16455
  • sz4bolcs
    +MM-ben minden számtech cucc alapból durván túlárazott.
    Am meg mindkettő ugyanolyan jó gyártó.
  • franc0
    Újonnan 100 alatt csak szemetet kapsz.
    Gondolj bele, 80 ezer forintban van 27% ÁFA.
    Maradt nettó 63 ezer forint, ami 286 dollár.
    Ebből le kell gyártani, ide kell hozni, fenn kell tartani a céget, finanszírozni kell a garanciát.

Akinek csak ennyi pénze van, az vegyen használtat.
    Vannak megbízható használt kereskedők is.
  • AniP
    Vennék egy notebookot 100 alatt, és azt néztem a Media Marktban már 80-tól vannak elég jók. Most éppen az Asus és a lenovo között vacilálok. Valakinek van tapasztalata valamelyik márkával?
  • Dobronski
    intel hd 4600-al megelégszek asztaliban, akkor nézzek olyan lapost amiben szintén ez van? teljesítmény ua. lesz?
  • Firerock
    De leginkább a 100-150 ezres kategória érdekelne.
  • Firerock
    Milyen laptopot érdemes most venni? Netezésre kéne,esetleg néha egy kis FIFA vagy valami hasonló. Több árkategóriába is kérnék javaslatokat :)
  • Lacee86
    Ilyenem van, kettő. Haverommal LAN-ban játsszuk rajta a Pasziánszt.
  • Promi #15525
    Csak Neked
  • mehetel10b
    milyen laptopot ajánlotok most?
    kőszi a választ
  • Örm
    200e ft körül milyen laptopot érdemes venni?
  • doggy888
    Üdv fórumozók ! 150 pénzből szeretnék egy lapost átlagos felhasználásra, valamint munkába kéne rendelőbe :) http://ipon.hu/webshop/product/acer_aspire_e1_572g_nx.mjpeu.002_szurke/565356
    Hp probook 450g1 ezt is olvastam 150 ér írják
    Az a baj, hogy iponon se írják hogy pl hdd 5400 rpm vagy 7200 rpmes, utóbbi jóval jobb lenne, de általába már 5400assal érkezik a többség, ugye "i5" az acer U jelszés tdp csökkentést jelzi ami alacsonyabb órajelet is jelent egyben..stb
    Ki milyet venne 150k ból ?
  • Alien1024
    Sziasztok kéne 1 lapos általános használatra illetve néha CS:GO és Diablo 3 omra ezt néztem ki:

Asus

Mennyire jól össze rakott ez az x széria valamint mennyire bírja a melegedést?

Esetleg ha van jobb alternatíva hasonló áron akkor várom az ajánlásokat!
  • Sir Quno Jedi
    ja cadhez kell
    Konstruktőr motorteszteléshez :)
  • SzirmosSzisza
    Nekem új laptop valami 1440x800-as vagy valami ilyesmi, de észrevehetően szebb így, illetve még a betűket is épp látni!
  • Sir Quno Jedi
    mit melózol? kíberszex 3d? :DDD
    Melóba egész jó erőgépem van a 3D-s modellezés miatt, de ott is csak 1366x768 nyomom :)
  • Sir Quno Jedi
    Mindenkinek mások az igényei és lehetőségei. Melóhoz pláne. Így van ez jól. :D
    Mi az istennek 4k-s felbontás? :O Én annyira fapados vagyok, hogy az 1366x768-nál még nem raktam feljebb sose grafikát. Főleg 1024-ben nyomom, géperő probléma miatt...
  • Lacee86
    Én most nem az extrém felbontásról beszélek. 15,6-hoz full HD meg ezektől a baromságoktól én is a falra mászok. De azért van egy szint, amit elvárok minőségben.
  • Sir Quno Jedi
    Egy időben egyáltalán nem voltak fullhd-s 17-esek, sőt 18-asok sem. Ma már persze simán kitolnak akármilyen felbontású kijelzőt (lásd. még a 10"-es tabletem is 2560x-es). Na nem is tudják kihajtani ezeket a felbontásokat, ergó egy röhej.

