22786
Html-, css- és php-help
  • Zsoldos
    Hat ez egy tobbmenetes akcio lesz. Egy gogyit nem igenylo megoldas: karakterenkent feldolgozas, brute force modszerrel. Kezdd a ?!-essel az egyszerubb.

pl

function ($instring)
    {
    $outstring="";
    $counter=0;

for($i=0; $i<strlen($instring); ++$i)
    {
    $actchar=substr($instring, $i, 1);
    if($actchar!='!' && $actchar!='?')
    $counter=0;
    else
    ++$counter;
    if($counter<=2)
    $outstring.=$outstring;
    }
    return $outstring;
    }

Valami ilyesmi jonak latszik peldaul. A smiley-s feladat ehhez nagyon hasonlo, eleg konnyen atirhatod. Az egyetlen kulonbseg, hogy ott nem eleg egy karaktert beolvasni, hanem mondjuk a smiley tagekkel hatarolo reszmondatokat.
  • cr3ativ3
    Hogy kell azt megcsinálni hogy egymás mellé 3 szmájlinál több ne kerüljön? A szmájlik egy tömbben vannak dekralálva.

Illetve azt hogy lehet, hogy ne lehessen sok ?-t és !-t írni egymás mellé? Tehát ha kettőnél több, akkor lceréli őket egy db ? vagy ! képre.
  • cr3ativ3
    nem akarunk benne lenni a googleban! Azért nem adta meg a linköt :D:P
  • Dj Faustus #2729
    Ezt bármelyik fórummotorral (forum.sg.hu, PHPBB, SimpleMachinesForum) megoldható.
    A topicra mutató URL-t kell felhasználni a cikkhez való hozzácsatoláshoz (akár normál hiperlinkként: <a>, akár <iframe>-be ágyazva, akár AJAX segítségével meghívva).
  • hello
    Hello,
    Egy olyan fórumot szeretnék létrehozni az oldalamra amihez regisztráció szükséges és egy cikkhez is hozzá lehet csatolni. Tudtok erre vonatkozó tutorialt? Egyáltalán ezt meg lehet csinálni alapfokú ismeretekkel vagy túl bonyolult?
  • Max7
    nincs fent az adatbázis rendesen instaláltad?
  • bandeszbiro
    Mostmár ezt írja ki:

Fatal error: Call to undefined function: message_die() in /disk/raid3/t/i/tizkportal/nuke/db/db.php on line 88

Ez azt jelenti, hogy a db.php 88. sorában van a hiba?

Nekem ez az:

$db = new sql_db($dbhost, $dbuname, $dbpass, $dbname, false);
    if(!$db->db_connect_id) {
    message_die(CRITICAL_ERROR, "Could not connect to the database");
    }

Mit csináljak vele?
  • Max7
    ez azt jelenti hogy az admin.php-t nem másoltad fel! ha mysqlt vagy config-ot nem jól csináltad volna meg akkor más hibát ir ki! töltsd fel újra az egész scriptet!

• CattiBrie
    értem, köszönöm :)
  • bandeszbiro
    HI ALL!
    Nekem olyan problémám lenne, hogy a freewebes tárhelyemre feltöltöttem a php-nuke69 extra telepítőcsomag html mappáját úgy ahogy kell. A html mappa tartalmát egy nuke nevű mappába raktam. ( Remélem eddig világos ) Utána nagy nehezen sikrült beállítani a config.php-t. Azért mondom, hogy nehezen, mert szinte teljesen kezdő vagyok. És innentől történnek fura dolgok. A freeweben belépek a phpMyadmin környezetbe onnan tovább az adatbázisba. Ott az Sql fülre kattintva eljutok egy olyan részhez ahol a saját gépemen lévő a telepítőcsomagból az sql mappából a nuke filet tallózom! Bal oldalt meg is jelennek a cuccok! Amikor már elméletileg mindennek mennie kellene, akkor beírom az elérési utat: freeweb.hu/tizkportal/nuke/admin.php erre azt dobja ki a freeweb, hogy " A keresett állomány nem található a szerverünkön " ( 404-hiba )!
    Segítsen valaki pls!
    MSN címem: [email protected], vagy a válasz ide is jó a fórumba!
    ELŐRE IS KÖSZI!
  • CattiBrie
    :DDD

köszönöm

[elpirul, de tényleg] :)
  • Mersanti
    Hiba
    A munka kiegészítő tulajdonságai a vonatkozó táblákra meg
    lettek szüntetve. Az okokért kattints ide.

