16455
  • Lacee86
    Ennyi pénzből veszek egy egyszerű laptopot, meg egy játékra is alkalmas PC-t. :)
  • sz4bolcs
    ez mennyire királyságnak tűnik már ennyi pénzért.
  • Lacee86
    Én az Asusra szavaznék. Ennyiért nagyon jónak tűnik. :)
  • Solten
    link1, link2
  • doggy888
    Kéne egy laptop 100k a plafon, amire használnám: leginkább utazásoknál játszanék rajta dosbox-on dosos gémeket, lol, a nagyon fontos tényező az akksija bírja sokáig, ne legyen böhöm igazi utazós-repcsin előkapósra gondolok :D skype se legyen teher számára :) kb ez amire használnám
  • TomStorm
    2.5" Notebook külső USB HDD ház/keret ami támogatja 1T-ig ezt ha jól tudom nézni kell mert legtöbb csak 500GB-ig jó és szerszám nélkül szerelhető legyen.
    Olyan 2-3000ft körül van az 1TB-os.Végülis ezt egy mobil rack-ként fogd fel amit vihetsz magaddal bárhova,zsebben is elfér ugye mert kicsi a noti HDD:)

SSD-t meg mehet a HDD helyére.
  • Csibusz
    Nem-nem, egy jó darabig szemeztem vele, nem erről van szó. Csak nem gondoltam volna, hogy ez engem zavarni fog. Mert amúgy tökéletes kis gép, legalábbis számomra minden téren az.
  • Lacee86
    Lehet, h kicsit elkapkodtad a vételt. :(
  • Csibusz
    Viszont, ha marad ez a megoldás, akkor mit kell vennem a belső HDD-hoz? Valami tokot? Eléggé macerásnak tűnik most már az egész :P :)
  • Csibusz
    Hát, akkor marad az a megoldás, amit mondtatok, hogy kiszedem a HDD-t külsőt csinálok belőle, és a helyére teszem az SSD-t?? :(
  • Lacee86
    Nem igazán, ahogy nézem. :/
  • Csibusz
    Ez maga a lapos:
    Hópihe :)
  • Csibusz
    Hát.. nem tudom :/ várj:
    ilyen a bal oldala, ugye ahol lenne

• Lacee86
    De a helye megvan?
  • Csibusz
    Remek, köszönöm! :)
    Mivel nincs Optikai meghajtó a laposomba, kérdésem annyi lenne, hogy bele tudom tenni ettől függetlenül? Az optikai meghajtó helyére? vagy mission impossible?? :)
  • Lacee86
    Ezt dicsérik a kommentelők. link
  • Csibusz
    Mivel alapból nincs optikai meghajtó ebben a szériában, kérdéses, hogy bele tudomáe tuszkolni az SSD-t.
    Tudom, hogy kell újratelepíteni, csak éppen azt nem tudom ,hogy fogom ráhúzni az SSD-re :) Gondolom valami klónozási megoldás kéne :/ Majd utánalesek. De ha már így belemélyedtünk, tudtok ajánlani akkor emberi áron (lehetőleg 20 alatt SSD-t a rendszernek? :) )
  • TomStorm
    Vagy megcseréled úgy,hogy SSD bennt lesz gépben az 1T-s meg használod külső HDD-nek,veszel hozzá USB-s tokot aztán bedugod és kész.
  • TomStorm
    38-40GB max.a W8 telepítve+összes eddigi frissítés.

Újratelepítés:Gépház/frissítés és helyreállítás/helyreállítás/windows újratelepítés

Ha van plussz helyed (nézd meg!) ahogy Lacee leírta akkor veszel hozzá SSD-t ha nincs és sok pénzed van feleslegesen akkor lecseréled 7200-asra a HDD-t.
    SSD-vel nagy teljesítmény növekedés lenne de 5400-ról 7200-ra minimális..
  • Lacee86
    A lassabb vinyó csak a töltési időt befolyásolja érdemben, a játék teljesítményét nem. 128 gigás SSD bőven elég a rendszernek.
  • Csibusz
    Igen, csak az a baj, hogy a samsung olyan szinten lekorlátozta a gépet, hogy pl nem tudom a partciókat úgy osztani, ahogy én akarom. Plusz, nekem alapból nem volt optikai meghajtóm, mivel nincs ehhez a szériához, így nem tudom mennyire megoldható, hogy SSD-t tegyek a gépbe. Mert gondolkoztam rajta.. Csak nem tudom, hogy a windows 8-nak elég-e a 128GB pl. És ha elég... akkor is kérdéses az is, hogy tudom megoldani, hogy a windows 8at rárelepítsem az SSD-re, mert csak rendszervisszaállítással tudom újrahúzni a windowst... más mód nincs rá :( Utánaolvastam...

