadásúl a kép még elmosódott is lesz tőle. Az AF (Anisotropic Filter) a fontos eg játékban és az legalább minőségi képet is ad, ergo van értelme.

De ezek nélkül is meg lehet lenni. Persze nyilván ciki, ha nem tudják beletenni, de ettől még a HL2 a bajnok:)
  • Hmuda
    Ez már régi hír... :P
  • Lazarus
    Ez csak egy jó minőségű videó
  • [NST]Cifu
    Egy mai dátumozású interjúból:

What's the official minimum spec machine for it, supported operating systems etc?
    Windows 98 and later, Pentium-III 800, with a DX-6 level graphics accelerator.

Vagyis a minimumgép 100Mhz-et izmosodott - úgytünik az a fizikai motor azért megkéri azt, ami jár :D

Are we correct to assume it'll have WON authentication or something like it in place to tw** the nasty people with?
    It will use the Steam authentication and anti-cheat technology.

Vagyis a WON helyébe a Steam lépett. Ettől kicsit tartok, a jelenlegi állapotban a Steam sokmindenről híres, csak arról nem, hogy szeretné a Dial-uposokat... :(

When will the HL2 SDK (Software Development Kit - so happy MODDers can get going tinkering with it) be released?
    Hopefully we will start releasing pieces of it to a broader group of developers starting in August. Some developers already have the engine, such as Troika.

Vagyis hamarosan kint lesz a hivatalos SDK, sőt egyeseknél már most is van működő változat. Ez igéretes, remélhetőleg igy nem kell 8 hónapot várni az első komoly Full Conversation-ra, mint az UT2k3-nál...
  • Lazarus
    Ezek szerint reaéisztikus pályarombolást is lehetne csinálni...
  • Kandurex
    So no PS2 port. lol...lol...lol...:)))))
    Half-Life 3 is planned...hmmmmm...vajh mikor?
  • Hmuda
    Legalább tudjuk, hogy előbb lesz PC mint suxbox. Viszont a járművekre kíváncsi leszek.
  • Kandurex
    FAQ

A Half-Life 2 SDK (Software Development Kit) for mod developers will be released prior to the game hitting store shelves.
    Like the original Half-Life, Valve currently has no plans for a pre-release demo (Half-Life: Day One wasn't an official demo).
    An Xbox port is very likely, but Half-Life 2 will most likely be exclusive to Xbox on consoles. So no PS2 port.
    Barney is back, and all the voice actors from the original Half-Life are reprising their roles. Also returning is Half-Life's original writer, Marc Laidlaw.
    While the new engine has all sorts of fancy features, it's still designed to scale and work on lower-end machines. Apparently a 700mhz processor and a video card capable of running DX6 is enough, although a 2ghz with a GeForce4 is recommended. Rumors about NVidia or ATI exclusivity are unfounded.
    Alyx is not a playable character. You're still Gordon Freeman, and Gordon doesn't talk. Nor will there be cut scenes.
    Scripted Sequences will be more interactive.
    ALL objects in the game world are affected by the physics.
    Movement speed of HL will be retained.
    There will be drivable vehicles in both single and multiplayer.
    Known locations: City 17, a harbor, a jail, the suburbs, a dried up ocean, an icebreaker ship.
    An upgraded Hammer editor should ship with the game, but instead of just editing maps it's now described as a "complete development environment" for maps, mods, and more.
    Half-Life 3 is planned, so expect another cliffhanger ending.
  • [NST]Cifu
    B@nyek, a végén itt is az lesz, hogy a Franchise fogja eltartani a készítőket :DDD
  • Davidus
    Krinyo majd tuti rendel egyet:)
  • Hmuda
    Game Branders are made from steel and cut by lasers, to make that perfect look and feel. They are perfect for any gamer, and make excellent gifts. At just under 3" in diameter, you can just imagine the possibillities these guys have! Quantities that will be produced are limited, so get your reservation in today!
    Included is a bracket that allows you to securely attach the logo to a number of surfaces, including the face of a BBQ grill, which would allow you to brand food with your favorite game logos!
    Price is set at $19.95 plus s/h. (US Currency)
    Please see the FAQ if you have any questions.