PMA Database ... Nincs rendben[ Dokumentáció ]
    Általános relációs jellemzők Tiltott

ilyet találtam extra-n
    lehet ettől (fogalmam nincs mit akar; a dokumentáció linkre kattintva 404et ad)
  • Mersanti
    most raktam fel, szinte semmi nincs benne
  • Max7
    nem lehet hogy elérted az adatbázis méretére vonatkozó limitet? akkor szoktak az ingyenes tárhelyek ilyet előadni olvasni tudod az adatbázist de hozáadni adatot már nem tudsz :S
  • Mersanti
    insert into results (ezt) values ('$ezt')

az ezt változót az előző oldalról kapja, ugyan ez a szkript doxon, atw-n tökéletesen fut. a kapcsolódás jó, mert kiolvasni tud a táblából csak hozzáfűzni nem.
    nos?
  • Max7
    olyan nincs hogy php szkriptel nem lehet elérni egy adatbázist! ott benned van a hiba!

mysql-be sajnos nem tudok segíteni eléggé hiányos a tudásom azon a tájon :)
  • Mersanti
    üdv!

ha az extra.hu -n lévő adatbázisomba, csak a szerveroldali phpmyadminnal tudok adatot rakni, és sima php szkripttel nem, akkor mit tudok tenni? keressek másik tárhelyet?

más:
    ha egy táblából ki szeretném választani a legnagyobb rekordot, akkor ezen kívül ---->
    select * from tábla order by feltétel desc limit 1
    van más lehetőségem?

a rekord csak számokat tartalmaz, és ha pl van benne 5,1,4,13 akkor az 5-stlátja legnagyobbnak. minden megoldás érdekel
  • Dj Faustus #2715
    XHTML-ben kell.
    HTML4.01 Transitional esetén nem.
  • Max7
    3 napja dolgozok egy scripten éjjel nappal hogy minden funció müködjön úgy ahogy kell azelött 1 hétig szenvedtem javaval mire egy jólelkű hölgyemény a legegyszerűbben megoldotta a problémém kb 20 másodperc alatt!

egész nap baxtam a rezet megin a scriptel és rájöttem így a nap végére hogy tök feleslegesen mert nem kellet volna átirni egy egész php-t hanem csak 2-3 sort!

szerinted érdekel az hogy valid megoldás-é? :D majd ha időm engedi akkor validálom :D most 2 napig nem akarok php-t html-t css-t mysqlt dreamveavert frontpaget látni :D
  • CattiBrie
    de ez nem nem valid?

nem kell oda valami ilyesmi?

selected="selected"
    disabled="disabled"
  • CattiBrie
  • Max7
    inkább így :) de thy müködik!

<select disabled name="birthmonth">
    <option selected><?php $birthmonth ?></option>
    </select>
  • Dj Faustus #2710
    Valószínűsítem a bejelentkezett állapotot valamilyen módon rögzíted. Például session segítségével (session_start, session_register). A kijelentkezéskor pedig megsemmisíted (session_unregister, session_unset).

Ellenőrzésre vagy az isset függvényt használod:
    if (!isset($_SESSION['belepett'])) {
    echo "Nem vagy bejelentkezve!";
    } else {
    echo "Be vagy bejelentkezve!";
    }

Vagy a session_is_registered függvényt használod.

Vagy leellenörzöd, hogy a session értéke megegyezik a neked megfelelővel:
    if ($_SESSION["belepett"]=="Marci") {
    echo "Marci! Be vagy lépve!";
    } else {
    echo "nem vagy belépve";
    }

• Jégkocka
    Nekem annyi kéne, hogy ha úgy néznek 1 lapot, hogy nincs bejelentkezve az illető akkor dobja ki a kezdőlapra. Átirányítást megoldom. De azt, hogy tudnám, hogy érzékelje hogy nincs bejelentkezve??
  • Dj Faustus #2708
    <select name="birthmonth">
    <option selected disabled><?php $birthmonth ?></option>
    </select>
  • Max7
    Valaki tudna nekem helpingelni? html-ben kéne megoldanom azt hogy egy adott választópanelen látszódjon egy adat de ne lehessen módosítani! konkrétan erre gondolok:

<select name="birthmonth">
    <option selected><?php $birthmonth ?></option>
    </select>

szal szürke legyen :) köszi előre is a helpet!

