16455
-
#15452 Semmi értelme, mivel a 8750 erősebb VGA, a játékok teljesítménye meg sokkal inkább azon múlik, mint sem, h i3 vagy i7. (Ráadásul az még régebbi i7.) -
#15451 Sziasztok!
Lenne egy Samsung NP370r5e 02-HU típusú (i3 - 8gb ram - 8750 VGA) laptopom. A napokban találtam egy HP Envy 17 (i7 - 8gb ram - 5850 VGA)
Azt szeretném megkérdezni, hogy megérné-e cserélni az enyémet a Hpra? Mivel szoktam játszani is, úgy gondoltam, hogy talán jobban megérné + tetszik is a kicsike. De ellene szól, hogy nem mai csirke.
További infó a két laposról:
Samsung
HP
Amit kinéztem abban 8gb ram van.
Köszönöm előre is a válaszokat. -
TomBond #15450 Nem kifejezetten laptop vásárlás, de remélem tudtok segíteni. Egyik ismerősöm munkája miatt a laptopját autóban kénytelen használni, és tölteni. Egy régebbi Fujitsu Siemens laptopról lenne szó. Szerintetek hogyan járna jobban, egy autós inverterrel, vagy inkább szivargyújtós töltővel? -
Rotcsa #15449 400 £ -ért, (kn140 E ft)szeretnékj notebookot venni angliában.
bolt:bolt
szerintetek melyik éri meg a legjobban? webkamera minősége szempomnt!
Játákok: 2011-12es évekhez mérten -
#15448 Miért ne lehetne? -
#15447 http://www.laptop.hu/termek/dell-inspiron-3737-ag2l-black-i7-lx
vagy ennél -
#15446 sziasztok
ASUS X550CC-XO081D Notebook ezüst szürke fedlap Matt LED
erre lehet win7-et telepiteni? vagy csak win8 ez is? -
krisz073 #15445 Sziasztok,
Notebook vásárlás előtt szeretnék segítséget kérni. Kinéztem pár típust, többnyire letöltés, filmnézés, és játékok (MMORPG elsősorban: TERA,GW2,WildStar) futnának a gépen.
A választásba kérném a segítségeteket.
Ezeket néztem:
ASUS X550CC-XX572D
HP Pavilion 15-N052SH (F2T50EA)
DELL 3537-157813
HP Pavilion 17-e051sh E6A89EA
ASUS X550LB-XO034D
Előre is köszönöm.
-
RYO21 #15444 Pedig akartam írni: 15,6-os, vagy minimum 14. -
#15443 Mekkora screen legyen?
Ha fémet akarsz, így elsőre HP Elitebook 2570p. -
RYO21 #15442 Tudnátok nekem ajánlani laptopot 700 és 1000 euró között, olyat amit lehet napi 16 órában használni? Szóval valami strapabíró esetleg fém gépre gondolok, ami nem rohad szét másfél év után. -
Balee 007 #15441 hát én inkább ezt ajánlanám. Igaz, hogy AMD processzor van benne ami köztudottan jobban melegszik, de a videó kártya sokkal jobb mint a samsungban. Ezen felül ez már félig meddig üzleti kategória, ami kicsit talán minőségibb anyagokat és összeszerelést jelent. -
tothbalu99 #15440 Vegyesen lenne használva, néha játék is lenne (Bo2, dota2 stb..) De inkább net -
Balee 007 #15439 Helló. Attól függ mire szeretnéd használni a gépet. Netezésre erős, játékra pedig még kicsit gyenge. Ha leírod mire kell a gép tudunk alternatívát mondani -
tothbalu99 #15438 Remélem, nézi még valaki a fórumot. Ezta laptopot néztem ki? szerintetek megéri? Van valakinek hasonló paraméterekkel rendelkező laptopja? Vagy esetleg ajánlotok hasonló árfekvésben lévő, más gépet? -
geo91 #15437 először a milyen gépet vegyek topikba írtam, de aztán megtaláltam ezt is. szóval:
új laptopot vennék 10 havi, 0%-os részletre. sok helyen szokott lenni ilyen akció időszakosan, de egyik nagyobb bolt oldalán sem találtam hogy jelenleg is lenne. tud valaki olyan üzletről ahol mostanában van ilyen akció? -
vato loco #15436 Boltja válogatja milyen árpolitikát alkalmaz. Általában azonban az árak akkor csökkennek, ha valami hajtja lefelé, pl. új generáció (proci, videokártya) megjelenése. Aki tudatosan vásárol, nézegeti mi hol mennyi, az úgyis kiszúrja mikor van árcsökkentés. A titok: képben kell lenni folyamatosan. -
#15435 Hát lehet mégis az.