Beteges nem?
  • M@TriX
    Igaz, hogy úgy fog kinézni, de benne leszek a fizikai motor, ami azért nem lesz semmi. Szóval ha valakinek gyenge gépe lesz akkor is megéri majd beszereznie, mert le lehet skálázni a motort, de sokkal jobb játékot kap majd, mint az 1 persze.

GTA3-hoz csak annyit, hogy lehet az ATI volt ahibás, de nem biztos. Ami igen, hogy megjelent egy kis szoftver hozzá amivel kikapcsolható pár nem észrevehető opció. Nekem Gef2-es volt és akadozott, kikapcsoltam valami effektet azzal a programmal, nem a játékban! és szépen mennt folyamatosan...
  • ÁjjLe BoBBi
    óóóóóóóó
  • [NST]Cifu
    A 'nagy' videó valóban kézikamerás és éppen emiatt inkább ajánlom vagy az eredeti, steam-ről vagy különfékle honlapokról (pl.: Játékhírek.hu v.
    Hardvired.hu) letölteni vagy az eredeti Hi-Res változatokat (vagy ha hozzám hasonlóan dial-upos vagy, akkor a DivX/Xvid változatokat), mivel nemcsak képminőségben, hanem hangminőségben is sokkal jobbak!

A minimálkonfigon (ie.: DirectX 6-os videókártyák (pl.: TnT2)) a grafika kb. olyan lehet majd, mint a amilyen az eredeti Half-Life volt az Opposing Force High Def. packjával: 2D-s égbolt, lowpoly objectek 128x128-as és 256x256-os textúrákkal, amelyeken se Bump-mapping, se egyébb effektek, nem lesznek véletlenszerű objectek (kövek, fűcsomók), nem lesznek dinamikus fények és árnyékok, stb...

Mondjuk ebben azért az a dicséretes, hogy egyáltalán gondoltak azokra, akiknek gyengébb gépük van. Lásd ellenpélda a GTA3, amely az akkori gépemen (P3-1Ghz, 256Mbyte ram, Radeon 7200) egyszerűen játszhatattlan volt, akármennyire is vettem vissza mindent...
  • Lazarus
    Az a 600 megás csomag a kézi kamerás ugye?
  • Lazarus
    Ez a víz kicsit se durva
  • Kandurex

Hmm...ezt a képet nme sok helyen láttam :)
  • Inquisitor
    Nekem a harmadik csak tegnap este jelent meg, pedig meghackeltem a cache file-t, aztán máshonnan leszedve bemásoltam a cache-be a BINK-et. :)
  • [NST]Cifu
    Hmm... Úgytünik sokaknak töltöget le valamit, ami nem a 3.-dik videó.
    HL2.net-en is csak találgatnak, egyesek szerint csak valami bug vagy valami hasonló lehet. Mások szerint előre letölti a 4.-dik videót, de az annyira keményen van lekódolva, hogy egyszerűen senki sem tudja kivarázsolni a cache-ből...
  • Alexease
    De ATI reklamnak jo.
  • Alexease
    Szamomra erdektelen problema:) sosem hasznaltam semmilyen FSAA es tarsait:))
  • [NST]Cifu
    A HL2 a Dx9-es kártyákkal (ATI Radeon 9500, 9700 és 9800 széria, plusz nVidia GeForce FX) nem képes a rendes FSAA-ra, mégpedig azért, mert ha egy nagyobb textúrára ráraknak több, kisebb textúrát, az FSAA esetén hibás megjelenítés lesz a vége.

A Valve szerint ez egy hardware probléma, amit a 9500/9700/9800-as kártyáknál egy driver-javítás talán megoldhat (ez az ATI-tól függ), de az nVidia kártyájánál a probléma nem ilyen egyszerű, úgyhogy az FX-eknél az FSAA-t el kell felejteni a HL2 és a késöbbi Source-motoros játékoknál (hacsak nem találnak ki valami nagyon okosat).

A Valve véleménye szerint a következő generáció videókártyákban már valószinüleg javítva lesz ez a hiba (kérdés, hogy az R360/RV360 ezek közé tartozik-e vajon?)...
  • [NST]Cifu
    A harmadik videót már letöltötte? Mert az tegnap jelent meg elméletileg.