Az asztali erőművem már szépen odakeni a 2560x-at, de 4k-hoz majd nekem is fejlesztenem kell majd szvsz. Márpedig nyakunkon a 4k...
  • Lacee86
    Jó, hát engem nem tudsz meggyőzni amúgy akkor sem. 17” laposhoz 1366x768 ronda, akárhogyan is veszem.
  • Sir Quno Jedi
    Ugyanolyan?! Asztalon van mindkettő előttem.
  • Lacee86
    Csak milyen távolságból néz az ember egy lapost, meg milyen távolságból egy böszme monitort. :)
  • Sir Quno Jedi
    Momentán jobb a ppi-je, mint egy 24"-es monitoron a fullHD-nek. Szal.?
  • Lacee86
    Hát azért 17,3-on 1366x768 nagyon „szépen” nézhet ki. :)
  • Lacee86
    Egy db 4 gigás modul van benne, ami mellé venni kell még egy 4-eset...
    Amúgy van benne vmi, de összességében azért i7 meg egy ilyen GPU ennyiért nem egy rossz vétel. :)
  • Sir Quno Jedi
    Én nem hogy LÁTTAM ilyet, de vettem is ilyet, sőt adtam is el ilyet. :D
    Sose értettem, hogy ha i3-as gépekhez adnak 8gb ramot, hogy lehet egy olyan konfigot összedobni, ami i7 es proci mellett és egy erős kártya mellett, csak 4GB ramot tartalmaz. Ráadásul 260e-ért.... Értem Én hogy azt lehet pimpelni gyorsan és egyszerűen, de ennyi pénzért bele tehetnék azt a minimum 8GB-t. Főleg hogy a 2 2GB memóriát eladni, aztán szerezni bele két 4gb-et még legalább 40e forint....
  • Lacee86
    Egy: én nem láttam még 17-es lapost ilyen felbontással, kettő: gondolom pont NEKED nem kell magyarázni a pixelsűrűséget meg ilyeneket, hogy valahogy ki is nézzen a kijelző…
  • Sir Quno Jedi
    Mi köze a képátlónak a felbontáshoz? Nagy képernyős laptopoknak is lehet sima mezei felbontása (pl. 1280x, 1360x). Annak meg ugyanakkora GPU igénye.
  • Lacee86
    Vmi ilyesmi lenne jó neked sztem: link
  • Lacee86
    17-esnél nyilván számítani kell rá, h a nagyobb felbontás nagyobb teljesítményt (elsősorban GPU-ban) igényel. (Persze natív felbontásnál.)
    Pl. ha full HD, akkor elég brutál vas kell neki...
    Sztem maradj a 15,6-nál.
    Vegyél PC-t, dugd el az edények közé a szekrénybe, kábelek mehetnek a monitorhoz. Wireless egér és bill, aztán ha kaja van, csak a laptop mennyiségű cuccot kell elpakolni :D
  • Jockey
    jogos, de évente se akarok cserélni a laptopot.
    Jelenleg egy acer 5942es-em van 2011-ben vettem ha jól emlékszem i5, 4gb ram, radeon hd5650-l, még most is jó, de kezd öregedni és esni a teljesítménye..
    szóval az sosem baj, has erősebb pci felárért..
    a mostani 15colos, azon gondolkodtam egy 17es mennyire fogná vissza a teljesítményeket?
  • Lacee86
    Jó lenne tudni, h mi a gépigénye ezeknek. Nem minden játékhoz kell "gamer" laptop. :)
  • Jockey
    sziasztok!

előző téma apropóján szeretném szakavatott segítséget kérni laptop ügyben.
    2 gyerek és kiszorulás a hálószobából helyzet úgy hozta, hogy étkező asztalon csak laptoppal tudom megoldani amit korábban pc-ről.
    Kellene nekem egy olyan gamer laptop, amivel főképp MMO-kat játszanék (ESO, smite, stb), ár olyan 200-260k közöttig mehetne el.
    előre is köszi
    Csak pár olyan munkakör van, ahol ilyen teljesítményű gép kell. Pld 3d tervező programok használata vagy profi videóvágó programok. De a kreatívabbja az ilyet PC-n csinálja, fölösleges laptopban ilyen erőművet összerakni szerintem....
  • Lacee86
    Biztosan vannak más szempontok is. Nekem ez nem tűnik túl értelmesnek, beleölni ennyi pénzt egy laptopba, ami ráadásul iszonyatosan avulni fog, és még csak nem is csereberélhetőek az alkatrészek benne, mint egy PC-ben (erősebb videokártya jellemzően). 200-220 körüli összegből össze lehet hozni egy egész értelmes PC-t (mindenestől együtt, monitorral stb.), 100-120-ból meg egy alap irodai lapost, és kész. Ha valakinek nem játékra kell, hanem a munkához, az esetleg más eset lehet; bár nehezen tudom elképzelni, hogy ekkora teljesítményt kelljen mobil (?; 17”, 4-5 kiló… -.- ) megoldani munka miatt. De biztos van ilyen is.
    Ez csak az én véleményem, és persze nem biztos, h igazam van. :)
  • sz4bolcs
    Y500 tulajként el kell, hogy határolódjak ettől az eretnek gondolattól. :)
    Viccet félretéve, annak a vevőkörnek, amelyiket Lenovo megcélozta az Y sorozattal, szerintem ez jó kis alternatíva lehet.