http://www.laptopszalon.hu/hirek/Toshiba_Satellite_L50_teszt_5760.htm
Persze nem tudom, hogy pont a A-10W -ről írnak e benne de ha igen akkor, az olcsóság oka, hogy elég könnyen melegszik. -
#15434 Itt van róla 1-2 vélemény:
link
Amúgy tényleg meglepően alacsony az ára a teljesítményéhez képest. De nem hinném, h zsákbamacska. :) -
#15433 Üdv
Mostanság egyre gyakrabban nézelődök laptop ügyileg, s nemrégiben rábukkantam ezen (http://www.toshiba.hu/laptops/satellite/satellite-l50-a/satellite-l50-a-10w/) gépre. Már elsőre is meglepett, hogy igen csak rendesen fel van szerelve, ám az ára épp emiatt meg is lepett, mivel jóval többre szemítottam.
A kérdésem csupán csak annyi lenne, hogy van e valaki aki már tulaja egy ilyen gépnek és ha igen mi a véleménye róla? A másik kérdésem pedig, hogy miért is tudják ilyen olcsón adni?(gondolok itt minőségbeli problémákra például)
A válaszokat előre is köszönöm. -
zenonn87 #15432 Itt a Karácson ezért felvetődik a kérdés, hogy mikor érdemes laptopot venni? Karácsonykor vajon felmennek az árak, vagy le?
Hallottam már olyat, hogy novemberben felviszik az árakat, hogy karácsonykor úgynevezett "akcióval" eladhassák.
A másik verzió szerint Karácsonykor felmennek az árak a gazdaság törvényei szerint. Vagyis ha nő a kereslet nő az ár is. Ezért januárban érdemes gépet vásárolni, mivel ilyenkor el kell adni a raktáron maradt gépeket.
Aztán olyat is hallottam, hogy nem viszik le direkt januárban az árakat, mert, akkor karácsonykor nem vásárolnának.
Olvastam ezeket a véleményeket 2003, 2010,2011-ből is, viszont a piac változásával lehet a tendencia is változik. Pl. az online boltokban biztos máshogy működik a raktárkészlet, lehet itt már más szabályok érvényesülnek ezért?
Vélemények, tapasztalatok?
még kibírom a jelenlegi gépemmel, de fölöslegesen nem várnék ezért érdekelne a véleményetek. -
tmilan87 #15431 jóestét! HP envy 15 höz milyen hűtőpadot ajánlanátok? melyikröl van jó véleményetek?
itt egy kép az aljárolkép -
#15430 Nekem személy szerint nincs róla tapasztalatom, de mivel nagyon sok rosszat is hallottam róla, ill. pont a vegyes megítélés miatt nekem eszembe sem jutott ezt a márkát választani anno. Sőt akkoriban még csak 1 év garanciával árulták a gépeiket, ami már önmagában nem sok jót sejtet... Azóta már 2 évre emelték mondjuk a garit. -
zenonn87 #15429 Úgy látom elég vegyes a megítélése az Acer márkának manapság, mert mások pedig ajánlják. Jómagam is egy 6 éves Acer Extensa gépet használok. Eddig csak egyszer volt gond, akkor sem a géppel, hanem az adapterrel. Az garival kicserélték.