+ 7200 fordulattal nem tudom mennyire jobban futna egy két dolog.. pl a játékokat is ugye 5400-es HDD-re teszem.. és tudom, hogy nem befolyásolja, de talán mégis.. Mennyire gyorsan töltene.. Mert az alap vas, ami benne van megfelel mindennek bőven..
  • Lacee86
    Hát igen... :)
  • TomStorm
    Eredeti W8-at csak így eldobni nem szabad.Az a pár gyártói szoftver semmit nem befolyásol.Vegyél hozzá SSD-t(akár olcsóbbat) rendszernek és háttérnek marad az 1T-s HDD de azt a W8-at nehogy lecseréld már egy szar törtre:)
  • Lacee86
    Amúgy meg sztem lehet, h érdemesebb lenne SSD-vel kiegészíteni inkább. Csak kérdés, van-e benne 2 slot, h a HDD-d is megmaradhasson. Mondjuk a DVD író helyére úgy tudom be lehet építeni az SSD-t, minden további nélkül, csak kérdés, mennyire baj az optikai meghajtó hiánya neked.
  • Lacee86
    De hát azt be tudod állítani, h a Samsungos marhaságokból mit telepítsen fel, nem?
  • Csibusz
    Sziasztok!
    Lenne egy Samsung np370r5e s02 laposom.
    Hdd: 1T - 5400es fordulatszámmal.Adtak hozzá jogtiszta win8at, de nem nagyon kompenzálja, hogy hihetetlenül lassú, plusz tele van aggatva minden féle Samsung programmal, ami nem éppen előny, mert alig használom valamelyiket. Szeretnék venni bele egy 7200ad hddt. Tudnátok nekem ajánlani egyet, ami emberi áron van? :)
    Plusz ti win 8 vagy win7 párti vagytok? Mert én nagyon megszerettem a win8at, de ugye jogtiszta win8 így már nem lesz, mivel ezt az agyonSAMSUNgolt win8at nem szeretném a laptopon tudni...
  • Lacee86
    Rendben. Igazán nincs mit. :)
  • yossarianHUN
    Rendben, ezer köszönet a gyors válaszért és a jótanácsért, akkor osztok-szorzok még kicsit, aztán kiderül van-e keret a gépezetre:)
  • Lacee86
    Nem. Ez egy i5- ös, 2 maggal és HT technológiával ellátva 4 szálon képes dolgozni. Ez a fontos. A laptop cpu-k orajele amúgy is alacsonyabb kicsit, mint a pc-ké.
  • yossarianHUN
    Ahamm, ez még talán beleférhet a keretbe, oprendszert meg lehet hogy tudok szerezni ismerőstől. Jónak tűnik, de ez a proci nem gyenge picit? Két magra 2,6 GHz.
  • Lacee86
    150-ért sajnos nem kapsz ilyen gépet, oprendszerrel együtt főleg nem. :(
    Pl. egy ilyen már tudja azt, amit leírtál, és ez nagyon nagyon jó ár:
    link
  • yossarianHUN
    Üdv! Meglehetősen triviális kérdéssel fordulnék hozzátok profikhoz:
    laptopvásárlás lenne, és valami olyasmi gépet szeretnék, lehetőleg 150 ezer körül, amin azért a mai játékok is elfutnak. No nem BF4-et maximum grafikán 60 FPS-sel, de azért vigye az újabb gammákat is ésszerű sebességgel. Oprendszerben lehetőleg Win7, de azért 8-ba se halnék bele, képátló tekintetében szintén nem kell 24 colos óriás (már ha van ilyen egyáltalán a piacon), inkább 15 hüvelyk és afelett.
    Ha valakinek van valamilyen ötlete, azt nagyon megköszönném:)
  • Lacee86
    Erre: link
  • cL3r1cKONE
    ezt nézegetem egyébként: Acer V7-482PG-54208G1.02TTDD

mire lenne elég a vga?

köszi!
  • cL3r1cKONE
    sziasztok! kérném szépen a segítségeteket. évek óta apple gépeket használok, de úgy döntöttem, hogy már más a fontos számomra. keresnék olyan notebookot, mely maximum 14"-os, de erős, játékokra alkalmas vga van benne. mit javasolnátok? vagy másként kérdezve, ha azt szeretném, hogy a játékok szépen, de nem maximalista szinten fussanak a notebookon, milyen vga-val szereltet keressek? köszönöm szépen! :)
  • SzirmosSzisza
    Rendben köszi, akkor már csak az a kérdés, hogy honnan hozta be a laptopot. (németnél nem szokott baj lenni, mert van Í helyén valami)
  • franc0
    Alfánál vásárolj, és kérj hozzá egy 2000 forintos 3M billmatricát.
    Nekem is ez van fenn, de a kép alapján meg tudod mondani?

• SzirmosSzisza
    Helló, legutóbb kérdeztem már laptoppal kapcsolatban, de akkor sajnos el kellett halasztani, most viszont muszáj venni, mert megdöglött szegény. Ezt, illetve itt a másodikat néztem. A prohardveresnél van kamera, illetve magyar a billentyűzet, a másiknál viszont van 6 hónap gari meg megbízhatóbb a bolt, szerintetek? Esetleg egyéb oldal ahol vannak még ilyenek?
  • Lacee86
    Nincs mit. :)
  • Csibusz
    Köszönöm a segítséget :)