Catti: a javas cucc megoldodott hála néked! bár eggyik barátom mindeg mondogatja,
    hogy a legmegtérülőbb beruházás a gondolkozás! :D
  • Dj Faustus #2706
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> - ez a helyes doctype megadás HTML 4.01 Transitional esetén. De nem ez lesz talán a probléma.
    Továbbra is várjuk az oldal linkjét, hogy a HTML-forrást kielemezve rájöjjünk a hiba okára.
  • CattiBrie
    ez kép, nem példaoldal

az első menő rövidebb, mint a második
  • Blackrav3n
    Itt van:

Ha valign="top"-ot írok, akkor mégölfóljebb teszi. A doctype ez: <!DOCTYPE HTML NOPUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//HU"> Er lenne a hiba?
  • Dj Faustus #2703
    Mutatnál egy példaoldalt?
    Ugyanis alapesetben középre kerül a tartalom (XHTML 1.0 Transitional DOCTYPE-ot használva).
  • Blackrav3n
    pedig máshol van a függőleges középütt ie és ff alatt:(
  • Dj Faustus #2701
    - itt ajánlom figyelmedbe a két utolsó fejezetet. Bár CSS-beli megoldás, de működik.
  • Max7
    Az egész szöveg középen van a táblázatban? mert akkor középreigazíthatod css-el is!
  • phoenix1
    <body bgcolor="green">

<table width="200" height="400" bgcolor="#FF0000">
    <tr><td align="center" valign="middle">

<table height="50" bgcolor="#FFFF00">
    <tr><td>Ez van középen.</td></tr>
    </table>

</td></tr>
    </table>

</body>

Nem vettem észre, hogy IE-be és Firefox-ba máshogy lenne a H/V elhelyezés.
    A legutóbb nem H/V középre igazítva volt rá szükséged?
  • CattiBrie
    Ezt né meg!

<BODY bgcolor="green">

<table width="200" height="400" bgcolor="red"><tr><td>

<table height="50" bgcolor="yellow"><tr><td>
    Ez van középen.
    </td></tr></table>

</td></tr></table>

</BODY>
  • CattiBrie
    Nem

<td align="center">

?

Jahogy "fent-lent" középen.
    Én úgy tudom, hogy at áblázat alapból mindent középre tesz...
  • Blackrav3n
    Hi!

egy táblában egy 64px magas táblasorban egy szöveget középre szeretnék igazítani. Addig ok, hogy <td valign="middle">, csak ezzel az a baj hogy IE alatt máshol van a középütt mint firefoxban vagy operában. Hogy lehet azt megoldani hogy csak ie alatt egy 10px-lel lejjebbrakja? (esetleg az összes böngészöre érvényesen is lejjebb szeretném rakni 2-3 px-lel, de az nem fontos annyira)???
  • bolka
    Nagyon nagyon szépen köszönöm! sikrült is! YEAH :D kicsit atírtam de megy! KÖSZI meg egyszer!
  • Dj Faustus #2694
    Kb. így néz ki...
    Az űrlap:
    <form method="post" action="email.php">
    <input type="text" name="user" />
    <input type="submit" name="kuld" value="Tovább" />
    </form>

email.php:
    //Adatbázishoz kapcsolódás
    function dbconnect() {
    $host = "sql.szerver.hu" ; // sql adatbázis cím
    $username = "datebaseuser" ; // adatbázis felhasználónév
    $password = "databasepass" ; // adatbázis jelszó
    $db_name = "databasename" ; // adatbázis neve
    $kapcsolat = mysql_connect ( $host , $username , $password ) or die( mysql_error ());
    mysql_select_db ( $db_name ) or die( mysql_error ());
    }

dbconnect(); //Adatbázis kapcsolat
    $eredmeny = mysql_query("SELECT username,email FROM users WHERE username='".$_POST["user"]."';");
    while($c = mysql_fetch_array($eredmeny)) {
    echo $c[username].": ".$c[email]."<br />\n"
    }
    mysql_free_result($eredmeny);
    mysql_close();
  • bolka
    hali.. szal az a problemam.. hogy: ha van egy users tablam és 1 username és 1 e-mail a tablaban.. és azt szeretnem hogy egy beíró mező abba beírom a usernamem.. és nyomok egy tovabb gombot akkor egy ures oldalra kiírja az e-mailom.. amit MYSQLből az e-mail sorbol olvas ki és lecsekkolja hogy ahoz a usernamehez melyik mail megy...! :) remelem erthető.. és remelem tudtok segíteni :) köszike: Balazs