Mi a baj a mai gépekkel, amit az Acer gyárt? -
#15428 A paraméterei jók lennének (bár filmezéshez GT720 se kell), csak Acert ne. :/ Inkább Asus, Dell, Lenovo, Toshiba vagy ilyesmi. -
MaRee #15427 Igazából egy barátomnak kéne, csak ő nem tud ide írni ezért én írkálok helyette. Én is ezt mondtam neki, pl ezt nézte, erről vélemény? -
#15426 Ha csak az kell, hogy sokáig tudj rajta filmezni, ahhoz nem kell nagy proci.
Vinyót meg bármikor cserélni lehet, 1TB-os is mehet a legtöbb gépbe.
A leírt igények kijönnek max 120-ból is... Persze nem lesz "erős" a CPU.
Szóval? -
MaRee #15425 Milyen laptopot tudtok ajánlani max 250 ezerből, fullhd filmnézésre nagy háttértárral jó procival és hosszú készenléti idővel? -
zenonn87 #15423 Amúgy a YouTube videón lévő mSATA-t csak egy csavar rögzíti és mintha kisebb is lenne. :S -
zenonn87 #15422 Köszi a magyarázatot. Így már világosabb. A gép új modell. Vostro 5470 és azt olvastam valahol, hogy mSata fog belemenni minden bizonnyal. Szóval a régebbi. Ebben az esetben örülök. :) Az elődjének az mSATA eltávolításáról van videó. Szerintem ez mSATA lesz.
Ami a laptopot illeti. Jó kérdés. Mekkora kijelzővel kell? Én csak azért venném i3-al, hogy időt állóbb legyen. Az idősebbeknél különösen fontos, mert nem szeretik gyakran cserélgetni a dolgokat. Én sem szeretem, mert csak a pénzt viszi.
Asus X502CA
Acer E1-570
Bár szerintem, egy táblagép az jobban kézre állna az öregeknek. Nem kell megtanulniuk az egér használatát. :) Ez probléma szokott lenni. :D
Celeronnal szerelt és 10-12" gépek vannak hasonló árban, de kérdéses az időállóságuk. Szóval inkább egy táblagép akkor már. Egyik haverom szülei ilyet hasznának. Eredetileg a haverom kapta, de a szülők használják, mert bejött nekik az érintés vezérlés. :) -
#15421 ja igen, lenne még egy kérdésem: 100körül milyen notebookot ajánlotok ami csak netezésre meg pasziánszra lenne használva? (nagyszülőnek) -
#15420 ahova ngff SSD kell ott ha minden igaz ilyen foglalat van, és így néz ki az ssd:
Ahogy elnézem az mSatát, az ide nem jó, se az ngff m2 az msata helyébe. Egy mSata SSD így néz ki:
Ahogy az a képen is látszik, míg itt 2 csavarral kell rögzíteni a tárolót, addig az ngff m2 SSD-t egy csavarral kell középen.
Én annyit szűrtem le, hogy ha mSATA csatlakozó van a notebookban, akkor itthon is könnyen tudsz bele szerezni SSD-t, de ha NGFF típusú SSD-nek van helye a notebookban, akkor az még itthon nehezen szerzel belevalót, köszönhető annak is, hogy ez újabb típus, régebbi notebookokban ilyen nincs, talán csak a 7-8 hónapos modellekben.
Nem tudom mennyire kielégítő a válaszom, én csak annyit tudok hogy vagy mSata csati van a notebookban, vagy ngff nek van hely. De ha rosszul tudom majd valaki úgyis kijavít. -
zenonn87 #15419 Remek kérdés. Most elég lassan vezetik be nálunk az újdonságokat. Ha nagyon kell én lehet megrendelném, de aztán ki tudja... Szóval rajtad áll.
Mindenesetre felkeltetted a figyelmemet, mert az egyik laptop jelöltem mSATA csatlakozóval is rendelkezik. Honnan tudhatom meg, hogy ilyen mSATA kártya megy bele? Az is elég, ha csak tudsz jó linkeket leírással, de ha le tudod írni röviden megköszönöm. -
zenonn87 #15418 Árkategóriájában igen jó.
PC Guru leírás
Angol teszt -
zenonn87 #15417 Hát nem tudom. Nem vagyok egy grafikus kártya szakértő, mert nem szoktam játszani már. Max a 15 éves Imperium Galaktikáva egy évben egyszer. :)
Azért utána olvasgattam és a ranglistákon feljebb végez az AMD 8850M, de mind a kettőnek van itt és ott is előnye a másikkal szemben. Ilyen például, hogy az AMD-ben több számlálója van (majdnem duplája), sokkal gyorsabb a memóriája, míg a a magoknak a sebessége lassabb, de talán ez nem is gond, ha úgy is sokkal több van belőle. Amúgy is a különbség kb 200 MHz körül van. Valószínűleg ezért végzett feljebb a ranglistán Az AMD. Nem tudom biztosan, de az én olvasatomban ez erőforrás igényes játékok memória zabagépek és, ha ez így van, akkor nem mindegy, hogy azt a "töménytelen" adatot mennyi idő alatt olvassa ki a memóriából. De azt mondom, hogy kérdezz meg erről játékosokat is.
Hogy milyenek minőségben? Hát jó kérdés. Én mindkettőről sok jót hallottam. Az hogy melyik mennyire jó mindig változott az időben. Talán most az nvdia is belehúzott jobban az ARM-s tapasztalatoknak köszönhetően.
Az is kérdés, hogy melyik mennyire melegszik. Ennek utána kell olvasni, de én nyugodt szívvel venném meg az AMD-s gépet is. Nekem 6 éves Acer Extensa 5620G-m van ATI HD2400XT kártyával és még most is tökéletesen üzemel. Valószínűleg totó, hogy hibásat fog-e ki az ember vagy nem, de erről is inkább a játékosokat kérdezd. Infókat itt találsz:
Összehasonlítás (angol)
Prohardver - NVIDA 700-as szériáról
Egy másik összehasonlítás (angol)
nvidia 740N (angol)
AMD 8850M (angol)
-
#15416 Van itt olyan aki a notebookjába már vett NGFF m2 SSD-t? Most újra rákerestem a neten, (gondoltam karácsonyra mégiscsak jó lenne), és csak ezt találtam az amazonon. Csakis ezt. Úgy tudtam nyár végén már itthon is lehet venni, de nagyobb boltokban nem találtam. Nem hallottatok véletlen ezekről valami infót, hogy jövőhéten jön egy újabb vagy valami, vagy nyugodtan megrendelhetem ezt még ma? -
Bullitt #15415 Mondjuk mist olvasgattam forumokat es sok helyen irjak, h annyira nem jok az ATi vgak. Mot neztem egy Toshibat, ez szerinted?
link -
sznorbert86 #15414 üdv!
erről a gépről mi a véleményetek? (most akcióban visszakapok 10%ot tehát 13500ft lenne a vége a gépnek)
asus -
zenonn87 #15413 Helló!
Körülnéztem egy kicsit abban a kategóriában, amit írtál, de nem találtam jobb gépet az általad linkelt Dellnél. Ha nem húrcibálós gépre lenne szükségem én is azt venném. Szóval szerintem jó választás. -
Bullitt #15412 Sziasztok!
A szeretett, már 5 éves Acer Aspire 6930G-m ATi kártyája megadta magát és ha már tropára ment, akkor beruházok egy új gépre. Jó ideje sajnos nem figyeltem a hardverek fejlődését, így nem igazán tudom már, mit is jelentenek a számok. 180 eFt-t szánok rá kb., a hibahatár max. 20 ezer, de már húznám a szám.
Amit nézegettem leginkább, azok Dell gépek, konkrétan most ezt tetszett meg.
Igazából mindenre használnám, filmek, net, játék is, bár utóbbit mostanság egyre kevésbé a zéró szabadidőm miatt. Tudtok esetleg jobb ár/érték arányú gépet? Igazából a márka nem akkora lényeg, de Acert most valahogy nem vennék :)
Köszönöm előre is a segítséget!